takeredpill25
profili

  • michy batshuayi

    psikolojik olarak hatalı bir transfer, fenerbahçe camiasının motivasyonunu ciddi anlamda kırdı, es kaza beşiktaş maçıyla birlikte önümüzdeki 3 maçta 2 tane puan kaybı yaşanırsa, sırf bu transferin etkisiyle camia ortalığı ateşe verebilir,

    taktiksel açıdan yanlış transfer, türk futbolunda iş yapan forvet tipi fizikli, top indiren, hava topu hakimiyeti olan, bitiriciliği yüksek forvet tipi, aynı zamanda fenerbahçe'nin yıllardır ulaşamadığı forvet tipi, batshuayi ise farklı özelliklere sahip olsa da yukarıda saydığım özelliklerin hiçbirine sahip olmayan, tek forvet olarak fizik gücü yüksek liglerde başarısız olduğunu türkiye dahil son 3 sezonda göstermiş bir forvet oyuncusu,

    kadro planlaması açısından yanlış transfer, bu adamın yapıp da fenerbahçe'nin elindeki mevcut forvetlerin yapamayacağı tek iş yok, valencia, batshuayi ile çok benzer tipte bir forvet ve ondan çok daha iyi,

    mali açıdan yanlış transfer, batshuayi'ye dünya üzerinde hiçbir kulüp şu anda yıllık 3 milyon euro para vermez, valencia'nın yerinde olsam bu adamın 3 milyon euro aldığı ortamda en az 4 talep ederdim, ayrıca rahatça zorunlu olmayan satın alma opsiyonuyla kiralanabilecek bir futbolcuydu, en azından denedim olmadı derdin, 3 sene bu adamı bonservisiyle kulübe bağlamak büyük risk,

    batshuayi kötü futbolcu değil, aksine iyi bir futbolcu ama kötü forvet. günümüz futbolunda mevcut özellikleri nedeniyle mevkisiz kalmış, 2 forvetli bir formasyonun 2. forveti olarak değerlendirebiliriz kendisini,

    gol atar mı ? atabilir. belki çıkar 20 gol atar. ama 20 gol de atsa bu transferin hatalı olduğu gerçeği değişmeyecek. neden ? çünkü, bu adama 20 gol attıran bir takımınız varsa, 35 gol atabilecek bir forveti çok daha ucuza almamışsınız demektir.

    fenerbahçe'li arkadaşlar not alsın. takım kötüyse bu adamın sizi tek başına ipten alması, şapkadan tavşan çıkarması, şansının çok yaver gittiği bir gün değilse im-kan-sız. bu adamı defalarca statta izlemiş birisi olarak söylüyorum bunu.

    kadronuza kötü bir futbolcu katmadınız, ama hala net bir forvetiniz yok.

  • valentin rosier

    başlamış "biz istedik fiyatı yükseldi" şeklindeki züürt tesellileri.

    bunu ghezzal için yapsa birisi anlarım da rosier için bu geyiği çeviren adamın gerçek bir gerizekalı olması lazım. adam kırkbeş kere bjk'den başka takımda oynamayacağım dediği halde enik gibi peşinde koşanlar sonunda küsküyü aldı.

    hoş geldin beşiktaş'ın çocuğu. suriyeli araplar seni parasıyla satın alamadı.

    galatasaray'ın teklifine rağmen beşiktaş'ı tercih eden ilk ve tek oyuncudur diyen ergen için de şimdi gecenin bu saatinde liste dökemeyeceğim. sadece son 1 yıla odaklanayım, mensah ve salih.

    bazıları pilav sevmez kedicikler.

