rahat ya20
profili

  • çanakkale köprüsü'nün 45 bin araç garantisi

    koskoca türkiye cumhuriyeti devleti 5 tane oligark karbüratör çocuğu holdinge göz göre göre peşkeş çekiliyor arkadaş. tüm ülke doyuramadık bu 5 karbüratör çocuğunu ya. yemelere doyamadı herifler utanmadan bi de euro üzerinden anlaşma yapıyorlar. çünkü neden? çünkü bunlar rafineri karbüratör çocuğu. damıtma böyle, saf mortofol çocuğu bunlar.

    ulan çanakkale'de toplasan 100 bin araç yoktur. günlük 45 bin araç garantisi ne demek be hayvan eti yemişler? hiç mi vicdanınız sızlamadı lan? adamlar silkmelere doyamıyor. ulan 10 günlük bayram tatilinde bile 147 bin araç geçiş yapmış orada. günlük 14.700 araç yapar ki bayram tatilinde bu sayı. normal zamanda taş çatlasın 5-6 bin araç geçer. 40 bin aracı da bordrolu köleler ödesin bu babaları belirsiz beş oligark holding sahibine.

    ulan atatürk mezarından kalksa gelse ülkeyi yönetmeye kalksa en az 20 sene bu ölmüşlerine fısıldanası anlaşmalarını ödemek zorunda kalırız. o da en az.

    allah size o paraları yedirmeyi nasip etmesin. çoluğunuz, çocuğunuz, torununuz, torbanız kim varsa tez zamanda gebersin amına koyim. günde 45 bin araç ne demek lan? hem de euro tl de değil. euro 9 lira olmuş bi de euro üzerinden sözleşme he mi?

    sizin ben sıfatınıza sıçayım sıfatınıza.

  • 6 mayıs 2020 fed'in türkiye ile takas açıklaması

    çok sevdiğim bir söz var "yarınlar yokmuş gibi dünya durmuş gibi davranma" diye.

    erdoğan ve yönetimindekiler özellikle 2005-2014 arası tam da böyle yaşadılar. sıcak paranın tadı öyle güzeldi ki yarınlar yokmuş gibi dünya durmuş gibi yediler, yedirdiler.

    sandıkları patlattıkları günlerden bugün püskevitsiz alacağı oy oranı bile %30'u aşmayan bi parti haline geldi akp. hoş hala %30 alması bile türk milletine hakaret sayılır ya işte neyse...

    çok güzel yediler. nasıl biliyor musun böyle köyde 500 dönüm tarlayı satıp 1 hafta bulgaristan'daki casinolarda parayı ezip geri köye dönen çiftçi gibi yediler parayı. şimdi elde tarla da kalmadı, tarla kalmayınca mahsül de üretemiyor. üretemeyince satamıyor doğal olarak geliri olmuyor. ne yapacak? evdeki eşyaları satacak bir müddet daha hayatta kalmak için (bkz: ihtiyat akçesi) onları da sattı yedi bitirdi. ne kaldı geriye? hiçbir şey. mecbur çalışması lazım.

    mustafa kemal atatürk'ün aklımıza kazınan bir sözü var "türk öğün çalış güven" bilmeyen olabilir öğün fiilinin kökü akıl anlamına gelen öğ'den geliyor. yani atam aklını kullan, çalış ve güven demiş taa o zaman.

    peki erdoğan ne yaptı? inşaat ya resulallah deyip o yaldır yaldır gelen sıcak parayı betona gömdü, ali ağaoğlu gibi tipleri multi milyoner yaptı. yani aklını kullanmadı, aklını kullanacak zerre bi şey yapmadı. bugün 1 asgari ücret ile 1 cumhuryet altını alınamıyor. oysaki ocak 2002'de 80 milyon lira olan cumhuriyet altınından asgari ücretle çalışan bi türk vatandaşı 184 milyon lira asgari ücret alırken tam 2 tane cumhuriyet altını alabiliyordu. düşün bugün 1 tane bile alamıyor. %200'den fazla fakirleşmişiz 18 senede.

    öyle eeeyyyy fed demekle olmuyor, bu kardeşinize verin yetkiyi doları görün demekle de olmuyor. her şeyi verdi bu millet erdoğan'a. her şeyi. istediği her şeyi elde etti. diyemez ki "ya ben şunu istedim de işte meclis izin vermedi, halk istemedi" vs. ülkenin kuruluş ayarlarını bile bozdu, yönetim şeklini bile değiştirdi. bugün cumhurbaşkanı'nı sorgulayacak ya da bi yanlış hareketine karşılık tepki verecek bir allah'ın kulu yok bu ülkede.

    bırak cumhurbaşkanı'nı normal bir insanın bile böyle bir sorumsuzluğu olamaz olmamalı eğer mantıklı yaşamak istiyorsa ki devlet yöneten birinin bu derece yetki sahibi olması ve kimseye hesap verecek konumda olmaması bugünlere getirdi bizi.

    ama başta dedim ya öyle dünya durmuş gibi yarınlar yokmuş gibi davranmayacaksın. kendi vatandaşına daha maske dağıtmayı beceremeyen bir adama dünyanın hiçbir ülkesinde verilmeyen yetkiler verildi. tövbe haşa peygamber statüsüne yükselttiler resmen. halife dediler lan adama halife.

    kendi ülkesinin evlatları işsizlikten kırılırken, cebinde 7 lirayla intihar eden öğretmen varken gidip suriyelilre 40 milyar dolar harcadık bi 40 milyar dolar daha harcarız gerekirse dedi erdoğan. kendi ülkesinde vatandaşı parya etti resmen. bu milletin evlatları idlib'de el-bab'da patır patır şehit olurken cibilliyetini siktiğiminin suriyelileri burada sahillerde nargile fokurdatıyordu ve er do gan babbaaa diye tepiniyorlardı.

    ben karmaya inanan biriyim. ne ekersen onu biçersin. 20 senede bu ülkeye nifak tohumları ekti erdoğan. insanlar yüz yüze baktığı komşusuna "o akpli, o cehapeli, o terörist" der oldu. insani ilişkileri yok etti. insanlığı yok etti. insanlar en ufak bir iyiliğe şüpheyle bakar oldu sayesinde, birbirlerinden nefret eder oldu.

    sonuç olarak, siyasal islam türbe yeşili olmadan yaşayabilir ama dolar yeşili olmadan nefes bile alamaz. erdoğan'ın da yönetimi aynı bu şekilde. sıcak para gelmeden adım atamaz, kendi yarattığı akp çocuklarını doyuramaz. hadi biz alışığız da 18 senedir range'den inip cayenne'ye binen adama şimdi metrobüse bineceksin dersen anasını sikmişsin gibi bakar sana.

    yakındır, göreceğiz dar paça kısa pantolunlu kekoların nasıl akp'ye sövdüğünü göreceğiz. bu milletin cebindeki para eksildiği an mezarından tövbe haşa hz.muhammed kalksa gelse umrunda olmaz. öyle bi lokma bi hırka tanımaz kimse. evine ekmek gidiyor mu? karnı doyuyor mu? ona bakar.

    ek olarak üstteki bi arkadaş demiş ki güler sabancı şimdi ne düşünüyordur? güler sabancı'nın çok da sikinde affedersin. onlar çoktaaaaaaaan tüm parasını pulunu zaten taşıdı yurtdışına. sembolik olarak burada duruyor adamlar. türkiye bugün haritadan silinse 20 nesil sabancı'ya yetecek paraları pulları var hiç çalışmadan. o yüzden çok takma bebeğim.

  • 11 şubat 2020 ankapark'ın kapatılması

    bi tane gülüşünü ve karakterini siktiğiminin eseri olan parkın kapatılması.

    750 milyon dolar ne demek ya? bugünün parasıya 4.5 milyara yani eski paraya 4.5 katrilyona yakın para yapıyor amına koyim. bu nasıl bi paradır arkadaş? hadi parasını geçtim siktir ettim artık zaten parasını sorgulamıyorum da bu anasını sülalaseni siktiğiminin herifleri bu ucube yer için atatürk orman çiftliği'ni hiç ettiler. yazık günah onca ağaca yemin ederim, paradan daha çok canımı yakan varsa o ağaçlardır.

    bazı yüreği a4 kağıdı gibi tertemiz arkadaşlar sormuş "bu para nereye gitti?" diye. onları şöyle alalım; (bkz: akp çocukları) ümmetin torunları cayennelere, rangelere, lamborghinilere binsinler diye yapıldı o park. 750 milyon doların nereye gittiğini merak eden varsa akp çocuklarına baksın.

    son 20 senede din allah kitap diyen herkes inşaat ya resulallah diye diye yedi ceddine 1 iş günü çalışmayacak kadar para stokladılar.

    ama hala orospu evladı çıkıyor twitter'da orada burada cehape şöyle cehape böyle diye yalan yanlış sallıyor. chp'nin köküne kibrit suyu da amına koyim 750 milyon dolar parayı ezmişsin hala çıkıp konuşabiliyorsun ya. ulan ben hakkım olmayan 7.5 lira parayı harcasam uyku uyuyamam adamlar hala cehape şöyle cehape böyle. 750 milyon dolar nereye gitti desen onu da cehape çalmıştır derler utanmadan.

    yarın seçim olsa kemiksiz %35-40 alır başımızdaki adam. kimse de demez aga 750 milyon dolar nereye gitti ne oldu diye. alnı secde görüyor diye şehit tabutuna dayanıp oy istiyor diye, 14 yaşında pkk'lılar tarafından öldürülen çocuğun annesine davul zurnayla ev anahtarı veriyor diye, bu ülkenin en değerli adamlarını suçsuz yere bir bir içeri atarken "bu davanın savcısı benim ben" diye bağıran adama yarın yine bi 750 milyar dolar daha ezmesi için oy verirler.

    bir diğer batık mekan da (bkz: ora avm)'dir. orada da çok güzel paralar yediler şimdi bomboş duruyor. ankapark'ın 2-3 misli parayı ezdiler şimdilerde kimsede çıt yok.

    ne desek ne söylesek boş. bu değirmene su taşıyan herkesin allah bin türlü belasını versin.

