regresyon13
profili

  • atatürkçüler 2024 yerel seçiminde kime oy verecek

    oktrollere soruyorum ,

    gecen yil bizi zorla kk ya oy vermek zorunda biraktiniz , mansur yavas tum anketlerde acik ara ondeyken , hdp ile arayi bozmamak icin , turk milliyetcilerinden vazgecip , kk yi aday olarak onumuze surdunuz.

    olmaz dedik , kazanamaz dedik dinlemediniz. koca ulke birlik oldu adam yine kazanamadi.

    niye ?

    cunku siz bu ulkenin sosyolojik yapisini bilmiyorsunuz. kazanmak icin muhalefetin oyuna ihtiyaciniz yok , rte karsitlari zaten muhalefet adayina oy verecekti ve kk da bunun maksimumunu aldi. kazanmak icin akp den mhp den oy almaniz gerekiyordu bunun icin de mansur yavas aday olmaliydi.

    ama dinlemediniz.

    simdi istiyorsunuz ki , yine butun ulke bir olsun sizin belediye rantinizin surmesi icin oy versin. neden oy vereyim kardesim ben size ?

    chp genel baskani tunceli ye gidip , sehrin ataturk e karsi isyaninin sembolu olan eski ismiyle hitap etmeye devam etsin diye mi ?

    aciktan hdp ile ittifak yapilsin diye mi ?

    ibb baskani, turk cocuklari parasizliktan okuyamazken araplara bizim paramizla burs versin diye mi ?

    neden ya neden amk.

    bu ulkede iktidar sorunu yok beyler. muhalefet sorunu var. dunyanin hic bir yerinde bu kadar kotu yonetilen bu kadar berbat bir ekonomisi olan bir ulkede , iktidar 20 kusur sene iktidarda kalamaz. kaliyorsa bunun sebebi ana muhalefettir.

    biz ataturk cizgisinde sekuler türk milliyetcileri olarak bu gercegin farkindayiz. o yuzden oncelikle bu sari muhalefetin ipini cekecegiz. chp yikilacak , yerine fabrika ayarlarina donmus , ataturkcu , alti okundan birinin milliyetcilik oldugunun bilincinde bir parti kurulacak ve kadrolari ona gore sekillenecek.

    sonra sira iktidara gelecek.

    hepsi sirayla olacak.

  • 11 nisan 2022 bisiklet yarışını yuhalayan türkler

    medeniyetsiz insanlar malesef ulkemizin her yerinde. bunun kendi sehrim olan ve ulkenin en medeni sehri olarak bilinen izmir de boyle bile olmasi tabiki son derece uzucu.

    bi kere cumhurbaskanligi bisiklet turunun direkt olarak malum kişiyle alakasi yok. bu sene 57. cisi duzenleniyor turun ondan cok once de vardi ondan cok sonra da olacak. (bkz: 57. cumhurbaskanligi turkiye bisiklet turu).

    bisiklet sporunu takip edenler bilir ki bu spor ulke tanitimlari icin son derece onemlidir. cunku bisiklet denen spor aslinda son bi kac km deki sprintten ibarettir. onun disindaki her sey saatler ve gunler boyunca ulkenizin bi yanindan diger yanina dogru km. leri kat eden onlarca sporcunun gectigi guzergahlar ve bu guzergahlarin icindeki guzelliklerin tanitimindan ibarettir ve siz de ekran basinda o sporcularla beraber bir ulkeyi bastan basa km.lerce kat edersiniz.

    oturup bi tour des fjords izleseniz doganin guzelligine bakar bakar aglarsiniz cantayi kapip norvec e kosasiniz gelir. norvec in batisinda duzenlenen bu yaris adeta bir doga şolenidir.

    bi tour de suisse izleseniz ilk isvicre ucagina atlayamadiginiz her saniyeyi bosa yasanmis sayarsiniz. o alp daglarina cikan yollar , yollarin guzelligi evlerin binalarin karakteristigi , daglar ,göller . ınanilmaz guzel bi atmosferi var ulkenin.

