burdan post modern nicklere selam ederim5
profili

  • larissa gacemer'in haklı serzenişi

    videoda beni en çok rahatsız eden kısım bizim barbarların kadıncağıza çocuk meselesini sorması değildi.

    çünkü bizim medeniyetsizler zaten sorar.

    beklenir yani bizden. kadına sürekli çocuk doğurtmak isteyen çirkin bir kültürümüz var.

    “çocuk düşünüyor musun”’, “ne zaman anne olacaksın?”, “bir sene oldu hala bir şey yok mu?”, “ben ne zaman anneanne/babaanne olacağım?” vb onlarca sorunun kadına “kadınlık görevini tamamlaması”nın hatırlatılması için sorulduğu açık. birinci görevin evlenmekti, şimdi de çocuk sahibi olmak. hadi artık.

    bizimkilerin evlilikten anladığı da çocuk yapabilme ehliyeti kazanmak zaten. çünkü çocuk istememe hakkın olmadığı gibi evlilik birliği dışında çocuk dünyaya getirme hakkın da yok.

    pek çok insanın çocuksuz bir çifti aile olarak gördüğünü de sanmıyorum. çok acıklı.

    lafı uzattım. ben en çok “burak beni böyle kabul etti” kısmından rahatsız oldum, o cümleye üzüldüm.

    bu toprakların tozunu yutmuş herkes “böyle kabul etti” cümlesinin buram buram kültür koktuğunu bilir. çünkü ancak “çocuk yapamayanlar”, “bakire olmayanlar”, “boşanmış/çocuklu kadınlar” böyle kabul edilir. mesela boşanmış bir erkek “böyle” kabul edilmez. çünkü “böyle” olmasında sorun görülmez. kadın için durum farklıdır.

    larissa hanım’a türkçeyi güzel öğretmişler maalesef.

  • ekşi itiraf

    sözlük ve ‘favori’ bağımlısıyım (favorilenme değil, favorileme.)

    ekşi’den, bir daha girmemecesine kopmak istiyorum; çünkü çok boş tık yapıyorum, epeyce zamanımı, internet kotamı kaptırıyorum. ikincisi mühim değil de birincisi ciddi sorun demek.

    öte yandan bir yerlerde öğrenilecek yeni bir şey, favorilenecek güzel bir entry var diye tümden vazgeçemiyorum. bugün öğrendiğim pek çok şeyi buradaki ipuçlarından yola çıkarak öğrendim. kitap okumakla çok, çok daha fazlasını öğrenmek tabii ki mümkün ama sözlüğün yaşayan, nefes alan, dinamik bir yapısı var; buradan takip etmek keyifli oluyor.

    şöyle iyisinden 100 yeni ve sağlam yazar bulsam, sadece takip’ten takip etsem, sözlüğü kendim için tamamen kişiselleştirsem ne güzel olurdu.

  • la casa de papel

    önceki sezonlarda da vardı ama bu sezonda bariz bir çocuksuluk var. dizi kendi parodisine dönüştü.

    --- spoiler ---

    - adam başı 300 milyon avromuz var, brunei sultanlığı'nın 2019 bütçesini tek başımıza fonlayabiliyoruz, tanesi 345 bin malezya dinarından 330.000 tane toki konutu alabiliyoruz, niye burdayız?
    + rio'yu kurtarmamız lazım.
    - neden?
    + bencil oğlu bencil, salak oğlu salak tokyo ve onun liseli sevgilisi bir kez daha protokolün dışına çıkıp yapılmayacak bir iş yaptı da ondan.
    - peki ne yapacaz?
    + ispanya merkez bankasını soyacaz. altın çalacaz. bütün ispanya'nın kefen parasını indirecez, dolar fırlayacak, faizler uçacak, soğanın tanesi 15 avro olacak, bütün euro bölgesi kırmızı alarm verecek, abd ve papalık donanma gönderecek, ulusal ordu binayı kuşatacak, tepemizden f-16'lar uçacak, üzerimize s-400 atacaklar, biz de bir adet mitralyöz ikişer tane de kelebek bıçak ve beş on tane taramalı tüfekle kendimizi savunacağız.
    - ok.

    --- spoiler ---

  • marmara ereğlisi yeni belediye binası

    öyle bir bina ki aynı anda her tarafında ayrı konseptli bir dönem dizisi çekilebiliyor. misal bi tarafında türk mimarisi içerikli yerli dizi, diğer tarafında antik yunan’da geçen bir savaş hikayesi, beriki tarafında amerika’da yaşanmış acıklı bir köle hikayesi, tepesinde de abd başkanının olaya müdahale ettiği kasırgalı bir felaket filmi... caesar’ı bu binadan çıkarken öldür senaryo gereği sırıtmaz, aynı şekilde wakanda’dan kenya’dan nairobi’den getirttiğin siyahilerin çıplak etini kırbaçlarken arkada bu bina görünsün yine sırıtmaz. çok amaçlı bir film platosu olmuş. tebrik ederim.

  • sözlük yazarlarının hiç özenmediği şeyler

    ballandıra ballandıra anlatılsa da hiçbir şekilde özenme duygusu yaratmayan şeyler.

    kategori: seyahat

    1) bisikletle otostopla aç bilaç sersefil kirli pasaklı gasp-tecavüz riski taşıyan aylar süren turlar (kısa süreli kullanımlar hariç)
    2) başta hindistan olmak üzere kirli pasaklı ülkelere yapılan seyahatlar,
    3) tayland cinsel seks turizmi,
    4) 10 günde 30 ülkenin kasıldığı (neticede hiç bi sik anlamadığın, koşturduğunla kaldığın), tren garlarında sabahlanan, kalabalık hostellerde konaklanan sefil interrail turları,
    5) yarım metrekarelik çadırlarda terli terli sıkış tepiş pis kokulu kalınan, sabah güneşinin uyandırdığı, yamuk, taşlı sert zeminlere kurulan, geceleri ateş etrafında akdeniz akşamlarının söylendiği çadırlı kamplar,
    6) çöl turizmi, aşırı sıcak zamanlarda ve iklimi gereği yılın belli dönemlerinde çekilmeyen yerlere yapılan seyahatlar (aşırı yağmur, ıslanmak, aşırı kuraklık, kavrulmak, sivrisinek. kar için istisna yapılabilir.)
    7) balonla yerden yükselmeli, düşüp de parçalanma tehlikesinin olduğu korkunç konseptler (yerde kalmak suretiyle kapadokya gezilebilir)

    eklemeler yapılacaktır.