chevron25
profili

  • nusret'in yemeksepeti'ne düşmesi

    hep merak ederdim nusret’teki fiyatları.

    yemeksepeti sayesinde öğrenmiş oldum.

  • greyfurt seven yazarlar veritabanı

    dünyanın en underrated meyvesi muhteşem harikası ötesi mükemmel ve tanrı’nın yarattığı en iyi meyve greyfurt’u seven yazarlar veritabanı.

    ekşi sözlük greyfurt zirvesi düzenlesek fena olmaz aslında.

  • mansur yavaş'ın cumhurbaşkanı olması

    türkiye’nin aydınlık geleceği için gereken.

    ergen ruhlu imamoğlu bu ülkeye cumhurbaşkanı olmamalı, tayyip’ten farkı yok çünkü.

    imamoğlu olmamış olamamış. onu düzeltmek zorunda değiliz. ikidebir akıl vermek zorunda değiliz.

    mansur yavaş’ın karakteri oturmuş.

    mansur yavaş daha ağır başlı. dikkatle hareket ediyor.

    bugüne kadar verdiği ayarlar ve yaptığı düzgün işlerle gündeme geldi.

    yavaş yavaş mansur yavaş.

  • 1358490

    recep tayyip erdoğan yıldırım demirören berat albayrak bilal erdoğan.

  • ikinci el otomobil piyasası

    bir tane civic buldum 2006 model. adam arabada 2 değişen yazmış. araç başına gittim 3 değişen olduğunu söyledi. araç tavan hariç boyalı bir araç.

    bagaj kapağı, sol arka kapı sacı, sol çamurluk dedi.

    aracına gittiğimde arabanın önü kalkık arkası yatık duruyordu. bu araçta bir sıkıntı olduğunu söyleyince. baba oğul hemen malımızı kötüleme dediler.

    ne yaptıysam fiyat kırmadılar. 49.500’ten düşmediler. 500 tl’nin pazarlığını 1 saat yaptık.

    e be amına kodumun cahilleri ben araştırdım arabanın yaylarında sıkıntı varmış. şimdi o yaylar bana olacak en az 1.000 tl.

    iş ahlakınızı sikeyim sizin araçta sorun varsa vardır malımı kötüleme ne lan hıyar siktir ol kendin yaptır o zaman ne diye beni kazıklamaya çalışıyorsun.

    bu gece arabayı 5664’ten sorgulattım arabanın motor kaputu, 2 kere bagaj kapağı, sol arka kapısı, sol arka çamurluğu ve arka camı değişmiş.

    ananızı sikeyim o kadar yol gittim zaman harcadım.

    bide boş dırdırınızı çektim.

    türkiye’de ikinci el piyasası böyle işte. leş.

    not: arabadan vazgeçtim.
    not 2: sabah mesaj attım değişenleri söyledim vazgeçtiğimi söyledim arayıp bi özür bile dilemedi. ilanı 4 değişenli diye güncelledi amk piçi. olan bana oldu. arabadan çok sıkıntılı olan bu halk.

  • erdoğanların uçakta yavru kedi sevmesi

    ardından kediyi uçaktan aşağı attıklarını düşündüğüm eylem.

  • suriye'de 3 fakülte kurulması

    3 ay sonra kimin elinde olacağı belli olmayan topraklara yapılacak israf.

    işte devletin paraları böyle piç ediliyor.

  • babadan zengin olmak vs işinde en iyisi olmak

    yıllardır çile çeken biri olarak babadan zenginliği tercih edeceğim karşılaşma.

    belki ilerde bir gün zengin olurum ama gençliğim geri gelir mi hayır.

    böyle hayatın amına koyim.