  • değişmesi gereken futbol oyun kuralları

    bence sakatlık iddiasıyla yere düşen bir oyuncu, yerde kıvranıp, biraz uzandıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi oyuna devam edememeli.

    oyun yeniden başladığında sahanın kenarında olmalı ve top tekrar dışarı çıkana kadar takımı on kişi oynamalı.

    böylece futbolcular sırf karşı takımın momentumunu kesmek için, dinlenmek için veya zaman geçirmek için saçma sapan yerde uzanmadan önce 2 kere düşünürler.

    futbolda en gıcık olduğum sahne, 2 dakika önce bacağı 3 yerinden kırılmış gibi yerde kıvranan futbolcunun, amacına ulaşıp oyunu durdurduktan sonra ayağa kalkıp yalandan iki kere topallayıp sonra depara kalkması.

    ne futbola ne futbolcuya saygı bırakıyor bu tipler.

    edit: bir de golsüz beraberlik halinde 2 takım da puan alamamalı bence.

  • turkcell'den vodafone'a geçmek

    taahüdünüz bittiğinde tam tersini yapmanızı önerdiğim eylem.

    yanlış anlamayın turkcell daha iyi diye demiyorum, turkcell taahütünüz bittiğinde de tekrar vodafone'a geçeceksiniz.

    yılların vodafone kullanıcısıydım. bana yeni önerdikleri fiyat çok saçma bir fiyattı. sonra turkcel hat taşıma tarifelerine göz gezdireyim dedim ve çok iyi fiyatlar gördüm. öyle ki yılların turkcell kullanıcılarından çok daha avantajlı fiyatlara turkcelli oluyordum.

    aradım vodafone'u ve maruzatımı anlattım. bana yaptıkları öneri kafamda ampulleri yaktı. "efendim mevcut kullanıcılara daha ucuza indiremiyoruz ama turkcell'e hattı taşıyıp sonra yeniden bize dönerseniz size daha avantajlı kampanyalar önerebiliriz."

    turkcell'e geçtim ve yıllardır turkcell kullananlardan daha avantajlı bir paketle yoluma devam ediyorum. taahütüm bittiğinde vodafone'a döneceğim ve yıllardır vodafone kullananlardan daha avantajlı bir paketle yoluma devam edeceğim.

    hiç onunla uğraşılır mı diye düşünmeyin. sarf edeceğiniz tek efor telefon açmak olacak. hattı ayağınıza kadar getiriyorlar ve numaranız da değişmiyor.

    kalite olarak da vodafone ile turkcell arasında dişe dokunur bir farklılık görmedim bu arada. çeken yerler vs belki semtimle ilgilidir ama turkcell'e geçtiğimden beri telefonumu ülkenin en az 5 farklı ilinde kullandım.

    hayırlı işler.

  • 30 yaşındaki adamın 20 yaşındaki kızla çıkması

    "tecrübeli bir psikolog olarak söylüyorum " bu cümleyi kuran psikolog ego problemi ile ilgili hemen başka bir psikoloğa görünse fena olmaz. tecrübelisine görünsün ama .

  • kadir şeker'in 12 buçuk yıl hapis alması

    bu adamın reklamını kim yaptıysa gerçekten hakkı verilmeli. bence büyük firmalar falan işe almalı.

    tıp için öss'ye hazırlanıyormuş. gerçekten hayatımda daha göstermelik bir sempatikleştirme çabası görmedim. bizim gibi mallarla dolu ülkelerde işe yarıyor ama, akıl edeni takdir ediyorum. yanında taşıdığı kelebeği niye taşıyormuş peki bu çok çalışkan arkadaş ? tıp okumadan önce ameliyat atrenmanı mı yapacakmış ?

    siz gerizekalı mısınız arkadaşlar ? adam yanında suç aleti taşıyan bir adam. ve bu suç aletini kavga ettiği birinin vücudu üzerinde kullanabiliyor. bu adamı kadın hakları savunucusu ilan ettiniz, ne çeşit bir gerizekalısınız siz ? belinde kelebek taşıyan kaç tane düzgün adam tanıdınız hayatınızda ?

    olayın neden olduğunun, öldürenin kim olduğunun konuyla hiçbir alakası yok. yanında bıçak taşıyorsan ve kavga ettiğin kişi sana benzer şekilde saldırmadıkça onun üzerinde bu suç aletini kullanıyorsan hapse girersin. istersen ülkenin en ünlü tıp profesörü ol fark etmez. suç işlediği halde içeri girmeyen insanları örnek göstererek de bu adamı masumlaştıramazsınız. onlar da içeri girmeliydi, bu adam da girmeli. o ap ayrı bir konu.

    güzel bir sosyal deney oldunuz ama. nerde mal var döküldü ortaya.