    keza 3 buyuk tur olarak bilinen ve dunyanin en cok ilgi ceken giro d'ıtalia , tour de france , vuelta a españafalan izleseniz avrupanin gobeginde bu betonlasma caginda bu kadar guzelligin olduguna saşar kalirsiniz. adamin dagdaki evinin kapisinin onunden gecen guzergahlar , alp daglari , norvec fjordlari , fransanin uzum baglarindan gir , otede orta cag satolari , ellerinde bayraklarini sallayan vatandaslari. o kadar guzel doga harikalari ve tarihi guzellikler var ki kendini tutamaz ve buralara niye gitmiyorum ki dersin ?

    gerci sen diyemezsin , cunku sen tc vatandasi olarak fakirsin. bunu bir cok yabanci turistin dememesi icin hic bir sakinca yok. mesela dun yapilan ilk etap yarişi bodrum - kusadasi arasindaydi. tabi arada şirinceye , efes e ugrandi mugla aydin arasi bir cok tarihi guzellik ( milet antik kenti vs ) ekrana naklen geldi. bu ulkemiz icin cok devasa bir tanitim hamlesidir.

    buraya kadar bunlari niye anlattim peki ? ıste turkiye de en medeni dediklerimiz sahil kesimi bile kendi konfor alanlari biraz bozulunca , boyle elinde mesaleyle cadi avina cikan orta cag köylüsune donusebiliyor.

    yok hasta doktora gidememis işine gidememis falan filan. arkadasim bu bisiklet turlarinin plani programi aylar once yapiliyor . gecilecek guzergahlarin plani programi yine aylar once belli oluyor ve "mutlaka ama mutlaka " gececegi yerlesim yerlerinde yasayanlara gunler oncesinden bildirimler yapiliyor. ama sen hic biseyden haberi olmayan bombos biriysen devlet ne yapabilir. ama sorsan aksam oynanan fener gs macinin tarihini uc ay onceden soyler sana . bi cogunuzun hatta yuzde 99 unuzun yetisemedigi sey alsancakta kordondaki cafe bulusmalari kimse masal anlatmasin burda. ınstagramda salak salak sayfalari takip edeceginize ulkenizde ne olup bittigini takip edin.

    bu ulkenin insani malesef boyle. bunun siyasi gorusle vs ile de ilgisi yok. tamamen insanlarin kendi konfor alanlarina bir mudahele oldugunda direkt olarak orta cag koylusune donusmesiyle ilgili bi durum.

    bileceksin kardesim , ben bu bisiklet turunun 10 nisanda baslayacagini en az 1 ay onceden biliyosam sen de bileceksin. hoş bilmesende devlet seni uyariyo da sizin umrunuzda degil. sonra da yok hastaneye gidemedim yok ise yetisemedim yok yengen alsancakta agac oldu kardesim falan filan. hic birinizin bi yere yetisemedigi yok fazladan 1 2 saat beklemek zorunda kaldiniz o kadar. onun da suclusu sizsiniz malesef bileceksiniz ogreneceksiniz.

    bir de baska bir nokta , yukarda bi yazar demis ki her sokakta polis jandarma vardi cikamadik yola. yok bi de olmayaydi da siz gibi akilli gecinenlerden biri ara sokaklarin birine dalip ,sonra ordan ana yola cikip en az 40 50 ulkede canli yayinlanan milyonlarca insanin izledigi uluslararasi bir yarismada 150 tane bisikletlinin arasina arabayla dalip facianin ve rezaletin daniskasina sebep olsaydi dimi . allah korusun bi an dusundum de buna en musait ulke oldugumuzdan her sokakta polis jandarma var zaten. zaten dün akli evvelin biri cok buyuk bi kazaya sebep oldu bi de arabayla dalin bisikletlerin icine de tam olsun. (bkz: c.başkanlığı bisiklet turunda meydana gelen kaza)

    bir seyleri yazarken veya konusurken rabbena hep bana dusuncesinden siyrilmadan hic bir yere varamayiz malesef.

    neyse umarim dersinizi almissinizdir yarin da cesme - izmir etabi olacak ve otoban yine kapali haberiniz olsun. sonra yine ise gidemedim yok bilmem ne doktoruyla randevum vardi yetisemedim demeyin. adam gibi sabahtan yola cikin oglenden sonra 2 gibi de zaten yaris bitiyor aksamustu de donersiniz.

    herkesi biraz medeniyete ve ulke tanitimina katkiya davet ediyorum.

