bestenigar5
profili

  • yemeksepeti tarafından mahkemeye verilen yazar

    yalan yok; ilk entryi okuyunca ben de ne adamlar var, hamburgerin içindeki mayonez için bile hakem heyetine gitmiş dedim. ama sonra hafızam beni yıllaaar yıllar öncesine götürdü. o zamanlar yeni mezunum, o şehrin en ünlü bürosunda avukatlık stajı yapıyorum. bir gün büroya köyden bir amca geldi. babadan kalma ahşap köy evi için ortaklığın giderilmesi davası açmak istiyor. büyük erkek kardeş evi tek başına sahipleniyor, bu amcaya ve diğer kardeşlere pay vermiyormuş. odada amcadan başka bürodaki genç avukat, tecrübeli avukat ve ben varız. görüşmeyi genç avukat yapıyor, tecrübeli avukat ve ben izliyoruz sessizce. genç avukat evin niteliğini sordu iyice. dediğim gibi köy yerinde, ahşap, eski bir ev. kardeş sayısını tam hatırlamıyorum ama dört ya da beşti galiba. avukat dava ve satış masrafı ile vekalet ücretini söyledi. amcanın yapacağı masraf evden alacağı paydan fazla... tamam dedi amca ben notere gidip vekalet vereyim size. genç avukat artık dayanamayıp " amca niye açıyorsun davayı? yapacağın masraf alacağından fazla. boşuna dava açmayalım. " dedi. amca dedi ki ben para istemiyorum avukat bey, hakkımı istiyorum. sonra vekalet vermek üzere bürodan çıktı. tecrübeli avukat genç avukata dönüp " aldın mı lafını? " dedi. sonra bana dönüp " bak bu stajda öğreneceğin en önemli şey buydu. " dedi. o davanın duruşması hayatımın ilk duruşmasıydı.( sulh hukukta stajyer avukat duruşmaya girebilir)
    velhasıl, ülkenin en iyi hukuk fakültesini bitirsen de okuma yazması olmayan amcadan adalet dersi de alınır hakkını almak için hamburgerdeki mayonezin peşine de düşülür.

  • bilecik ve yozgat'ın yanına üçüncü bir il bırak

    dikkat ettim; niyeyse doğudaki, güneydoğudaki geri kalmış illerle kimse yozgatla, bilecikle uğraştığının onda biri kadar bile uğraşmıyor. gidin bakın bitlis'e, siirt'e, hakkari'ye filan bilecik'in, yozgat'ın taşını, toprağını opersiniz. bugün tayinin çıkacak yozgat'a mı gidersin muş'a mı denilse memleketi muş'a yakın olanlar dışında bir tane muş diyeniniz çıkmaz. işiniz gücünüz yalan, riya...

  • çorum amasya tokat'ın karadeniz bölgesinde olması

    görmediği şehirler üzerinden yorum yapanları şaşırtır. tokat'ın niksar, erbaa, reşadiye tarafı özellikle ordu'ya sınır yerleri komple orman, yayla... amasya yemyeşil... çorum' u ben de bilmiyorum :)

  • egonun yakıştığı insanlar

    (bkz: celal şengör)
    (bkz: ilber ortaylı)

  • zorunlu bireysel emeklilik sistemi

    zorunlu olmayınca biriktiremiyorsunuz diye savunulandır. peki biriktirmek zorunda mıyım? istersem çatıya çıkar aşağıya savururum paramı. sana ne?