  • sibel ünli

    (bkz: akp çocukları)

    bu orospu çocuklarının, bu zifrini sıfatını siktiğiminin tosunları cabriolara, cayannelere binsinler diye gencecik insanlar işsizliği mahkum ediliyor. sırf bu orospu çocukları, orospu evlatları lüks içinde yaşasın da saltanatları sürsün diye koca bir nesil umutsuzluğa, işsizliğe ve yalnızlığa itildi bizzat devlet eliyle yapıldı bu.

    şimdi diyeceksiniz ki yav ne alaka? çok alaka güzel kardeşim. bu slim fit takımlarını siktiğiminin evlatlarının alayı devletten ihale alıyorlar. yani kısacası devletle iş yapıyorlar. devlet de öyle bir besliyor ki bu piç kurularını 10 liralık işi 100 liraya yapıyorlar. sonra gelsin reyizle intagram fotoları, gelsin silahlı tespihli mercedes fotoğrafları.

    daha geçen hafta bu kızın okuduğu okulda yemekler tek öğüne düşürüldü. tek öğün diyorum bak. neden? ya biri bana açıklasın neden amına kodumunun yerinde bir öğün yemek kaldırılıyor? bunun tek sebebi maliyet kısıtlamasıdır. bana başka türlü izah edemezsin bunu. devlet bu çocukların yemeğinden kısıp akp çocukları olacak orospu evlatlarına ihale olarak veriyorsa da kimse bana dinden imandan bilmem neden bahsetmesin.

    koca bir gençliği tüketti bu ülkeyi yönetenler. öğrenci parasız ver kredi borçlandır, öğrenci mezun çak gss'yi hasta da olsa gebersin pezevenk, e iş yok kyk nasıl ödeyecek bu adam? anası babası var ya onun maaşına haciz koyarız. zaten gss borcu da var ooohhh mis öğrencinin hayatını sikmek için tüm koşullar yerine getirilmiş.

    utanmadan kalkıp bi de bir öğünlük yemeği çok görüyorsun öğrenciye. ya kusura bakmayın da sevsinler öyle devleti. yatırıp kuru kuru sikse öğrenciyi en azından zevk alırız belki falan ne bileyim böyle direkt öğrenciyi hem maddi hem manevi yokluğa itiyor.

    sonra bu kardeşimiz gibi ne hayattan ümidi kalıyor öğrencinin ne de insanlardan. yazık yani ne diyeyim çok yazık. kaldı ki bize hep kimsenin kusuruyla dalga geçilmemesini öğrettiler şimdiki nesil çok acımasız. hiç öyle bir skill yok adamlarda. her şeyden önce aile bunun eğitimini vermeli ama nerdeeee.

    devlet, öğrencisini desteklemezse onu korumaz kollamazsa ileride bu ülkeye hizmet edecek tek adam bulamaz ki zaten istedikleri de o. eğitimli insan sayısı azalsın, direnenler de intihar mı ediyor ne bok yiyorsa yesin kalanlara da temiz bi mobbing uygulayıp yurtdışına kaçıralım sonra burada selman öğüt gibi herifler doçent olsun onun yetiştirdiği adamlar da bize biat etsin. başka tek bir amaçları varsa yönetenlerin cümle alem beni taksim meydanında siksin. bu kadar net ya.

    akp çocuklarının götten ısıtmalı araçlarla gezip utanmadan bi de fiyaka yaptığı şu dönemde okuyan kesime yapılan bu mobbingin izahı yok. kaç tane öğretmen canına kıydı atanamadığı için? neden? bu anasının amını siktiğiminin akp çocuklarının hayatlarından bir gram eksilme olmasın diye. bunlar hayatı yaşarken öte yanda cebinde 7 lirayla intihar eden öğretmenler varken bu ülkenin en tepesindeki adam çıkıp "her üniversite mezunu iş bulacak diye bi şey yok" dedi. o zaman ne sikime her ile üniversite açıp bunu anlatıyorsun? diye bir tane taşak sahibi adam soramadı.

    ne diyeyim ya. allah topunun belasını versin. sorsan hepsi allah din kitap hepsi mükemmel müslüman ama öğrencinini yediği bir öğünlük yemek bu devletin zoruna gidiyor. sonuç? sonuç işte sibel ünli gibi gencecik insanlar canına kıyıyor.

    allah sizi öyle bi dolaştırsın ki bir daha devlet yönetmeye cesaret bulamayın kendinizde. allah belanızı versin. allah sizin gibi insanların topunun belasını versin.

    şimdi siktirin gidin kanal istanbul başlığında güzelleme yapın akp çocukları sizi.

    edit: kızın ideolojik olarak neyi kimi desteklediği beni enterese etmiyor. ister dhkp-c'li olur ister uganda milli takımını destekler. ben ideolijilerden bağımsız yazıyorum. yukarıda yazdığım onca sorun sıkıntı yalan mı? yanlış mı? yok mu böyle öğrenciler? var. ee? kız dhkpc'liymiş banane dalyarak. sanki öyle olunca her şey toz pembe oluyor da kız dhkpc'li. çok fark etti amına kodumunun beyinsiz yaratıkları sizi.

  • akp çocukları

    biraz uzun yazacağım baştan belirteyim, çünkü artık benim sinirlerim kaldırmıyor bu anasını siktiğiminin akp çocuklarının nasıl hayat yaşadıklarını görünce.

    ben 30 küsür yıllık hayatımda hep şunu hedefledim; daha rahat bi yaşam, daha iyi bi iş daha fazla gelir. fakat bunu mantaliteme yerleştirdiğimde henüz 13-14 yaşındaydım ve babamın kahvesinde garsonluk yapıyordum. nitekim bi gün iki masanın hesabını karıştırmışım o arada atıyrum 1 numaranın hesabını 3'e, 3 numaralı hesabı 1'e yazmışım ve arada maksimum 4-5 çay var. çay da o zaman 25 kuruş yani bugünün parasıyla toplasan 5 lira yapar. ben o 5 lira hesabı karıştırdığım için inan yemin ederim 1 hafta uyku uyuyamadım. o hafta o iki masada oturan toplam sekiz kişiye kendi yevmiyemden çay ısmarladım ki vicdanımı en azından rahatlatayım. nitekim dediğim gibi para da değildi 5 lira ama işte o yaşlarda bu inanılmaz ağır bi suçmuş hissiyatı vermişti bana.

    başta dediğim gibi hep daha iyisini istedim ha oldu olmadı ayrı bi konu ama her çalıştığım işte de hep kapasitemin üzerinde emek vererek çalıştım. yeter ki aldığım parayı hak edeyim de aman patron demesin ki bu adam bedavadan para alıyor vs. diye.

    şimdi bu orospu çocuklarına bakıyorum, anasını bacısını siktiklerime bakıyorum. ulan bunlar düpedüz hırsız. biri de yazmış "adamlar kimseyi soymuyor, gayet şirket kurmuşlar ve devletten ihale almışlar her şey normal" diye. lan dalyarak kursana sen de o zaman bi şirket? alsana bi ihale bakalım taşşaklarını avuçluyor musun?

    yahu bi de utanmadan, arlanmadan yüzsüzce instagramda orada burada bunu milletin gözüne soka soka yapıyorlar. onu geç her şeyi siktir et parasında pulunda gram gözüm varsa sabaha çıkmak nasip olmasın da ulan sen müslümanım diyorsun orospu çocuğu seni bu millettin kanını emen sırtından hayat yaşayan ve utanmadan allah kitap deyip bi de silahlı osmanlı tuğralı fotoğraflar paylaşıyorsun.

    siz çok büyük orospu çocuklarısınız. sizin inandığınuz allah ile benim inandığım allah aynı değil bu net. siz akp dinine inanıyorsunuz, akp'nin peygamberine tapıyorsunuz ve nitekim o akp'nin peygamber olur ya es kaza tökezler falan utanmadan yüzsüzce bi de silahlı fotoğraflar paylaşıyorlar ki hani "bu hayatı bizden çalan olursa anasını sikeriz" mesajı veriyorlar. sonra küfür edince küfür etti oluyorsun. yahu bunlar düpedüz orospu çocuğu işte nasıl küfür etmeyeceksin arkadaş?