  • sergen yalçın

    bugun mac sonu aciklamalari tam bir facia. skorun dramatik sekilde 3 3 e gelmesiyle darma duman oldugu o kadar belliki.

    aciklamalarini biraz irdeleyecek olursak ;

    1. uilenberg konusu : sevgili sergen yalcin , uefa ve diger hakem seminerlerinde ornek pozisyonlar uzerinden hakemlere , yaptiklari yanlislar gosterilir ve bunlari yapmamalari soylenir. ornegin diyelim ki tff hakem seminerinde konya sporun aleyhine calinmasi gereken ama hakem hatasi nedeniyle kurala aykiri sekilde calinmayan bir penalti olabilir mesela . ancak bu durum seminerde konyaspor un hedef oldugu anlamina mi gelmeli ?

    yani senin mantiginla bakinca seminerde lehine hatali karar verilmis tum takimlarin pozisyonlari hedef gostermek amaciyla kullaniliyor. boyle bir sacmalik olabilir mi ?

    sen her mac elini kolumu rio daki dev isa heykeli gibi acip surekli olarak hakli haksiz oldugunu gozetmeden hakemleri baski altina almak amacli her pozisyona israrla itiraz ettigin icin ve hakemlerin sana gosterdigi iyi niyeti suistimal ettigin icin bir hakem semineri icin bicilmis kaftan bir orneksin. olay bundan ibaret. yarin kendini uefa hakem seminerinde gorursen o zaman da uefa ya mi beni hedef gosterdin diyeceksin ?

    2. balotelli mevzusu : sen adama canli yayinda acik acik beyinsiz dedin mi demedin mi ? olayin balotelli yi sezon basinda sana onermeleri ve senin almamanla ne ilgisi var ? belliki mactan once birileri balotelli yi maca motive etmek ve hirslandirmak amaciyla mactan once bu videoyu izletmis , bak balo aksam oynucagimiz takimin hocasi sana bunu dedi demis , adam da cikip golunu attiktan sonra basit bi hareket yapmis. hareket yok , taskinlik yok , taciz yok basit bir protesto yapmis ve zaten karti da gormus olay bu.

    peki sen niye adami tanimiyorum konusmadim gorusmedim sirf takima almadim diye boyle yapti diyecegine , ya arkadaslar ben yillar once boyle bi laf ettim hatali davranmisim , benim yaptigim dogru degildi ama bi futbolcu da boyle davranmasa iyi olurdu demiyorsun ?

    3. stefan kuntz konusu : ne demis abi stefan kuntz senin hakkinda ?

    " sergen yalcin oynadigim en yetenekli oyuncuydu ama kafa futboldan baska bir yerdeydi. "

    yalan mi ? sen ulkenin yetistirdigi en yetenekli sol ayakli oyunculardan biriydin ama ozel hayatin nedeniyle buyuk bi dunya yildizi olamadin. sen cikip demedin mi yillar once beni bayern istedi ama arastirinca almaktan vazgectiler diye. nesi yanlis kuntz un soylediginin. niye adama sacma sapan konusmus diyorsun ?

    4. oyuncu degisiklikleri : 3 gun once ghezzal ve pjanic i yedek biraktin ilk yari 2 0 geriye dusunce 2. yari ikisini birden oyuna lip maci 3 2 kazandin cok guzel.

    bugun 3 0 ondesin ikisini birden cikardin ve mac 3 3 oldu. simdi burda yapmamiz gereken cikarim nedir ?

    a ) senin takiminin kadro planlamasi yanlis. cunku ilk 11 inde oynattigin pjanic ve ghezzal 10 uzerinden 9 luk adamlarsa yerine soktugun onlarin yedekleri olan adamlar 10 uzerinde 3 veya 4 luk. bu oyuncularin en azindan vasat ustu oyuncular yani 10 uzerinden 6 - 7 lik oyuncular olmasi gerekmez miydi ? demekki bu oyuncular bjk kadrosunda olmaya layik oyuncular degil.

    b ) 3 gun once 2 adami yedek birakip 2 0 geriye dusup sonra oyuna alip 3 2 mac kazaniyorsun bugun 3 0 one gecip adamlari oyundan cikariyorsun ve mac 3 3 bitiyor. demekki bu iki adamdan en az birinin kesinlikle sahada olmasi gerekiyor. aksi takdirde senin takimin sapitiyor ancak sen bunu goremiyorsun. demekki oyuncu degisikliklerin hatali.

