komutan bey18
profili

  • 11 mayıs 2023 kemal kılıçdaroğlu tweet'i

    putin, 2017'de turkiye'ye tam 2,5 milyar dolara nato sistemleriyle tamamiyla uyumsuz s-400 sistemini satti.

    https://www.dw.com/…ar-dolara-s-400-aldı/a-41947573

    ustune bu hava savunma sistemiyle ilgili hicbir know-how paylasimi yapilmadi. peki turkiye, niye abd'den patriot alimini iptal etmisti? yine know-how paylasimi yapilmadigi icin :) yetmedi ikinci parti s-400 bataryasi icin de 2022 agustos'unda anlasma yapildi:

    https://www.cumhuriyet.com.tr/…sme-imzaladi-1970385

    bu satis sebebiyle turkiye yillardir bir parcasi oldugu f-35 programindan cikartilarak, turkiye'ye f-35 satisi yasaklandi:

    https://medyascope.tv/…rkiyenin-rolu-ve-s-400-krizi

    yani putin, hemen yani basindaki bir nato ulkesinin hem hava kuvvetlerinin guclenmesini engellemis hem de nato'nun merkezi olan abd ile arasinin acilmasini saglamis oldu.

    2015 basinda mersin akkuyu'da ruslar, nukleer enerji santrali'nin insaatina basladi. santralin oldugu bolge, akkuyu limani dahil fiili olarak rus topragina donustu. ustune nukleer santralin teknik personelinin tamami rusya'dan getirildi ve yine turk tarafiyla know-how paylasimi hicbir sekilde yapilmadi. erdogan, bu santral icin rusya'ya 15 sene icin 35 milyar dolarlik alim garantisi verdi:

    https://www.sozcu.com.tr/…k-alim-garantisi-2327273/

    turkiye suriye'de, rusya ve esad ile dogrudan iliskisi olan tek nato ulkesi. ayrica ukrayna isgali ardindan bati tarafindan rus sirketlerine koyulan ambargo da, bu sirketlerin turkiye'de kurduklari paravan sirketler uzerinden delinmekte. tabi erdogan'in musamaha gostermesi sayesinde. karsiliginda putin, botas'in gectigimiz kis odemesi gereken 20 milyar dolarlik dogalgaz faturasini secim sonrasina erteledi:

    https://www.indyturk.com/…ar-dolar-borcunu-erteledi…-siyasiler-seçimlere-müdahaledir

    yani ozetle putin icin erdogan, kaybedilmemesi gereken bir kuklaya donusmus durumda. su an aliyev ne kadar putin kuklasi ise erdogan da o kadar putin kuklasidir. dolayisiyla putin, erdogan'in iktidari kaybetmemesi icin secim manipulasyonlari ve kara propaganda dahil her turlu ise girisecektir. kilicdaroglu'nun attigi tweet'i bir de yukaridaki bilgileri goz onune alarak yorumlayin.

  • ekrem imamoğlu

    mecburen tane tane anlatacaz cunku burada cok fazla geri zekali var:

    1) akp'nin oy orani en baba akpli anket sirketlerinde bile kararsizlar dagitilmadan once %30; ki emin olun o kararsizim diyenlerin %80'i aslinda ya millet ittifakina oy verecek ama korkudan soyleyemiyor ya da akp'yi protesto icin hic sandiga gitmeyecek. yani akp'nin gercek oy orani su an %25 ila %30 arasinda bir yerde. bunu bir cebimize koyalim. bu saatten sonra erken secim olmayacagini kabul edersek daha secimlere 13 ay var. aranizda hala farkinda olmayanlar vardir belki ama bu ulke 2018'den beri cok agir bir ekonomik buhran yasiyor ve bu buhran gittikce agirlasmakta. artik yoksullasma ve sefalet korkunc noktalara varmis durumda. gercek enflasyon %160'larda ki sene sonuna dogru %200'leri bulacak. onumuzdeki kis artik afrika seviyesinde bir fakirligi konusuyor olacagiz. bu sartlarda akp'nin oy oraninin daha da dusecegi asikar. 2022 - 23 kisini bitirdigimizde akp muhtemelen %20 - 25 gibi rakamlari gorecek. ustune mhp denen adi var kendi yok koltuk degneginin %5'ini ekle. 2023 baharini gordugumuzde akp - mhp oy orani %30 - %35'lerde bir yerde olacak. hadi %5 de benden ekleyin: %40. bunun karsisinda senin hdp secmenini de katarsak kaya gibi duran %60 'in var. turkiye'de toplam secmen sayisi 60 - 65 milyon civari. yani senin 40 milyonluk tabaninin karsisinda akp-mhp cephesi'nin 26 milyonu olacak. ekrem imamoglu, guzel kardesim senin iste hdp dahil bu 40 milyonluk kendi tabanini memnun edecek sekilde hareket etmen lazim. sen bu 40 milyonun %80'ini sandiga goturebilirsen, ki bu kadar kritik bir secimde senin tabanin %85 - %90 seviyesinde sandiga gidecektir, bu is zaten bitti. alacagin 32 milyon oy ile karsi tarafa 6 milyon fark atmis oluyorsun ki calmakla kapatilabilecek bir fark degil bu. ozetle muhafazakarlardan, akp-mhp tabanindan oy alacam diye sacma sapan hareketler yapmaya, egilip bukulmeye zaten ihtiyacin yok. ki bu sekilde davranarak 40 milyonluk kendi potansiyel secmeninin antipatisini kazaniyorsun. bunu yapma.