  • fernando muslera

    adam sakatlanırken bile yüzde yüzlük gol kurtarıyor. şu adamdan daha iyi bir kaleci gelmedi bu ülkeye.

    not: bjk

  • atakan kayalar'ın 2017 yılındaki hali

    bu kalıpları yeni bir çocuğa ezberlet benzer sohbetler yap sonra konuşalım.

    kalıp ezberletmek ne demek ? çocuk kavramların açıklamasını yapıyor. gelen soruyu cevaplıyor. olm kendinizi çok mu ezik hissettiniz koca koca adamlar neden uğraşıyorsunuz çocukla ?

    aynı çocuk çok iyi futbol oynasa şimdi geleceğin ronaldinho’su geyikleri çevirecektiniz. arada çıkıyor işte böyle çocuklar. ezberlemiş de olsa zeki, taklit ediyor da olsa yetenekli, kavramamış da olsa zeki. kavradığı kadarıyla da zeki.

  • dilenen cnn muhabirinin 1 saatte 82 tl kazanması

    eskiden üzülür verirdim bu dilencilerin bazılarına.

    kafam hesap kitaba basmaya başladığından beri bir kuruş koklatmıyorum.

    20 yaşında kadın çıkıyor sokağa dileniyor. bu kadına para vermek tezgahtar olarak çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisine hakaret etmektir.

    özellikle çocuklara kesinlikle vermiyorum. bu çocuklar aileleri tarafından istismar ediliyor. sizin onlara para vermeniz bu istismarın parçası olmaktan başka birşey değil.

  • fikret orman

    takımı dört yaş gençleştirdiğini iddia ederek övünmeye çalışan başkan.

    bu nasıl gençleştirme lan laf cambazı ? madem gençleştirdin neden 34 yaşında burak iyileşse de forvetimiz olsa diye bekliyoruz ?

    neden 36 yaşındaki atibayı oyuna sok diye bağırmak zorunda kalıyoruz ?

    neden 34 yaşındaki gökhan ve caner ikilisi üzerine kurulmuş bütün oyunumuz ?

    anadolu takımı oyuncularını, sağdaki soldaki çöpleri takıma doldurarak mı gençleştirme yapıyorsunuz ?? alt yapıyı oynatın on yaş daha gençleştirin o zaman .

    bu takımın yediğiniz paralarını saklamak için çer çöpü takıma doldurdunuz orospu çocukları. üçüncü sezonumuzu da verdiniz. allah bin türlü belanızı versin.

  • 1 kasım 2018 ahmet kural açıklaması

    iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir.

    ahmet kural, masum olmadığı ispatlanana kadar masum bir adamdır.

    sıla’nın darp iddiasında bulunmuş olması ahmet kural’ın bu suçu işlediği anlamına gelmez. herkes bunun bilinciyle hareket etsin.

    biraz kafanızı çalıştırın, her boka atlamayın artık.

    edit: uyarı üzerine iddia makamı iddia sahibi olarak düzeltildi.

  • torku şişe bira 30cl

    yazar maaşım yattığı gün eve stoklamayı düşündüğüm bira.