    yani her halukarda a seceginde kadro planlamasindaki hata da b secenegindeki hatali degisikliklerin de sorumlusu td olarak sensin.

    fakat sen napiyorsun mac sonu cikip degisik konular hakkinda konusuyorsun. cikip desene abi bizim kadro planlamamiz yetersiz olmus , 11 i miz iyi ama onlarin yeine koydugumuz adamlar bjk formasinin hakkini verecek yetenekte degiller. veya 3 0 one gecmisiz kendi sahamizda yarim saatte 3 gol yiyoruz o zaman sucu hakeme veya baskasina atamayiz sapkayi onumuze koyup dusunmeliyiz desene.

    neden demiyorsun ?

    cunku her populist hocanin yaptigi gibi sucu baskasina atmak tepkileri kendi uzerinden alip hakeme rakibe veya yoneticiye yuklemek cok daha basit. olay bundan ibaret.

  • yılmaz güney

    - bunu savunanlarin bir cogu ayni zamanda humanisttir .

    ( adam bir katil , gazinoda hem de hakim öldürmüş )

    - bunu savunanlarin bir cogu feministtir .

    ( eşi nebahat cehreyi defalarca dovmesi , kafasindaki bardaga nisan alip ates etmesi , arabayla uzerine surup ezmesi , hatta sozlukte şoyle bi sey var (bkz: yılmaz güney'in kadın vajinasına yılan sokması) ohaaa yani. )

    - bunu savunanlarin cogu hayvanseverdir.

    ( meshur yol filmindeki ölen atı biliyorsunuzdur sanirim evet o at gercekten acilar icinde ölüyor bugun bi film icin boyle bir sey yapilsa neler olur kim bilir )

    - bunu savunanlar vatansever olduklarini da iddia edebilir .

    ( fransa da firari bulundugu donemde kurdistan in kurulmasiyla ilgili konusmalarini dinlemeniz gerekir. )

    - bunu savunanlar ayni zamanda hak hukuk adalet pesinde olduklarini iddia edebilir.

    ( israil konsolosunu olduren thko mensubu militanlara yardim ve yataklik yapmistir )

    sinemasina gelince butun olayi yol filminin cannes film festivalinde odul almasidir. ancak bunun sebebi ne sinemasinin sanatinin muhtesemligi ne de baska bir seydir. butun olay o anda turkiye de ozgurlukleri kisitlayan askeri bir rejimin olmasi ve yilmaz guney in de kendisini bu rejimin bir magduru olarak gosterip yurt disinda siyasi siginmaci olarak yasamasi. yoksa yol filmini izlerseniz boyle bir filmin birak cannes da odul falan almasini dunyayi kurtaran adam la falan yarisir derecede kotu bir film oldugunu akli basinda herkes kabul edecektir. butun olay ideojik saikler sebebiyledir. filme verilen odul de filmin berbat olmasina ragmen halen bir takim cevrelerce unutulmaz dev bir yapit olarak nitelendirilmesi de hepsi ideolojik gerekcelerle olmus bir sey. hatta allah rahmet eylesin tarik akan gibi buyuk bir oyuncunun da boyle sacma sapan bir filmde oynamasi bile ideolojik.

    bugun yilmaz guney in olum yil donumu. yarin sabah basligin alti sozde humanist , hayvansever, feminist ,solcu , vatansever tipler tarafindan doldurulur.

    malesef bu ulkede ideolojik olmayan hic bir sey yok.

  • tarihin arka odası

    ahahahahah , murat bardakci programin trt de olmasi sebebiyle hocaya şiiri soyleyemedi. beyaz kadin madin ivir zivir dedi konuyu gecistirdi. aslinda daha onceden haberturk te bu siiri okumustu ;

    kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at

    mazarratü'l-mazarratü'l-mazarratü'l-mazarrat

    beyaz karı, şişman karı, koyun eti, yörük at

    fáidátü'l-fáidátü'l-fáidátü'l-fáidát’’

    ( mazarrat : zararli )

  • 1 kg fındığın 80 tl olması

    edit ; yukaridaki entrye ithafen findigin kilosunun 10 euro olmasi dunyanin geribkalan ulkelerinde normal olabilir ama hic bir sartta turkiye de normal olamaz. şoyle ornek vereyim dunyada benzinin ortalama litre fiyati şuan 0.98 dolar. suudi arabistan da ise 91 oktan benzin 0.37 cent , 95 oktan benzin ise 0.54 cent. onlar niye dunya ortalamasinda satmiyor peki aptal mi bu adamlar ?