  • binali yıldırım'ın 150 milyon euro'luk serveti

    insanı hayrete düşüren servet. 150 milyon euro! 981 milyon tl!

    işte binali yıldırım'ın dudak uçuklatan çok gizli mal varlığı. karun kadar zengin çıktı.

    ekrem imamoğlu'na karşı yarışan ibb başkan adayı binali yıldırım'ın gizli serveti dudak uçuklattı. yıldırım'ın yıllardır açıklamaktan kaçındığı o mal varlığı, merhum sadri alışık'ın ''kırk haramiler'' filmindeki hazine sahnesini hatırlattı.

    yıldırım ve oğulları tam anlamıyla multi milyoner... yaklaşık 150 milyon euro değerindeki mal varlıkları var. bu yarım milyondan fazla asgari ücretlinin maaşına denk geliyor. yıldırım mal varlığının tamamına yakınını yurt dışındaki offshore hesaplarında tutuyor.

    mediapart’ın ve hollanda gazetesi nrc'nin haberine göre, binali yıldırım ve ailesinin malta ve hollanda’da kayıtlı 30 kargo gemisi var. dahası da var. yıldırım'ın yine hollanda’da her biri servet değerinde 10'a yakın gayrı menkulü var.

    binali yıldırım gemicik filosunu 1998'de kurmaya başladı. ülke 28 şubat'ın yaralarını sarmaya çalışırken, yıldırım silver fish yani gümüş balık adında eski bir kargo gemisi aldı ve malta'daki paravan şirketler üzerinde sürekli yeni gemiler almaya devam etti.

    yıldırım'ın mal varlığındaki büyük patlama 2010 senesinde yaşandı. bugün sahip olduğu onlarca gemiden 6'sını o yılda aldı. gemilerin fiyatı 2 milyon euro ile 33 milyon euro arasında değişiyordu.

    binali yıldırım gemilerin büyük bir kısmını isviçre bankaları üzerinden nakit satın aldı. geriye kalanları ise kuveyt türk bankası'ndan çekilen kredilerle ödediği öne sürüldü. gemicikleri yine malta ve hollanda'da kurduğu paravan şirketler üzerine kaydettirdi.

    fransız medipart'a göre; binali yıldırım'ın malta'daki gemilerinden bazıları, amcası yılmaz yıldırım'a kurdurduğu ceren danışmanlık denizcilik şirketi üzerine kayıtlı. diğerleri ise doğrudan oğlu erkam yıldırım tarafından yönetiliyor.

    binali yıldırım'ın malta'daki gizli mal varlığının hollanda'daki yatırımlarının yanında devede kulak kalıyor. mediapart, yıldırım ailesinin sadece hollanda’daki servetinin 120 milyon euro’nun üzerinde olduğunu yazdı.

    erkam yıldırım'ın hollanda'da 3 milyon euro değerinde 6 ayrı mülkü bulunuyor. bu emlaklar castillo real estate bv şirketi üzerinden işletiliyor. yıldırım hanedanının asıl hazinesi, yine hollanda'daki zealand shipping şirketinin hesabında yatıyor. sicil kayıtlarına göre, şirketin gemilerinin piyasa değeri 120 milyon euro civarında.

    ve dudak uçuklatan bir rakam daha. binali yıldırım rotterdam, armsterdam ve almere adlı gemilerini tanesine 33 milyon euro yani toplamda 100 milyon euro ödeyerek satın aldı. habere göre, yıldırım ödemenin yüzde 50'sini kaynağı belli olmayan nakit parayla yaptı. diğer yarısını ise kuveyt türk ve yapı kredi bankası’ndan aldığı kredilerle tamamladı.

    tr7-24'ün haberine göre, 2000'li yılların ilk çeyreğinde binali yıldırım'ın aile serveti deşifre oldu. bunun üzerine gemilerden bazısı alelacele satıldı, bazısı ise söküme gönderildi.

