cay posetinin hazin sonu 23
profili

  • 29 aralık 2017 netflix türkiye rezaleti

    rezalet gibi rezalettir.

    birincisi, sözlükte yazan yazarların ne tür bir rahatsızlığı olacağını bilemezsiniz. şizofren olabilir (toplumda %2 oranında), paranoid bozukluğu olabilir ya da anksiyete bozukluğu olabilir. herkes black mirror izleyip sizin gibi "hee waldo ya işte black mirror ehehehe" demeyebilir. ben black mirror izlemiyorum, waldo kim bilmiyorum. insanların o on saniye içinde yaşadıklarını siz mi belirliyorsunuz?

    şaka gibi. ister moron diyin, ister tırsak, ister duyarcı; gerçekten umrumda bile değil. zaten damgalamaya meraklısınız. son derece düşüncesizce yapılmış bir viral. bunu düşünen reklam ajansının da ta alnından öperim.

  • birinin adanalı olduğunu anlama yolları

    -ankara'da kebap yedirin. gelen salataları, mezeleri ve tabii ki kebabı asla sevmezler, sevemezler.

    -şalgam istemeden önce mutlaka markasını, nereden geldiğini sorarlar.

    -sokakta rastgele bir tablaya, kokoreççiye, köfteciye götürün. asla reddetmezler, aksine sokakta ayaküstü yemeyi oldukça severler.

    -yazın adana dışında başka bir şehirdeyseniz (hadi yine ankara diyelim)"üffff ankara da yazın ne sıcak yaptı ya" diyin ve arkanıza yaslanın. adana sıcağında yaşamış bir adanalı bunu hakaret olarak alır*.

    -...and the final test: kazım büfe diyin. evet sadece kazım büfe demeniz yeterli; standart bir adanalı saliseler içinde kazım'daki muzlu sütü özlemle size anlatmaya başlayacaktır.

  • shameless'in türkiye'ye uyarlanması

    offf, çok kötü ya.

    "paramız yok, babamız sarhoş, fakiriz biz" her şeyi özetleyen bir cümle olmuş, daha ötesine bakmaya bile gerek yok.

    olmayacak bir uyarlama olacağını zaten biliyorduk ama emmy rossum-hazal kaya etkileşimini gördükten sonra diyorum ki: yok artık. kadın resmen "sizin yapacağınız işi seveyim" demiş, hazal kaya da "ehehehe evet bizizzzz" falan demiş. are u ok sevgili hazal kaya?

    bu hikaye sizin hikaye değil yapımcılar. shameless ile uzaktan yakından alakası yok ve olmayacak da. neden bu ısrar anlamıyorum. bu hikaye tutabilir ama lütfen buna shameless uyarlaması demeyin, kalbinizi kırarım.

    son olarak mickey'den geliyor:
    -f*ck you, f*ck you and especially f*ck you.