jaweh20
profili

  • 2 mart 2024 arda turan'ın tribünlere saldırması

    uçakta gazeteci dövmek, silahla hastane basmak, avrupa şampiyonası maçının ortasında tribünler ıslıklıyor diye top oynamayı bırakmak, şimdi de tribüne küfür ederek saldırmaya çalışmak.

    adam tüm tuşlara basıyor valla.

    yoğun istek üzerine ekleme: hakem istediği kararı vermedi diye recep ivedik gibi ayakkabısını çıkarıp hakeme fırlatmak. gerçekten adamın kariyeri ulaşılmaz bir noktada.

  • carl weathers

    beyazperdedeki gelmiş geçmiş en iyi muhammed ali temsili kendisine aitti. dövüş tarzından rakibine sataşmasına kadar birebir muhammed ali olmuştu. o roldeki adı apollo creed değil de muhammed ali olsa en iyi yardımcı oyuncu oscarını direkt evine kuryeyle gönderirlerdi. o kadar iyi oynamıştır yani.

    rocky dışında sıradan bir aksiyon filmi oyuncusuyken sanki o rol için doğmuş gibi muhteşem bir apollo creed kompozisyonu sunmuştu bizlere. hiç bilmediği ülkelerden hiç tanımadığı milyonlarca insana kendisini sevdirmişti. ölüm haberi benim gibi 80'lerde doğan bireylere çok net bir "artık genç değilsin" mesajı oldu.

    huzurlu uyusun.

  • boşanan çift sayısının aşırı çok olması

    bizim y kuşağı her konuda arada kalmış olduğu gibi evlilik konusunda da hayallerle gerçekler arasında sıkıştığı için evliliğin gerçeklerini kaldıramıyorlar.

    erkekler çalışan, tek başına ayakta duran, nispeten avrupai kadınlarla evlenirken, evlilikte anneleri gibi davransın istiyor. kadınlar da bir orta doğu erkeği ile evlenip iskandinav tipi bir evlilik bekliyor. beklentiler ve gerçekler bu kadar alakasız olunca da kurum ayakta kalamıyor.

  • börekçinin 1.5 liralık böreği geri alması

    "adamın kârı 1.5 liraysa ne olacak" diyen sevgi pıtırcıkları ticareti de bizim esnafı da hiç anlayamamış.

    gıda işinde maliyet kâr oranı 1/3'tür. yani 51 liralık böreğin malzeme maliyeti 17 liradır. işletme maliyeti de 17 liradır. geri kalan 17 lira da kârdır.

    o kâr olan 17 liranın 1.5 lirasından feragat edemeyen kişi esnaf olamamıştır, olması da mümkün değildir.

  • atatürk olmasa da kurtuluş savaşı olacağı gerçeği

    buna benzer bir soru ilber ortaylı'ya da sorulmuştu. o da cevap olarak "bölgesel mücadeleler olurdu ancak kesinlikle bir arada ortak bir orduyla mücadele yapılamazdı" şeklinde cevap vermişti.

    atatürk'ün dönemdaşı lenin ise " anlaşılan o ki mustafa kemal komünist değil ama çok iyi bir teşkilatçı" demiştir.

    mustafa kemal'in birleştirici gücü olmasaydı kurtuluş savaşı olmazdı. "işgallere karşı bölgesel isyanlar" olurdu en fazla.

  • gelmiş geçmiş en iyi fifa oyunu

    fifa 98. neredeyse kabile ülkeleri de dahil, aklınıza gelebilecek tüm ülkelerin milli takımlarının olduğu ve hepsiyle elemelerden başlayarak dünya kupası oynayabildiğiniz bir oyundu. üstelik milli takımlar dışında oynanabilir lig sayısıyla da gayet doyurucuydu. ingiltere, ispanya, hollanda, italya, brezilya, malezya, almanya liglerini oynayabiliyordunuz.

    yağmurlu maçlarda zeminin ıslaklığı ve yapışkanlığını hissederken afrika takımlarının sahalarında maç yaparken de kupkuru, neredeyse çimsiz zemini de hissedebiliyordunuz.

    spikerler kaliteliydi. gerek maç içi geyikler gerek o kadar ülkenin takımlarının çoğu oyuncusunun isminin söylenebilmesi çok iyiydi. belirli ülkelerin tezahüratları da vardı. mesela brezilya ile oynuyorsanız ve brezilya öndeyse tribünden samba müziği sesi gelirdi, aynı şekilde arjantinle oynarken de "argentina" diye bağıran tirbünleri duyabilirdiniz.

    aynı anda hem klavye hem mouse ile oynanabiliyor olması ve 5'er kişilik takımlarla oynanan salon futbolu seçeneği de oyunu farklı kılıyordu.

    tüm bunların dışında müzikleri de çok iyi, hala dinlenebilecek kalitedeydi. birkaç yıl öncesine kadar barmenlik yaptığım mekanlarda fifa 98 ve fifa 99'dan şarkılar çalardım.

    kısaca her yönüyle zamanının ötesinde bir oyundu.

