muhendisce2
profili

  • izmit'te motorla yaya geçidinden geçenin sonu

    burada ölmese başka yerde öleceği kesin bir motorcunun ölümü.

    bizim bir komşumuz vardı, 26 yaşında, gece 2 de mahalleye gelir egzoz sesi ile tüm mahalleyi inletir öyle stop ederdi motorunu, balkondan laf söyleyenin kapısına gider hah şimdi yüzüme söyle bakayım derdi. evden çıkarken de bir tur motoru olduğu yerde döndürür leş gibi duman yapıp sonra giderdi. yolda ters şeride falan girer karşıdan gelen araçlara burun gösterip panik ile sağ sol yalpalayan araçlar için “aklını aldım ipnelerin “ diye dalga geçerdi.

    bir gün aklını almaya çalıştıklarından biri acemi bir teyze çıkmış, panikle bunun üstüne sürüp altına almış ve metrelerce sürükledi arabanın önünde , en son başka bir arabaya çarpıp bunu da arada tost etmiş.

    bir daha mahallede egzoz sesi duymadık.
    eminim ki mahallede annesi ile babası hariç kimse üzülmedi öldüğüne.

  • android'den ios'a geçeceklere tavsiyeler

    halen ipad ve imac sahibi ama eski bir iphone'cu olarak söyliyeyim. dosya yönetimine elveda demeye hazir olun.

    gecen bir apple fanboy ile tartisiyoruz. dedim lan daha icinden aldigin fotoyu geri koyamiyorsun amk neyin üstünlügünden bahsediyorsun.

    yoo dedi koyuyorum. öyle mi? elinden aldim telefonu bagladim bilgisayarima rastgele bir klasörü actim (50 tane asdhasldh diye klasör var zaten ne alakaysa) icinden 20 tane fotoyu kesip aldim masaüstüme...

    dedim al geri simdi fotolari... geldi oturdu pcye sürükle birak denedi falan yok, kabul etmiyor iphone. neyse güldük eglendik. dedi ne yapacagiz simdi?

    dedim git bi usb bul gel al fotolarini aksama evde itunes'a baglar atarsin icine. hhehe. neyse gitti buldu geldi aldi fotolarini. sabah da geldi aksam ugrasmis bir sekilde atmis ama bu seferde telefondan kontrol edemiyor fotolari. yani silmek istese silemiyor. hehe gidip tekrar itunes'a baglayip öyle silmesi lazim. kamillige bak amk. beddua ediyor bana is actin basima diye.

    bir de yine bir seminerdeyiz, 30 sayfa bir pdf ve 2 video vardi kizin sundugu. istedik kizdan olur tabi alin dedi. ben bagladim telefonumu sunan kizin bilgisayarina kopyaladim kendime hemen. iphonecu arkadaslarda istediler ama sunucu kizin bilgisayar internete bagli degil, dosyalar da zaten büyük, atamaz sonradan da maille falan.

    iphone'cu kamiller napti peki? videoyu oynatip ekrandan kamera ile kaydediyorlar, pdf i de sayfa sayfa foto cekiyorlar falan komedi resmen.

    adam iphone ile foto cekip instagramda gezerek alet cok iyi diyor ya gülüyorum sadece.