nitta10
profili

  • 26 mayıs 2023 erdoğan'ın canlı yayında uyuması

    kendisinden beş yaş büyük kılıçdaroğlu 7-8 saatlik programda çakı gibiydi..

  • kemal kılıçdaroğlu babala tv yayını

    işte medya ne kadar önemli.

    bize gösterilen kemal kılıçdaroğlu ile bu programa çıkan, konuşan kişi farklı.

    adam gayet net, açık, takılmadan konuşuyor. yıllarca adamı konuşamayan, basiretsiz vs vs diye aşağıladılar. halbuki net ve akıcı bir insan. ayrıca dürüst. izlerken anlıyorsunuz bunu.

    bu zamana kadar oy verirken değişim için oy veriyordum. şimdi inanarak vereceğim.

  • 23 mayıs 2023 abdüllatif şener açıklamaları

    inatla atlanılan bir mesele var. erdoğan'ın kaybettiği ihtimalde akp milletvekilleri partide kalır mı? akp diye bir parti kalır mı? asıl soru bu.

    edit: neden diye çok mesaj geliyor;

    erdoğan'ın büyük gücü olduğu için. lider partisi sonuçta. adam siyasal bilimler nezdinde karizmatik lider. peşinden kitle sürüklüyor. partiden çok oy alıyor.

    ayrıca bu bir tahmin, görüş.

  • yalnız yaşayanlar yataklarını topluyorlar mı

    hem zamanında gittiğim psikolog hem de okuduğum kitaplar, bu ve buna benzeyen küçük eylemlerin günlük hayattaki hareketlerimizi etkilediğini, disiplini ve sürekliliği sağlamak adına beynin kontrolünü almak için yapmamız gereken hareketlerdir.

    edit: son kelimedeki anlatım bozukluğu giderilmiştir.

  • galatasaray alanyaspor maçında kural hatası

    bu tür hatalarda maça direkt etki arıyorlar. yani orada kural hatası olmuştur belki ama maça direkt etkisi var mı?

    mesela rize-fb maçında hakem yanlış oyuncuya kırmızı kart vermişti bu net bi kural hatası.

    edit: ( 2. sarıdan oyuncuyu atmamış yazar arkadaş uyardı. mantık aynı)

    veya bu maç için hakem sahaya girip bir pozisyon mu engelledi? golü mü çıkardı vs. gibi net durumlara bakıyorlar.

    buna benzer geçen senelerde fb'nin bjk'nin başvuruları red ettiler ki gerekçeleri ' maça direkt etkilerinin' olmamasıydı. doğrusu da bu.

    bu pozisyon içinde aynı şey geçerli. yani maça etkisi yok bu sebeple başvurunun ( eğer varsa ) red olması lazım.

    not: gs.

  • yazarların favori padişahı

    2. mahmut. ( nam-ı değer gavur padişah)

    bugünkü cumhuriyetin temellerini atmıştır.

    ilk elçileri ve okuması eğitim alması için yetenekli öğrencileri avrupaya göndermiş onlar jön türkleri oluşturmuş ve ondan etkilenenler namık kemal gibi yazarları okuyan ( daha sonra yasaklatılmasına rağmen) mustafa kemal gibi veya ittihatçı gençleri oluşturmuştur.

    kılık kıyafeti değiştirmiş. fes ( şapka inkilabı) zorunlu hale gelmiştir. ( bu sebeple gavur padişah denir ahalinin kıyafetine vs. karıştığı için. ayrıca ironiktir güya şapka devrimini protesto etmek isteyen kadir mısıroğlu kafasında fesle dolanır ki, fes de aynı mantıkla getirilmiştir.)

    yeniçeri ocağının kaldırılması. bilinmelidir ki yeniçeriler paralı askerdir. devleti sürekli baskılıyan isyan eden padişah değiştirip cülus bahşişi alan onlardır. selçuklu ve osmanlının gelişmesinde rol oynayan tımarlı sipahilerle alakası yoktur. asıl başarılı askeri ve tarım sistemi odur.

    ilk resmi gazete çıkarıldı. ilkokul zorunlu hale getirildi. tıbbıye açıldı.

    dönemler olarak padişahlar yorumlanabilir. ama kendisi devleti o dönemde bir şekilde yaşatmayı başarmış. başarılı komutanlar ve siyasetçiler yetiştirilmesine ön ayak olmuştur.

  • kaybedenlerin ortak özellikleri

    sürekli geçmişte yaşayıp ah şöyle olsaydı şöyle yapsaydım demeleri.

    fazla hayalperest olup gerçeklikten kopmaları.

