yolcu171
profili

  • cingöz recai

    bir türk filmi. öncelikle belirtmek isterim ki, olmamış. bir film için ihtiyacınız olan ilk şey iyi bir fikirdir. burada buna ihtiyacınız yok, çünkü zaten başarılı olmuş bir edebi eser'in yine başarılı olmuş iyi bir filmin yolundan gidiyorsunuz. senaryo, kurgu, efektlere kadar her alanı çiğ olmuş. sadece iyi oyuncularla, reklamla, boğaz köprüsü üzerine her karede istanbul yazısı koymakla iyi bir film olmuyor.

    filmin konusuna girerek izlemek isteyenleri etkilemek istemem ancak şunu söylemeliyim kısaca. cingöz recai aslında bu filmin yapımcısı olan limon yapım ve soydukları da güzel ülkemin halkıdır. bu kadar çiğ bir filme para kaptırmayınız. aile filmi yapmak istiyorsanız eğer biraz yeşilçam izlemeniz yeterli! bilmiyorsanız öğrenmeye çalışın, ayıp değil. ancak para kazanmak istiyorsanız bunu yapmayın, limon satın! bence filmin haluk bilginer ve kenan imirzalıoğlu'nun kariyerinde hatırlanacak bir yeri olmayacaktır.

    şahsen uzun zamandır türk sinemasına para verirken dikkatli olmak gibi bir huyum vardı. bunu uzun süre sonra haluk bilginer hatırına esnettim ve malesef yine bir absürd film çıktı karşıma. size bu filmin acziyet seviyesini şöyle anlatayım, film ekibinin elindeki imkanlar geçmişte (bkz: dünyayı kurtaran adam)'ı yapanların elinde olsaydı bugün o filmle dalga geçemezdiniz. onların imkanı, öyle bir film yapmak için parası yoktu onun için olmadı. bugün elinde teknik imkan ve para olanların yaptığı bu film, dünyayı kurtaran adamdan bile daha kötüdür!

    belirtmeden geçemeyeceğim meryem uzerli ülkemizde aksanı ve güzel gözleriyle dikkat çekici olsa da birinci kadın'ı oynayacak kadar alımlı ve yetenekli değildir.