sananebirader13
profili

  • erdem can

    efes kariyerinin özeti sen beni ergin ataman mı sandın olan zat.
    seni koç sanıp, ergin ataman'ın koltuğuna oturtan yönetimde kabahat.
    ''daha önceki başarılarımızı türk antrenörlerle yaşadığımız için erdem can seçimini yaptık'' denilerek koç seçersen sonu da bu olur.
    neyseki başımıza bunları getireceğini tahmin ederek yıllar sonra bu sezon kombine almadım. kombine alıp maçı seyretmeye gidenlere allah sabır versin. ben bu kadar kötü bir efes'e en son 10 yıl evvel vaggelis aggelou yönetimindeyken maruz kalmıştım. ki o sezonda bile en azından şöyle güzel bir anımız olmuştu (bkz: zoran planinic'in attığı efsanevi üçlük)

  • galatasaray'ın florya yolsuzluğu

    fatih altaylı'nın 31 mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen galatasaray spor kulubü yıllık olağan genel kurulunda yaptığı, dursun özbek'in galatasaray'ı zarara uğrattığını ortaya koyduğu konuşma. nitekim dursun özbek yerine göreve gelen mustafa cengiz, emlak konut ile yapılan florya protokolünü iptal ederek galatasaray'ın zarara uğratılmasının önüne geçmişti.

    2018 yılındaki konuşmadan bir bölümü kesip, asla gerçekleşmemiş olan bir proje üzerinden galatasaray camiasını yolsuzlukla suçlayan kişiler hakkında umarım kulübün avukatları gereken adımlar atar.

  • sinan oğan'ın soylu'ya övgü dolu tweet'i

    2.turda erdoğan'ı destekleyecek olan bir kişiye ait tweet.
    oy vereceğiniz insanları iyi tanıyın.
    sizin milliyetçilik, atatürk sevgisi gibi değerlerinizi istismar etmelerine müsade etmeyin.

    bu seçimde bakılacak tek bir şey var.
    vereceğim oy 20 yıllık akp saadet zincirini dağıtacak mı?
    dağıtmıyorsa oy verme daha iyi.
    boş oy bile bunlara atılan oydan daha değerli.

    edit: özelden gelen mesajlara istinaden yazıyorum.
    süleyman soylu 2020'de de aynı süleyman soylu idi.
    dahası devletin güvenlik politikaları süleyman soylu sayesinde değişmedi.
    erdoğan çözüm sürecinde valilere terör örgütüne operasyon yapmayın talimatı veriyordu.
    onun bakanlığı döneminde erdoğan terör örgütleriyle mücadele talimatı verdi. değişen tek şey bu.
    biri bu konu üzerinden soylu'yu geçmişte övmüşse aynı merkezden talimat aldığı için övmüştür.
    daha sonra ne dediği beni hiç ilgilendirmiyor. bahçeli de erdoğan'a neler neler demişti...
    ya da düne kadar ağıralioğlu neler neler diyordu iktidar için. bugün neler diyor. biri geçmişte soylu'yu istifa ettiği bir süreçte korumaya kalktıysa soylu ile aynı yolun yolcusudur. acı ama gerçek bu.

  • mehmet ali çelebi'nin millet ittifakı'na soruları

    sdsadadadwdwdfgwgt

    tanım: kahkaha attığım sorulardır

    muharrem ince ile birlikte atatürkçü kaygılar ile chp'den istifa edip memleket partisi'ni kurduktan sonra oradan da ayrılıp akp'ye katılan, bununla da yetinmeyip yeni partisinin türklüğe ve atatürke düşman hüda-par ile seçim ittifakı yapmasına rağmen hala akp'den ayrılmamış bir ''atatürkçünün'' soruları

    sor bakalım çelebi
    seçimden sonra da sana soracaklar akp'ye katılmak için talimatı kimden aldın diye

  • rte'nin 2023'de enflasyon %20 olacak açıklaması

    şahsım kendini ekonomi profesörü olarak ilan etmeden önce
    enflasyon yüzde 20 idi. o zaman vatandaşın 10 tl'ye aldığı herhangi bir ürün
    bugün 100 tl oldu.
    profesörümüz bugün 2023'te enflasyonun %20'yi geçmeyeceğini müjdeliyor
    yani 100 liralık ürün 120 tl olacakmış.
    haydi 5 sene evvel 10 tl'ye alabildiğimiz şeyleri 2023'e 120 tl'ye alabileceğimiz için oyumuzu profesöre verelim.

