hand of fate4
profili

  • kyk borçlarının silinmesi kanun teklifi

    arada bir hortluyor, her hortladığında aynı şeyleri yazıyorum yine yazayım.

    bakın iyi kötü bir okul bitirmiş, okumuş adamsınız. bazı temel konuları artık at antrenörlüğü de okumuş olsanız bilmeniz lazım. ilkokulluya anlatır gibi anlatıyorum: kaynak havadan yaratılmaz. chp teklif vermiş. politikacı tabii ki teklif verir amk, cebinden mi ödeyecek. teklif değil para versin o zaman.

    bakın "borç silmek" diye bir şey yok. parayı almışsın, harcamışsın. bu para karşılığında mal ve hizmet alınmış. kamu borçlanmış senin adına. o alacak senden alınmadığı zaman başkasından alınmak durumunda. bu borcu kimseden tahsil etmezse para basacak enflasyon yükselecek, yurtdışı girdileri olan mallar için bu da mümkün değil, sike sike ödenecek kısacası.

    devlet kimsenin kapısı çalıp "mahmudun kyksını ödeyin" demez ancak bunu ekstradan bir doğalgaz zammı, bir elektrik zammı, gümrük vergisi falan olarak tahsil edecek. kısacası senin ödemek istemediğin parayı başka işinde gücünde çalışan insanlar ödeyecekler.

    şimdi biliyorum ki bu durum sikinde değil, hoşuna bile gider. bak bunun ucu sana nasıl dokunuyor: sen böyle hukuksuzluğa çanak tuttukça, iktidarı da muhalefeti de bu kadar prensipsiz ve popülist oldukça, bir kere fayda sağlar, alkış tutarsın, on kere zarara uğrarsın. salaklık etmeyin.

    (bkz: there's no free lunch)

  • yurt dışına yerleşip pişman olmak

    sakinlikten bunalırsanız kahvaltıda t24 okuyup, akşam haberlerinde fox tv izleyin, yatmadan önce verilmiş sadakam varmış diyerek misler gibi uyursunuz.

  • bedelli askerlik

    buradaki bazı sığırlara göre asker olmak istemeyen güvenlik talep edemiyormuş. mesela zorunlu askerliğe gitmek istemiyorsam, terör, ülke güvenliği, operasyonlar vs. konusunda konuşma hakkım yokmuş bunlara göre.

    çok güzel kardeşim. fikrini çok beğendim. ben yazılımcıyım, şimdi sen benim mesleğimi icra edemediğine göre, hemen o bilgisayarın fişini çekip siktir olup gidiyorsun internetten, biz de rahat bir nefes alıyoruz. anlaştık?

    ilginç ilginç zihinler amk.

  • 16 ocak 2018 rte'nin canan kaftancıoğlu'nu gömmesi

    şaşırtmayandır.

    yani bunu kullanmayacağını düşünen olmamıştır herhalde.

    5-10dk kadar katlanıp izleyebildim. yine dört dörtlük bir performans sergiliyor sahnede. canan kaftancıoğlu üzerinden önce pkk diyor, hemen ardından gezi parkında güvenlik güçlerimize saldırdılar diyor, kısacası yine kendine düşman bellediği bütün grupları bir poşete doldurup ağzını sıkıca bağlıyor. arkada da tabii olmazsa olmaz taraftar grubu, "katil pkk işbirlikçi chp" sloganı atıyor.

    sabah gazetesinin "pkk, chp, hdp, fetö, gezi parkçılar, abd, mossad ve michael jackson denen o ibne" tarzı başlayan yazılarına ilham kaynağı kimdir anlaşıldı.