gunumuz aylagi11
profili

  • lgbt'nin muhalefetten ve protestolardan dışlanması

    yukarıdaki arkadaş (birinci sıradaki entry) biraz ağır olmakla beraber (ki bunu içinde bulunduğumuz uzun süreli sinir harbine bağlıyorum) çok güzel bir analiz yapmış.

    bakın lgbt'li arkadaşlar. öncelikle şunu anlamalısınız:

    isteklerinizde sonuna kadar haklısınız. eşcinsellik veya diğer tanımlamalarda insan hür olmalı ve bu kimseyi bağlamamalıdır. eşcinsel bir başbakan, gey bir belediye başkanı, lezbiyen bir rektör ülkenin gelişmişlik düzeyini ifade eder. (doğru mu? doğru.)

    lâkin, oldukça laubali ve olur olmaz yerlerde garip bir şekilde toplumun kutsal kabul ettiği değerlere iğneleme yapan bir strateji ile (ya da strateji yoksunluğuyla) hiçbir yere varamazsınız. bu, içinde yaşamış olduğunuz ülkeyi ve toplumu tanımıyor olduğunuz anlamına gelir.

    ingiltere'de, hollanda'da yahut kanada'da yaşamıyorsunuz. selam? burası türkiye. bir komşusu suriye, bir komşusu ırak. 18 yıldır tek bir doğru bile söylemeden, yalanlarla ülkeyi tek başına yöneten bir adam var burada. üstelik sağlam bir kitlesi var. hala %30 falan diyoruz. böyle bir ülke türkiye. lütfen gidin biraz sosyoloji öğrenin. türkiye sosyolojisi.

    nitekim sosyolojik olarak içinde bulunduğunuz ülkenin şartlarının farkında olsanız bile, diğer insanların inanmış olduğu, sevdiği (hatta buraya dikkat, taptığı) değerlere dil uzatamazsınız.

    yanlış yerde, yanlış zamanda olan herkes kaybeder. 1- boğaziçi protestoları ile lgbt'nin ne alakası var? bu protestoları meşru kılan, melih bulu'nun hak etmediği (ait de olmadığı) bir yere rektör olarak atanmış olmasıdır. 2- kabe ne alaka? rica ediyorum biri bu soruyu cevaplasın. kabe ne alaka? şahmeran ne alaka? lütfen! kabe ne alaka? boğaziçi protestolarında, lgbt'nin; lgbt tepkilerinde kabe'nin; kabe'yle şahmeran'ın ne-a-la-ka-sı-var? dalga mı geçiyorsunuz yoksa düpedüz aptal mısınız? 3 ve belki de en önemlisi- siz erdoğan'ı hiç mi tanımadınız? onu tanımanız için bir 18 yıl daha mı iktidarda kalması gerekiyor illa? açıkçası sayenizde, acaba erdoğan bütün bunlar olsun ve tabanını bir güzel konsolide etsin diye mi melih bulu'yu rektör olarak atadı? sorusunu sormaya başladım. üstelik arkaplanda “yeni anayasa” diye bir şeyler gevelemeye başlamışken. (üçüncü kez seçilmek istiyor da arkadaş, o yüzden.) uyanın artık.

    sonuç:

    lgbt algı olarak önplanda olduğu müddetçe (ki artık sayenizde bunun geri dönüşü yok) bu protesto erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmekte. dindar olsun ateist olsun, sağcı olsun solcu olsun, türk olsun kürt olsun bu halk, öğrencilere yapılan zulmü kabul etmez. öğrencilere terörist denmesine inanmaz. ancak işin içine kabe dokundurmalı lgbt renkleri girdiğinde kusura bakmayın ama biraz bencil bir tavra bürünmüş oluyorsunuz.

    bu davayı kazandıktan sonra, organize olursun; çıkarsın sokağa açarsın bayrağını, ben özgürlük istiyorum! diye istediğin gibi bağırırsın. ama önce bu davayı kazanmalısın. çünkü burada terörist ilan edilip, dayak yiyen ve gözaltına alınan insanlar (ki daha da önemlisi bu gençler) bambaşka bir konu için organize olmuş durumdalar ve halkın desteğini de kazanmışlar.

    sen, bu haklı mücadeleyi baltalarsan, seni anlayan benim gibileri de kaybedersin.