    bugüne kadar bir allah'ın kuluna 5 kuruş borcum olsa 5. dakikasında gidip veren insanım ve bu devletten kendi rızamla kyk aldım. daha doğrusu devlet bana bursu reva görmedi. olabilir, belki benden daha müşkül durumda olanlar vardır dedim ağzımı açmadım. borcumu da kabul ediyorum bak onda da sorun yok. ama bu sakalını sıfatını siktiğiminin piç kurularının böyle hayat yaşaması ve benim sadece aldığım kredinin %25'ine faiz ödeyeceğim aklıma gelince bunların inandığı dine de allah'a da kitaba da gel de sövme? çok şükür o kadar şirazeden çıkmadım ama bu adamlar orospu çocuğu abi. bu adamlar orospu evladı. bu adamlar piç kurusu. bu adamlar bu hayatları yaşarken uşak'ta insanlar açlıktan bayılıyor, istanbul'da 4 kardeş fakirlikten siyanür içip intihar ediyor, çorum'da millet açlıktan kendini asıyor.

    ya bak istersen git maymuna tap insandan azıcık vicdan olur ya. hani ben şunu da biliyorum akp gider chp gelir chp gider mhp gelir o gider tkp gelir vs vs kim gelirse gelsin devletten ihale alan grup kendi adamları olur. bak ben bunu da artık kabullendim zaten. buna da lafım yok. fakat be amına kodumunun akp çocukları ulan halka ot bok vergisi diye diye sikilecek delik bırakmadınız bu herifleri zengin de etmediniz ultra zengin ediyorsunuz ve bunu yapıyorsunuz bu orospu çocukları da milletin sırtından, senin benim paramla 500 kere dünyaya gelse yaşayamacağı hayatı yaşıyor ben öte yanda % 25 kyk faizimi nasıl öderim diye düşünüyorum.

    hayır sonra bi de bazı kansız piç kuruları çıktı "efendim muhafazakarlara zenginliği hak görmeyen bi güruh oluştu. ne yani muhafazakar zengin olamaz mı?" diye bi de duyar kasan sikikler türedi. olur kardeşim. muhafazakar da zengin olur, ateist de zengin olur, liberal de zengin olur. kimsenin parasında kimsenin gözü yok. bunu zaten anlamıyorlar. sorun şu ki bi yerde çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden baba varken, bi yerde çocuğu 50 kuruşluk cips istedi diye alamayıp gururuna yediremeyen intihar eden baba varken, bi yerde ahırdan bozma evde penceresi olmayan odada bebeğine fakirlikten süt yerine sıcak tutsun diye çay içiren ve üşümesin diye saç kurutma makinesini açık bırakıp kendini asan anne varken, bi yerde cebinde 6 lirayla intihar eden atanamamış öğretmen varken bu kitabını siktiğiminin akp çocuklarının böyle hayat yaşaması benim zoruma gidiyor.

    içlerinden en delikanlısı çıksın beni allah aşkına dava etsin bu yazdıkları için. gerçekten varsa içlerinden böyle delikanlısı görelim o sıfatına nasıl tükürüyorum o mahkemede o orospu çocuğunun. hodri meydan amına koyim. yani bunun muhafazakarlıkla onunla bununla alakası yok. bunların kanı bozuk. fıtratını siktikleriminin fıtratı bozuk. sorsan ama en müslüman onlar hepsi dava adamı.

    daha çok şey yazacaktım ama sinirlerim kaldırmıyor. ne bitmez çilemiz varmış amına kodumun yerinde ya. bu orospu evlatları lüks hayat yaşasın diye bunları doyuralım diye ne bitmez çilemiz varmış.

    son olarak; siz akp çocukları tekrar tekrar yazıyorum siz orospu çocuğusunuz. ruhunuz orospu, kanınız orospu sizin. vicdansız köpekler. haram zıkkım olsun çaldığınız her kuruş size. başka da diyecek bi şeyim yok ne yazık ki.

  • 4 kasım 2019 nazlı ılıcak'a tahliye kararı çıkması

    çok açık ve net çıktığı yere kadar yani anasının amcığına kadar yolu olan siktğiminin liboşunun tahliyesidir.

    600 sene de geçse orhan gencebay denen herifin saz çalıp bu şırfıntının göbek atışını unutamam. ne ocaklar ne hayatlar söndürdüler. yatacak yerleri yok. neymiş efendim yaşlıymış. amına kodumunun evladı türkan saylan 18 yaşında mıydı da sabahın 5'inde evinden alındı kanser hastası haliyle? bu yok yaşlı yok bilmem ne diyenlerin alayı oropsu çocuğu bunlar orospu evladı. yok yaşlı yok bilmem ne diye minnoş teyze gibi göstermeye çalışıyorlar bu eli kanlı götünün kılları kadayıf olmuş liboşu.

    bu kadın ekranlarda ali tatar'a , kuddusi okkır'a, türkan saylan'a yaldır yaldır mesnetsiz iftira atarken kankileri de taraf'ta aynı şeyleri yazıp türk silahlı kuvvetleri'nin itibarının anasını sikmekle meşguldüler. o yüzden geberip gitmelerini o kadar çok istiyorum, bir bok kurusu gibi geberip giderler inşallah.

    gelelim olayın akp tarafına, yukarıda bi arkadaş çok güzel açıklamış. tekrar aynı şeyleri yazmayacağım. bundan 17 sene önce şahin, kartal, doğan arabalar lüks sayılırken ülkeye yeni yeni giren italyan fiat'ın modelleri çok lüks sayılıyordu. batı akp'ye bi yol çizdi; üretimi sıfırla, elde olanı sat lüküs hayat senin olsun. tabi bunu fetö ile birlikte kol kola yaptı reyiz. sonrasında rant kavgası ve akp'nin dereyi geçtil boğulmadık karada hiç boğulmayız felsefesi maalesef tutmadı. fetö olmasa da bizim seçmenimiz bize yeter taktiği tutmadı. hatta hatta kendi fetö'lerini kurdular (bkz: ilim yayma cemiyeti) (bkz: ilim yayma vakfı) (bkz: türgev) (bkz: tügva)

    zira anlamadıkları ya da anlayamadıkları şu; bu ülkeye para kazandıran, katma değer katan kesim seküler kesim. siktiğimin ex fetullahçılarının ne yeteneği var amına kodumunun evlerinde maklube yemek dışında? velhasıl kendi fetö'leri tutmadığı gibi kendilerine para kazandıran kesimi de bu ülkeden gitmeye zorladılar.(bkz: beyin göçü)

    baktılar ki ulan bizim tayfa hepten boş, 10 tane ümmetin torunu bi tane seküler kadar para kazandırmıyor bana (bkz: niteliksiz yığınlar) yeniden fetö ile yol yapma olayları bunlar. nitekim koskoca akp'de bir tane ama bir tane fetöcü yok. fetöcü diye tutuklananlar reyize el altından verilen kefaletle serbest kaldı vs. yani yine yeniden batı gelsin bizi kurtarsın diye fetö'ye yanlama söz konusu. ismail saymaz boşuna mı kıçını yırttı kaç ay bu muşamba götlü şırfıntı için. yok çok yaşlı yok bilmem ne. herkes mal değil, herkesin hafızası 3 mb da değil. kimin neyi nerede nasıl yaptığını yaşayarak gördük.

    türkiye cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya çalışanlardan biri ahanda bu nazlı ılıcak denen bok kurusudur. doğrudan rejimi yıkmaya çalışmışlar, bunun için de yalan söylererek insanların hayatlarına, canlarına ve mallarına kastetmişlerdir. 75 yaşında olması beni mutlu ediyor açıkçası. geberip gitse de bi güzel biz de neşelensek, kendisinin 5 sene önce çengi gibi bel kıvırdığı gibi.

    bu ülkenin anasının sikilmesinin arka planındaki 3 kişiden biridir nazlı ılıcak. diğerleri de altan brotherslar. sizin yatacak yeriniz, sokakta gezecek yüzünüz yok. ha ama burası türkiye burada her şey olur. yarın bi bakmışsın nazlı ılıcak akp'den milletvekili olmuş hem de meclis başkanı olmuş. bunları yaşasak hiç şaşırmam hatta inceden ihtimali bile var.

    tüm bunların olma ihtimalini bana düşündüren ne peki? erdoğan tahttan inmemek için bilal'i bile keser kıtır kıtır. varsa yoksa kendi hükümdarlığı. o yüzden kendi siyasi ömrü uzayacaksa nazlı ılıcak'ı akp genel başkanı bile yapar valla. yeter ki hükümranlığına zeval gelmesin.

