clark sehir4
profili

  • 30 mart 2021 real madrid anadolu efes maçı

    laso'nun yaptıklarını ergin yapsa 3 kez oyundan atarlar, geri çağırıp üstüne 3 maç da ceza verdik derlerdi. laso'yu ancak atabildiler. baştan aşağı komple şımarık ve rezil bir takım bu real madrid. yıllardır çirkeflikleri değişmedi.

  • 25 milyona yakın seçmen ekonomiyi durdursun

    kendi işini kaybetmeyi göze almakla hiçbir ilgisi yok bunun. sadece tüketim harcamalarını mümkün olduğunca kısmanın gerekliliği ve çabanın bu yönde olması gerektiği bildirilmiş. örneğin,

    - dışarıda cafelerde, restoranlarda yemek yenmeyecek.

    - avm'lere gidilmeyecek.

    - zorunlu ihtiyaçlar dışında alışveriş yapılmayacak

    özet olarak tüketim harcamaları mümkün olduğunca kısılacak.

    bunu tek başına sen yaparsan elbette bir şey olmaz gerizekalı. ama bunu 25 milyon kişinin uyguladığını düşünürsen her şeyi yapabilirsin.

    ben sizin cebinizi ve sağlığınızı düşünüyorum.

    (bkz: #59218508)

  • semih kaya

    grosskreutz'u "grosskreutz 28-29 yaşında. ailesinden ayrı kalamıyormuş. bu yaştaki adam ailesinden nasıl ayrı kalamıyor şaşırdım doğrusu." diyerek suçlayan oyuncu. bu açıklamasıyla aslında bu konularda biraz cahil olduğunu da ortaya koymuştur. bu sözlerini savunan sözlük yazarlarının olması da beni şaşırtmadı. fakat söylenecek bir şeyler var...

    gavurların homesickness veya homesick olarak ifade ettiği, türkçesi tam karşılamasa da "sıla hasreti" anlamına gelen bir durum vardır ve bu durum kendisini bazı semptomlarla gösterebilir.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/sıla_özlemi

    unutulmasın ki, grosskreutz alındıktan sonra yönetimin beceriksizliği nedeniyle oynatılamayan bir oyuncu. bu durum da onun alışma sürecini oldukça etkilemiş gözüküyor. bence oynayabilseydi, süreci daha çabuk atlatabilirdi.

    semih kaya grosskreutz'la dalga geçiyor ama yaşı küçük olduğundan hakan şükür'ün torino macerasını hatırlamayabilir.

    http://www.aljazeera.com.tr/…tre/portre-hakan-sukur

    --- spoiler ---

    "italya'da vatan hasreti nedeniyle zorlandığını söylüyordu. sadece beş maçta forma giydi, bir gol attı. yarım sezonu bile doldurmadan galatasaray'a dönme kararı aldı. "
    --- spoiler ---

    hakan şükür'e de gülsün artık semih.

    panik atak rahatsızlığı nedeniyle yıllarca sevilla'da oynamak zorunda kalan ve ispanya milli takımı'na çağrılmasını istemeyen jesus navas'a da gülebilir.

    http://www.ligtv.com.tr/haber/bir-baska-sevilla

    --- spoiler ---

    "jesus navas büyürken panik atak rahatsızlığı onu hiç yalnız bırakmadı. ispanya milli takımına girmesine engel oldu. seyahat edemedi. aragones onu 21 yaş altı milli takıma çağırmıştı fakat kamptan bu panik atak nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. sevilla aragones'ten milli takıma çağırmaması için bir ricada bulundu. sevilla yönetimi asla jesus navas'ı bu hastalığıyla yalnız bırakmadı. devamlı doktorlar gözetiminde tedavisini sürdüren navas uzun yolculuklara takımla beraber çıkamıyor, sadece maç zamanı takıma katılabiliyor."
    --- spoiler ---

    yani, grosskreutz'un başına gelenler alışılmadık şeyler değil, gülünecek şeyler de değil.
    semih "bence yabancı sınırı 1 olmalı" diyeceğine, ülkesine ve takımına gelenlere sahip çıksa, onlara biraz yardımcı olsa daha iyi bir iş yapmış olur. bunların yanında millete laf yetiştireceğine kariyerinin neden duraklama dönemine girdiğini sorgulaması onun için daha iyi olacak.

  • ronaldinho gaucho

    onu büyük yapan bence kesinlikle şu sözleridir:

    "oğlumla bahçemizde top oynardık. ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. oğlum ben olurdu, ben ise ali lukunku."

    işte bu yüzden seviyoruz bu adamı. sen gel mübarek adam.