simon petrikov3
profili

  • milliyetçi muhafazakar ve atatürkçü parti

    türkiye'yi siyasal islam bataklığından çıkarabilecek tek parti.

  • kürtlerin göç ettiği şehirlerin iflah olmaması

    öncelikle ayrımcılık yapan birisi değilim. sadece sosyolojik bir tespit yapıyorum.

    vardır böyle bir şey. özellikle 1990'larda batıya doğru yapılan göçlerde bu durum çok sık görülüyor.

    adana: 90'lara kadar yörük ve şehirli adanalıların ve arap-alevi nüfusun olduğu ilde. tarım ve sanayinin gelişmesiyle yoğun bir kürt nüfusu göç etti. bu durum şehirde gecekondu sayısını arttırdı. şehirde kadın, silah ve uyuşturucu ticaretleri, hırsızlık ve terör hücreleri hat safaya ulaştı. bugün haberlerde izlediğimiz absürt suçların işlendiği adana'da bu suçların çoğunluğunu bu kürt nüfus işlemektedir. bazı mahallelere de bir türk veya başka bir etnik köken olarak girememenizin sebebi de yine bu kürt nüfus.

    mersin: yine adana gibi 90'lı yıllarda yoğun kürt nüfusu göç etti. gecekondu olmayan mersin'de gecekondu sayısı hızla arttı ve bu durum altyapı ve şehirleşme sorununa yol açtı. eskiden kapı açık yatılabilen şehirde 4. katın pencerelerine bile demir korkuluk taktırmak sıradan hale geldi. eskiden mersin yerlisi alevi arapların yaşadığı çay-çilek mahallerinde arap kalmadı. ve yine bu mahallerde suç oranı çok yüksek. bazı mahallerde yabancı olarak gezmeniz bile çok zor.

    antalya: turizmle birlikte 90'lı yılların sonunda yoğun göç aldı. göç eden kürtler burada mafyalaştı, yerli esnaflara kan kusturdu. gasp ve hırsızlık olağan hale geldi. özellikle turizm sektöründeki esnaflar için kazıklama sıradan hale geldi. kürtlerin işlettiği bazı mekanlar yerli almazken sadece yabancı turist almaya başladı. plajlarda şezlong terörü dediğimiz üçkağıtçılık yaygınlaştı. parklarda madde bağımlılığından ölen, yollarda kadınlara ve turistlere laf atan insanların çoğu yine kürt gençleri. bu olay izmir için de geçerli.

    gaziantep: sanayinin gelişmesiyle arap ve türkmen şehri antep'te kürtlerin nüfusu diğer etnik kökenlileri geçti. şehirde mafyalaşma ve aşiret kavgaları ortaya çıktı. tek tek anlatmayacağım. yaşadığım şehirde gaziantep'den gelen çok antep yerlisi var. nedenini sorduğumda kürtlerin çok olmasından dolayı göç ettik diyorlar. bu cevap bile başlı başlına anlatıyor her şeyi aslında.

    istanbul: istanbul'daki suçun büyük çoğunluğunu kürtler işliyor. kürtlerin yoğun yaşadığı bağcılar, esenyurt gibi yerlerde kim rahatça gezebiliyor?

    eskiden türkmen ve arap şehri olup şimdilerde terörün hat safaya ulaştığı iller ise: van, siirt, mardin, muş, kilis, ığdır.

    özetle kürtlerin göç ettiği şehirlerde kan davaları, hırsızlık, cinayet, terör, mafyalaşma, uyuşturucu, kaçakçılık, kadın ve silah ticareti hat safalara ulaştı.

    not: sözlük beni faşist ilan edecek biliyorum ama amacım sadece sosyolojik tespit yapmak. başka bir etnik köken olsaydı. o etnik köken üzerinden başlık açacaktım. hali hazırda mersin'de kürt nüfusun fazla olduğu bir mahallede yaşıyorum. içlerindeyim yani. özellikle mersin ve adana'nın eski halini hatırlayanlar beni anlayacaktır eminim.

    edit: bana mesaj atıp küfredenler çok mu humanist şimdi? kim faşist? yahu ben burda faşistlik mi yapıyorum. göz var izan var. içlerinde yaşadım diyorum. liseyi başka bir ilçede okuyunca aradaki farkı anladım. bariz belli her şey ama faşist deyip geçiyorsunuz. evet 90'lar teröründen kaçtılar. evet sorun eğitimsizlik. fakat hiç biri eğitim için uğraşmıyor ki. benim ailem de şehire sonradan göçmüş ama hepsi okudu, meslek sahibi oldu. mersin'in çay mahallesinde olan okullar doğu görevi diye geçiyor biliyor musunuz? evet doğu. öğretmenler o kadar çok zorluklarla karşılaştılar ki (bıçaklama, adam kaçırma, hırsızlık) devlet doğu görevine saydı oradaki okulları. eğitim almak istemiyorlar. yeri geliyor türkleri de eleştiriyorum. eleştiri yapıp kendimizi düzeltmezsek nasıl değişecek bu dünya?

  • türkler hala göktanrıya inansa olabilecekler

    bence kadınlar erkekler gibi ön planda olur. orta asya geleneklerimiz hala sürdürüyor olurduk. gök tanrı inancı gereği de hayvanlara ve doğaya karşı daha saygılı olurduk, şimdiki gibi doğa katliamları yapmazdık. her şey daha farklı olurdu. milli kimliğimizi kaybedip araplaşmazdık en azından.

    edit: çok yanlış anlaşılmalar olmuş. göktanrı inancı semavi dinler gibi muhafazakar olmamıştır. göktanrı ınancı yapısı gereği yobazlığa kapalı bir inançtır. ayrıca başlıktaki soru orta asya'da değil de şu anki gibi anadolu'da olduğumuz varsayılarak yapılmıştır. orta asya ülkelerine benzetmek yersiz gibi.