  • ısparta'daki durum bizi rahatsız etmedi

    ortada afet yoksa ve keyfiniz yerindeyse bakanlar neden ısparta'ya geldi? ortada bir sorun, sıkıntı yoksa bakanların ısparta'ya gelmesi sizi hangi konuda güçlendirdi?

    siz kimi kandırıyorsunuz?

  • bu millet dinimize saldıranlara hesap soracaktır

    neden 2023'te? o zamana kadar beklemeye gerek yok. yoğun saldırı varsa hemen haziran'da hesap soralım reis.

  • 11 ekim 2020 rusya türkiye maçı

    yeteneği bu kadar kısıtlı olan rusya bile atletizm ve kendisine uygun bir oyun mekaniği ile ekmeğini taştan çıkarıyor. kağıt üzerinde sol bek hariç her mevkide özel yetenekleri olan türk milli takımı bir türlü doğru organizasyonu bulamıyor. hep bir kaos futbolu, hep yumurta göte dayanınca aklın başına gelmesi falan.

    almanya olalım demiyorum artık, onun mümkün olmadığını biliyorum da bari organizasyonel açıdan rusya, isveç, izlanda falan olalım anasını satayım.

  • erdoğan'ın 3 çocuk sözüne uyduk çok pişmanız

    "doğuracağın çocuğun sayısını neden ülkenin cumhurbaşkanının belirlemesine izin veriyorsun ablacığım?" diye sorulması gereken kadının beyanı.

  • zam yapmak yerine ürünü küçültme prensibi

    bizim gibi farkındalığı düşük, hafızası zayıf toplumlar için fiyat arttırmaktan daha geçerli ve mantıklı uygulamadır. hep 50 liralık alıyorum diyen, en büyük tepkiyi 25 kuruşluk poşete gösteren insan, aldığı ürünün fiyatı değişmediği sürece gramajına bakmayacaktır bile.

  • sütyen giymediği için uçaktan indirilen yolcu

    biz burada böğürür gibi boğazdan konuşmaya çalışan çöl bedevilerini çekiyoruz, milletin rahatsız olduğu şeye bak anasını satayım.

  • ekşi itiraf

    hayvanları sevmeyen insanlara pek güvenemiyorum ama bir hayvan bir insanı sevmezse, o hayvana güvenirim.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    bir kadın kendisini ezen, yok sayan, erkeklerle eşit görmediğini açık şekilde belirten, "kadın mıdır kız mıdır bilemem" gibi çirkin ifadeler kullanmaktan çekinmeyen bir zihniyete sahip siyasi partiye nasıl oy verebilir? düşündüm düşündüm içinden çıkamadım.

  • 11 nisan 2019 engin ardıç köşe yazısı

    şu adamı her okuduğumda mahallede kenarda köşede kendi kendine söylenen ve kimsenin takmadığı deliler geliyor aklıma. sahi muhalifleri geçtim, hangi iktidar yanlısı takıyor bu adamı acaba?

  • 18 mart 2019 erdoğan'ın mansur yavaş açıklaması

    bu sefer emir demiri kesmez yalnız söyliyim. ülkenin başkentine de kayyum atamak öyle diyarbakır'a atamaya da benzemez. boş atıp dolu tutmaya çalışma gibi duruyor.

  • iş bankası'ndaki chp hisseleri hazineye geçmeli

    adam resmi vasiyeti yok sayıp paraya çökmeye çalışıyor, buradaki sözde muhalif dangozlar da adam haklı diyor.

    sonra da ülkede hukuk bitti diyorlar. ülke bitmiş lan, ne hukuku?

  • recep tayyip erdoğan

    muadilleri gibi azalarak bitecek bir adam değil. birçok insanı, olguyu da yanında götürecektir. bu ülke insanında bir daha düzelmesi çok zor yaralar açmıştır. bu kutuplaşma ve şu 15 yılda oluşan halk - yandaş - medya üçgeni en az dört nesil boyunca unutulmayacak.

    öyle bir şeye sebep olmuştur ki bu yazıyı yazıp "yolla" butonuna basmayı birkaç kere düşünüyorum. acaba bir gece sabaha karşı kapım çalınır mı diye.

  • türkiye'ye nükleer saldırı olursa harekete geçeriz

    lan altmış yıl komünist diye şeytan bellediniz, amerikanın çavuşu oldunuz. şimdi götünüz sıkıştı rusya diyorsunuz. abdülhamid'in denge politikası buydu işte. sonunda ne olduğunu merak edenler tarihe baksınlar.

  • ideal kadın boyu

    birlikte eğlenebildiğiniz, her şeyi paylaşabildiğiniz, hem dost olup hem de cinsel çekim yaşadığınız birisini buldunuz da boyunu konuşuyorsunuz. değişik bir kafa.