  • 20 ekim 2018 suudi arabistan'ın kaşıkçı açıklaması

    şu araplara söz hakkı tanıyan dünyanın ben adaletini s.keyim.

    adamların ülkesinde hala dünyanın dönmediğine inanan insanlar yaşıyor. israil’le müttefik olunmasına koca halkı ses çıkartamıyor, prensleri grup sex partisindeyken ülkelerinde kadınlar saçı açık gezemiyor. lan yapay zeka bile bu kadar robotik hareket edemez.

    bu beyinsiz adamların ülkesinin sadece petrolü var diye tweetleri falan okunuyor. şu petrolün ikamesi falan bulunsa da şu yavşaklara amerika’lıların dalışını izlesem harbi benden mutlusu olmayacak.

    edit: dünyanın dönmediğine inanan insanların amerika’da da yaşadığıyla ilgili mesajlar aldım, doğru. orayı şöyle düzelteyim; adamlar dünyanın dönmediğini şu şekilde iddia ediyor.

  • izlenilen ilk yabancı dizi

    yalan rüzgarı, rosalinda, maria mercedes gibi evdekilerin izlettiği dizileri saymayacak olursak (bkz: the oz)

  • eşini bıçaklayarak öldüren adama iyi hal indirimi

    öncelikle bu suçu işleyen şerefsiz herif umarım hayatının geri kalanında sadece hapiste kalmaz, hapiste çekebileceği tüm çileleri çekerek devam ettirir hayatını.

    sonraki sözüm de şu “ asıl katil çevredeki diğer erkekler” geyiği çeviren durum tahlili yapmaktan bir haber ve linç kültürüne yatkın yazarlara gelecek.

    bu adam karısına yumrukla mı saldırıyor ? hayır.

    herhangi bir itme kakma yaşanıyor mu olay öncesinde ? hayır.

    adam çekiyor ekmek bıçağını saldırıyor.

    ne bekliyorsunuz lan çevredekilerden beyinsiz sürüsü ? onların görevi mi mermiye kafa atmak ? elinde ekmek bıçağıyla karısını bıçaklayan bir psikopata mı saldırmalılardı ? bu nasıl beyinsiz bir beklentidir arkadaş ya. lan bu kadar mı ergen zihniyetlisiniz. mutlaka linç edecek başka insanlar bulmak zorunda mısınız ?

    orada kaçan insanların en ufak bir suçu da yoktur sorumluluğu da yoktur. orada elinde silah olan ve bunu aktif şekilde kullanan bir psikopat var. elinde bu katili uzaktan etkisiz hale getirebilecek imkanı olmayan herkesin bu durumdaki tek sorumluluğu kendi canı ve polise haber vermektir. o entryleri giren rambo dingillerin de bu durumun onda biri karşısında bile kıllarını kıpırdatamayacaklarını iddia ediyorum. zira daha bu durumun psikolojisini ön göremeyecek kapasitede bir adamdan böyle ani durumlarda tek olumlu hareket göremezsiniz.

    sözlük linççileri sizi.

  • burger king insanların sağlığını sömürüyor

    öncelikle yazacaklarım burger king’i savunmak için yazılan şeyler değildir. bu yazacaklarımı londrada mc donaldsda çalışmış bir insan olarak yazıyorum.

    burger king mc donalds gibi şirketler herkesin bildiği üzere franchise yöntemiyle veriyor şubelerini. kalitenin de kontrolünü yapıyor düşüp düşmediği konusunda. şimdi bu adamlar senin çalışma saatlerinle ilgilenmezler. açıkçası onları bağlayan bir durumda yoktur. onlar hamburgerlerin satımında sorun var mı yok mu, marka değerlerini kötü etkileyecek bir durum var mı yok mu bununla ilgilenirler.

    londrada çalıştığım süre içerisinde bu arkadaşın söylediği durumların bir tanesi ile bile karşılaşmadım. belirli saatlerde denetim gelme durumu olurdu her gün o saatte big macleri jilet gibi hazırlamamız gerekirdi. her gün denetleneceğiz riskiyle hareket ederdik yani günde iki kere. çalışanlar her konuda birbirlerini uyarırlardı, özellikle temizlikle alakalı konularda. bu arkadaşın anlattığı şeylerle taban tabana zıt durumdaydı benim çalışma ortamım.