    ışin inanilmaz ve anlamlandiramadigim boyutu şu ; dunya findik uretiminin yuzde 65- 70 ini yapan bir ulkede findigin kilosunun bu kadar pahali olmasi akil alir gibi degil hakikaten.

    bu şey gibi mesela , suudi arabistan da benzinin litresinin 10 dolar olmasi gibi ( oyle degil tabi ) ya da ne bileyim okyanus uzerinde bulunan bir ada ulkesinde baligin kilosunun 100 dolar olmasi gibi sacma sapan bir olay.

  • 20 nisan 2020 petrol fiyatı çöküşü

    petrol meselesinin 2 ayagi var aslinda. birincisi uretici yani madencilik safhasi ikincisi bunun depolanmasi . bu ikisinin birlesimi ve piyasada ki taleple birlikte sonuc olarak fiyat olusur.

    simdi olayi cok terimlere bogmadan aciklamaya calisalim. bu gordugunuz eksi fiyatlar falan bugunun fiyati degildir. yani gidip bi rafineriden ya da akaryakit istasyonun petrol alip ustune para falan isterseniz agzinizi yuzunuzu kirarlar. bu fiyat 1 ay sonrasinin fiyatidir future kontrat yani. nedir future kontrat , adama gidip diyosun ki bana petrol ver . yani elimde 100 dolarlik petrol kontrati var diyelim. sirket gelip al petrolunu diyecek ama petrolu koyabilecegim bi yer yok. satamiyorum da . yani her turlu zaradayim. o yuzden zararin neresindrn donulurse kardir diyerek 100 dolarin tamamini batiracagima 60 dolar zarari kabil edip en azindan 40 dolari kurtariyorum.bu olayin iktisadi tarafi. yani elinde petrol kontrati bulunan kisi lan al su kontrati mayista da petrolu fiziki olarak sen alir depolarsin diyor. zarardan kar ediyor. negatif olma ustune para verme meselesi budur .sayilar tamamen sallamadir.

    ancak bir de uretim tarafi var. petrol madenciligi cok garip bi is. dunyada bunu en ucuza mal eden ulke suudi arabistan dir. hem petrol bol hem de cikarilma maliyeti ucuz. mesela irak suriye arabistan petrol doluyken biz de niye yok ? olmaz mi krali var ama cikarma maliyeti cok yuksek. neyse cok dallandirmayalim.

    bu petrolu yer altindan cikartirken, işi birakiyoruz , kapatin amk vanasini diyerek birakamazsin. cunku petrol madenciliginin teknigine gore uretim 0 a duserse o kuyu kapanir. yani tekrar acabilmen icin yeniden kazman ve yeni bi maliyete katlanman gerekir. o yuzden komple uretimi durduralim fiyatlar artsin da diyemezsiniz. zaten su an herkes minimum seviyede uretim yapiyor.

    gelinen bu durumun sebebi de hem gectigimiz aylarda ki rus - arap - abd anlasmazligi hem de bu buyuk korona salgini. rus mevzusu uzun is onu anlatmicam ama korona yuzunden dunyada buyuk miktarda uretim ve tuketim azaldi . ucaklar ucmuyor ( jet yakiti ), arabalar gitmiyor ( benzin , mazot ) fabrikalar yeteri kadar uretmiyor ( petrolun hammadde olarak kullanilmadigi cok az sektor var )vs vs yani petrole ve ham maddeye olan talep dusuyor. talep duserse fiyatta dusuyor.

    simdi petrol denen seyin bir de depolanma meselesi vardir ve bu hic kolay bi is degildir. suan dunya uzerinde gezen yuzlerce petrol tankeri var ki bunlar ayni zamanda depo gorevi yaparlar. petrol zor depolanir yeryuzunde , yani bole su gibi alip bi barajda falan depolayamacaginiz icin surekli arz - talep dengesi korunmali ve tankerler dolup bosalmali.

