29 mayis 1453 gunu hasta olan yeniceri81
profili

  • meral akşener'in mansur yavaş'a ahlaksız demesi

    (bkz: masaya çık tepin istersen)

    edit: ankara iyi parti semalarında bir allah'ın kulu kalmadı hepsi chp'ye geçti. chp'nin mamak'ta aday yapmadığı cengiz topel'i "gıcıklık" olsun diye abb başkan adayı yaptınız. genel merkez binasının kirasını ödeyemeyecek haldesiniz, seçimden sonra o binadan da ayrılacaksınız. kapanmanız an meselesi. hala carcar ediyor... keşke sussan. ığıl ığıl siyaset arenasından silinsen... senin de sonun s.oğan gibi olacak herkes biliyor. koşa koşa akp'ye, mhp'ye teslim olacaksın. yallah.

  • emre kınay'ın trafik isyanı

    sik kadar alana 16 milyon kişiyi doldurursan olacağı budur.

    daha çok sığınmacı, daha çok devlet kurumu, daha çok bina yapın. 100 milyon kişi olursunuz yakında. adım atamayın, betondan beslenin, demir kuşanın. deprem olduğunda nasılsa anadolu'ya kaçacaksınız. pardon; kaçabilirseniz.

  • fiyat istikrarını 2028'de sağlamış olacağız

    yeni bir palavra daha.

    hayır, 2028'de de düzelmeyecek. 2007-2012 arası sağlanan suni refahın sebebi babalar gibi sattığınız kamu mallarıydı. özelleştirmeler sayesinde devletin kasasına oluk oluk para akıyordu. dededen kalan mirası pavyonda yemek gibi. tarlayı sat ye, evi sat ye, yastık altında altınları sat ye. şimdi satacak bir şey kalmadı. deniz kenarındaki orman arazilerini eşe dosta dağıtıp kendileri yiyorlar. devletin buradan da bir kazancı yok.

    saray ve şurekasının harcamaları arşa değmiş durumda. tek gelir var o da garibanın sırtına yüklenen vergiler. seçimden sonra zamlar da arşa değecek. bütçe açığının ve saray harcamalarının başka türlü kapatılacak bir seçeneği kalmadı.

    seçimleri kazanırlar mı, tabii ki kazanırlar. bedava memurluk, yağlı ihaleler, beleş makamlar dağıtılan bir güruh yarattılar. bu güruhu gören çoğu kimse "ben de kolay yoldan köşeyi dönmek için kancayı akp'ye atmalıyım" diye düşünerek akepe'ye yanlayacak. belediye seçimlerinde de zafer kazanacaklar. bir sonraki genel seçimlerde de. halk bu. iktidar kafası bu. bıçak kemiğe dayandığında da biliyorsunuz; gerekirse soğan ekmek yeriz palavraları...

  • pkk'nın yerel seçimde ittifaka devam açıklaması

    pkk terör örgütü'nün açıklamaları sözlüğe taşınıyor ve açık açık pkk reklamı yapılıyor. pkk seslenecek ve sesini duyuracak insan bulmakta hiç zorlanmıyor. yardımına hemen aktroller koşturuyor.

    kimsenin sikinde olmayan propaganda.

    (bkz: terör örgütü propagandası)

  • 4 şubat 2024 başak demirtaş'ın ibb adayı olması

    şu an istanbul'dan abdullah öcalan aday olsun akp'liler ona da razı. yeter ki imamoğlu'na oy gitmesin. bağzı kürtler imamoğlu'na oy vermesin de ne olursa olsun.

    edit: kıymetli ve kıymetsiz yazarlar, mesaj kutumu doldurmanızda problem yok. yukarıdaki yazının temel fikriyatı "dem parti kanadı aday çıkarsın da kim aday olursa olsun, akp'nin umurumda olmaz, yeter ki aday çıksın eko'ya gidecek oylar azalsın." bunu açıklamaya gerek yok sanırım.

    istanbul'da tarikatlara, din simsarlarına, şeyhlere, şıhlara, cinci hocalara, cemaatlere, liyakatsiz akp'lilere ve malum çete-mafya mensubu ırkçılara para/makam/mevki verilmesin istiyorsanız eko'ya oy vermek durumundasınız. çıta bu kardeşim. akp kazanırsa malum ceplere oluk oluk para akacak siz de havanızı alacaksınız.

  • 1 şubat 2024 simitçiler odası başkanı açıklaması

    "bakanlığa çağrıldık, simit zammını seçimden sonra yapacağız."

    ankara pideciler ve simitçiler odası başkanı savaş delibaş, 10 liralık simit fiyatını valilik onayı ile 15 liraya çıkardıklarını söylemiş.

    ardından bakanlığa çağrılmışlar...

    “ticaret bakanlığı’nın talimatı ile zammı geri aldık. haftaya 12,5 tl yapacağız ve 31 mart seçimleri sonrası da ayarlama olacak.” demiş.

    kaynak.

    akepe hükümeti gerçekten müthiş.
    o değil de, seçimden sonra götümüze girecek kazığa hazır mısınız?