  • kerem aktürkoğlu

    kendisine laf atan hıyarları umarım bugün ofiste iş arkadaşları evire çevire döver. patronları da ceza olarak o elemanın 1 maaşını keser ve ertesi gün ofiste tam karşılarına oturtur.

  • istanbul'da hastaneye randevu bulamama skandalı

    evet biliyorsunuz akp sağolsun artık hastanelerde sıra beklemiyoruz!
    yaparsa akp yapar. sağlık sistemimizi de öyle güzel yapmış ki!
    mhrs randevu sistemine girip dahiliye gibi kolay ulaşılabilir olması gereken bir poliklinikten randevu almak istediğinizde an itibariyle tüm istanbul genelinde bulabileceğiniz sadece 1 randevu var.
    o da 1 eylül 2021 tarihinde şile devlet hastanesinde.
    sağlık sistemini bu hale getirmekte emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

    not: 2 aydır gastroenteroloji polikliniğindeki doktorumdan randevu bulmaya çalışırken beklemekten usanıp en azından dahiliyeye çıkayım bari dedim. durum bu.

    edit: çok zeki bir arkadaş damlamış. 15-20 güne veriliyormuş randevular. hadi ya. söylemesen bilmiyorduk. onu da doğru bilmiyor ya neyse. burada gastroenteroloji gibi uzmanlık gerektiren bölümlerden bahsetmiyoruz. orada zaten 2 aydır alamıyorum. her gün saat 16'da ekran başında olmama rağmen. mhrs'e randevu olursa sms at günün her saati diye talimat vermeme rağmen randevu gelmiyor 2 aydır. onu geçtim ben. burada dahiliye diyorum bakın. her hastanede dahiliye polikliniğinde 10larca doktor var. ve şu anda istanbul'da randevu yok. aktroll değilseniz ve şu durumun ciddiyetini algılayamıyorsanız durum gerçekten vahim. güneş ışığı falan alın. vitamin değerleriniz düşmüş, beyin fonksiyonlarınız tam olarak görevlerini yerine getiremiyor olmalı.

    edit:yarım aklıyla yurtdışı gördü diye millete akıl vermeye çalışanlar olduğunu görüyorum.
    okuduğunuzu da mı anlayamıyorsunuz acaba? takipli hastayım. haziran'dan beri randevu bulamıyorum. aile hekimine gitmemin bir anlamı yok. hayatınızda hiç aile hekimi gördünüz mü bilmiyorum ama devlet hastanesine sevk etme yetkisi bile olmayan, vitamin değerlerinizi ölçecek basit bir tahlil dahi yazdırılmayan bir oluşum. gastroentorolojiye çıkamadığımdan dahiliyeye çıkıyorum. adam kalkmış sen niye yandala gidiyorsun aile hekimine git diye akıl veriyor yarım aklıyla bir isveç gördü diye.

    avrupa'daki sistemin ne olduğu beni zerre ilgilendirmiyor. hayın kılışdar sgk'yı batırdıktan sonra hökümetimiz sgk'yı kötü yoldan kurtarıp hastane sıralarını bitirip sağlıkta devrim yaptı. o devrim(!) bugün, istanbul'da 50 devlet hastanesi içerisindeki dahiliye poliklinklerinde günde en az 7500 hastaya bakma kapasitesine sahip ve bana 15 gün sonrasına randevu veriyor. uzmanlık gerektiren yan dalda ise saat 16.00'da randevular açıldığında 5 dakika içerisinde bitiyor.