    ıste talep yerlere dusunce bu depolar ve tankerlerin hepsi de cakili dolmaya basladi. petrolu cikariyosunuz ama koyacak yeriniz yok. hani zeki alasya metin akpinar in petrol krallari filmi vardi bahceden cikan benzini plastik kovalara depolamaya calisiyolardi falan. ıste aynen bu sekil . belli bi maliyete katlanip yerin altindan petrolu cikariyosunuz ama depolayacak yer yok , satacak kimse de yok . peki naparsiniz ?

    ıste burda asil sikinti meydana geliyor cevre felaketi. teksas ta uretim yapan abd li bi sirket kaldirip petrolu florida korfezine falan dokemez adamin gotunu keserler. ama irak ta iran da arabistan ya da bae de yapilan uretim cokta guzel sekilde tanker tanker basra korfezine bosaltilabilir. zamaninda saddam bunu yapmisti. ya da petrolu tankerlere doldurup buyuk okyanusun ortasinda kimsenin gormedigi bi yere dokebilirsiniz.

    bu iktisadi bi olaydir. gecen haftaydi sanirim abd de sut uretimi cok yuksek ancak virus nedeniyle talep cok dusmus. satsan zarar edersin. satmazsan depolayamazsin bozulur. malin fiyatinin artmasi icinde arzinin dusmesi lazim. e inege gidip kizim sen bugun sut verme diyemicegine gore de sutu alir kanalizasyona dokersin. ornegin 50 cent ten 100 kg sutu satmak yerine onu kanalizasyona dokerseniz 50 dolar zarar edersiniz ancak arz azaldigi icin kisa sure sonra surun fiyati 2 dolara gelir. boylece 100 kilo sutten 200 dolar kazanirsiniz ve kaybettiginiz o diger 50 dolarida subvanse etmis olursunuz.

    buyuk ihtimalle bu petrol ureticileri de bunu yapacaklar. simdi dunyada ne kadar bos petrol tankeri varsa teksas a hucum edecek. tabi 1 gunde gemiyle kalkip oraya gidemeyeceginiz icin de petrol fiyatlari bir sure bu seviyede kalacak. sonra bu tankerler alip bu petrolu atlantik aciklarina buyuk okyanusa falan dokecek gibi geliyor bana. umarim yanilirim.

    fakat her kosulda bu dususler bizim gibi petrol ithal eden bir ulkeye baslangic olarak yarayacaktir. cunku dusen fiyatlar bizim cari acigimizi da azaltir. ama uzun vadede petrolun cokmesi tum dunya icin tehlikeli sonuclar doguracaktir.

    sunu unutmayin petrol dogalgaz altin gumus dolar ne oldugu farketmez piyasada bulunan her hangi bir mal doviz veya emtia nin tamamen cokusu ve yok olusu kisa vadede bazen olumlu olsa da uzun vadede hic kimsenin isine gelmez. asil olan dengedir. ıktisadin temeli hani o gozu bagli hukuk sembolu adalet kadininin elinde tuttugu terazi gibidir. denge denge denge.

  • saadet partisi

    ulan bi boku da begenin lutfen sayin amina koduklarim.

    adamlar isteseydi gecen sene cok rahat akp nin yaninda cumhur ittifakinda yer alir hatta akp listelerinden secime girer mecliste grup kurabilecek kadar ( 20) mv alir kosesine cekilir dalgasina bakardi. temel dede de her sali grup toplantisina cikar keyif keka konusur dururdu.

    ama bunu yapmadilar. zor olani secip muhalefette kalmayi sectiler. bu secimlerde belki de en iyi reklamlari cektiler. evet sayisal olarak adamlarin oyu az ama hic olmazsa ne tarafta durduklari belli. karinca hikayesindeki gibi agizlarinda tasidiklari su belki atesi sondurmeye yetmeyecek ama hic olmazsa taraflarini belli edecekler. biraz efendi olun sirf muhalifsiniz diye her boku en iyi siz bilmiyorsunuz.

    not : kendileriyle ayni dunya gorusunu paylasmayan ama durduklari yere saygi gosteren bir iyip spor lu.

  • fenerbahçe

    bundan yaklasik 100 sene once buyuk taarruzu kazanip izmir e girdigimizde hindistan muslumanlarinin lideri muhammed ali cinnah şu lafi etmisti ;

    mustafa kemal ve turkler bugun kendileri icin hazirlanan tabutu isgalcilerin basina gecirdi.

    bu gunde ersun yanal ve fenerbahce kendileri icin hazirlanan tabutu tinercilerin ve cumle fenerbahce dusmanlarinin basina gecirdi.