    2) hadi diyelim muhafazakarlardan da ne kadar oy alabilirsek kardir diye bir mantigin var. ee peki guzel. o zaman niye nagehan alci gibi kendi secmenin icin adeta bir nefret objesi olan, gazetecilikle uzaktan yakindan alakasi olmayan, yargilanmasi gereken ex fetocu bir operasyon elemanini yurt gezine davet ediyorsun. haberturk'te baska gazeteci mi kalmadi. fatih altayli'yi cagir; muhafazakarlara yakin nihal bengisu karaca'yi cagir. git havuz medyasindan cok sivri olmayan, nispeten ilimli bir ismi cagir. muhafazakar gazeteci mi bitti memlekette? niye israrla bu nagehan denen kadini cagirarak kendi secmenini provoke etmeye calisiyorsun? bu nasil bir stratejidir? ki nagehan alci'yi akp/mhp tabani da sevmez. toplumun hic bir kesiminde karsiligi olmayan sacma sapan birinden bahsediyoruz.

    3) hadi bir hata yaptin bu kadini davet ettin. otobusteki foto olayi patladiktan sonra tek yapman gereken kendi secmeninin hassasiyetini anladigini belirtip, bir daha nagehan gibi birini yurt ici / yurt disi hicbir gezine davet etmeyecegini soyleyip ozur dilemekti. bu kadar basit. halbuki once basin danismanin olacak kibir abidesi arkadas 'medyadaki 200 - 300 kisinin tartistigi konular bunlar. zaten nagehan hanim dogu karadeniz'de cok sevilir.' gibi milletin gotuyle gulecegi sacma sapan bir aciklama yapti. ustune kendin cikip dogrudan kendi potansiyel secmenini karsina alip 'tepkiler bana viz gelir tiris gider.' gibi erdoganvari korkunc bir aciklama yapip tuy diktin. sonrasinda yarim agizla diledigin ozurde bile hala konunun nagehan alci oldugunu bilmezden gelerek konustun. su saatten sonra yapacagin en mantikli hareket daha once de belirttigim gibi tabanindan nagehan secimi konusunda ozur dileyip, bir daha boyle saibeli bir ismi herhangi bir gezine davet etmeyecegini aciklamak. bu kadar basit. zaten olan oldu. artik zararin neresinden donsen kardir.

  • taliban'dan önceki laik afganistan

    cevap veriyorum:

    (bkz: sovyetler birligi)

    ikinci dunya savasindan 1989'a kadar yaklasik 40 sene afganistan, sovyetler birligi'nin uydusu gibiydi. sovyetleri bircok konuda elestirebilirsiniz belki ama sosyalist kultur, kadin haklari ve modernizm konusunda afganistan gibi kulturel olarak normalde tas devrinde yasayan ulkelere cok buyuk cag atlatmistir. ama sovyetler'in, 1989'da abd'nin el kaide ve taliban denen col maymunlarina 10 sene boyunca verdigi sinirsiz destek sonucunda yenilip afganistan'dan cekilmesiyle ulke bildigin 500 sene geriye gitmistir.

  • mersin limanına gelirken yakalanan 800 kg kokain

    saka maka turkiye, guney amerika'dan avrupa ve ortadogu'ya giden kokainin yeni gecis noktasi oldu. ki bunlar yakalanip basina sizdirilanlar. sorarlarsa alni secdeye degiyor dersin. kim bilecek amk.

  • pizza fiyatlarının uçmuş olması

    (bkz: evde yap teror orgutu)

  • kadir mısıroğlu'nun mezarı

    zaten yarrak gibi adamdi rahmetli; mezari da yarrak gibi olmus. yakismis ustada.

  • recep tayyip erdoğan

    valla reyiz birak 12'de barlari, meyhaneleri kapatmayi; istersen kars'tan edirne'ye ulkenin tamamini kaplayacak, uzaydan gorulecek devasa bir cami yaptir; hatta turk bayragini hilafet bayragi ile falan degistir; yine de bu is bitti. bu seriatimsi hamlelerin ancak refah partisi zamanindan kalma %10-12'lik kitleyi etkiler. gerisinin kim icmis kim sicmis sikinde olmaz. ekonominin anasini ziktin. milletin gotunde ayi bagiriyor. carsiya pazara cikti mi insanlar cinnet geciriyor. bundan sonra ne yapsan nafile. 20 sene once ekonomik krizle geldin, 20 sene sonra sebep oldugun cumhuriyet tarihinin en buyuk ekonomik kriziyle de defolup gideceksin.

