yazanbiri3
profili

  • telegram'da kedilere işkence eden grup

    bir şeyler ters işliyor gibi görünüyor... yazılan her mesaja detaylı bir dönüş yapamadığım için bazı üstü kapalı şeyleri buradan iletiyorum. dün de basından bir gazeteci arkadaş ulaştı ve onunla da daha özel bir istişare yapıyor olacağız. // öncelikle nereden başlayacağımı bilemedim; türkiye'nin terör tanımını sulandırması aslında burada da karşımıza çıkıyor diyerek başlayabilirim. * amerika ve avrupa'yı kelimelerle harekete geçiremezsiniz: tümü ifade hürriyeti altındadır. bilgi akışı; terör çağrıları, pedofili ve hayvanların suistimal edilme vakalarında olur ve devlet kurumlarına aktarılır.

    ulusal platformlara avukat olarak yapacağınız başvuru ya da uyarının bir ehemmiyeti yok. bunu savcılık yapar veya devletin daha üst makamlarından talep doğrudan gider. misal ki çocuk ya da hayvan suistimallerinde size talep o devletin makamından gelir. (fbi veya daha üstten / nsa'dan).

    instagram ve reddit'de de aktif görünüyorlar, muhtemelen de bir ağ maskelemenin arkasındalar. reddit kayıt ip'sini silmez. instagram'daki teknik verilerinde de ayak izleri olabilir. iki platformda delil standartlarına uyarsanız; terör, çocuk ve hayvan suistimallerini gerçekleştiren kişiler için - o platformda bir içerik paylaşmamış olsa bile işbirliği yapmaya hazırdır. bunlar yer üstünde sayılır. zaten yer üstünde birbirleri ile açıkça veri paylaşımı yaptıkları ve bir araya geldikleri de görülüyor. bunların kurucu üyeleri klinik derecede de paranoyak olurlar; orada daha farklı senaryolar araya girer ve casusluk korkusu ile kafayı da yedirebilirsiniz *bir de anlamakta güçlük çektiğim şey şu ki: içlerinden birkaç kişi yakalanıyor, bunlar kullanılabilir ve içlerine geri salınabilir ve daha çok bilgi alınabilir ki bunları da yem yaparsınız. liyakat o kadar mı kötü - yoksa gereken özen mi verilmiyor.

    ben bu başlığı çoktan yakalamışlardır diyerek ciddiye almamıştım, çünkü böyle bir grup nsa'nın önünde olacak ve yakalanmayacak; ben şaka yapıyorsunuz derim! "dark animal paradise" adı ile tor'da yayın yapan bir sunucunun fişi çekiliyor ve yüzünü maske ile gizlemiş üyeler yakalanıyor - haberi bulamadım; zenci bir kadındı ve fbi sansürlediği suratına rağmen yakalamayı başarmıştı. (yakın zamandan benzer bir haber: https://nypost.com/…or-sadistic-animal-crush-videos).

    şaşırıyorum ve bence gereken özen verilmiyor. ana akım bir medyadan bana ulaşan bir gazeteci bile sanırım - yani özür dilerim bizim emniyet'den daha çok mücadele ediyor. (kusura bakmayın onu anlıyorum). isteniyor ki (gazeteci olalım - kimimiz bilişimci olalım veya herhangi bir internet kullanıcısı fark etmez) yakalayalım; aha burada "bi' gelin" diyelim? bana öyle görünüyor. önceki vakada (sapkınlığın mesajla itirafı/@yazanbiri) bunları söylemiş olsanız da anlayacak var mı?

    önceden aktivist gruplar vardı ve bu inisiyatifleri alırlardı ve de bir ekiple aralarına casus olarak girerlerdi. yani siz tek başınıza; istediğiniz kadar hacker unvanınız olsun ya da o kafaya yatkın bir internet serserisi olun ki tek başınıza bir yere kadar ilerlersiniz: tam olarak size benzeyen birkaç kişi daha yanınızda yoksa nereye kadar gidebilirsiniz ki öncelikle ciddi bir süreç olduğunu kabul edersiniz ve bununla yatar kalkarsınız. (önceki vakada bunun bir ip ucunu verdim ve bir haftaya yakın rüyamda bile veri çakıştırıyordum; üstelik elimde bir iki ufak text dışında hiçbir şey yoktu).

    ancak bu bizim işimiz de değil; buna şaşırıyorum. burada bence kaynak sorunu da var aslında; neredeyse "bana eşşek dedi - öküz dedi" diye adli makamların sınırlı kaynakları da tüketiliyor. son olarak: ana akım bir medyadan bana ulaşan ekibin daha fazla üzerine gideceğini anlıyorum ve onlara yardımcı olabilecek bazı stratejiler vermeye çalışacağım - bu anlamlı bir umut olabilir.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    son zamanlarda bir şeyler dönüyor bu başlıkta. herkes, anonim konuşulabilecek linkler veriyor. bence, yalnız sizin gibi/size benzeyen bir insanla tanışıp, birlikte kahve içmeniz daha önemlidir.

    başlığın amacını önceden zannederdim ki, burada sevgi ve muhabbet dolu insanlar var, ve onlar yardımcı olmak için en müsait anlarında yazarak ve belki de bu an çok kötü berbat bir durumda olan yazarın kuyudan çıkması için büyük çabalar gösteriyorlar. sonra bir baktım ki, başlıkta daha farklı bir şeyler dönüyor. bence* erkekler, hoş bir kadının dert anlatarak yaklaşmasını umuyorlar. sıkıntısı varsa kolaylıkla çekilir; bulmakta zorluk çekilmez, konu bulunmuştur... (bkz: #68582986)

  • iphone hesap makinesinin 1+2+3'ü hesaplayamaması

    yeni iphone'da hesaplanabilecek ve bir devrim olarak tanitilacaktir. fiyati biraz pahali olabilir bu nedenle ve koyunlar simdiden para biriktirmeye baslasa iyi eder, kulislerde 7-8 bin lira diyorlar ve en buyuk ozelligi carpim tablosu da geliyormus.