    25 yıldır devlet hastaneleriyle haşır neşir olan biriyim. kronik rahatsızlığım nedeniyle özel sigorta kapsamı dışındayım. her türlü devlet hastanesi ortamına girdim. sıra da gördüm. kuyruk da gördüm. sözde sağlıkta devrimi de gördüm. (hükümetin sağlıkta devrim propagandası için sgk'ya özel hastanelerdeki muayene ücretlerinin büyük bir kısmını karşılattığı erken akp dönemi) ama şu anki rezilliği son 25 yıl içerisinde görmedim. özellikle son 5 yıldır her yıl daha kötüye giden bir merkezi randevu sistemi var. 2010'lu yılların başında dahiliye randevusu alacak olsam evime yürüme mesafesindeki hastaneden pazartesi mi alayım yoksa salı mı alayım diye düşünüyor olurdum. şu anda 10 gün sonrasına şile'ye bakıyorum!

    meraklısı için edit: 21 ağustos 2021 saat 16.15 itibariyle 6 eylül 2021'e dahiliye randevusu aldım. 1990'lı yıllarda internetten randevuyu akıl edememiş ve bizi kuyruklara mahkum etmiş kılıçdar'dan sonra bizi kuyruklarda bekletmeyip dahiliye polikliniğine çıkmak için 15 gün evimizde hasta hasta bekleten akp'ye ne kadar teşekkür etsek az. isveç'te de 2 ayda randevu alındığını duyunca zaten bir iyilik geldi şimdiden. dahiliyeye bile 15 günden önce çıkamıyorsam gastroentorolojiye 6 aydan önce çıkmayı beklememeliyim zaten değil mi?
    işin ironik yanı. gastro'ya da her elini salladığınızda randevu alamıyorsunuz. belirli bir süre için, takipli hasta olduğunuzdan yan daldan randevu alabilmeniz mümkün oluyor. yeşil alan adı verilen takipli hasta alanından çıktığınızda , uzmanlık gerektiren yan daldan randevu alabilmeniz için, önce ana dala yani dahiliyeye çıkmalısınız. ömür boyu süren bir hastalığınız olsa bile gitmeniz gereken doktordan randevu alabilmek için başka bir doktordan randevu almak zorundasınız.

    hastaysanız sağlık sistemi kafkaesk bir dünyaya dönüşebiliyor.

    şimdi bir düşünün kronik hastasınız. hastalandınız. 15 gün sonraya dahiliye randevusu alıp bekleyecek. dahiliye çıkacak ve doktordan gastroentorloji randevusu sistemini açmasını isteyeceksiniz. sonra evinize dönüp mhrs'e girip bulabilirseniz 15 gün sonrasına yani hastalandığınızdan tam 1 ay sonrasına gastroentorloji randevusu alacaksınız. sonra gastroentorloji doktorunuza görüneceksiniz. o sizden tahliller isteyecek. tahlil sonuçlarından biri geç çıkacak. kontrol randevusu süresi olan 15 günü geçirdiğiniz için yeniden randevu almanız gerekecek. 45.gün hala hastasınız. en erken randevuyu almayı başardınız. 15 gün sonrasına.yani 2 ay sonra doktora çıktığınızda artık tanı alabilme şansına sahipsiniz. 90'lardaki kuyrukta kaç gün bekleniyordu acaba?
    __________________________________________________________________________________________________________
    nihai edit: ülkede kendini akıllı sanan ahmakların ne kadar çok olduğunu öğrenmeme vesile olmuş skandaldır.

    bazı akıllılar elinizi kolunuzu sallayarak uzmanlık gerektiren yan dal polikliniklerinden randevu alınabildiğini sanıp canı sıkılan hastaneye gidiyor diyerek sorunu görmezden geliyor.

    bir akıllı şöyle demiş: ''ıyi alıştınız markete gider gibi doktora gitmeye.size müstahak.gastroenterolojiye gidenlerin yarısı "dun garpuz yidim garnim davul gibi dohtur bey çok acilim" demiyorsa bisey bilmiyorum'' (bkz: #127175930)

    evet kardeş bir bok bilmiyorsun.

    bazı akıllılar da özel sağlık sigortası diye bir şey var canım diyerek özel sağlık sigortalarının kronik hastalıkları kapsamadığını bile akıl edemeyecek şekilde ahmaklıklarını açık edip devletin primlerle, gss haraçlarıyla finanse ettiği bir sistemin işlevsizliğini görmezden geliyor.

