cem paidar2
profili

  • bitcoin

    şöyle bir başlık varmış: (bkz: bitcoinzede) oraya yazacaktım ama burası daha çok insana ulaşır diye düşünüyorum. kabul ediyorum, bitcoinzedeyim. paramın yarısını kaybettim. canım sağolsun ancak başıma gelenleri buraya yazmalıyım ki yatırım yapacaklar dikkat etsinler. moraliniz bozulmasın, bu benim başıma gelenler sadece.

    öncelikle şunu söyleyim ki ben alt coinlere yatırım yaptım hep. bitcoini birkaç değişim işleminde kullandıysam da hiç almadım ama bitcoinzede kelimesi bu işi tarif etmek için birebir bence.

    bitcoini uzun zamandır takip etsem ve geleceğine inansam da ethereumun piyasaya çıkışı beni yatırım yapmaya teşvik etti. dolar bazında iki haneli rakamlardayken bile alalım diye eşime yalvardım ancak izin çıkmadı. 2017 aralık ayında ikna edebildim ve kaybetsem de sorun olmayacak bir para ile yarısı iota olmak üzere yatırımı yaptım.

    iotayı aldığım günün sabahı 2 küsür dolardan yanlış hatırlamıyorsam 6 küsür doları buldu. tabiki de ben uzun vadeciydim. burada şunu unutmadan söyleyelim, nasıl para kazandığını bilmeden para kazanandan korkun. bu kendinizseniz daha da çok korkun. sonradan öğrendik tabi boğa sezonuymuş. iota yavaş yavaş aşağı inerken, ethereum da kripto kedi gibi bir olayla meşguldü. nasıl da tatlı.

    arkadaşla konuşuyoruz. dostum diyoruz bizim en büyük silahımız beynimiz. okuyalım, araştıralım, kafa yoralım en doğru alt coinleri bulalım. doğal olarak binance ile tanıştım. refli linkler dönemi, hey gidi... waltonchain, lisk, cardano, stratis, stellar lumens, substratum, ripple, sonm harika projeler. kazandırdıkça kazandırıyor. acaba az mı para koydum bu işe diye düşünmeye başladım veeeee büyük hamle geldi. ocağın başında hazır da biraz düşmüşken alttan toplamak denilen terim ile tanıştım. paramın geri kalanını bankadan çektim ve altcoinlere yatırdım. yüzümde bir tebessüm izliyorum coinlerimi.

    ayı sezonunu daha sonra öğrenecektim, grafiklerden fal bakanları, götlerinden direnç noktaları uyduranları... "uzun vadeli düşünmelisin" diyenler "short yapmayı bilmiyorsunuz" diye bağırıyorlardı klavye başında. 9 ayrı parada olan yatırımım git gide en güvendiğim limanlara çekildi. sırf zevkine gulden diye coin almış adamdım ben halbuki. ne forklar takip ettim tarihin ilk zararını yaşatan, dedikoduları satın aldım, olayın öncesindeki gece kalkıp sattım ama kurtarmadı.

    paramın yarısından fazlasını kaybettim... etrafımda passatını satıp bitcoin alanlar oldu tam da kelleden. kredi üstüne kredi çekenler oldu. ben yine iyi durumdayım. param çocuğumun eğitim parası olarak kenarda duruyordu. oğlum daha küçük, çalışır koyarım onu geriye. hatta o büyüyene kadar belki elimdeki kalan kriptolar biraz değerlenir. karımın güvenini kaybettim, beni akıllı biliyordu, şimdi evde daşşak oğlanına döndüm. ben kazanırken onlar da kazansın diye bitcoin tavsiye ettiğim arkadaşlarımı arayamıyorum.

    benden bu işe gireceklere tavsiye; bence broadway alın, satın. zarar etmezsiniz. temiz iş.

  • dövme yaptırılası sözler

    köklerin cehenneme değmeden yaprakların cennete erişemez. kökleri ile resmedilmiş bir ağaç da eşlik etse güzel görünür bence.