  • ab ile gerekirse yolları ayırabiliriz

    avrupa ile ne zaman yolumuz kesişti ki? medeniyet orada, yeşil kuşak burada.

    siyasal islamcı bir orta doğu ülkesinin cumhurbaşkanına ait söz.

  • 20 ağustos 2023 kur korumalı mevduat açıklaması

    erdoğan ve ak parti'nin aldığı müthiş karar.

    milletin ümüğüne çöken, fakirin vergisini alıp zenginin cebini dolduran bu sistemi erdoğan kaldırmıştır. erdoğan gariban dostudur. bu hareket adeta bir devrimdir. artık vergilerimiz zenginlerin cebini doldurmayacak. ekonomi uçacak. zaten bu sistem cehape'nin ekonomi rüyaları yüzünden hayata geçmişti, popülist bir şeydi.

    neyseki ak parti bu yanlışı da düzeltti. hamdolsun. işte allah dostu, islam'ın sancağı, türk'ün ocağı. sağ ol var ol.

  • akbelen ormanı'nın yok edilmesi

    bir tane ülkücüyü, milliyetçiyi göremediğimiz yüzyılın rezaleti.

    tarihe not düşülsün. ysp milletvekili, tip milletvekili, üyeleri ve avukatları milas'taki ormanları korumak için jandarmayla didişiyor.

    gerçi yarın olur, bu görüntüleri "bakın jandarmamıza saldırıyorlar bunlar terörist" diyerek kullanırsınız. siz bu kadar ihanetin içine batmış insancıklarsınız.

    ümit özdağ, muharrem ince nerede? akşener nerede? ülkücüler? devlet bahçeli nerede? bu vatanın ormanlarına göz dikmiş bir çete, doğayı talan ediyor. tek bir sözünüz yok mu?

    kaynak

  • kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz

    bir mehmet şimşek tweet'i.
    kaynak

    bak daha önce buna benzer çıkışlar denendi mehmet bey. günde 20 milyon tl harcayan biri var. "itibardan tasarruf olmaz" diyerek kestirip atıyor. haberin olsun.

  • bulgaristan sınırında 900bin euro kaptıran türk

    almanya'dan türkiye'ye gelen bir araçta nakit 900 bin euro yakalamış bulgar gümrüğü.
    kaynak

    gavs hazretlerinin cenazesine mi geliyordu artık bilinmez. belki de ülkemize döviz sokarak dövizi düşürmeyi planlıyordu kral.

    bulgar halkına ve hükümetine helal olsun güzel günlerde harcasınlar. kaçak yollarla nasıl kazanıldığı belli olmayan paralara el koymaları olumlu bir politika.

    edit: geri zekalılar sormuş: "yahu adamın kendi parası ne hakla el koyuyorsun?" ahhahahhajdjsjs. iyice orta doğulu oldunuz amk her yeri türkiye gibi uyuşturucu parasıyla, kara parayla geçebileceğinizi sanıyorsunuz. avrupa'nın en berbat ülkesi bile el koyar bu kara paraya. madem bu kadar legal paran var, nereden geldiğini ispatlarsın ve geçer gidersin. almanya'da yaşayan herkes bilir bunu. demek ki kara para. muhtemelen uyuşturucu parası. enayi bu kadar para kazanabiliyor ama bu parayı nasıl taşıyacağını bilmiyor. kaçak da olsa parayı götürebilmenin onlarca yolu var ama gidip en dandik yerde yakalatmış salak.

  • tarcanlar oto ekspertizin sözlük yazarına yanıtı

    2500 tl alarak sadece "sorun tespiti" yapan adamın cevabı.

    sorun çözmüyor, arabanın herhangi bir yerini yenilemiyor, arabanın daha iyi olması için hiçbir şey yapmıyor. sadece "şu şu sorunlar var..." o kadar.

    ya kardeşim 2500 tl bu iş için nasıl istersin? utanman yok mu? utanmadığı için "ama diğer firmalar 6 bin istiyor" falan demiş. diğer firmalar 60 bin istesin. sana ne? bana ne? ben sana söylüyorum kardeşim, bu saçma sapan iş için nasıl olur da 2500 tl istersin?

    yaptığın iş sorun tespit etmek. sorun çözmek bile değil. çözsen eyvallah. 2500 tl verelim, de ki "abi hortumlarda kaçak var hemen yapıyorum" tamam. ne diye 2500 tl alıyorsun? arabadaki hangi sorunu çözüyorsun?

    edit: utanmadan doktor örneği vermiş. ulan doktor sendeki arızayı görünce iğne yapıyor, ağzına ilaç sokuyor, tedavi ediyor. sen ne yapıyorsun? sorunu çözüyor musun?

