tutankamon1
profili

  • arif v 216

    yekten kötü film demeye yazık ama yine de hayal kırıklığı.

    beğenmeyenlerin bir kısmı meseleyi cem yılmaz'ın lüküs hayatla halktan kopmasına bağlamış ama bu adam resim, heykel de mi almasın, modern sanat da mı tüketmesin? asıl mesele memleketin en büyük komedyeninin ürettiği en büyük sinema prodüksiyonunun hollywood'un demode b sınıfı parodi komedileri kıvamında olması. ertem eğilmez'lerden, natuk baytan'lardan ileri gideceğimize "ulan iyiydi ya" diye geçmişe çakılan selamlara kaldık.

    ayrıca bu filmler tamamen cem yılmaz'ın kendi sinema görüşü ve zevkine göre üretiliyor gibi görünüyor. ama ekol olmak öyle kolay değil, metin akpınar oturduk çalıştık, duygusal komediyi biz böyle kurduk diyor. illa teori çalışmak da şart değil, koca star wars'u daha en başta, lucas'ın o zamanki karısı bir hale yola koyup, üstüne bir de oscar almış vaktiyle. peki burada milyon dolarlık kostüm efekt vs. bütçesinin yanında bir senarist, dramaturg bakmış mıdır senaryoya, kurguya acaba?

    bu arada gönderme dediğinin kralı ula şurda 141-142 başsınız gibi olur, yoksa kim napsın whiplash'i yirmi otuz sene sonra.