    özel sağlık sigortası diye bir şey var istanbul gibi bi yerde yaşayanlar için zorunlu gibi bir şey, paranız yoksa bekleyeceksiniz zaten (bkz: #127175493)

    sonuç olarak akpli trollerin bile fazla ses çıkaramadığı bir durumla karşı karşıyayız. sağlık sisteminin bir uçurumun kenarında olduğuna dair işaretler veren bir durum. doktor istifalarının etkili olduğunu söyleyen yazarlar var. göçmenlerin etkisi olduğunu söyleyenler var. şehir hastanelerinin etkisi diyen var. kısacası bir sorun var. eğer 10 yıl önce 1 gün sonraya alabildiğimiz bir randevuyu bugün 15 günden önce alamıyorsak bu bir sorundur. umarım gündeme gelir ve çözümü için muhattapları adım atmak zorunda kalır. zira bu haliyle 90ların kuyrukları bile mhrs'e göre daha işlevsel durumda.

  • burak elmas

    paratorcu aptallar tarafından ölümüne savunulan kişi.
    paratorcular savunuyorsa ne kadar vasıflı olduğunu anlayabilirsiniz zaten.

  • muharrem ince'nin biz ayrılamayız tweeti

    adam kazandı dediği için değil
    seçim gecesi ortadan kaybolup seçmenlerine doğru düzgün adam kazandı demek yerine bunu gazeteci kankalarına whatsapp'tan yazarak gerçekleştirdiği için kaybettiğini hala idrak edememiş zeka yoksunlarınca destek gören kişinin kafası güzel tweeti.

    nasıl bir gerizekalısınız ki kaç yılda bunun farkına bir türlü varamadınız.

    kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti. her seçimin sonunda da çıktı usulünce rakibini tebrik etti. kimse de bir ses etmedi ona.

    bu arkadaş ise oylarınızın takipçisi olacağım diye esip gürlediği seçimin gecesinde arazi oldu. seçmenlerine doğru düzgün bir açıklama yapmaya tenezzül bile etmedi.

    ismail'e whatsapp'tan yazacağına iyi kötü bir açıklama yapabilmiş olsaydı kimse ona sırtını bu kadar kolay dönmezdi.

    dönmezdi diyeceğim ama kankası hadi özışık olan adam bu muharrem. yalova'daki evinde o selfie ile siyasi kariyerini bahçesine gömdü ama farkında değil.

    biz ayrılamayız tweeti ayık kafayla atılmaz kısacası. bir küçük ile birlikte rakı masasında malihulyalar içerisinde atılır anca.

  • şaka maka türkiye'de alım gücünün bayağı düşmesi

    başlık içinde bazı tipini sevdiklerim hala utanmadan sıkılmadan 90'larda enflasyon şöyleydi. alım gücü daha kötüydü diye akp döneminin pisliğini temizlemeye çalışıyor.
    ben 90ları yaşamış biri olarak söyleyeyim. 90'larda alım gücünüz beyaz eşyada etkileniyordu. evinizin tadilatında etkileniyordu ama hiçbir zaman temel ihtiyaçları etkileyen bir durum yaşanmadı. alt gelir grubu dışında geçim sıkıntısından söz edilemezdi.

    bugün en temel ihtiyaçları bile etkileyen ve tüm alanları kapsayan bir alım gücü düşüşü söz konusu. ve etkisi bugün sadece alt gelir grubu ile sınırlı değil. neredeyse herkesi etkiliyor.

  • onların iphone'u varsa diğer tarafta samsung var

    iphone'u abd'den dolar ile alırken samsung'u kore'den öpücük ile aldığımızı öğrenmemize vesile olan açıklama.

  • başbakan bizi afrin'e götür

    medyanın görevini yapabildiği bir ülkede başbakanın istifası ile sonuçlanacak olan iğrençlikler bütünü. lakin bu ülkede bu zavallı sürü sahip oldukları medya gücü ile kendilerini vatansever bizi de vatan haini olarak ilan edebiliyor.

  • feghouli'nin yaptığı insanlık dışı faul

    gol attığında kudüs için alnı secdeye değecek kadar müslüman duyarlılığına sahip olan müslüman bir futbolcunun yaptığı faul.

    (bkz: alnı secdeye değenden zarar gelmez mottosu)