  • öğretim üyesine had bildiren çiftçi dayı

    açık açık söylüyorum videodaki eleman tam bir "piç evladıdır" bu kadar net.

    ve kalıbımı basarım bak kimdir nedir bilmiyorum araştırılsın, edilsin ya birilerinin akrabasıdır malum partiden, ya birileri kendisine referans olmuştur vs. o şekilde kadroya alınmıştır.

    bu artık türk tipi akademisyeni geçti, bunlar akp tipi akademisyen başlığı altında incelenmeli. akp'nin akademidek vücut bulmuş hali ahanda bu dallamadır.

    bi de nasıl göt olunur sorusunun cevabını öyle bi vermiş ki sosyoloji ve psikoloji bölümlerinde tekrar tekrar izletilmeli. cebindeki telefonu çıkar açım diyorsun ya diyor. neden piç evladı dedim en başta işte tam da bu yüzden. bak istediğin partiyi destekleyebilir, istediğin görüşe sahip olabilirsin ama bu "cebindeki telefonu çıkart bakayım" demek piçliktir. bunun literatürdeki tanımı piçliktir. lamı cimi yok.

    yav açım deyince illa 2 lokmaya muhtaç biri mi olması lazım adamın? belki geçinemiyor belki kendi telefonu arızalı ödünç aldı ya da siktir ya adamın zevki amına koyim illa acından gebersin mi adam yavşak köpek?

    bunlar işte ders veriyor, genç yetiştiriyor. dünyadan bihaber amın oğlu, orada ahkam kesiyor. buğday kaç para desen? sikilmiş inek götü gibi bakar sana ama sorsan ehonomi çok iyi. göt oluşunu kaç defa izledim hatırlamıyorum içimin yağları eridi köpek herif seni.

    ve adım kadar eminim bu herif taşrada bi okulda akademisyencilik oynuyordur. fakat dediğim gibi %99 birilerinin akrabasıdır ya da birilerinii iteklemesiyle adresi teslim ilanla alınmıştır. başka izahı yok.

    son olarak dayıya helal olsun. çatır çatır konuşmuş. millet aç amına kodumunun köpekleri cebindeki telefonla zenginlik ölçüyor. arsız köpek. dayının ağzına ve dimağına sağlık.

  • suriyeli sığınmacılar

    neymiş efendim sövüp sayarsak ırkçı olurmuşuz, böyle buyurmuş sözlüğün pembe götlü hümanistleri.

    ahanda sayıp sövüyorum, hali hazırda yukarıda yazılmış istanbul'un yarısı bu piç kurularından oluşuyor. bayram boyunca metrobüsler, otobüsler beleş olduğundan bu ırkını evveliyatını siktiğiminin köpekleri ahıra girer gibi metrobüse, otobüse giriyordu. hayır benim söylediğimi o anlamıyor, onun söylediğini ben anlamıyorum. ciyak ciyak bağıran 55 tane çocukları ayrı bi konu.

    ama sözlükteki chp'liyim ama...diye başlayıp hümanistlik kasan tiplerin evine dolduracaksın bunları o zaman da bakalım böyle yağlayıp ballayıp anlatabilecek mi? ulan ailenle, karınla, kızınla bi sahile gideyim temiz hava alayım desen bu ırkını evveliyatını siktiğiminin köpekleri yüzünden adım atamıyorsun. hele bi de biraz modern görünümlü biriysen kadın olsun erkek olsun hiç fark etmez bu amına kodumunun vatansız köpekleri sana ve ailene zombi gibi bakıyor. o kadar para harcanmamışmış da 16 milyar dolar harcanmışmış. çok fark etti sik kırığı. ulan ben kendi memleketimde bu yavşak kara kafa sürüleri yüzünden ailemle, çocuğumla rahat rahat yolda yürüyemiyorum bundan daha öte şey mi var amcık? ya böyle tipleri var ya hani chp'liyim ama işte hükümetin de yapacağı bi şey yok bik bik bik diyen pembe götlüleri sabah akşam tokatlayacaksın. hala ya hala ısrarla güzelliyorlar şu siktiğimin ırkını, vatansız köpekleri.

    bu ülkede kalacaklar ve gitmeyecekler hala dönmelerini bekleyen varsa avcunu yalasın artık. ve gerçekten ilerleyen yıllarda halk arasında ciddi problemlere konu olacak bu kitle. her şeyden önce adamların net bi geliri yok. olsa da nüfus olarak tavşan gibi sikişiyor piç kuruları. sen 1 çocuk yapmak için 40 takla atıyorsun, 40 ay düşünüyorsun o arada bu vatansız köpekler 40 tane çocuk yapıyor. sonra bi tane sivri zeka gelip "yoh ya gırh milyar dolar harcanmadı o öyle deel on altı milyar dolar harcadıh" diye böyle güzellemiyorlar mı suriyelilerle bi ömür aynı çatı altında yaşatacaksın bunları ancak o zaman akılları başlarına gelir.

    velhasıl, bugün istanbul'da hangi deniz kenarına giderseniz gidin bu vatansız piçler parsellemiştir. bak istisnasız hangi deniz kenarına giderseniz gidin diyorum bu heriflerin parselinde. öyle ailemi alıp da bi deniz havası alayım deme özgürlüğün yok. ha var şöyle var, bu vatansız köpeklerin arasından artık nasıl yürüye yürüye geçeceksin orasını bilmiyorum ama tabi öyle de bi ihtimal var.

    son olarak şu mültecileri savunan ne kadar lavuk varsa anasının amına kadar yolu var. çok seviyorsan, çok istiyorsan al koynunda besle amcık. burada ahkam kesmeyeceksin 16 milyar dolar harcandı da ben de chp'liyim ama işte hükümetin eli kolu bağlı da bik bik de bik bik diye. yavşak herifler ya.

  • buket aydın

    sanılanın aksine kemal klıçıdaroğlu'na karşı tutunduğu tavırdan ötürü değil reytinglerde nal topladığı için kovulmuştur.

    hayatımda onuruyla, emeğiyle, alın teriyle para kazanan kimsenin ekmeğinden olmasına asla sevinmeyen beni bile öyle böyle keyiflendirmemiştir kendisinin kovulması. zira kendisi "ben kanal d haber başkanıyım" derken bile ne kadar çiğ olduğu bas bas bağırıyordu. gram üzülmedim. bin beter olsun. a haber'de takılsın biraz da çok bi değişiklik yaşamaz.

    bu arada medya patronlarında köke sürülecek akıl yok. haber bülteninde reyting istiyorsan abicim doğruyu söyleyeceksin doğruyu. fatih portakal çok mu iyi çok mu harika haber sunuyor? hayır. adamın tek yaptığı doğru söylüyor, tarafsız anlatmaya çalışıyor, halka doğru bilgi veriyor ve seçim döneminde de akp'den de aday aldı yayına, chp'den de iyi parti'den de ve hepsine de aynı mesafede yaklaşıyor. çanak sorular sormuyor, gebeş gebeş gülmüyor bu kızımı gibi. ondan sonra fatih portakal neden hep reytinglerde zirvede? acaba neden?

    türk halkı yandaşıyla muhalifiyle ne olursa olsun doğru haber duymak ister. sürekli "şöyle iyiyiz, ekonomimiz böyle güzel, dünya deviyiz bik bik bik" markete bi gidiyor adam soğan 10 lira. doğal olarak doğru haberi arıyor. bunu yapan da emeğinin karşılığını alıyor işte. illa fatih portakal'ın karşısına birini çıkaracaksa kanal d her şeyden önce doğru haber verecek diye düşünüyorum da aklıma rahmetlinin şu lafı geliyor aklıma üzdüm mü seni patron bi gülme geliyor sonra.

    buket aydın özünde belki çok iyi bi insandır belki ama görevi sürece iktidarın borazanlığını yapmıştır. karşısında bu ülkenin %25'ini temsil eden birinin yüzüne yüzüne gebeş gebeş gülmüştür,bu terbiyesizliktir ömrü billah da bu terbiyesizliği ile çiğliği ile o gebeş kahkahası ile anılacaktır.

    ve şimdi kahkahalar ahahahahahahaha.

  • istanbul'da yaşamak

    istanbul'da yaşamayı, öğrenciler anlatmasın cidden çok eğreti duruyor. amına koyim adam kadıköy'de 5 kişi bi dairede kalıyor, köpek bağlasan bokundan püsüründen eve girilmez kalıbımı basarım "istinbil çık gizil kimsi gilmisin" al babacım turşusunuz kur istanbul'un.

    bana istanbul'u çalışan, ailesi olan adam anlatsın arkadaşım. ben ailemle hafta sonu insan gibi kahvaltı yapabileceğim bi yere gidebiliyor muyum? parasını pulunu geçtim aracım yoksa kaç saatte gidebiliyorum? toplu taşıma dediğin şey metrobüse çoluk çocuk binmek ne kadar eziyetli bi şey biliyor musun sen? bırak onu da geçtim, işten çıktın eve gelmen minimum kaç saat alıyor? ulan mecidiyeköy'den mecidiyeköy'e 40 dakikada gitmek diye başlığı bile var daha ne olsun?

    ya hadi diyelim işin gücün yerinde, aracın var, ortalama bi semtte oturuyorsun hatta site olsun. e birader hiç mi dışarı çıkmayacaksın siteden? 10 bin lira da maaş alsın 20 bin lira da maaş alsan istanbul'un kaosuna girmek zo run da sın. çocuğun okula başlar, en yakın okula vermek istemezsin çünkü malum suriyeliler doluşmuştur hayddaaaa özel okula. bu ne demek artı maliyet. ondan sonra yazın dersin ya ailemi alıp bi piknik yapayım ya da bi tatile gideyim istanbul'a da yakın olsun hopp gidersin allah'ın ormanına para verip girmek zorunda kalırsın. neden? çünkü amına kodumunun şehrinden ipini koparan herkes gelmesin diye bi bedel koymuş adamlar.

