mrle8
profili

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    aşı karşıtlığı cehalet ve zeka geriliği belirtisidir.

    elbette her aşıda belli oranda risk olacak. ama taşıdığı risk covid-19'un yanında çok çok küçük. yani bugün en zararlı olarak görülen aşıların bile yan etkileriyle oluşturduğu riskler covid 19'dan fazla değil.

    eğer aşılanma olmazsa herkes kısa zaman içinde bu virüsle enfekte olacak. peki bu virüsle enfekte olursanız ölüm ihtimaliniz nedir, bunu araştırdınız mı? milyonda birlik ölüm riski, yüzde birlik ölüm riskinden iyidir.

  • ekrem imamoğlu'nun mangal terörünü bitirmesi

    bu yıl gerçekleşmesini beklediğimiz büyük hadise. istanbul sahillerinde mangal terörü son buluyor.

    ekrem imamoğlu sadece bu icraatla bile aldığı oyun hakkını vermiş olacak. belki de mangalcıların oyunu kaybedecek ama medeniyetin ve insanca yaşamın yanında tavır alması alkışı hak ediyor.

    kaynak

  • idlib operasyonu

    kimse beni suriyedeki derdimizin mülteci göçünü engellemek olduğuna inandıramaz. bizim talebimiz sadece mültecilerle ilgili olsaydı problem masada çözülürdü zaten.

    hükümet mültecilerden rahatsızsa bugüne kadar ne yaptı bunun için?

    ayrıca neden ille de "esed gitsin" modunda takılıyoruz? neden smo diye bir muhalif ordusu oluşturup, isyancıları destekliyoruz? bunun mültecilerle ne alakası var?

    kimse kimseye hikaye anlatmasın. suriyede siyasal islam politikamızla örtüşecek bir yönetim gelsin istedik. en baştan beri amaç buydu, hala da bu.

  • fatih mehmet maçoğlu

    atatürkçülüğün özüyle alakalı değerlerin köküne dinamit yerleştiren erdoğan'ın karşısında pısırık kalan, klavye delikanlılığından başka bir bok yapmayı beceremeyen sözde atatürkçüler gelmiş burada küçük bir ilin belediye başkanını linç ederek egosunu tatmin ediyor, zihinsel mastürbasyonlarını yapıyor.

    kimsenin gücü yetmezmiş de bilmem neymiş. sizin gücünüz birtek tunceli belediye başkanına yetiyor, yıllardır türkiyede olanları izliyorsunuz sadece. bunu ne yapacağız?

  • beşiktaş

    şampiyon olması, hatta ikici olması mucize olur.

    ama bu takım şampiyonluğu malatya maçından sonra futbol oynamayan oyuncuları alkışladığı, bağrına bastığı gün kaybetti. o gün oyunculara "cl'deki başarı bize yeter, lig olmasa da olur, canınız sağolsun" mesajı verildi adeta. o günlerde bu işin böyle gitmeyeceği takıma hissettirilebilseydi belki birşeyler değişebilirdi.

  • 11 aralık 2017 uefa şampiyonlar ligi kura çekimi

    chelsea %28.13
    sevilla %12.81
    real madrid %12.81
    juventus %12.81
    basel %11.30
    shakhtar %11.30
    bayern %10.83

    not: oranları sallamadım. hesapladım.

  • beşiktaş

    kimse kusura bakmasın. ligdeki performans böyle kötü giderse cl'de çeyrek final oynasa da bu sezon başarı olarak yazılmaz beşiktaş için. koskoca sezonu 7-8 cl maçından ibaret sayıp buna başarı diyemem.

    bak mesela porto liginde lider. leipzig bayern'i zorlamaya çalışıyor. monaco avrupanın en iyi takımı psg'yi zorlamaya çalışıyor. bu takımlar seninle oynarken lig maçlarını boşlamıyorlar.

  • kırmızı sıvı kullanılan ilk hijyenik ped reklamı

    şöyle saçma sapan olaylara dikkat çekerek duyar kasmaya çalışan insanların sığlığından, basitliğinden bıktım yemin ederim.

    o zaman çocuk bezi reklamlarında da çocuk boku, mendil reklamlarında balgamlı sümük filan göstersinler.