lanus5
profili

  • kurultayda tekrar kılıçdaroğlu seçilirse olacaklar

    özgür özel seçilirse olacak olanlarla aynıdır.

  • bornova belediyesi asgari ücreti 5890 tl yapması

    sağcı, solcu farketmeksizin herkesin aptal olduğunu gösteren başlık.

    belediyedeki asgari ücreti 10k yapsan ne fayda, kimin parasını kime dağıtıyorsun. eğer bu konuda samimiyseniz ortak olduğunuz şirketlerdeki asgari ücreti de aynı seviyeye çekin o zaman önümü ilikleyip özür dileyeceğim.

  • izmir'de camiden selda bağcan şarkısı çalınması

    2010 yılında rize'de cami frekansına sızıp zeki müren dinletildi tek bir gık çıkarmadınız
    (bkz: ezan yerine zeki müren çalması)
    şu başlıktaki entryleri toplasan on tane etmiyor.

    mevzu izmir olunca hemen kubardınız amk. hale bak yüzlerce entry girilmiş. boş beleş insanlarsınız yeminle.

  • 4 ocak 2011 dedemin öldürülmesi

    2012 yılından itibaren gerekli tüm kurumlara yazılı-online olarak başvurduk fakat halen daha içimize su serpilmedi. dedem ali dizdaroğlu 2012 yılında kırşehir kındam mevkiinde kayseri asfaltında karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucunda hayatını kaybetti. 2012'den beri bimer'e ve millet vekillerine konuyla ilgili yazı yazdım ve olumlu dönüş alamadım. dönemin emniyet müdürü olan metin aşık fetö soruşturması kapsamında adı geçen ve firari olan bir emniyet müdürü.

    2012 yılından itibaren bimer'e yazdığım son talebe aldığım cevap:
    son cevap
    ölüm haberi

    üst edit: sizden isteğim bu konuya yardımcı olabilecek yetkili birini bulmak adına bu başlığı sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız. yetkili olabileceğini düşündüğünüz kişilere ulaştırmanız. şimdiden gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ediyorum.
    başlığın tarihinde olan hata için özür dilerim. başlığın 4 ocak 2018 dedemin öldürülmesi olarak moderasyon tarafından değiştirilmesini rica ediyorum.

    dedem laz ali adıyla kırşehir'de tanınan bir insandı. çayını çorbasını içmeyen insan kalmamıştır. cenazesine dahi bizim bilmediğimiz tanımadığımız okuttuğu meslek sahibi olmasına yardım ettiği bir sürü doktor öğretmen ve mühendisler vardı. yokluk içinde olsa dahi insanlara cebindekinin tamamını verebilecek bir insandı. olay günü elinde iki ekmek , bir kutu dondurmayla evine gitmeye çalışırken araba çarpması sonucunda vefat etti. olay bu vefatından daha öte lütfen bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum son çare olarak artık buraya yazıyorum.

    çarpan aracın olay yerine dikiz aynası düştü. dikiz aynasından arabanın model markasına kadar bulundu. olay günü kara yollarına ait çalışması gereken kameraların çalışmadığı söylendi. incelemeye gelen polisler civar yerdeki kameraları kontrol ettiğini fakat aracın bulunamadığını tespit etmiş. marketler ve dükkanlarda kullanılan kameralar 7 gün kayıt yapıyor ve siliniyor olay olduktan 7 günden daha da fazla bir zaman dilimi geçtikten sonra polis kameraları kontrol etmeye gidiyor ve ilgili arabayla ilgili kayıt olmadığını görüyor.

    kazanın kayseri yolu üzerinde gerçekleşmesi üzerine çevre illerde tarama başlatılmasını istiyor fakat buda yapılmıyor. olay aileye 3 ayda bir bilgi verilmek üzere dava zaman aşımına atılıyor. bu sırada bizim gerekli video ve belgelere ve faile ulaşma çabalarımızı gören polis farklı günlerde sert bir dille "siz kendi işinize bakın, biz hallediyoruz zaten!" deyip fırça çekiyor. bu birkaç kere oluyor.

    şimdi olayın rezalet boyutuna gelelim.
    kazanın gerçekleştiği tarih 29.09.2012
    bu tarihte ki kırşehir emniyet müdürü kim ona bakalım.
    web.archive.org üzeriden daha önceden ne olur ne olmaz diye aldığım 1.ekran görüntüsü burada metin aşık adlı kişinin emniyet müdürü olduğu görülüyor.
    aldığım ikinci ekran görüntüsü buradan aldığı eğitimler arasında cinayet ve olay yeri inceleme seminerini görüyoruz.

    burada metin aşığın kırşehirden sonra gittiği kahramanmaraş ilinde görev yaparken fetö soruşturmasından firar ettiği ve her yerde arandığı yazıyor.
    ilgili haber

    aile olarak kendi aramızda olayın örtülmeye çalıştığını düşünüp bunu dillendiriyorduk. fakat dönemin emniyet müdürünün fetö soruşturmasına adının karıştırması şüphelerimizi daha fazla destekledi.

    ben o olay yerini inceledim arkadaşlar. o eline aldığı ekmekler kana bulanmıştı. araba öyle bir hızla vurmuştu ki yolun arasında olan beton blok çatlamıştı. şuan bile yazarken o anı yaşıyorum. anneannem dondurmayı çok severdi ona aldığı kanlı dondurma kutusu gözümün önüne geliyor..
    anneannem o gün hafızasını kaybetti ve alzhemeir teşhisi konuldu.
    cenaze günü "deden nerede gelmeyecek mi saat geç oldu." deyişi aklıma geliyor.
    cenaze yıkamaya girdiğimde o kafasının arkasındaki kırık kemiğinin üstüne kafasını nasıl oturduğu aklıma geliyor.
    öldüğü zaman dayımla arası limoni olduğu için dayımın bir yıl boyunca uyuşturucu batağına düşmesi geliyor.

    evet geri gelmeyecek ama bu adama çarpıp olay yerinden kaçan şeref yoksununu bulmak için illa nüfuz sahibi mı olmak gerekiyor? olay yerine arabanın dikiz aynası düşerken, arabanın modeline ve markasına kadar bulunurken bu insan nasıl bulunamaz? farzedelim ki olay yerindeki kameralar çalışmadı bu olay kayseri yolu üzerinde gerçekleşiyor kayseri yolu üzerinde bu aracı çeken hiçbir kamera yok muydu? hadi bu insan bulunamadı bu arabanın aynasını almak için hiç mi kimse, sanayiye gitmedi? yedek parçadan araba bulunmadı? yada araba terk mi edildi, neden terk edilmiş hali bulunmadı? biz olayı aydınlatmaya çalışırken polisler bizi neden sert bir dille farklı günlerde ikaz etti?

    gerekli kurumlara, millet vekillerinin özel mail adreslerine dahi o tarihten beri yazıyorum fakat olumlu bir geri dönüş yok. tek çarem burası. en azından içimize su serpilsin sözlük.

  • komünizm paylaşmaksa neden karını paylaşmıyorsun

    asla bir aptalla tartışmayın. sizi kendi seviyesine çeker ve sonra tecrübesiyle sizi yener.
    mark twain