fiyakays7
profili

  • 2020 yazında tatile gitmiyoruz

    üst edit : neden tatile gitmememiz gerektiğini anladığım bir başlık oldu. turizmci çakallar özelden ana, avrat, allah, kitap sövüyorlar.
    bir kez daha rica ediyorum, bu tiplerepara kazandırmayın. sezonda kapısından içeri türk vatandaş sokmayan bu kişilerin ekmeğine yağ sürmeyin. lütfen.

    her yer corona virüsü covid-19 ile doluyken bu yaz hem can sağlığımızı korumak hem de para için vatanını dahi satan namussuzlara para kazandırmamak adına başlatmak istediğim kampanya.
    gidecekseniz de en fazla eşinizi dostunuz görmeye gidin, köyünüze gidin domates, hıyar ekin.
    sağlığınızı riske atmayın.
    illa gidecekseniz çadırınızla bakir koylara ya da yurt dışına gidin, türkiye fiyatları zaten neredeyse yurt dışı ile kafa kafaya.
    bu ahlaksızlara para kazandırmayın.
    lütfen.

    edit : turizm bakanının sahibi olduğu şirketle ilgili bakınıza bakmalısınız.
    (bkz: ets tur'un işgalci yunan'a desteği)

    edit 2 : turizm sektöründe çalışan emekçi, gariban abilerim, ablalarım, kardeşlerim. siz bu denklemin dışındasınız, lütfen alınmayınız.

    edit 3 : (bkz: yks 2020)

  • diyarbakır'da öğretmeni döven hanzolar

    öğretmen maaşına laf eden sütü bozuk orospu çocuklarının iyi izlemesi gereken görüntülerdir.

    benim babam öğretmen ve bu olayın birebir aynısını mardin'de görev yaparken yaşadık. tüm okulun huzurunu kaçıran öğrenciyi disipline verdiği için babam dövmeye gelmişti akrabaları. o zaman o okuldaki tüm öğretmenler hatta pek çok öğrenci babama saldıran 5 kişiye öyle bir girişmişlerdi ki ben o adamların bir daha hayatlarında kavga ettiklerini sanmıyorum. sonuç ne mi oldu dersiniz? 8 yıldır aynı yerde görev yapan ve hayatından her şeye rağmen çok memnun olan babamı başka ve çok ücra bir köye sürdüler. sürüldüğü köyde 1 sene içerisinde 3 defa pkk saldırısına maruz kaldık, öğrencilere istiklal marşı okuttuğu için sevgili babam. aklınızın almayacağı zorluklarla uğraşıyor o bölgedeki pek çok öğretmenimiz. babamla ben iki sene bir göz odada, tahtayla ikiye bölerek yarısını banyo ve mutfak yarısını oturma odası olarak kullanarak yaşadık. zor geçen 10 yılın sonunda mardin'den sanki görevini yarım bırakmışçasına buruk bir şekilde memleketimize geri dönmek zorunda kaldık.
    şimdi ne durumda babam biliyor musunuz? 3 gün önce beni arayıp para istedi kart borcunu odeyememiş. bir süredir rahatsız lakin adım gibi biliyorumhastalığının artmasının en büyük sebebi mesleğine gösterilmeyen saygıdır, her sene değişen programlar ve insanın onurunu daha da kıracak değişimlerdir. geçim sıkıntısı bunun yanında ne ki? işin tuzu biberi oluyor maddi imkansızlıklar sadece. bundan 15 sene önce teröristlerin cirit attığı köyde bile kelle koltukta severek görevini yapmaya çalışan, canlara dokunmaya çalışan insan 1 sene hasta olunca kuş kadar kalan maaşıyla ölmemeye çalışıyor. hala tek tesellisi 10 sene kaldığı mardin'den gelen hocam geçmiş olsun nasılsınız telefonları biliyorum.
    vatan millet aşkıyla yanıp tutuşan bir babanın, mardin'in ücra bir köyünde okuma yazma bilmeyen çocuklara atatürk ve millet olma bilincini aşılamaya çalışan bir babanın, öğretmen bir babanın evladıyım ben. şu görüntüleri izleyince o kadar istedim ki o okulun bahçesinde olmayı ah ah. ben tek malvarlığım olan bilgisayarımı satıp babama gönderdim parasını bir ay da olsa düşünmesin diye, ev kiramı dahi odeyemedim ve bu satırları aç yazıyorum, sabah yediğim bir tost ile karın ağrısıyla uyuyacağım mecburen. çok yüksek ya maaşı öğretmenlerin. kim bilir ne derdi vardı o dayak yiyen öğretmenin. keşke ben her gün aç uyusam da, ülkemin öğretmenleri kafaları rahat bir şekilde yeni nesillere eğitim verebilseler.
    öğretmenine sahip çıkmayan bu devlet adına ben utanıyorum. keşke daha güzel bir ülke olabilseydik.