  • 2020 hakim & savcı atamalarında yandaş damgası

    son edit: bu yazılanlar haberler tam bilmediğimiz şeyler sadece yorum getirebiliyoruz. benim şahit olduğum olaylar silsilesinde de tam ne olduğunu göremiyoruz. diyeceğim ortada ülke kurulduğundan beri bir etik problem olması. liyakatın baş tacı edilmesi gerekliliği. burada bir kurum vs. den ziyade etik tartışması dışında başka birşey yoktur.

    u uzun zamandır böyle. kendim de fakülteden mezun olduğumda bu süreçte yer aldım. yeni yeni fetöden temizliyorlardı o zaman yargıyı. ama fetöden temizlerken liyakata önem vermeyi değil şu yolu seçtiler;

    yukarıda ki gibi bürokratik torpiller. bu cumhuriyet tarihi kurulduğundan beri vardı herhalde. adalet bakanlığından bir görüşme ayarlamıştım bende, takım elbisemi giydim ama nasıl korkuyorum. güvenlik ben daha içeri girer girmez hakim savcılık için mi geldiniz dedi. şok oldum. hangi bürokrat dedi. 5 dk beklettiler geçebilirsiniz dediler. neyse binaya girdim. benim gibi en az 50 kişi gördüm herkes bi bürokrat ile görüşüyor. ilgili bürokrat ın kalemine çıktım. bana referans olacak kişinin kalemi. bir ajanda çıkararak bana buraya gelmeme aracı olan kişiyi sordu onları not aldı. benle ilgili 1-2 soru sordu. daha sonra içeri geçip bürokratla görüştüm.

    şoka uğramıştım düşünsenize referansım aracı olanı dahi soruyor.

    asıl gelelim mevzuya. o sıra favori dernek/cemaat ilim yayma cemaatiydi. ankara kulesi yakınlarında merkez bina olarak kullandıkları yurt var. arkadaşın baskısıyla oraya da gittik. içeri bi girdim. klasik cemaat yurdu. bi odaya cv gibi birşey bıraktırıyorlar. garip garip adamlar seninle konuşuyor. sonra hoca dedikleri bir kişiyle görüşüyorlar adını hatırlamıyorum. neyse öyle bir yayılmışlar ki bu hocanın yanına gidip yurtta kalan öğrenciler hocam haftaya bilmemne kurumun sınavı var anlarsınız ya diyor hoca da çalışın bakalım diyor. neyse orda çalışan bir görevli. eveet nitta sana referans oluruz ama 15 gün burada kalıcaksın dedi. neden dedim. 15 gün seni hakim savcılık mülakatlarına hazırlıyoruz dediler.

    gerçekten de hakim savcı olmuş eski ilim yaymacılar ya da orda kalanlar. akşamları gelip prova olarak mülakat yapıyorlar. tabi asıl durum 15 gün boyunca namaz kılıyor musun, sohbetlere katılıyor musunmuş. ben 3 gün ankara da kaldım ama yurtlarında değil akrabamın evi dedim. kıyamet koptu. sen bilirsin dediler. dışlandım. bu arada beraber gittiğimiz arkadaşım 15 gün kaldı. şuan savcı.
    ben yapamadım. midem almadı. hem fetö örneği hem de bunun klasik bir referans olduğunu düşünmedim. çünkü peşini bırakmıyorlar.

    tabiki mülakatta elendim.

    bende suçluyum teşebbüs ettim, kul hakkı yedim.

    ama düzen bu, hayatım boyunca ankara da bu gördüklerimi unutamam. hem adalet bakanlığı hem ilim yayma rezaletti. şimdi bunun menzili vs. de var.

    yani en fazla teminatın özgürlüğün olması gereken kurumlara bakın.

    sonra burda yazıyorlar ya fatih tezcan nasıl geziyor. yok mu yürekli bir savcı diye :)

    yok kardeşim. çoğu cemaatlerin içinde kayboldu.

    edit: bu arada önceden de alkol kullanmıyor sosyal değil vs. diye hakim savcı adayı eledikleri olmuş. bir alevi çoğunluğu olmuş diye iddialar mevcut ( net bir bilgim yok) yukarıda ki durumu eleştiriyoruz diye eskiyi kabul ediyoruz değil. bize vicdanlı adaletli insanlar lazım. yoksa müslüman olmuş yok alkol kullanmış önemli değil. önemli olan fikri hür vicdani hür herhangi bir cemaate kuruma bulaşmamış normal bir vatandaş olsun yeterli.

    edit 2: biri demiş yasal yollarla girmişler bu yapılan algı çalışması diye. zaten kimse sınavda aldıkları notlara birşey demiyor. belki normal bir mülakatta da kazanabilirdi. burada dikkat çekilmek istenen konu mülakatlar ve mülakatı yapan listeye karar verenlerin ilişkileri. suçlu hiyerarşisinde en aşağıda bu sistemde hakim savcı olanlar var. olay üsttekilerin tutumu. en doğrusu mülakatı kaldırıp sadece sınav ve sınırları keskin çizgilerler belirlenmiş güvenlik soruşturması ( şahsın terör örgütleri ile bağlantısı vs. ) ile almak. başka türlü bunlar her iktidar döneminde olur.

  • yazarları lise zamanlarına götüren şarkı

    (bkz: ölürüm hasretinle)

    o zaman için baya hitti.

  • bafetimbi gomis

    golden sonraki hareketiyle, paramı verin yoksa giderim demek isteyen oyuncu. haber: fanatik.