zlatan ibrahimovic zlatmayan messi7
profili

  • ev sahibi tarafından tehdit edilen sözlük yazarı

    merhaba dostlar, çok uzatmadan kısa kesmeye çalışacağım. eskişehir'in ücra bir mahallesinde 6 yıllık kiracıyız. sözleşmemiz gereği her yıl temmuz ayında kiramıza artış yapılıyor. ama bu yıl kiramız mahalle ortalamasının biraz altında kaldığı için artışı ocak ayına çektik. yani 6 ay önce ocak ayında kiramıza %66 zam yaparak 2500tl yaptık. bu arada bu geçen 6 ayda kira bedelimiz yine mahalle ortalamasının biraz altında kaldı. mahallenin kira ortalaması 4000tl civarında.

    dün akşam saat 9 sularında ev sahibi tarafından arandım. müsaitseniz bir çay içmeye gelmek istiyoruz dedi. bu arada ev sahibi 2 kat üstümüzde oturuyor aynı binadayız. ben de buyurun gelin müsaitiz dedim. eşiyle birlikte geldiler. ben de eşimle birlikte onları karşıladım. bu esnada kızımda odasında. biraz havadan sudan muhabbetten sonra kira konusuna gelmek istiyorum dedi. ben de buyurun tabii ben de şu temmuz zamları belli olduktan sonra sizi aramayı düşünüyordum dedim. bu arada zammı ocak ayına çeken kişi de benim yani ocak ayında ben aradım ev sahibini düzenleme yapalım diye. kiramı da yıllardır günü gününe ödeyen 1 gün bile aksatmamış biriyim. kafamdaki rakam 4 bintl idi.

    buyurun dedim ne düşünüyorsunuz? 7bintl istiyorum dedi. ben de 7000tl ödemeye gücüm olmadığını, bu tutarın çok fazla olduğunu, devletin en fazla %25 demesine rağmen bunun hakkaniyetli olmadığının farkında olduğumu, ödeyebileceğim tutarın 4000tl olduğunu belirttim. ortayı bulmak için de bu 6 ay geçerli olsun ocak ayında tekrar değerlendirelim dedim. bunu kabul etmedi. 7bintl den aşağıya inmeyeceğini belirtti. ben de ödeyecek gücüm olmadığını söyleyince "sen benim oğlumu tanıyor musun" dedi. ben de "tabi tanıyorum arada karşılaşıyoruz ayaküstü muhabbet ediyoruz, her gördüğünde halimi hatrımı sorar sağ olsun" dedim. "benim oğlum iri yarıdır, bu işler belli olmaz bir gün apartmanda ayağın takılır merdivenlerden yuvarlanırsın, ya da belki asansöre binersin asansörde kalırsın sıkışırsın oraya" dedi. ben de beni kendi evimde eşimin yanında tehdit mi ediyorsun dedim. sinirlenerek ayağa kalktım ve sesim yükseldi biraz. "yani tehdit değil bak ben de yaşlı bir insanım daha 2 ay önce düştüm bacağım kırıldı, olabiliyor böyle şeyler" dedi.

    ben de bu tehditten sonra artık anlaşmak istese de anlaşmayacağımı, en son zammı ocak ayında yaptığımız için tekrar ocak ayında %25 zammı (eğer uzatılırsa) yapacağımı, dilerse hukuki yollara başvurabileceğini belirttim. tamam o zaman sen %25 yap deyip evden ayrıldılar. şimdi evde huzur kalmadı, işe geldim eşim korkudan camı kapıyı kitleyerek duruyor evde. konu hakkında ne yapmalıyım hak hukuk bilen arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

    edit: bir çok mesaj geldi. destekleriniz için teşekkür ederim. sanırım kirayı 4000tl'ye çıkardığımı, evi de 1 yıl içinde boşaltacağımı belirten bir mesaj gönderip işi bitirmeye bakacağım. ortak kanı bu yönde. çok teşekkürler.

  • game of thrones

    o değil de missandei ve greyworm çiftinin başına bişey gelirse çok üzülürüm şu tatlılığa bakarmısınız. spoiler değil

  • münir özkul dünya çapında bir sanatçı değildir

  • 29 aralık 2017 asgari ücret açıklaması

    ocak ayında açıklanacak elektrik, su, doğalgaz, benzin, mazot zamlarıyla birlikte nötrlenecek olan açıklama.

    (bkz: sıfırladım babacım)

  • game of thrones

    --- spoiler ---

    yeter ulan yeter. 3 gündür yok neden drogona atmadı da viseriona attı, yok drogonun kanatları kapalıydı, sırtı sertti, pulluydu, tırtıklıydı vursada işlemeyebilirdi, viserion daha kolay lokmaydı falan filan muhabbetleri cidden baydı. sayfalarca teori kasmaya gerek yok oğlum çok basit lan açın bir daha izleyin. adam zaten drogona atacaktı, hatta onu hedef aldı ama baktı ki viserion ve ateşi orduyu yaka yaka kendilerine doğru geliyor, göte gelmemek ve hemen onu durdurabilmek için mecburen dönüp ona fırlattı. amacı drogonu vurmaktı zaten. hemen dönüp ikinci mızrağı alıp drogona fırlattı yakalayayım diye zaten amk. nerenizle izliyorsunuz oğlum çok basit lan. drogona atsa viserion night king'i sikmeyecekmiydi? mecbur ona attı adam. küfrettiriyorsunuz adama ya zorla.*
    --- spoiler ---

  • efsanevi game of thrones replikleri

    - fuck the king's guard, fuck the city, fuck the king.

    "the hound"

    edit: repliklerin ingilizce yazılmasına sitem edenler olmuş. anlayamayanlar için türkçe çevirisi:

    -kralın koruması olmak istiyorum, bu şehirde doğdum, kralımı çok seviyorum.

    "tazı"

  • game of thrones

    biri ejderhanın adına dracarys der, öteki daenerys ile jon snow kardeş der. hepsini atlattık ama abi adam yumurtaları daenerys yumurtladı dedi ya. dizinin bazı sahnelerini unutabilirsin, yanlış hatırlayadabilirsin ama yumurtaları dany yumurtladı ne demek ya.* zirvede bırakmak lazım bu başlık tam burada kilitlenmeli.

    tanım: kimsenin ejderha yumurtlamadığı dizi.

    edit: tabiiki entry uçmuş.*