    3 - 3 ten sonra yasadiginiz korku sizlere omur boyu yeter.

    fenerbahce adami gotunden siker.

  • yaş 25 bedelli 15 ve 21 günlük askerlik

    ulan askere gitmeden şafaktan 7 gun daha attiniz lan koftehorlar hadi yine iyisiniz.

    fav editi : arkadas ne aglamislar bee. 21 gun vergi vermezsek ulke batar diyen mi ararsin , sacim 10 yildir uzun kesemem diyen mi ararsin , ben fizik lab ında ulkeyi kurtariyorum birakirsam dunya yorungeden cikar diyeni mi ararsin yoksa ben oralara sicamam kabiz olurum diyeni mi ?olum alti ustu 21 gun lan 3 hafta amk. siz 3 hafta plajdan , sahilden clubten bardan ayrilinca ulke batmayacak ya da esini cocugunu hasta yakinini birakip askere gidecek ilk insan siz degilsiniz , kendinizi bu kadar onemli hissettiren ne onu anlamiyorum 15 bin tl sahibi olan özel azinlik falan degilsiniz olum kendinize gelin.

  • 2. tura akşener mi ince mi kalsın

    bu tip basliklar aktrollerin actigi ve surekli olarak canli tuttugu muhalefet cephesinin birbirine olan destegini kirmak , her iki parti taraftarlarini birbirine dusurup ikinci tura her kim kalirsa kalsin digeri icin oy vermeyecek duruma getirmek yani kisacasi muhalefet cephesine nifak sokma cabasidir.

    bu tip basliklara ve onu acanlara prim vermeyin. halen ali turksen , iyi parti ya da bu baslik gibi konular altinda muhalefeti birbirine dusurecek cesitli soylemler gelistiriliyor. bunlarin hepsi cok guzel bir kurgu ve siz degerli suserler aptal sandiginiz her firsatta asagiladiginiz aktrollerin oyununa geliyorsunuz.

    su gunlerde anladim ki aptal olan da , resmi goremeyen de onlar degil.

    şu heriflerin oyununa gelmeyin artik. ılk turda istediginize oy verin , 2. tura kim kalirsa hep beraber destekleyip kol kola sandiklara gidip oy verelim.

    edit : ben diyorum aktroller muhalefeti birbirine dusuruyor adam gelmis hala aksenere kurtlerden oy gelmeyecek yaziyor. valla hak ediyoruz yaa yeminle hakediyoruz. aktroller aptalmis , körmüş !!! nahhh aptal , aptal olan da kör olan da aktrollerin oyunlarina gelip birbirimize düşen biz gerizekalilariz.

  • en iyi ikinci dünya savaşı filmi

    eger duygu , romantizm , drama , teatral seyler ariyorsaniz piyanist ve hayat guzeldir gibi filmleri begenebilirsiniz fakat bunlar savasi degil yahudi soykirimini temel alan filmlerdir.

    gercek bir 2. dunya savasi filmi ariyorsaniz bu tabiki de hem efsanevi oyuncu kadrosu hem de savastan gercek bir kesit sunmasiyla a bridge too far dir.

    (bkz: a bridge too far)

    humanizm gormek isteyen salya sumuk aglamak isteyen pek tabi gidip soykirimla ilgili filmler izleyebilir. fakat savas ortami yansitilacaksa a bridge too far , saving private ryan , das boot , downfall ve stalingrad filmlerini izleyerek baslanilabilir.

    biraz daha duzenleme yapacak olursak ;

    1. (bkz: a bridge too far) ; 70 li yillarda cekilmis ve 44 yilinda almanya yi hollanda uzerinden isgal etme ve savasi erken bitirme plani olan operasyon market garden i konu alir. oyucu kadrosu mukemmelin otesindedir. sahsen savasi anlatan yapilmis en iyi film oldugunu dusunuyorum.

    2. (bkz: saving private ryan) her ne kadar yuksek derecede amerikan propagandasi olsa da ( hollywood yapimi olup ta olmayan mi var zaten ) ozellikle filmin acilis sekansinda ki normandiya cikarmasi goruntuleri heralde gercegiyle yarisir derecede muthistir. saygiyi hak eden bir film.

