blackdog9
profili

  • çocuğunun suratına peynir fırlat meydan okuması

    kreşe, bakıcıya, nineye, dedeye kilitleyip haftada 4-5 saat belki gördükleri bebeklerini; sosyal medyada iki tane like almak için kullanan sikindirik ebeveyn davranışlarından bir diğeri.

    burada sıkıntı peynir atmanın ya da şakalaşmanın çocuğa zararlı olması değil; çocuğun gerizekalı saçması sosyal medya içeriği üretilen bir alet edevat gibi görülmesinde.

    ayrıca bu video'ları çekmek için "dur olmadı", "dur tırnaklarımı yapıp geleyim", "dur güzel gözükmedi" diye 100 defa çocuğa peynir fırlatan evrim artıklarını düşündükçe tiksintiden elim ayağım titredi.

  • bitcoin

    bitcoin satın alanlar aptal mıdır değil midir bilemiyorum ama the economist'in websitesinde yayınlanan sıçmıkları okumak için 20 euro'luk subscription satın alanların aptal olduğu kesin.

  • bitcoin

    bitcoin düşerken ortaya çıkan zibidilerin kaybolmasından da anlayacağınız üzere fiyat'ta ufak bir toparlanma gördük. artık herhalde bu sözlükteki bitcoin başlığından nasıl faydalanabileceğinizi çözmüşsünüzdür. bu "ponzi, saadet, jet fadıl, balon" tayfası ortaya çıktığında alın, kaybolduklarında karınızın bir kısmını bir sonraki dip için realize edin. bu şekilde kaybetmeniz mümkün değil.

  • bitcoin

    spk raporunda şöyle diyor:

    ...
    bitcoin balon mudur veya bir tür saadet zinciri midir?
    bitcoin kaldıraç etkisiyle işlem görmez, satın alınması tam finansmanla olur, bu sebeple balon değildir. bitcoin'in sahibi yoktur, fiyatı tamamen piyasa koşullarında belirlenir, fiyatındaki oynaklık sebebiyle kar veya zarar edilmesi önceden tahmin edilemez. bu sebeplerle, bir tür saadet zinciri de (ponzi scheme) değildir.
    ...

    ponzi diyenler spk ile iletişime geçip adamları aydınlatsa iyi olur. yazıktır, keriz gibi paralarını kaptırmasın adamlar şimdi.

    ayrıca (bkz: #73530301)

  • bitcoin

    (bkz: bitcoin/#73183653)

    artık bu discord pump grubu linklerini paylaşanları engellemiyorum, şikayet fasilitesini kullanarak sözlük yönetimine dolandırıcılık girişimi olduklarını iletiyorum. her gün düzenli olarak zaman ayırıp sözlükteki bütün discord pump grubu linki paylaşanları şikayet edeceğim. bu sefer konu ref linki meselesinden daha ciddi, bariz şekilde yanlış yönlendirme ve dolandırıcılık girişimi var. burada gerçekten bunlara kanacak kadar saf adamlar var. adamların iyi niyeti, sözlüğe olan güvenleri suistimal ediliyor. bunları gördüğünüz yerde şikayet edin. 2 saniyenizi bile almaz ama onlarca insanın dolandırılmalarına engel olursunuz.

  • bitcoin

    bitcoin ref'çi dilencilerinin yeni modası "nasıl x yapabilirim diye sorular geliyor" tipinde kendi kendini doğrulayan entry'ler döşemek. madem bu arkadaşlar bu kadar yardımsever ve merak edilenleri cevaplamaya niyetliler, benim de bazı sorularım var:

    1- bugüne kadar 10 milyon dolar ve üzerinde para toplayıp kaçan büyük çapta dolandırıcı ponzi temelli cloud mining sitesi sayısı kaçtır?

    2- saat başı reklamlara tıklayanlara vb. $0.00001 veren siteler internet kadar eskiyken ve bunlardan bir zik olmamışken, aynı bokun dolar değil de bitcoin veren laciverdinden medet ummak nasıl bir sığırlıktır?

    3- aldığı 0.05% komisyonun yarısını refçilere vereceğini söyleyen exchange'leri, en zengini yüz dolarlık altcoin alan parasız sözlükçülere pazarlayarak ne kadar para kazanılabilir? bunu halihazırda yapan, on liralık pastanın kırıntısına talip 100 kişi varken, 101'inci kişinin de saat başı exchange linki paylaşması nasıl bir davarlıktır?

    4- allahın her günü kendinize küfrettirmekten zevk mi alıyorsunuz?

  • sarma sigara içenlere 6 yıl hapis cezası verilmesi

    içenlere değil, dumanına maruz kalanlara 6 yıl hapis veriliyor. içenleri asacaklar. götünüzle okumayın şu haberleri.

  • türk ordusunun en az 1.5 milyar askerden oluşması

    (bkz: tabii lan manyak mısın)

  • the red pill

    lisedeyken kızların yürüyüşlerinden bakire olup olmadıklarını anlayabildiğini iddia eden suat diye bi eleman vardı. lakabı "piç"ti bunun. ders aralarında alt sınıflardan abazanları etrafına toplayıp uzun uzun anlatırdı bu piç. işte efendim "şöyle giyindiyse vericidir", "böyle konuşursa motordur", "yüz vermiyceksin ağbi" falan. buna ne oldu, öldü mü, kaldı mı, bir baltaya sap olabildi mi falan bilmiyorum; 20 senedir görmedim. ama anladığım kadarıyla piç suat'ın öğretileri bugün "the red pill" adı altında tüm dünya'ya yayılmış :)