erguvanistanbuul3
profili

  • black mirror bandersnatch

    sanırım yanlışlıkla bütün sonları izledim. alternatif sonları öğrenmek isteyenler okuyabilir.

    --- spoiler ---
    1- psikoloğun ofisinde çayı birden kadının üzerine attım, dellendi kadın. gel dövüş benle dedi. camdan atlamayı seçtim. meğer dizi setindeymişiz. yönetmen gibi biri geldi kafan mı iyi senaryodan çıkma, dövüş sahnesine girsene dedi, çekimleri kesip doktor çağırdı.
    2- bu sefer camdan atlamayıp kadınla dövüşmeyi seçtim. kadını dövdüm, ''babam'' geldi boğazladı. karate vuruşu yaptım sürükleye sürükleye götürdü beni bitti. yılmayıp tekrar aynı yere geldim bu sefer tekme attım sonuç değişmedi.
    3-babamı kestim biçtim, oyunu yetiştirdim. kafayı yemiştim. odamda babamın kafası duruyordu ama eleştirilerden 5 yıldız aldım. çok sevilmişti oyun, tanrıymışım gibi bahsediyorlardı.
    4-babamı gömdüm. gömmeye giderken colin geldi eve, colin'i öldürmedim mapusa düştüm. oyun işi yalan oldu.
    5-babamı yine göndüm. gömmeye giderken colin geldi ama bu sefer öldürdüm. mapusa düştüm. hem colin'in hem babasının katili oldu. şirket iflas etti.
    6-babamı gömdüm, oyunu yetiştiremem dedim. colin gelmedi. patron geldi. patronu görür görmez öldürdüm seçenek çıkmadı. mapusa düştüm 2 cinayetten. şirkat iflas etti.
    7-babamı gömdüm. kasayı açtım. kasada gizli dosyaları buldum. meğer annem psikolokmuş. babamla birlikte deney yapmışlar. o tavşanlı sahne falan hepsi küçük bir setmiş. sahneyi oynayan oyuncular vs ben. çok sinirlendim. aradım anamı ama sektreteri açtı. dedim o karıya söyleyin çözdüm herşeyi, öğrendim pac olayını. babamı öldürdüm onu da öldürcem. babamı gömerken polis geldi mapuslara düştüm.
    8-kasayı açtım. şifreye toy girdim. oyuncak çıktı ama ben ben değildim küçüklük halimdi. babam geldi. buldun madem git yerine koy dedi. gittim yatağın altına koydum. sabah annem geldi trene yetişcez çabuk ol dedi. tavşanımı buldum. annemle trene bindim. mutlu mutlu gidiyorduk. birden psikologun oldugu sahneye geçtik. normal ben psikologun ofisinden ölmüştüm. babam ağlıyordu. nabzımı ölçen doktor vardı. psikolog diyordu ki sadece 2 snlik gözlerini kapamıştı, bir daha açamadı. eeee colin reyiz demişti: geçmiş değiştirilebilir. sadece hayal et. geçmişi öyle değiştirdim ki beni ben yapan herşey yaşanmamış olduğu için öldüm.
    9- babamı gömmeyi seçtim. hem colin'i hem patronu savuşturdum. psikolog'u aramaya çalıştı deli çocuk. bilerek yanlış numara girdim. gömdüm babamı, güzelce kapattım üstünü. bu filmin başında kahvaltı sahnesinde bizim bahçeye dadanan komşunun köpeği geldi babamı gömdüğü yeri deşti, havladı, allem etti kullem etti mapusa düşürdü beni.
    tüm sonlar içinde oyunumun 5 yıldız aldığı tek son babamı kestiğim sonda yaşandı. ironik ama kitabın yazarının yaptıklarını yapınca başarılı oldum sadece.
    --- spoiler ---

  • tiyatronun boş beleş bir sanat olması

    katılmayanların katılanlara ''çomar'' , ''ayı'' ,''mal'' gibi ithamlarda bulunduğu önerme. gerçekten tiyatro seven insanlar çok medeni imiş. gerçekten tiyatro size çok şey katmış. kendi fikrini bile savunmaktan aciz, küfür etmekten başka çaresi olmayan zavallı insancıklar. benim fikrime gelecek olursak, tiyatro boş beleş bir sanat değildir lakin yaşadığımız döneme göre eskimiş bir sanattır. tiyatro zamanında dayanışmayı öğretti, topluma sorgulamayı öğretti vs bir çok şey kattı eyvallah, ama yıl 2018. sizce de yerini sinema almadı mı? geçmiyor mu etkisi?

  • cem korkmaz

    manidar bir zamanda intihar etmesiyle beni şoka uğratan, şarkı söylediği bir canlı yayında kendisine küfür eden insanlara küfür ettikten sonra emekleriyle büyüttüğü oha diyorum ve yapyap adlı youtube kanallarından kovulan şahıs. ünü ve tahminimce maddi kazancı tek hata sonrası bir anda çöküşe geçti ama bence onu bunalıma iten tek neden bu değil zira oha diyorum adlı youtube kanalının 3 kasımda filmi çıkıyor ve bu filmin galası ise yarın. yani o cem o gün yayın açmasaydı, veya şarkı söylediği bir yayında insanlar ona küfür etmeseydi, hiç olmadı o küfürlere sabır gösterebilseydi yarın başrolünde oynadığı filmin galasında olacaktı, çok acı. tabii belki intihar sebebi bu olmayabilir, benimki sadece bir tahmin. bakalım oha diyorum kanalı galayı ve filmin çıkış tarihini erteleyecek mi

    edit: oğlu intihar etmiş bir annenin karakol önünde ağlarken videosunu çekip paylaşmakta ayrı bi kansızlık