    iyi peki diyorsun hafta sonu çoluğumu çocuğumu alayım bi sahil havası deniz alayım avm denen illete girmeyelim bu sefer trafiğe takılıyorsun. aracın yoksa zaten hepten sıçtın bebek arabasıyla falan hayatta binemiyorsun metrobüse.

    lavuk kocaeli'nden gelmiş kadıköy'e kaç kişi bi dairede kaldığı belli değil "istinbil çık gizil" hee güzel amına koyim. ben de göçebe hayatı yaşasam güzel evet. onu da geç biraz durumun iyi olsun "lan boğazda bi yemek yiyelim hem de boğaz havası alalım" desen her yer arap. ne yürüyebiliyorsun ne de dillerinden anlıyorsun. bağıra bağıra konuşmaları, verdikleri rahatsızlıkları falan saymıyorum hiç. yani paranla rezil oluyorsun kısaca.

    bunun dışında kadın olsan yine toplu taşımaya binmen ya da binip de ellenmeden, fordlanmadan inmen neredeyse imkansız. ya birisi sürtünür ya birisi istem dışı fordlar seni hiç olmadı pis pis bakar dizinin üstünde 2 cm elbise olsa bile. lan başına bi iş gelse kadın olarak polisi görsen bi de yatırıp polis tecavüz ediyor. daha nasıl anlatayım yani?

    turistik yerleri falan hiç saymıyorum. taksim mesela, saç ektiren araplarla doldu taştı. bi istiklal yapalım, oradan aşağı sallanalım desen kabataş'a varana kadar arapça'yı sökersin.

    hele bi yağmur yağsa, kar yağsa o zaman gör hepten ipin ucunun kaçtığı bi semt oluyor istanbul. al bak istanbul gör tam bir açık hava tımarhanesi. her gün evden çıkarken bir adet milli piyango bileti almış gibi çıkıyorsun. piyango sana vurursa öldün. vurmazsa ne ala eve sağ döndün.

    o yüzden daha toz pembe hayattan kara bulutlu hayata geçmemiş öğrenci kardeşlerimiz için istanbul tabi ki güzel. ekmek elden su gölden amına koyim. okula gitmesen de sınav haftası not bulur çalışır yine geçersin. doğalgaz, elektrik, internet, su, aracın varsa bandrolü, sigortası, ötv'si, çocuğun okuyorsa okul masrafı, ufaksa bebek masrafı, ailenin kendi standart gideri, ev sahibisiysen emlak vergisi, kendi işinse beyanname, gelir vergisi. bunların hepsini aldığın maaşla istanbul'da yapacaksın. senin aldığın üç kuruş burs üç kuruş kyk ancak bira-çerez-sigara masrafına yeter senin.

    "ımı ıstınbıl çık gizil. gilmiyin istinbil'ı. isgiri icritli çılışın vısıfsız iliminlirin istinbil sivdisini di çizdik mi hiç mi hiç sıkıntıy yik." hee yok canım yok. çok affedersin yarrak yok! tövbe ya.

    dip not: bekarım ve çoluk çocuğum yok.

  • devlet elektrik sayacı bağlamasın diyen urfalı

    300 tane orospu çocuğu harranlıdır. yok arapmış yok kürtmüş yok türkmüş her ne sikimse. videoda 300 tane has orospu evladı vardır. 2x2=4

    ben tek başıma günün 12 saati evde yokken ve 5 saatini uyuduğum halde bana gelen elektrik faturası 95 lira!!!! düşün tek kişiyim, televizyon izlenmiyor, haftada birer kez çamaşır ve bulaşık makinesi açıyorum ve de evden çıkarken sadece buzdolabı dışında hiçbir elektrikli bi şey açık bırakmıyorum ve kullandığım elektrik 50 lira 45 lirası vergi ve dağıtım bedeli.

    bu 300 tane orospu çocuğuna laf geçiremeyen devlet de kendine devlet demesin. koskoca türkiye cumhuriyeti devleti 300 tane analarının amlarından doğduğu gün itlaf edilmesi gereken yaratıklara söz geçiremeyip "haklısın ama haksız konumuna düşüyorsun" diye yaklaşıyorsa kusura bakmasın bana devletim demesin.

    bu arada tabi %91 oranlar reyizin seçildiği yere sayaç takılmaz tabi. %91 atıyorum chp ya da iyi parti çıkan yer olsa taş üstünde taş bırakmazdı toması, polisi, jandarması.

    adamlar sanki normal olan bi hakkı istiyorlar lan o kadar rahatlar. o hani devlete vatandaş arasına şirket girmesin diyen orospu evladı var ya onu öyle temiz bi döveceksin ki 5 sene çorbayla beslenecek sadece aklı başına gelecek.

    batıdaki adam sen ben gibi vatandaş elektriğini 2 ay ödemese elektriği kesecek adamlar göt korkusundan adamlara bi domalmadıkları kalmış. neden? %91 erdoğan'a oy vermiş ırkını, milliyetini siktiğimin piçleri.

    hiçbir insanın küfür etmesini tasvip etmiyorum ama şu videoyu izleyince elim ayağım titredi resmen. sayaç taktırmıyor mu kes amını kodumunun harran'ının komple elektriğini. götünü yıkamaya bile gaz lambasıyla gitsin çok değil 1 haftta. sonra kuzu kuzu dedaş'a nasıl abonelik başvurusu için geliyorlar 300 piç kurusu.

    ama devlet böyle bi şey yapar mı? yok canım niye yapsın. sonuçta %91 reyize oy vermiş ümmetin evlatları onlar.

    zerre hakım var toz tanesi kadar hakkım varsa hepsinin leşlerini köpekler yesin. tırnak kadar hakkım varsa doğmamış çocuklarına kıranlar girsin. köpek herifler ya!

    bi de milliyetçiyim demiyor mu? amına kodumunun çifte kavrulmuşu ağzına türk bayrağının sapıyla dikine dikine vuracaksın. orospu çocukları ya!

    çok sinirlendim ya. yavşağa bak ya!

  • gratis

    yaptığı indirim falan olmayan kozmetikçi.

    şimdi çoğu yazar zaten kullandıkları ürünlerin fiyatını belirtmiş ve indirimin "bazı ürünlerde" gerçek olmadığını açıklamış. ben bu tarz olayları iki açıdan ele alıyorum;

    1) gratis'in bilanço bazında daha az ettiği kar falan yok. her bütçe raporlama departmanında çalışanlar bilir ki gelecek yılın bütçesi eylül-ekim gibi yapılmaya başlanır. gratis muhtemelen 2018 hedef kar oranını tutturmuş olacak ki bazı ürünleri yine indirim adı altında normal fiyattan çakarken stokta durması ek maliyet gerektirecek ürünleri de az bi indirimle(elde edeceği kardan indirim) satışa sunmuş.

    yani öyle düşünülen gibi %50 indirim yapmıyor gratis. zaten adamların hedeflediği cebine girmesi gereken para fazla fazla girmiştir. elinde tuttuğu sürece kendisine artı maliyet yazacak ürünleri de yıl sonu gelmeden elinden çıkarmıştır. bu bir.

    2) ben böyle 3 kuruşluk indirimde yığınla insan birikince açıkçası öyle mutlu olamıyorum. insanların 1 oje için 1 ruj için birbirini bıçaklayabilecekleri yerler ya da ortamlar oluşuyor. halkın kişisel bakımı için bile ekonomik anlamda ne kadar zorlandığını görüyorum. zira yukarıda alışveriş yapan yazarlar "70 dk bekledim, 1 saat bekledim" gibi şeyler söylüyor. yav hayatından 1 saati 50 -100 lira indirime satıyorsun farkında mısın? neden? çünkü normali çok pahalı. şu açıdan bakıyorum ben insanlar ciddi anlamda bi ekonomik darboğaz içerisinde ve kendi kişisel bakımlarını bile ihmal eder konumda.

    oysa ki böyle bi ekonomik ortamda değil de paramızın para olduğu bi ortamda olsak kim o kuyrukta 1 saat bekler? ya misal 24 saatin sana yetmediği bi gün olsa elinde 100 lira ile 1 saat daha satın almak istesen alabiliyor musun? alamıyorsun. fakat 100 lira için hayatından 1 saati hem de güle oynaya satabiliyorsun. yani bu tarz indirim adı altında yapılan etkinliklerin ben açıkçası biraz da psikolojik yönüyle ilgileniyorum ki alanım da değildir bu arada. normalde 3 dakikanı alacak bi alışveriş için 60 dakika 70 dakika harcıyorsun hem de üste para vererek.

    kapitalizm bu konuda çok becerikli. insanların üretmesini istemediği yerlerde ya da ülkelerde neyse işte insanları her zaman dinle, siyasetle, milliyetçilikle uyutamayacağını bildiğinden bu tarz ekonomik olarak uyutmayı başarabiliyor.

    düşünsene bi ayakkabını bağlamak kaç saniyeni alır? bi de o ayakkabıyı bağlamak için 70 dakike beklediğini ve üste para verdiğini düşün? kan çıkar di mi? kim böyle bi şeye evet der? ama böyle insanları 3 kuruş indirime mahkum edip günlük hayatlarından minimum 1/24'ünü çalabiliyorsun ve bunun için üste para alıyorsun. bu muazzam bi şey.

    bunu sadece kadınlar bazında söylemiyorum. erkeklerin de bu tarz özellikle teknoloji marketlerinde sabahladığı zamanlar oluyor ya da işte tuttuğu takımın kombine biletini almak için keza aynı şeyleri yaşıyorlar. bunların tüm sonucu ise hayatından "çalınan saatlerin" için sen başkalarına para ödüyorsun. zamanın değerini gitgide anlamsız hale getiriyorsun kendin için.

    böyleyken böyle.