    peki ülkemizde bu durum neden böyle değil ? çünkü bizim insanımız ahlaksız. çünkü bizim ülkemizde işçilerin hakkının korunduğu bir sistem yok. sistem var da, uygulayan yok.

    müdür karını arttırmak için temizlikten ödün verebiliyor bu ülkede. buna burger king ne yapsın arkadaş. adam isim hakkını verip köşeye çekiliyor. bir de gelip senin kanunlarına göre senin şubeni mi inceleyecek bu adamı şu kadar saat çalıştırmışsın falan diye. bu devletin işidir. burada yazılanların yüzde doksanı devletin problemi. devlet yiyecek sektörünün temizliğini adam gibi denetlerse, çalışma saatlerini sadece iş kanununa saat yazmakla bırakmayıp ağır cezalarla desteklerse burada yazılanların yüzde doksanı düzelir.

  • dans ederek çocukların dövüldüğü kreş

    lan bir tane yetişkin olsa diyeceğim ki ruh hastasının biri yapıyor işte ucuz atlatılmış.

    iki tane yetişkin var ya videoda. lan bu psikolojideki iki kişi nasıl oluyor da birbirini bulup birlikte çalışabiliyor.tarikat mısınız anasını satayım.

  • milli piyango talihlisinin parayı faize yatırması

    ayda 170bin para geliyor faizden bu arkadaşa.

    her 6 ayda bir parasına 1 milyon ekleniyor.

    her ay köşeye 5bin tl atabilecek kadar para kazanan bir maaşlı çalışan 1 milyonu 17 yılda biriktirebiliyor.

    bu adamın yerinde olup “iş kurardım, istihdam sağlardım, bıdı bıdı bıdı “ şeklinde hareket edecek adam tam manasıyla kafasızdır.

    bu mu lan hayatınız cidden ? hiç mi hayaliniz yok anasını satayım. gece yatarken “ param olsa da ülkeye istihdam sağlasam” diyerek mi uykuya dalıyorsunuz ?

    git müzik yap, dans etmeyi öğren, dünyayı gez, teknolojiyi dibine kadar deneyimle, londrada en istediğin alanda en iyi eğitimi al, lan zibilyon tane şey var yapabileceğin gerçekten hala kar hırsıyla yoğrulacağın ve sürekli paranı kaybetme riskiyle yaşayacağın stresli bir hayata mı geçeceksin bu para sana çıksa ?

    ayn rand mı yutturuyorlar kardeşim size beş on yıl çalıştıktan sonra. hiç mi yaşama hevesiniz, hayaliniz kalmıyor anasını satayım. sistemin çarkı olmadığınız bir hayatın hayalini bile mi kuramaz oldunuz ?

  • enes batur'un ödülünün geri alınması

    yayınlarının içinde çocuklara kötü örnek olabilecek unsurlar barındırdığı için gerçekleşmiş olay.

    galiba ödülü verenler tek bir video izlemeyip sadece abone sayısına bakarak ödül verdiler.

  • celal şengör'e olan nefretin asıl sebebi

    bu da yeni moda. bir adamı eleştirince direkt sevmiyor oluyorsun. ne yapalım sayın çok aydın arkadaş eleştirmeyelim mi? asıl bazılarının neden bu kadar çok sevdiğini sorgulamak gerek, bence tek nedeni olan ergen bir sevgi bazılarında olan.

    celal şengör’e uzmanlıkları ve belirli konulardaki donanımından dolayı saygım sonsuz. alanında parmakla gösterilecek adamlardan. ama bazen ağır saçmalıyor ve bağnazlaşıyor. karşısındaki düşünceye olan saygısı sıfır seviyesine iniyor. bazı ekşici çomarlara dönüyor kısaca.

    edit:imla