belespritribinebandim4
profili

  • kenan imirzalıoğlu mansplaining uyguladı iddiası

    yarışmanın başından beri kibirli söylemlerde bulunan ve hatta kendisini bilge kişilik olarak tanımlayan bir yarışmacının bir sebepten ailesini hayatından çıkardığını ekran önünde paylaştığı, "türkiye'de ailelerin %90'ı benimkiler gibi" tarzında büyük laflar sarf ettiği veya kardeşlerini doğururken ailesi kendisine sormadı diye ailesini dava eden hintli bir genç gibi kendisinin de ailesini dava edeceğini söylediği noktada, sunucunun nezaketen "siz daha iyi bilirsiniz" gibi topu taca atışlarını ise "evet" diyerek ukalaca karşıladığı bir programda, sunucunun gayet insani bir biçimde iyi ailelere haksızlık etmemek gerektiğini hatırlatması olayını ataerkillikle bağdaştırmayı başarmış çakma feminist beyanı başlık. bak hiç cinsiyet belirtmedim. feminizm avangartlığınızı alakasız konularda saçma sapan saldırganlıklar göstererek feminizmin temel çıkış noktasını itibarsızlaştırıyorsunuz. bu kadar da akılsızlık olmaz vallahi.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    ototerapi yap güzel kardeşim. yalnızsan bundan iyi fırsat olmaz. kendine sorular sor, kendine dürüstçe cevap ver. bunu sesli biçimde yap. en kötü ne olabilir, sorusunun cevabını didik didik et. biz onları sesli dile getirene kadar zihnimizde parazit gibi yaşayan bazı işlevsiz düşüncelerin farkına varamıyoruz. ve işte o faydasız düşünceler bizi ruhsal çalkantılara, olumsuz duygulara sevk edip var olan bir sorunu olduğundan fazla algılamamıza sebep oluyor. o yüzden neden böyle hissediyorum diye başlayarak sesli biçimde kendinle konuşman iyi gelebilir. kimseyi kalbinizdeki bulantıları, zihninizdeki karışıklığı dinlemesi için zorlamayın, kimseyi lütfedip de size zaman ayırıyormuş pozisyonuna sokma haksızlığınızı kendinize yapmayın. kuyunun en dibine düşmüşsünüz ve tek çareniz birilerinin oradan geçmesi, aşağıya bir yardım ipi sallandırıp sizi oradan çıkarmasıymış gibi bir hisse kapılabilirsiniz. "gecenin en karanlık olduğu an; şafağa en yakın olduğu andır" hesabı, bu aslında o sıkıntılı eşikten geçip gitmekte olduğunuzun işaret fişeği olabilir.

  • yaş ilerledikçe artan şeyler

    çiçek yetiştirmeye duyulan ilgi.

  • dünyanın en samimiyetsiz cümlesi

    aslında cevaba bağlı olarak samimiyetsizliğin flamasını dalgalandırabilecek cümlelere evrilebilirler. bir örnekle pekiştirelim:

    -nasılsın
    -iyiyim, sen?
    (konu kilit)

    kaba bir insan olsam "iyiyim ne ulan yavşak" derdim ama salon insanı olduğum için "yahu halini hatırını sormuşuz güzel kardeşim, alakadar olmuşuz, belki de dertleşmek niyetindeyiz, iyiyim diyip geçiştirdin düdük gibi bıraktın bizi ortada" diyebiliyorum en fazla, o da içimden. okey oyunundaki gösterge taşı gibi göstermelik hal hatır sormalar, birbirini geçiştirme üzerine kurulu samimiyetsiz yakınlıklar hangi ara hayatımızda bu kadar yer kaplamaya başladı, gerçekten lazım mıyız birbirimize..? sırf bu sebepten çoğunlukla "keyifler yerinde mi?" diye sorarak ezber bozmaya gayret ediyorum.