    3.(bkz: der untergang) hitler in siginigi olan fuhrerbunker de ki son gunlerini yansitan yine muthis oyunculuklar barindiran bir film.

    4.(bkz: das boot) savasin su altinda kalan kismi. bir alman denizaltisinin yaklasik 3 saatlik imkansiza gidişi. efsaneler arasindadir.

    5.(bkz: stalingrad) alman gozuyle stalingrad savasi.

    6.(bkz: patton) unlu amerikan generali patton i anlatir iyi film.

    7.enemy at the gates ; yine stalingrad cephesi. ıki keskin nisanci hikayesi.

    8.pearl harbor ; o kadar vicik vicik ask mesk sahnesi olmasaydi daha iyidi de yine de baskin sahneleri fena degil. kahrol holivud.

    9. letters from iwo jima : savasin japon kismi.

    10.the longest day ; er ryan mevzusunun amerikan milliyetciligi bulasmamis hali , normandiya cikartmasinin guzel bir sunumu. 60 senelik film.

    benim ilk 10 um bu sekilde. fakat anlam veremedigim sekilde buraya gelip schindler in listesi , piyanist , hayat guzeldir yazip konu kilit falan yazanlar var. agalar bir konuyu es geciyorsunuz biz burda savas filmlerinden bahsediyoruz yahudilere yapilanlari izlemek ya da arastirmak istersem auschwitz e giderim oturup salya sumuk almanlar seytan , amerika melek filmleri izlemek biraz sacma geliyor haliyle.

    son olarak band of brothers ve unsere mutter unsere vater denmis. bu ikisi de film degil dizidir. biri 10 bolumluk biri 3 bolumluk alman ve amerikan taraflarindan bakan dizilerdir. her ikisi de türün efsane yapimlari arasindadir . tartisilmaz. fakat adi ustunde film degil dizidir.

    ha unutmadan ustumde o lanet alman uniformasi olmasinin sebebi de şu ; cunku üşüyorum. ( goz yaslari sel,,,, abovvvv)

    edit; ironiden anlamayan nesle asina olamadim bir turlu.

    edit 2 ; ha bu arada bu türü sevenlerin incelemesi gereken bir kac entry ;
    (bkz: #39736746)
    (bkz: #59161369)
    (bkz: #55255666)

    edit 3 ; inglouruous basterds falan yazan olursa şurda duşer bayilirim lutfen tansiyonum düşuyor.

  • rıdvan dilmen

    su an beyaz tv de cok onemli seyler soyluyor. volkan babacan emre belozoglu yalcin ayhan olayinda raporlarin degistirildigini hatta bunu emre nin avukati araciligiyla muhabirin otele cagrilarak emre bana vurmadi dedirtildigini ve bunun goksel gumusdagin otelinde yaptigini net bi sekilde soyledi. hatta goruntulerin montajlandigini bile soyledi.

    muhittin bosat in federasyonda mevki verilerek kendisine maas baglanmasi sonucu federasyona elestiri yapmasinin onune gecildigini ve muhittin bosat in bugun itibariyle federasyonda goreve basladigini acik acik soyledi.

    senol gunes olayinda a spor ve bein spor un kasten goruntuleri makaslayarak senol gunes in kufrettigi goruntuleri yok ettigini soyledi. daha sonra melih sendil ridvan i ariyor ve sehven yapildigini soyluyor . bein sports un ilkesel olarak kufurlu goruntuleri yayinlamadigini soyluyor. fakat bir kac hafta once kayseri macinda kufurlerin yayinlandigini soyluyor. hakem raporlarinda allah belani versin yazildigini ve goruntulerin kasten yok edildigini soyluyor. fakat senol gunes e ceza tv goruntuleriyle degilde hakem raporuyla verilmesi icin goruntulerin bilerek isteyerek yok edildigini soyluyor. cunku daha once van persie ye hakem raporuyla degil tv goruntuleri uzerinden ceza verilmisti.

    cok enteresan seyler donuyor cok.

    edit : adam elimde belge var evrak var istesinler yarin sabah savciliga gotururum diyor bjk li arkadaslar hala siyaset vs diyor. olum adam gotune bu kadar guvenmese cikar boyle konusurmu ? bes dakka formalari cikarinda objektif olun amk.