  • koç holding markalarını boykot kampanyası

    bir güruh düşünün, partisiyle destekçisiyle ülkeye komple zarar olsun. ulan gençliğimizi yediniz be.

    her şeyi yediniz, sıyırdınız bi koç mu kaldı? ulan arap götü yalayacağınıza kendi markalarınızı yüceltsenize allahsızlar.

    nasıl bir dönemde yaşıyoruz çıldırmamak elde değil arkadaş. hiçişleri bakanı tıraş olurken fotoğraf çekip tweet atar, cinali’si güney topraklarımıza kürdistan der, damadı şokomelli şokomelli gezer, ağa babaları da adaleti, demokrasiyi, ahlakı, eğitimi, ekonomiyi kısacası her şeyi sikip atar, ülkeyi mülteci cehennemine çevirir, kendi halkı aç gezerken başkalarını bedavaya geçindirir.

    olum iki dünga bir araya gelse bu kadar insanın hakkını ödeyemezsiniz lan. cehennemde cayır cayır yanacaksınız amk.

  • beşiktaş

    taraftarlarının karamsarlığına rağmen şampiyon olacak takımdır.

    herkes maça göre yorum yapıyor. takım istenilen oyunu sahaya yansıtamıyor olabilir. yönetim geç kalıyor olabilir. şenol hoca taktiksel hatalar yapıyor olabilir. bunlar haklı gerekçelerdir.

    lakin, çıkıp da henüz üçüncü haftadan şampiyonluk gitti dersen, hassiktir oradan derler adama.

    şampiyonluk falan gitmedi. kaybedilen antalya maçının benim için tek bir anlamı vardı: içerideki namağlup ünvanımızı sahaya bıraktık.

    bu yenilgi matematik dilinden konuşacak olursak şu anlama geliyor: her sene puan kaybettiğin başakşehir’i bu sene yeneceksin.

    devamında derbileri kaybetmeyeceksin, kazanacaksın. iç sahada yeni bir rekora hazırlanacaksın. sen beşiktaş’sın. üç yıldır kendi evinde maç kaybetmedi bu takım.

    ümitsizliğe düşmek yok. ayağa kalkıp güneşe yürüyeceksin. olur böyle. futbol böyle güzel. daha acımasız olacaksın, hatanı tekrar yapmayacaksın. disiplinli olacaksın.

    takımıma inancım sonsuz.

  • beşiktaş

    evet şampiyonlar ligi tarihine geçmiştir.

    grubundan lider olarak çıkan türk takımı galatasaray değil beşiktaş’tır.

    grubunda yenilgi yüzü görmeyen türk takımı galatasaray değil beşiktaş’tır.

    grup aşamasında en fazla gol atan türk takımı galatasaray değil beşiktaş’tır.

    grup aşamasında en fazla puan toplayan türk takımı galatasaray değil beşiktaş’tır.

    noldu var mı itirazı olan otoban yosması? beşiktaş deplasmanda 8 yedi bu da bir rekor. en azından kendi evinde 6 yemedi. siz kendinizi ne sanıyorsunuz sayın amlarına koduklarım?

    gören de takımı siz şampiyon yaptınız sanar. bu neyin havası? alt tarafı taraftarsın. ne taktiği sen belirliyorsun ne oyunu sen şekillendiriyorsun. iç sahada destek olup psikolojiye etki ediyorsun en fazla. götünüz fazla kalkmasın indirmesini biliriz.

    burası beşiktaş. babanız beşiktaş.

  • diyarbakır'da köpeğin tecavüz edilip yakılması

    artık ciddi ciddi birilerinin gündemi bu tarz olaylarla belirlemeye çalıştığını düşünmeye başladım. yani sanki gündemi meşgul etsin diye hayvanlara zarar veriyorlar. biraz eskiye gittiğimizde bu kadar sık böyle vahşetlerle karşılaşmıyorduk sanki...

