jfpv8
profili

  • murat bardakçı

    şu an teke tek youtube kanalında izlemekte olduğum şahıs. "filistin toprak sattı mı?" meselesi hakkında konuşuyor. ve ısrarla " hayır satmadılar." diyor. işin garibi bir cümle sonra, " satılan topraklar yüzde 6" diyor.

    abi dalga mı geçiyorsun? bir ülkenin topraklarının yüzde 6'sının satılması ne demek? yüzde 6, o ülke işgal altında demek. mesela türkiye'nin yüzde altısına (kabaca ) 15 şehir sığabilir. düşünsene; 15 şehrimizi olduğu gibi israil'e satmışız. eee bu, ülkeni satmak demek.

    murat efendi, "satıldı" demek için sınırın kaç mesela?? (bu arada osmanlı toprak satışını yasaklıyor. yasağa rağmen yüzde 6)

  • yazarların favori antik kenti

  • 20 nisan 2021 anadolu efes real madrid maçı

    efes'imizin, yurolig'in en çirkef takımlarını çıkaran ispanyolları basket topuyla tokatladığı maç. çok yaşa efes. inşallah finalde buluşacağız.

    tanım: sarı lacivertspor.

  • iphonedo

    epıl'ın yeni ayfon'larda eksik kutu içeriği vermesini, " ama bak x marka da şunu yaptı" diye aklamaya çalışan teknoloji editörü.

    epıl yıllardır hızlı şarj destekleyen telefonun kutusuna uyduruk adaptör koyuyordu. yani zaten eksik ürün satıyordu. şimdi bunu da kaldırıyor...

    marka bağımlılığı böyle bir işte: (malcom x deyişiyle) ev zencisi olup patronunu kendinden çok düşünüyorsun.

    edit:

    sevgili romalılar, sorun apple'ın fiyata zam yapıp yapmaması değil. gerek görüyorsa zammını yapsın, "benim ürünüm bu, fiyatı da bu " desin (ve isterse telefonu 2 bin dolardan satsın). burada kimsenin firmaya laf söylemeye hakkı yok. kendi ürünü, kendi fiyatı. sorun: bir firmanın parasını tam verdiğim ürünü eksik göndermesi. bakın kimsenin, "apple kutularında ekran koruyucu, kablosuz kulaklık neden çıkmıyor?" diye sitem etmeye de hakkı yok. çünkü bu parçalar olmasa da aldığım telefonu kullanabiliyorum. ama şarj aleti böyle değil. kutudan yüzde 70-80'le çıkan telefonu, şarjı bittikten sonra kullanamıyorum. bildiğin para verip aldığım ürünü kullanamıyorum.

    hayır bir de, "insanların evlerinde bir sürü şarj aleti var bıdı bıdı" . sanan ne ulan! ben istersem o şarj aletlerini birbirine takıp ... geçen aylarda türksel denen firma yaptı buna benzer bir şeyi: mobil interneti başka cihazlarla paylaşanlardan para alacağız dedi. sebep: "bazılarınız bu özelliği açık unutuyor! bizi sizi koruyacağız." abi korumayın bizi. ya da çevre korunacaksa ben düşünürüm. para verdiğim firma bana, "sen aptalsın şimdi düşünemezsin, dur ben senin yerine karar vereyim" diyemez.

    iphonedo'yu ben de takip ederim, özellikle karantina öncesi çektiği videolardaki kalite, televizyona iş yapanlara ders olacak düzeydeydi. ama son videoda gerçekten saçmaladı. tivitır'da da kendisini takip ediyorum. bu mevzu henüz açıklanır açıklanmaz, " ama samsung da bıdı bıdı" diye koşturmaya başladı. hiç yakışmadı hiç.

  • 22 ekim 2019 metrobüs sapığı

    birisi tipinden belli demiş, başka biri twitterda şivesi yüzünden suçlu bulmuş, bazıları yaşlı oldu için hüküm giydirmiş.
    iddia gerçek olabilir mi? kesinlikle.
    gerçek olursa şaşırır mıyım? hayır.
    tekrar yazıyorum şu an için sadece bir “iddia”. olayın yaşanıp yaşanmamasından bağımsız olarak bizim burada hüküm vermemiz tamamen yanlış.
    çok değil daha birkaç hafta önce (bkz: öz yeğenine tecavüz ederken yakalanan amca) diye birisini sokak ortasında linç etmişlerdi. sonra iftira olduğu iddia edildi. ama adam sokakta zaten öldüresiye dövüldü, twitterda ekşide sayfalarca linç edildi. olayın iftira olduğu haberi ise yapılan linçlerin binde biri kadar bile ilgi çekmedi. artık bu noktadan sonra adam suçsuz da olsa hayatı karardı.
    yapmayın sevgili romalılar. twitter’da iki takipçi kazanacağım, ekşi’de ilgili başlıkta beğenilenlerin tepesinde olacağım, diye insanların hayatı ile ilgili zar atmayın.
    bak biliyorum, herhangi bir yargıda bulunmadığım halde seri eksileneceğim, daha önce de defalarca kez başıma geldi çünkü. ama yazmassam da vallahi vicdanım rahat etmiyor.

  • 11 aralık 2017 new york patlaması

    dün oradaydım, diyen embesiller
    dün oradaydımcılara laf sokanlar
    amerika yine bir yerlere demokrasi götürecek , diyen süper zeki analistler
    inşallah kimseye bir şey olmamıştır, diyen altın günü teyzeleri

    bilgi içeriği mi? ne bilgisi amk, o dediğin buraları terk edeli çok oldu.

  • kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç

    buhari, taberi, ibn mace, nesai, ibn hanbel... bu adamlar islam fıkıh ve hadis ilimlerinin en baba adamları. rektör bey de iddiasına bu isimleri kaynak göstermiş. hala, "kaynak g.tüm." , diyen tipler var. n'apsın lan adam, peygambere mezardan mobil şebeke üzerinden bağlanıp sözlerini tasdik mi ettirsin?
    gerçek islam bu işte. kabul etseniz de etmeseniz de islamda kadının yeri bu. iş, inanç üzerinden mağduriyetin ekmeğini yemeye gelince, iyi. dinin gerçek kurallarını uygulmaya gelince: "siz islamı yanlış anlıyorsunuz, islam kadını özgürleştirdi."
    böyle konuşanların alayı ikiyüzlüdür, dikkate dahi almamak gerek.

  • bolurail rezilliği

    (bkz: into the wild, ağbi yeağğğ)
    (bkz: behzat amirim, ağbi yeağğğ)
    (bkz: şehir hayatı, ağbi yeağğğ)
    (bkz: ismail abi, ağbi yeağğğ)
    (bkz: bomonti, ağbi yeağğğ)
    (bkz: rail ailem, ağbi yeağğğ)
    ...
    (bkz: yol açık yola çık, ağbi yeağğğ)

    tanım: "ergenlik" markette satılsa böbreğini satışa çıkaracak tiplerin sebep olduğu rezalet.