    - hacı hoş geldin seni muayene ettim gripsin.
    - eee? hangi ilacı verdin?
    - 2500 tl ver başka doktora göndereyim ilacını versin.
    - sebep? sana neden 2500 tl verelim?

    edit 2: expertiz firması patronlarından çok komik mesajlar alıyorum. biri dedi ki "bizim giderimiz çok dyno lift 500 bin tl"
    adam mekanizmanın parasını 1 ayda çıkarıyor. valla iyi iş.

    biri diyor ki "ustaya çok ödüyorum çünkü hemen kaçıp kendi dükkanlarını açıyorlar rekabet artıyor benim firmam çok ünlü franchasing çok pahalı..." falan filan.

    yahu arkadaş, bu ustalar size 1 ayda 1 milyon tl kazandırmak zorunda mı? bir dyno lift, bir yazıcı, bir boya kalınlığı ölçen şey, bir tamirat takım düzeneği zaten o da göstermelik, bir de sekreter o kadar. adam çeker krediyi açar dükkanı. ne mesele ettiniz yahu?

    saatliği 5 bin tl olan ve sorun çözmeyen bir işe bu para verilmez. ben saçmalığa değiniyorum. firmalarla bir derdim yok. expertizi de kötülemiyorum. bu fiyatlandırmanın saçma sapan bir hal aldığını anlatıyorum.

  • recep tayyip erdoğan

    kendisi tek başına iktidara gelmeden önce ülkemizde ev sahipliği oranı % 73

    yani erdoğan'dan önce her 100 kişiden 73'ü kendi evinde oturuyordu.

    2022 yılında bu oran % 57.5

    yani kendi rejiminde, her 100 kişiden 15 kişinin evine çökülmüş ya da 15 kişi evini kaybetmiş... ülkemizde, temel hak olan barınmanın geldiği durum budur.

    kaynak.

  • bant daralttık çünkü öyle gerekiyordu

    yüce divanlık bir sözdür.
    (bkz: 8 şubat 2023 twitter'a erişimin kesilmesi)

    on binlerce insanımız enkaz altında yardım beklerken ve twitter üzerinden sesini duyururken siz twitter'ı kapattınız.
    y a r g ı l a n a c a k s ı n ı z.

    edit: mustafa kemal ve arkadaşları kuva-yi milliye'yi örgütledikten sonra anadolu'nun diğer kentlerinde de örgütü büyütmek, düşmana karşı silah gücünü arttırmak ve haberleşmek için telgrafı kullanıyorlardı. 16 haziran 1919'da vahdettin tarafından telgraf kesildi. bağımsız bu topraklarda, o tarihten sonra ilk kez hayati derecede önemli olan iletişimi kesmek akp'ye nasip oldu. o gün vahdettin ve şurekası varlık tehditiydi. şimdi de malum bir avuç insanın varlığı ülkemiz için bir tehdit. çünkü bu kötülüğü bize en kanlı örgütler bile yapamazdı. ancak sınırlarımızı aşıp geçmiş düşman yapabilirdi. bunu unutmayın. sakın ha unutmayın.

  • 31 mart 2023 kkm faiz sınırının kaldırılması

    faiz karşıtı sandığımız iktidarın "sonsuz faiz" uygulamasıdır.

  • muharrem ince

    aday olmamak için imza toplasa yarım saatte 100 bin imza toplardı.

    2018'de kendisine oy veren kimse şu an kendisine oy vermiyor. bunu kendisi de biliyor. hırsı ve egosuyla kendini yedi bitirdi.

  • kemal kılıçdaroğlu

    bugün itibarıyla artık tarihi bir misyon üstlenmiş durumdadır. bu seçim, kelimenin tam anlamıyla ölüm-kalım mücadelesidir.

    görsel

  • kader planı (140journos videosu)

    böyle bir afette twitter'ın yasaklanmasına değinmemeleri üzücü. çünkü 1919'da kuvayi milliye örgütlenmesin diye telgrafı kesen vahdettin'in yaptığını yaptılar bize. türkiye halkı, bu ihaneti unutmamalı.

    kısa sürede iyi hazırlanmış bir belgesel.
    keşke halkın çektiği videoları da kullansalardı ama izin alması zor vs bir sürü nedeni vardır, bilemedim...

  • kafayı resetleyen aktiviteler

    ankara için;

    hipodroma gidip bira içmek suretiyle at yarışı izlemek. akp'nin halen daha hipodromda alkol tüketilmesini yasaklamamış olması çok enteresan. neyse şimdi akıllarına getirmeyelim... aman.

  • telefon ve tablet alımında ötv alınmaması

    önce ötv diye bir sorun yaratıyor, arttırıyor, her ürüne ötv koyuyor, zam yapıyor, yıllarca ümüğümüze çöküyor; sonra bir seferlik kaldırdım ve sorunu çözüyorum diyor. sorunun kendisi sensin sayın erdoğan. ötv'den önce seni o koltuktan kaldırmak gerekiyor. gerisi çözülür zaten.

    erdoğan'dan müjdeli haber diye parlatıyorlar bir de...