  • 2018 ekonomik krizi

    yazmayayayım diyorum da arkadaş gece gece ak orospu evlatlarına, paralı köpeklere göre bizi teğet geçecek kriz olmayan küçük, minicik, mini minnacık bi buhranmış ve hepimiz aynı gemideymişiz bilmiyormuşuz.

    ya siz nasıl bu kadar ruhunuzu sattınız ben anlamıyorum? size kaç para veriyorlar da şu durumda bile hala teğet geçecek diye sikimtrak üniversitesinin 2 yıllık işletme bölümünde aldığı iktisat dersiyle burada bi de ahkam kesmiyorlar mı...

    evden çıkıyorum anadolu yakasına geçene kadar harcadığım süre 2 saat o zaman zarfında dolar 15-20 kuruş atıyor adam hala gelmiş teğet geçecek diyor. senin gibi iktidarın köpekliğini, orospuluğunu yapanları teğet geçer doğrudur. çünkü siz erk kimdeyse, güç kimdeyse onun borazanlığını yapan adamlarsınız. sene boyunca boğazından kırmızı et geçmeyen insanların iftar çadırında kırmızı et gördüğü bi dönemdeyiz. tarım bakanı olacak adam da çıkıp taşak geçer gibi "benim eşim 30 liraya et alıyor sen 70 liraya alıyorsan senin problemin" diyor bi de utanmadan, arlanmadan. cumhurbaşkanı çıkıp bosna hersek'ten 8 bin ton kırmızı et ithal etmek yetmez 15 bin ton gerek diyor, bunu bir zamanlar tarım ve hayvancılık ülkesi olan ülkeye söylüyor sen kalkmış hala teğet geçecek diyorsun.

    öteki hele aynı gemideyiz diye üfürmüş. ulan pezevenk 15 senede sen öküz gibi yerken, içerken, zengileşirken bana gelip aynı gemideyiz al bu senin hakkın dedin mi yavşak? şimdi ney aynı gemideyiz...

    bunların tek derdi ne biliyor musunuz? akarları kesilecek akarları. başlarındaki herif gitti mi bunların akarları kesileceğinden böyle can hıraş savunuyorlar. salatalığın kilosu 4.5 lira lan markette pezevenk teğeti mi kalmış sikik? domates desen öyle. bugün karpuz aldım kilosu 3.5 lira lan! hadi mevsimi değil diyeceim mayıs sonu haziran başına geldik zaten yaz 3 ay 3.5 lira ney lan it!

    sorsan teğey geçiyor kriz bizi. reel işsizlik olmuş %20-30 bu pezevenkler bu ruhunu, kanını satmış köpekler aynı gemideyiz edebiyatı yapıyoruz. evet aynı gemideyiz de ne hikmetse 15 sene geminin en lüks kamarasında yaşayıp, patlayıncaya kadar yediniz bizim aşağıda derimiz kazındı, içimizden geçti zamlar sonra aynı gemideyiz.

    bunlar hayatları boyunca bi baltaya sap olamayan vasıfsız insan yığınları. sonra böyle işte aktrollük yaparak nafakalarını çıkarıyorlar. kriz yokmuş. ulan ocak ayından beri piyasadaki her çeşit ürüne %25 zam geldi pezevenk daha nasıl kriz yok? adamlar benzin zammını gizlemek için ötv'den feda etmeye başladılar. daha dün 35 kuruş motorine zam geldi, bugün 21 kuruş yine zam geldi. kriz yok öyle mi? senin ben o satılmış ruhunu sikeyim. köpek herifler.

    aynı gemideymişiz. batacaksak batalım ulan en azından sizin gibi orospu evlatlarını beslemeyiz vergilerimizle. az kaldı ama bu göt yanıklığınız hep bundan siz de biliyorsunuz bu herifler gidince size su bile yok ondan bu çırpınışlarınız. az kaldı teğet geçmeyip içinizden geçeceğiz bekleyin 1 ay daha.. ruhsuz satılmış köpekler.

  • çukur (dizi)

    --- spoiler ---

    olum ben şeye takıldım, bu yamaç denen arkadaş ne zaman mevzuya gitse aliço'yu da alıyor. sonra herkes dönerken aliço yok. lan adamın iki tahtası eksik zaten. geçen de herifi yine öyle unuttu mevzuda adam ta anasının örekesinden yürüyerek geldi. sonra ''aaahh aliçom ya ben seni nasıl unuttum ya'' diye caka satıyor.

    aliço'yu kim alıyor ordan kim eve götüyor. yanınıza alsanıza lan adamı! herifi sniper gibi kullanırken iyi.

    çok uyuz oldum ama bu iki oluyor birader ya*
    --- spoiler ---

  • geri dönenlere 300 koyun ve maaş

    ailem büyük dededen beri hayvancılık yapar. babam da bi 20 senelik memuriyetten sonra hayvancılık yapıyor şu an küçük çapta da olsa. daha önce çiftlikbank için yazdığım şurada dursun; (bkz: #72916649)

    bakan bey iyi demiş güzel demiş de öyle bi demiş ki sanki 300 koyunu bedava veriyor. bakın biz 2010 senesinde de yine bu adamlar sıfır faizli hayvan verirken vatandaşa o zaman 30 hayvan aldık. yine ipotekler falan filan neyse gel zaman git zaman sene 2018 oldu bizim 11 hayvanımız hiç gelmedi. bununla ilgili dava açtık bilmem ne falan filan ortalama 11 hayvan+11 hayvan buzağısı+11 hayvanın süt geliri ile toplam 150 bin lira bi meblağ zarar ettik. mahkeme bize ne verdi? taşak geçer gibi 40 bin lira. ne oldu 110 bin lira bize kaçtı.

    buraya da yazayım devlet sağamayacağı eşeği ahırına sokmaz arkadaşlar. bu böyle biline. devlet daha doğrusu devlet demeyeyim de ak parti hükümeti avantası yoksa yaralı parmağa işemez köylü için.

    dönelim tekrar 300 koyun mevzusuna, 300 koyun demiş de bu 300 koyuna tek kişi bakamaz asla. öyle bi insan yok. 300 koyunun otlayabileceği mera yok zaten. onu geç düşünsene aynı köyden 10 kişinin 300 koyun aldığını? 3000 koyunun olmayan meraya salındığını? ot yok ki hayvan yesin. ne yapacak bu insanlar? yem alacak. yem dediğin şey benzin gibi. haftada bir zam geliyor. bunun dışında diyor ki bakanımız tanesini 700 liradan satıp senede 210 bin lira kazanacakmışız hem de veteriner hizmeti de devlettenmiş.

    yani kimse kusura bakmasın da sayın fakıbaba ya aç kalmamış hiç ya da hayatında koyun gütmemiş. bi hayvanı 700 lira sattığında sana %100 kar bırakmıyor. bu hayvanın yemesi içmesi, çobanı, yemi, otu, samanı, yoncası, slajı, küspesi bunlar hep maliyet.

    kaldı ki koyunun en para ettiği dönem kurban bayramı dönemidir. onun haricinde bakan beyin dediği gibi 700 liraya satamazsın bi hayvanı. neden? çünkü bu işi bi tek sen yapmayacaksın. az önceki verdiğim örnekte aynı köyden 10 kişi 300 koyun alsa 3000 koyun yapar. yarısı satsa 1500 koyun piyasaya çıkmış olur. bu da koyun enflasyonu demektir. normalde 700 liraya giden koyunu 300 liraya satamazsın.

    öyle büyük şehirlerdeki gibi bi ortam yok köylerde. ha dersen ben bakıp ben kesip yerim haftada 1 koyun kabul. o ayrı.