  • ahmet necdet sezer

    türkiye cumhuriyeti'nin gayriresmi son cumhurbaşkanıdır.
    kendisine verilen tüm hediyeleri köşkte bırakmıştır. ahlaklıdır.
    dindar ya da ateist olması zikimde değildir kendisi son fetöcüsikendir, son tarikat bükücü son namuslu siyaset adamıdır.
    kendisi gittiğinden beri türkiye'nin baş aşağı hızla gitmesi tesadüf değildir.
    siyasi görüşüne çoğunlukla uymamakla beraber atatürk değerlerinin ortak paydasında buluştuğum bu ahlaklı insanı
    her daim saygıyla anacağım.
    ahlak önemli ahlak. ahlaksız heriflerin aşamadığı bir kale idi ahmet necdet sezer

  • kapitalizmi özet geçmek

    yarın izmir'de fırtına olacağı beklentisi var zaten günlerdir bangır bangır uyarı yapılıyor. çalıştığım üstü açık avmden bugün gelen bilgilendirmeye göre ise bazi avmler yarın açılış yapmayacak iken biz rahat olacakmışız kasırga için gereken önlemleri alarak güvenlik görevlisi sayısını üç katına çıkarmışlar
    muhtemelen üç kat güvenliği girişlere dizersek rüzgar korkar başka yere yönelir diye düşündüler.
    kapitalizmin özeti tam olarak budur.

    edit : kapitalizm bir kez daha kazandı avmnin üç kat güvenlik taktiği işe yaradı rüzgar korkup atina'ya kaçtı.
    sen benden büyüksün kapital baba anladım.

  • iyi parti

    kalıbımı basarım türkiye'de en az 10 milyon insanın ''iyi parti ne yahu nereden çıktı bu kadar oy almış allah allah'' diyerek varlığından ilk kez haberdar olduğu partidir. bu karanlık sansüre rağmen beklenenden az olsa da iyi bile oy almıştır.

  • 20 ocak 2018 kılıçdaroğlu'nun protesto edilmesi

    bu sözleri söyleyen tayyip erdoğan olsa ve akplilerden aynı uğultular yükselse tayyip erdoğan -vatan sevdasından veya değil fark etmez- o ses çıkaranları öyle bir gömerdi ki seslerini keser itin gotune sokar salondan attırır, olay günlerce reyiz kendinden de olsa vatan hainlerine sildi diye gazetelerde manşet olurdu. kılıçdaroğlu ise duymazdan gelmiş.
    neden chp'den bir bok olmayacağının minik bir örneğini barındıran protestodur.