    2010'dan sonra yıldırımlar servetlerine servet katmaya başladı. bu dönemde fiyatları 1.9 ila 33 milyon dolar arasında olan 11 gemiyi banka kredisi olmadan nakit ödeyerek satın aldılar. gemiler türkiye yerine, yurt dışında iç içe geçirilmiş offshore şirketler üzerine kaydedildi

    binali yıldırım 2016'da başbakan seçilince şirketlerini mal varlığında göstermemek ve güvenceye almak için yeğeni süleyman vural'a devretti.

    binali yıldırım gizli mal varlığına şahitlik edenleri kamuda kritik görevlere getirdi. 3 gemisini yapan sefine adlı tersanenin sahibi suat hayri aka'yı 2014’te ulaştırma bakanı yardımcısı yaptı.

    tüm bunlar, binali yıldırım hanedanının su yüzüne çıkmış mal varlığı. buzdağının görünmeyen yüzünde ne kadarlık bir servetin saklı olduğu ise henüz bilinmiyor.

    kaynak

  • beyin göçü ile türkiye'den giden sözlük yazarları

    (bkz: lord eddard stark)

    beyni dünyayı terk etti.

  • 13 eylül 2018 kanal istanbul'un iptal edilmesi

    (bkz: o parayla uçak aldım amk)

  • recep tayyip erdoğan'ın yüzüne söylemek istenenler

    gençliğimizi götürdün. hayatımızı zindan ettin. senin gözünü hırs bürümüş sen yoldan çıkmışsın.

  • tkp genel sekreterinin apple watch saati

    apple marka olmayan saat. aperovski adıyla 1989 yılında sovyetler birliğinde üretilmiş olup bugünkü apple watch saate ilham olmuştur.

  • japonca denilince akla ilk gelen kelime

    (bkz: bıktık artık bu başlıklardan)

  • japonya denilince akla gelen ilk marka

    sony

    japonya’nın yüzü resmen.

  • türk gençlerinin çok küfürlü konuşması

    türkiye genelindeki gençlere bakınca gözlemlenebilen geleceğe dair umutları yerle bir eden durum.

    her konuşma içinde ''amına koyim'', ''sikeyim'', ''göt'' kelimeleri mutlaka geçer. ilkokuldan itibaren bu olaylar başlar. küfürsüz kendilerini ifade edemezler. ağızları adeta bir lağım gibidir.

    edit: başka milletleri örnek göstererek bu berbat durumu meşrulaştırmaya çalışanlar, saçma sapan şeyler yerine o milletlerin iyi taraflarını örnek alsalar daha iyi olur. terbiyesizliğin lüzumu yok.

  • askerliği vatan borcu sanmak

    haklı tespit. neyin borcu lan neyin borcu? kim bana bedava bir şey vermişte ben borçlanmışım? 1 ekmek alıyorsam yarısını hep devlete veriyorum lan. bir canımız eksikti onu da verip borcu kapatıyoruz öyle mi?

    önce devlet bana borcunu ödesin devlet. bana iyi bir hayat mı verdi bu devlet? dünya’daki diğer insanların kolayca sahip olabileceği şeyleri mi verdi?

    beni bizi koyun olarak görmekten başka birşey yapmadı. bizi sağdılar sağdılar şimdi de etimizi istiyorlar.

    bu devlet bana batı ülkelerindeki gibi mutlu normal bir yaşam sunup gelişmiş haklar verse eyvallah. hem bok gibi yaşat hemde canımı iste.

    hassiktir beeee.

  • 13 şubat 2018 fatih tezcan'ın maçka parkı tweeti

    bu adam yaşayan kanalizasyon açık ve net.

  • yuto nagatomo

    japon malı futbolcu.

    -kolay kolay arıza çıkarmaz.
    -yağını suyunu eksik etme futbolu bırakana kadar 1.000.000 km yapar.
    -bakım maliyetleri düşüktür.
    -piyasası ne çok yükselir, ne çok düşer sabittir.

    yuto nagatomo asla yolda bırakmaz.

  • #kürdistan kalbimizdir

    (bkz: kalbinize sokayım)