    şimdi bi de diyor ya veterinerlik hizmetlerini biz sağlayacağız falan. o işin aslı astarı nasıl biliyor musunuz abiler? devlet der ki 300 koyunu sigorta yapacaksın. sigortayı yapan kim? tarsim. tarsim kim peki? tarım, hayvancılık ve gıda bakanlığının sigorta şirketi. yani bi anlamda devlet sana 300 koyun veriyor, sen devlete borçlu oluyorsun, ayrıca devletin sana verdiği koyunlar için de sigorta primi ödüyorsun ki bunlar küçük meblalar değil. koyun başına 100 lira olsa 30.000 lira sadece yıllık sigorta giderin olacak. ne oldu sayın bakanın dediği 210 bin lira 180 bine düştü.

    kaldı ki tarsim öyle garabet bi kurum ki hayvanın doğuştan ana rahminden gelen hastalığı kendi gönderdiği ekspertiz veteriner raporuna rağmen bunu sizin hatanız olarak değerlendiriyor ve size 5 kuruş para ödemiyor hayvanınız ölse bile. bunun yanında gelen veteriner zaten ne kadar etik davranıyor bilemiyorsun muhakkak bi yemek bilmem ne bi şey ısmarlıyorsun adamın gönlünü hoş tutmak için ki paşamızın keyfi gelsin de rapor yazsın falan. biz çok yaşadık yani bunları.

    daha da uzun uzun yazardım da üşendim şu an. kısacası devletin sözüyle köye dönüp 300 koyun alacak adam varsa ipotek ettiği ne varsa gözden çıkarmış olsun. zira devlet alacağı paraya bakar senin malın para ediyor mu etmiyor mu bu onu enterese etmez.

    bunlardan önce yapılması gereken asıl şey; yerli tohum projesi olmalı. olmalı ki yeme bağımlılık azalsın, hayvanlar doğal beslensin ve etleri leziz olsun. öyle ağzına atınca saman gibi et hissetme eti. et aroması gelsin ağzındayken. hem de üreticinin maliyeti azalsın da tabi zor dostum zor.

  • real madrid

    (bkz: çok kişinin kellesi gidecek daver çok)

  • çiftlik bank

    konuyla ilgili epeydir bi şeyler yazmak istiyordum kısmet bugüneymiş. birincisi bu tarz oluşumlara 1 kuruş bile yatırmadım, bugün 1 kuruş yatır yarın 1 milyar olacak diye garanti verseler yine de yatırmam. bedava paraya her zaman şüpheyle bakan biriyim çünkü.

    şimdi gelelim konumuza. biz ailecek dededen hatta dedemin babasından beri hayvancıyız. çiftçilik de yaparız ama genel olarak hayvancılıkla uğraşıyoruz. ha babam memurdu onun kuşakta bi 20 sene ara vermişiz fakat şimdi halen hayvancılıkla uğraşıyoruz neyse konu biz değiliz zaten.

    bakın güzel arkadaşlar, hayvancılıktan kar etme para kazanma dönemi biteli aylar yıllar oldu. bundan 20 sene önce 10 tane büyükbaş hayvanın varsa krallar gibi yaşıyordun köy yerinde ama şimdi 100 tane de hayvanın olsa o rahatlık yok.

    birincisi girdisi çok. bu girdilerin hepsi her sene zamlanırken sattığın ürüne çok düşük yüzdelerde zam geliyor. çok basit örnekler vereceğim ki bunlar benim bizzat şahit olduğum rakamlar;

    sene 2003 - bir balya samanı satıcıdan almanın maliyeti 1.5 lira.

    sene 2003 - bir litre süt için üreticiye ödenen tutar 0.75 lira

    sene 2017 - bir balya samanı satıcıdan alma maliyeti 8.5-9 lira.

    sene 2017 - bir litre süt için üreticiye ödenen tutar 1.40 lira

    bak bu verdiğim örnek sadece 1 adet saman balyasının 14 senede maliyeti 5 kat artarken üreticiye ödenen tutar 1 kat bile artırılmamış. diğer bi deyişle 14 sene içerisinde maliyet %500 artarken gelir %100 bile artmamış .

    yani o hayvancılıktan köşeyi döneceğiz devri çoktaaaaan geçti babacım. ha kendi tarlan vardır kendin işler kendin sürer kendin samanını, otunu, yoncanı, mısırını hasat edersin maliyetlerini %50 daha azaltırsın ki bu bile maliyetlerde %200-250 artış olmasına rağmen gelirde yine %100 artış sağlayamadığını gösterir.

    çok fazla sayısal veriyle kafa ütülemek istemiyorum çünkü bizim insanımız okumayı sevmeyen bi insan olduğu için en kısa yoldan yazmaya devam ediyorum, hayatında en yakın ineği kurban pazarında gören insanlarımız bu olaydan zengin olacağını zannediyor.

    hayvancılık zor iştir. kar marjı şu zamanda çok düşük bi iştir. bildiğim kadarıyla buzağı desteği veren devlet artık onu da kesti vermiyor diye biliyorum. neden? zaten ithal ediyoruz ne gerek var desteğe di mi? bunun haricinde balya bağlamak, balya yükle, indir, bindir yapmak ve bunlar için işçi maliyeti karşılamak, o balyaları tarladan samanlığa getirmek için traktör maliyeti, mazot maliyeti gibi girdiler adamın iliğini kemiğini kurutan şeyler.

    hayvanlar da insanlar gibi farklı farklı şeyler yiyiyor maalesef. bunun buzağı başlangıç yemi var, buzağı büyütme yemi var, süt yemi var, besi yemi var var da var. yani hepsine daya samanı şeklinde olacak iş değil ki zaten samanın besin değeri sıfır tamamen hayvanları tok tutması ve oyalama amaçlı bi şey. biz daha çok samanı altlarına atmak için kullanıyoruz yalan yok.

    bunun yanında sağım yapmak için elektrikli makineleriniz olacak, sonra suyun bol olacak, suyunuz yoksa şebeke suyu maliyetiniz olacak. burada şimdi bazı zeki arkadaşlar diyecek ki ''ya bizim kuyumuz var ne suyu ehehehe' diye kendince akıllıca bi tespit yapacak fakat devlet der ki bahçende kuyu varsa ve sen bu suyu kullanıyorsan kuyuna sayaç takarım sen de kuyu suyunun faturasını bana ödersin. heee yani biz her ay boşuna 200 lira su faturası ödemiyoruz canikom.

    bunun haricinde ilkbaharda meraya çıkarmak için çobana ihtiyacın olacak ki bu adamlar öyle 2000 liraya falan çalışmıyor. hadi kendin çıkardın diyelim eyvallah bu hayvanlarla her gün sabah serinlikte çıkıp akşam hava kararmadan döneceksin. bu da demektir ki günde 10-12 saat o güneşin altında hayvanların başında bekleyeceksin.

    eğer hayvanlarını çıkarmazsan hayvanlar yağ bağlar aynı zamanda eti sert olur, kuru olur, lezzetsiz olur. hayvan koşacak, dolaşacak edecek bu böyle olmalı.

    gelelim işin veteriner boyutuna. e tabi bu hayvanlar da insanlar gibi hastalanıyor ya da doğum yaparken sezaryan yapmak zorunda olabiliyor veya atıyorum samanı tarladan bağlarken içine tel girebiliyor bunu inek yiyebiliyor o tel bağırsaklara kadar gidebiliyor ve türlü türlü hastalıklar olabiliyor uzatmayayım. veteriner maliyeti şöyle diyeyim biz aylık 10 hayvan için 1500 lira para ödüyoruz veterinere. açık konuşuyorum. bi tohumlama 100 lira. tutmazsa ikincisi 80 yine tutmazsa üçüncüsü 70 dördüncüsü 60 beşincisi 50 lira. yani hayvanın 5 kere tohumlanırsa sana maliyeti 360 lira bu sadece bir hayvan için.

    yine tarım ve hayvancılık bakanlığının şap aşıları var. tanesi 12 lira. senede 2 defa vuruyorlar. tek hayvan için maliyetin 24 lira.

    bunlar dışında çobanlar haricinde bu hayvanlara bakacak ahır içinde çalışacak 2 tane adamın olması lazım. tek adamla olmuyor o işler. bi yere kadar sonra kafayı kırıyorsun o yüzden 2 adam ideal. bunların maliyeti var.

    bak ahırın kirasını falan saymadım. onu kendi malın olarak varsaydım. bunun haricinde hidroforlu suluğundan tut, bağlamak için zincirine, gübre küremek için gelberi ,sürileri, diğren, el arabası gibi ekipman maliyetleri var. bak daha soğutma tankı bilmem ne onlara hiiiiiç girmedim.