  • belgeler kapı kapı dağıtılsın kampanyası

    üst edit : kapı kapı dolaşmak benim fikrimdi başlığı acmaktaki amacım ise burada fikirlerimizi sunup daha iyi olanların üzerinde durup gündem oluşturup başarabilirsek eğer ufak bir kıvılcım başlatarak dokunabildigimiz kadar insana bir şekilde dokunabilme düşüncesidir.

    malum ailenin yasa dışı para transferine ilişkin kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgelere her zamanki gibi havuz medyası tarafından inanılmaz bir karartma uygulanıyor. internetin muhalif mecralarında gezinmeyen sizin benim gibi insanların bu belgelerden,yaşananlardan hiç bir şekilde haberi dahi yok. günlük aktivitesi televizyon izlemek olan ülkemin güzel vatandaşlarına bu konuyla alakalı haber kanallarında en ufak bir bilgi dahi verilmiyor. malumunuz trt canlı yayın sırasında konu buraya gelince yayını kesti diğerleri zaten hiç göstermedi.

    oysa bu yaşanan rezaleti halkımızın bilmesi lazım.

    sevgili chp yöneticileri kısıtlı aklımla sizlere naçizane bir öneri sunacağım (buraları okuyorsunuzdur,siz de okumuyorsanız kim okuyacak?)

    -tüm belgeleri orjinaline sadık kalarak çoğaltıp ülkedeki tüm hanelere posta yolu ile tek tek ulaştırın(gerekirse kampanya açar parasını biz toplarız)
    -belgelerin gönderilmesine hükümet engel olursa eğer hali hazırda var olan teşkilatlarınıza bu belgeleri gönderip bizlere bildirin isteyen kişiler belgeleri alsın eşine dostuna konu komşusuna dağıtsın.
    -hiç olmadı kampanyaya ön ayak olun sadece belgeleri teşkilatlarınıza fakslayın bizlere verilmesini sağlayın çoğaltıp her gün yürüdüğümüz caddelerde binalara bırakalım.

    sözlük hayatım boyunca ilk ve son defa sizlerden başlığıma destek verin ricasında bulunuyorum arkadaşlar. lütfen bana destek verin bir şeyler değişecekse eğer bu çorbada bizim de katkımız bulunsun. bu şekilde devam ederse durum gösteriyor ki bu rezillik de diğerleri gibi unutulup gidecek. zaman elini taşın altına koyma zamanı.

    önerisi olan arkadaşlar bana iletirse başlığa eklemekten onur duyarım.

    edit : çok mantıklı bir öneri olan 'telefonlara sms ile bilgilendirme yapılması' önerisi eklendi.

    edit : swallowed arsenic'in önerisi : partinin genel merkezi bu belgeleri basılabilir pdf formatında yayınlar, herkes bulunduğu binadaki kişiler kadarını evindeki printer'dan basıp binaya dağıtırsa?

    edit : sailorbogazici : partilere saldırmak yerine insanlara krizi anlatmasini tavsiye etti ve pdf olarak yayinlansin çıktı alalım diyen arkadaşlarimiz var. insanlar bir yerden başlamak istiyorlar ne mutlu.

    edit : onuraydin nickli yazardan : bugünü milat olarak kabul ederek, "istifa etmeyeli 1 hafta oldu, 2 hafta oldu, x oldu tarzında başlıklarla takip edilmeli."
    bunu takip edecek,unutturmayacak bir arkadaşımız elbet çıkar diye düşünüyorum.

    edit : ınstagram,facebook,twitter vb sosyal platformlarda bu belgelerin reklamlar aracılığıyla gündemde tutulması yönünde pek çok yazarın talebi var,buraya bırakıyorum.

    çaylaklar editi : arkadaşlar sizlerin yazdıklarını da okuyorum önerilerinizi dile getirin ben de sizin sesiniz olmaya çalışacağım elimden geldiği kadarıyla.

    peşin edit : partiler umrumda değil beni ilgilendiren ülkemizin içerisinde yer aldığı rezil durum ve bu rezilliklerin bizlere olan kötü yansımaları. bilgilerin doğrulanması ve yandaş medyanın sahte sahte nidalarına kapak olması bakımından sayın kılıçdaroğlu'nun belgeleri yayınlaması lazımdır aksi taktirde -ne yazık ki- yine unutulup gidecektir. eğer belgeler sahte çıkarsa ben de buradan özrümü en aciz şekilde dilemekten utanmam.