    şayet bu düşündüğüm şey gerçekse, böyle bir şeyin olma ihtimali var çünkü, buna önayak olanların allah belasını versin. allah kahretsin sizi orospu çocukları.

  • meral akşener

    tanım: muharrem ince’nin sahip olduğu imkanlara sahip olsaydı, ikinci tura birinci sırada girerdi dediğim cumhurbaşkanı adayı.

    bu sebepten, muharrem ince’nin dürüst ve takdire şayan çalışmaları, kendisinin önünü kapamamakta aslında.

    kendisinin önünü kapayan en makul neden, halkına ihanet etmiş olan medya organlarının iktidarın köpeği olmasından sebep, kendisinin halkın gözünde boy gösterememesidir.

    bu ikiyüzlülüğü asla unutmayacağız sevgili (!) medya mensupları. sizin bu devleti var eden vatandaşı nasıl sattığınızı asla unutmayacağız.

    oğuzhan uğur ile olan ropörtajın etkisi ile bile, birçok ince destekçisinin kalbine dokunabilmeyi başardığını söyleyebilirim.

    o halde, tv ekranlarında boy gösterebilseydi, seçim kampanyasını olması gerektiği gibi yapabilseydi, kendisi erdoğan’ın önünde birinci sırada ikinci tura girerdi. bu kadar açık ve net konuşuyorum.

    bunu söylememdeki sebep partisini desteklemek vs değil; aksine, muhalefetin meral akşener önderliğiyle, muharrem ince fırtınasıyla, temel karamollaoğlu bilgeliğiyle kendine gelmesidir.

    bu “ayrı ama bir o kadar da birleşik olan” güç, mevcut iktidarı, onun yalaka köpeklerini, paraperestleri, namussuzları, tüyü bitmemiş yetimin hakkında kan banyosu yapan dansözleri al aşağı edecek olan tek güçtür.

    bu güç türkiye cumhuriyeti’nin özünü teşkil eden güçtür. bu güç 16 sene boyunca memleketin gözü önünde tiyatro oynayıp, ülkenin sorunlarına çözüm bulamayan, dahası ülkeye yük olan erdoğan-kılıçdaroğlu-bahçeli üçlüsüne şamarı yapıştıracak olan tek güçtür ve türk siyasetinin geleceğidir.

    bu kadın rakiplerinden daha delikanlıdır.

    bu kadın rakiplerinden daha terbiyelidir.

    bu kadın ya herro ya merro sözünün gerçek sahibidir.

    bu ülkeyi akşener-ince-karamollaoğlu yönetmeyecekse, yazıklar olsun türk milletinin tarihine de, geleceğine de.

    edit: yolun açık olsun cumhurbaşkanım.

  • beşiktaş'ın efsane türk futbolcusu olmaması

    oynadığı 439 maçta 382 gol kaydeden (bkz: baba hakkı) beşiktaş’ın futbolcusuydu, türktü ve efsaneydi.

    (bkz: t a m a m)

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    ilk kez bu başlık altına entari giriyorum. canı sıkkın ya da morali bozuk olan 1 kişinin (yazar-çaylak fark etmez) derdini dinlemek, mümkünse ona yardımcı olmak isterim.

    not: bu entry 02.03.2018 tarihinde kendini imha edecektir.

    edit: o 1 kişilik kontenjanım doldu. teşekkürler. :)

  • camileri genelev yaptılar

    sayısını hatırlayamadığım kadar camii’ye gittim, bir tane bile orospuyla karşılaşmadım. siz camii diye geneleve gitmiş olmayasınız?

  • dindar nesille çağ atlanabileceği gerçeği

    kemalizm'e bok atacağına dindar nesille nasıl çağ atlanacağını anlatsaydın keşke. başlık açmışsın ya hani.

  • beşiktaş

    beşiktaş tarihi ikiye ayrılır.

    feda'dan önce. feda'dan sonra.