  • tam kapanmanın mayıs 2021 sonuna uzama ihtimali

    insallah yaz sonuna kadar ayni bu sekilde; vatandas eve hapis, turistler de sahillerde, plajlarda fink atacak sekilde uzatilir. kapanalim kapanalim diye kendini parmaklayanlar alin size kapanma amk. tadini cikarin.

  • 9 mart 2021 juventus porto maçı

    30 dakika uzatma ustune penaltilara giderse neredeyse gece 2'de mac bitecek. berat denen gereksiz herif sirf ekonominin degil insanlarin mac zevkinin de icine etti amk. bi adamin her hareketi zarar olur mu lan.

  • neptun soyer

    madem o kadar islam konusunda hassassiniz "bakara makara her cuma salliyorum iki ayet." diye kuran'la dalga gecen adam cekya'ya buyukelci yapildi. sesinizi cikardiniz mi? gotunuz yemez di mi ses cikarmaya? cunku sizinki kuran muslumanligi degil. sizinki akp dini asagilik serefsiz herifler.

  • 12 ekim 2020 alkol zammı

    sonra niye sahte rakidan olumler patladi!? patlar tabi amk. vatandas hayat pahaliligindan, zamlardan, issizlikten bunalmis; ustune her turlu ortamda millete baski uygulaniyor, insanlar fikirlerini rahatca soyleyemiyor. hadi bir iki biseyler iceyim kafa dagitayim bari desen en ucuz bira 12-13 lira, 70'lik raki 180 kusur lira olmus. hayir doksanlarda da bir suru sorun vardi ama en azindan esinde dostunla bir yerlerde iki tek atabilir; tv'de sansur falan olmadan huysuz virjin'i, plastip sov'u seyredebilirdin. valla siyasal islamcilar bu gidis iyi degil ben size soyleyeyim. herkesin bir dayanma esigi vardir. benden soylemesi.

  • 15 temmuz 2020 erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması

    bu adamin konusmalarini niye butun televizyonlar gosteriyor kardesim? adam benim ve bu ulkenin en az yarisi icin cumhurbaskani falan degil, sadece akp genel baskani. zaten butun konusmalari akp propagandasi ve halkin diger yarisini hedef gostermeyle dolu. buna ragmen butun kanallar hazir ola geciyor herif konusmaya baslayinca. kimse de sesini cikaramiyor. ne bicim ulke lan bu?

  • bbc türkçe cerrahpaşa covid-19 videosu

    su haberi yapabilecek bir tane turk kanali yok. bakin bir tane diyorum. siyasal islamcilar butun kurumlar gibi medyayi da bitirdiler. bbc turkce'ye tesekkurler.

  • james bond'un kadın ve zenci olması

    bir de gay olsa oscar garantiydi.

  • 8 haziran 2019 maç sonrası çalan mehter

    su osmanli da bizim diyen, kendini de ataturkcu kabul eden arkadaslara gelsin:

    "egemenlik, güçle, erkle ve zorla alınır. osmanoğulları, zorla türk milletinin egemenliğine ve saltanatına el koymuşlardı. bu zorbalıklarını altı yüzyıldan beri sürdürmüşlerdi. şimdi de türk milleti bu saldırganlıklara artık yeter diyerek ve bunlara karşı ayaklanarak egemenliğini ve saltanatını kendi eline fiilen almış bulunuyor."

    m.k. ataturk

    kendini ataturkcuyum, kemalistim diye tanimlayip da ataturk'u zerre kadar anlamamak bu olsa gerek.

  • özel sektör 2019 maaş zam oranları

    masallah en az zam alan yuzde otuz almis. la kriz basliginda yok patlican 20 lira olmus, yok carliston biber 35 lira diye aglayanlar kim oyleyse!? o zaman dans.

  • söz dizisi set ekibinin asker nöbetini mahvetmesi

    yav o degil de, 'okumadim, durumum yoktu', 'bunu kim okuyacak, destan yazmissin diyen' arkadaslar. samimi olarak soruyorum; siz hayatinizda hic kitap okudunuz mu? lan komik ya da degil adam topu topu uc dort paragraflik bir sey yazmis, normal okuma hiziyla baslayip bitirmesi iki uc dakika surmeyecek yazi icin, bunu kim okuyacak diyorlar. bu twitter gencliginin, uc dort cumleden uzun bir yazi gorunce beyni duruyor. cok acayip.

  • kübra par

    kübra par (akp tetikçisi): 'bir darbecinin oğlu olmak nasıl bir duygu?'
    ü. özdağ: ...ben babamla gurur duyuyorum hanımefendi!
    kübra par (akp tetikçisi): neden!?

    ümit özdağ'ı pek sevmem. dünya görüşlerimiz de neredeyse yüz seksen derece terstir ama bu nasıl bir terbiyesizliktir. bu havuz medyasında sanıyorum dip denen bir nokta yok. bütün tetikçiler iğrençlikte birbirleriyle yarışıyorlar.