dorimae4
profili

  • windows 10

    nisan 2019'da kurulum yapmışım. güncelleme ayarları neyse o. hangi güncelleme geldiyse windows otomatik kurmuş. bilgisayar 2012 model i5 işlemcili hp. samsung ssd var. nisan 2019'dan bugüne:

    - bir adet yüksek lisans tezi
    - bir takım akademik araştırmalar ve makaleler
    - yaptığım iş ile alakalı sayısız proje tamamlamışım.

    bu işler kapsamında belki de binlerce sonlu eleman modeli analizi yapıldı. bir çok gece bilgisayar analiz tamamlansın diye açık bırakıldı. kimi periyotlarda günlerce açık kaldı. ssd'nin ise %80'i doluydu.

    şimdi düşünüyorum, windows 10 yüzünden sıkıntı yaşadığım bir anı hatırlamıyorum.

    gerçekten çok merak ediyorum, siz bilgisayar ile tam olarak ne yapıyorsunuz?

    not: arada aşırı düşük fps'de witcher 3 de bitirdim.

  • 2 aralık 2019 uludağ'da kaybolan dağcılar

    - sık dallı ağaçların altına bakın.
    - niye?
    - ekşi sözlük'te elemanın teki rüyasında görmüş.
    - ok.

    bu gece de muhteşemsin sözlük.

  • igor tudor

    güzel bir fikstür ile başladı. ilk yedi maç taraftarla barışma ve takımın özgüven kazanması açısından bulunmaz bir nimetti.

    sonraki yedi hafta ise ekşi sözlük'te başlıklara bile konu olacak kadar zorluydu.

    (bkz: galatasaray'ın 7 haftalık maç fikstürü)

    bu zorlu 7 haftanın 6 haftası geçti. bu süreçte toplamda 8 puan kaybederek toplanabilecek 18 puanın 10'unu topladı.

    bu 6 haftada beşiktaş 9, fenerbahçe ise 6 puan kaybetmiş.

    14. hafta bittiğinde galatasaray; beşiktaş, başakşehir, bursa, trabzon deplasmanlarını iyi ya da kötü silmiş olacak. kadıköy deplasmanı haricinde öyle çok can sıkacak bir fikstür yok. yani nispeten kolay bir fikstüre lider olarak başlamak gibi bir şansı var.

    igor tudor'un bugüne kadar, östersunds'u saymazsak ve sadece ligi düşünürsek, başakşehir haricinde bir faciası yok. başakşehir'deki malubiyet de süpriz değildi fakat skor acı oldu. diğer puan kayıplarının da hiç biri şaşılacak kayıplar değiller.

    fakat bundan sonra igor tudor'un, bu puan kaybedilince şaşırılmayacak maçları kazanabilmesi lazım. artık taraftarı gerçekten mutlu edecek galibiyetlere ihtiyaç var.

    beşiktaş maçında galibiyet alması bence çok da önemli değil. dediğim gibi beşiktaş maçı bittikten sonra önünde 20 maçlık rahatlamış bir fikstür olacak. favori olduğu maçları kazansa belki de şampiyonluk için yetecek. ama artık taraftar gerçekten de galatasaray'ın büyük maçları kazandığını görmek istiyor. igor tudor'dan beklenen bu.

    istifasını isteyenler ise gerçekten saçmalıyor. ligde lider konumda bulunan bir takımın teknik direktörünün istifasının istendiği tek ülke sanırım türkiye'dir. bu maçı kaybetse bile istifa etmesi için hiç bir sebep yok. bu takımı kendisi kurdu ve sene sonuna kadar da takımın başında kalmalıdır. kendisinin en büyük şanssızlığı ise fatih terim'in boşta olmasıdır. fatih terim boşta olduğu sürece medya, istifa ya da kovulma haberlerini gündemde tutabilmek için her türlü fırsatı değerlendirecektir.

  • game of thrones

    --- spoiler ---

    efenim bronn'un tam aksiyon başlamadan podrick'e yanaşıp "hadi gel bira içek" demesini garipsediniz değil mi?

    olay şu ki bronn'u oynayan jerome flynn ile cersei'yi oynayan lena headey'in vakti zamanında ilişkisi varmış. artık ne olduysa çok yıkıcı bir ayrılık yaşanmış ve birbirlerinden nefret ediyorlarmış. bu yüzden kontratlarına çekimler sırasında aynı ortamda bulunmayacaklarına dair madde konmuş.
    --- spoiler ---