    şimdi bu kadar sana maliyet verdim kafan karıştı doğal olarak. daha kısa şöyle söyleyeyim senin günde bir hayvandan sağdığın 20-30 litre süt o hayvanın günlük maliyetini bile karşılamıyor üstüne cepten veriyorsun. kafan karıştıysa bu şekilde anlatmış olayım. e şimdi diyeceksin ki ''ya madem cepten veriyorsunuz da siz niye bu işi yapıyorsunuz?'' hayvancılık yapan adamın karı yavru buzağıdır. yavru buzağı o hayvandan ettiği kardır ki o da bak şimdi aklıma geldi her doğan yavruyu kaydettirme şartın var onlara küpe takılıyor 9 lira da onlar.

    dediğim gibi hayvancılıkla uğraşan adamın karı buzağı. iyi de dedim ya en başta hayvanlar da insanlar gibi diye. onlar da düşük yapabiliyor, ölü doğum yapabiliyor ne bileyim buzağının boynuna kordon dolanıp ölebiliyor ya da anne ineğin çatısı(vajinası) zorlamadan yırtılıp kan kaybından ölebiliyor hani birden çok ihtimal var. %100 buzağı sağ salim doğacak diye bi şey yok. e buzağı da öldü mü ne oluyor kocaaaaa 9 ay baktığın ineğin maliyeti sana koskocaman bi eksi yazıyor babacım.

    durum böyle gençler. hayvancılıktan sütten para kazanamazsın, etten hiç kazanamazsın. çünkü ülkemizde bu işi yapan adam sayısı azaldıkça et fiyatı artıyor ve daha da artacak. aynı şekilde böyle devam etsin 5 sene sonra etin kilosu 100 lira olmazsa bak bu yazdıklarım burada gel beni yeşillendir.

    o yüzden farmville ve türevleri oyunları oynayıp hayatında inek boku görmemiş üstüne bassa köstebek pasta zannedecek adamlar bu sistemi savunabilir. gayet normal ama siz siz olun sakın ha hayvancılıkla zengin olacağınızı düşünüp bu adamlara paralarınızı kaptırmayın.

    edit: unutmadan tanımımızı yapalım; keriz silkelemek isteyen bi adet tosunun tokatlama amaçlı kurduğu ponzi yapılı kerttirgeç.

  • libidosu yüksek kadın

    türkiye şartlarında bulunması asla ve asla zor olmayan aksine çok kolay kadındır. bunu orospuluk ya da escortluk anlamında söylemiyorum. kadınlarımızın libidosu gayet de yüksek gençler. yeter ki kadın senden o elektriği alsın.

    şimdi sen hayatın boyunca sabah kahvaltını 2 poğaca+1 çay olarak yapmışsın affedersin götün göbeğin salınmış, moda nedir deseler kadıköy'deki sahi kenarı sanırım diyeceksin, giyim kuşam trendinden şundan bundan bihabersin, üstüne üstlük açlık sınırı altında yaşıyorsun, yetmedi metrobüs hayatının en önemli bi parçası olmuş, yarın metrobüs çalışmasa ne bok yerim nasıl işe giderim diye düşünüyorsun eee sonra libidosu yüksek kadın türkiye'de bulmak zor.

    değil abicim değil. kadın ne ister biliyor musun? 1) rahatlık 2) güvenlik. bu ikisini sağladın mı ya da hissettirdin mi etrafındaki kadınların %90'nın libidosu zaten kendiliğinden yükseliyor merak etme.

    he ama sen kıçındaki donu bile 2 senede bi değiştir o da lastiği atınca artık sonra libidosu yüksek kadın türkiye'de yok. ulan ben kadın olsam ben de vermem niye illa vereceksem benim de hoşuma gitmeli benim de duygularımı okşamalı öyle bi dünya var mı? sen vücut temizliğinden bihaber olacaksın, dişlerin sigara içmekten sapsarı olacak, her tarafın kıl tüy içinde olacak, terden leş gibi kokacasın sonra ee libidosu yüksek kadın türkiye'de yok.

    peşin edit: bu entry yukarıdaki entrye ithafen yazılmamıştır. tamamen genel erkek profili üzerinden değerlendirilmiştir.

    sonradan edit: üstte bi entry vardı libidosu yüksek kadın olmadığına dair ama işte entry silme olayları malum...

  • yeni tanışılan bir kızda ilk bakılan yer

    kimse de samimi olarak meme dir dememiş lan. yok dünya görüşü yok gözleri yok sürdüğü ojeler haaaaaaddddiiiii lan ordan düşüyor mu böyle?

    olum bu bilimsel bi gerçek lan yani ilk bakılan yer meme çünkü göz hizasında olan bölgede yer alıyor tıpkı marketlerdeki satılmak istenen ürünün göz hizasındaki raflara dizilmesi gibi bi şey bu.

    yani bu senin belki farkında olmadan baktığın bi sey ilk olarak gözün oraya takılıyor emin ol. sadece sen değil kadınlar da kadınlarda ilk memeye bakıyor. bu evrensel bi şey yani.

    şimdi tek tek ebatlarına göre memelerin karşıdaki insanda bıraktığı intibayi yazardım ama tabi siz dış görüş falan filan....gerek yok.

    samimi olun ibneler, neymiş oturması kalkması yok efendim dünya görüşü ilk baktığın yer dünya görüşü mu??? yalanlarını seveyim senin. yüzü size dönükse %99.99 meme, sırtı size dönükse ise bu saç, kalça ve bacaklar siralamasiyla gidiyor. kimse yemesin birbirini.

    ayrıca (bkz: memenin sutyenden taşan kısmı) yani böyle eğilip bukulmeye gerek yok. dünya görüşü ney lan ahahaha olum oraya gelene kadar sen memenin ebatini falan aklına kaziyorsun rahat ol genetiğin böyle yani heheh vay arkadaş ya...

  • y kuşağının sık sık iş değiştirmesi

    y kuşağının ilk temsilcilerinden biri olarak benim de söyleyecek üç beş çift kelimemin olduğu hede.

    şimdi deniyor ki y kuşağı sık sık iş değiştiriyor. bakın ben iibf mezunu bi adamım. öyle sikindirik bi okul da değil ama çok da matah bi okul değil mezun olduğum ama orta sayılabilecek bi okul. ingilizce seviyem samimi olarak söylüyorum advanced değil ama upper seviyesinde konuşurum yazarım ve anlarım. buralarda da sıkıntı yok.

    bilgi beceri olarak smmm ruhsatım yok. zaten oldum olası muhasebeyi sevemedim ama el mecbur ekmek parası çalışıyoruz dedik muhasebeden yürüdük başlangıç yollarını.

    bugüne kadar toplamda 3 farklı şirkette ki bunlardan biri tr çapında biri dünya çapında biri de kendi çapında* lider firma diyebileceğim firmalardı. şunu en içten dileklerimle söyleyebilirim ki en çok maaşı ben kendi çapında olan firmada kazandım.

    dünya çapında olan firmada resmen ölmemek için çalıştım çünkü aç kalacaktım aksi takdirde. gel zaman git zaman nitekim kendi isteğimle istifa ettim ve yaklaşık 15 gündür iş arayışındayım.

    şimdi söyleyeceklerim size şaka gibi gelecektir ama cidden değil. istanbul'un bi ucu beylükdüzü'nde oturuyorum maslak'a ve basın ekspress yolunda bi firmaya başvurdum. maslak'ta olan firmaya yine buradan birinni vasıtasıyla gittim evet ve reddedildim. neden peki? istediğim maaş 2k olduğundan. evet 2k net maaş istedim diye reddedildim lan hem de referansla gittiğim yer burası. peki çalışan adamlar ne kadar maaş alıyor? 2k'dan az almadıklarını düşünüyorum hadi 1.7k alsınlar. lan onu geç bana dese 1.7k verebiliyoruz hacıt ne dersin? o bile yok direkt ret.

    diğer firma da öyle keza. karşımda çok muhtemel 2 yıllık mezunu bi pomcik kız '5 yıl sonra nerede olmayı planlıyorsunuz?' gibi bi soru sordu uzun süreli planlar yapmıyorum dedim. ulan yaşım 29 olmuş 5 sene sonra sanki ceo mu olacağım? yine bu sikindirik düzende sikindirik bi maaşa muhtemelen 2k paraya derimi kazıyacaklar bana kalkmış 5 sene sonra nerede olmayı planlıyorsun diye soruyor. ebenin amında olmayı planlıyorum nerede olmayı planlayacaktım acaba çiroz eda taşpınar seni. ve tabi ki yine ret yedim.

    en son eski çalıştığım şu dünya çapında olan firmada daha farklı pozisyon için rica minnet birilerine istekte bulundum ''bhakarız yhaa'' tepkisi aldım, yetmedi bölüm müdürüne mail attım zahmet edip sikleyip iyi kötü bi kelime bile dönmedi sonra y kuşağı neden sık sık iş değiştiriyor? çok pardon ben götümü siktireceksem bundan ben de zevk alacağım baba. öyle 3 kuruşa taze göt yok kusura bakmasın patron tayfası. hem her şekilde beni sikecek zaten muhasebecilerin kaderi ay sonları full mesai o yetmeyecek cumartesi de çalışıyoruz diyecek yetmeyecek hafta için ''arkadaşlar rapor yetişmesi gerek 2 saat daha mesai kalacağız'' diyecek bana sonra maaş olarak 1.7k maaş verecek. varsa öyle parlak göt ben de sikerim valla kusura bakmayın küfürler için bu arada.

    ha bu arada söylemeyi unuttum baş harfi michael page olan orospu çocukları da var umut satan ama icraat kısmı sıfır olan firmalar 1500 kez uzak durun. sakın gitmeyin bile. aynı şeyler recra consulting için de geçerli. bunlar umut taciri firmalar. iş miş buldukları yok size.

    sonra diyorlar ki gençler iş beğenmiyor, sen benim yaşımdayken stajyer kızlarla fingirderken ben o yaşta fotokopi makinesinin sıcağında götümden ter akıyordu müdür. kalbinizi kırarım y kuşağına bok atmayın. adam gibi maaş verin adam gibi işveren olun sikici değil sevici olun ondan sonra hesap sorun.