plaza communisti18
profili

  • myers-briggs kişilik göstergesi

    bu testler iyi güzel hoş, her sonuç bir övgü içeriyor.

    yöneticiymiş, mimarmış, tartışmacıymış...

    okusan hepsinde kendinizi mutlu hissedecek şeyler yazar, gel gör ki toplumun yarısı köle gibi çalışıyor bir sikim olamıyor mutsuzluktan geberiyor.

    hiçbir test onu yapana "senden bir sikim olmaz asgari ücretle geberip gideceksin" demez.

    bu yüzden bana mantıklı gelmiyor. herkes bir hevesle gelip buraya çıktığı şeyi yazmış, yönetici çıkmış sevinmiş, amk işsizi 2.500 liraya hayatını siktiriyor burada o test sonucuyla kendini bir bok sanıyor...

  • airdrop'tan gelen nottaki mesajı ifşalayan kız

    bana airdroptan groza şanslıysam da awm düşüyor, not gelmesi daha mı iyi bilemedim.

    kamuflaj düşmemesi tam bir rezalet olmuş ama.

    şaka bir yana, tek vasfı doğuştan gelen güzelliği olan döl israflarına prim yaptıran sizsiniz, 200 takip 1400 takipçi, bu kız edebiyat mı yapıyor? hayatınıza ne katıyor, prof. fotograf mı çekiyor? film mi yorumluyor, sanat mı yapıyor?

    o da ekmeğinin peşinde, yakışıklı zengin aday bulurum belki diye mesajı açıyor bakıyor leş, bundan prim yapıyor. bu tıpkı fakir çirkin yazınca taciz, yakışıklı zengin yazınca "ay ne romantik" olması durumu, tipik ezik hayatta tek vasfı olmayan kız örneği.

    bir bakın, hepiniz belki düşerse diye hatunları takip ediyorsunuz yalan mı? poposu havada olan bu kitlenin sebebi de bizzat sizsiniz.

  • fatih terim'in 3.5 milyon euro tazminat alması

    baştan diyim galatasaraylıyım.

    şuna bak len, 20 yıl köpekler gibi okuyup 3 bin liraya göt siktiren, iş bulamayan vatandaşlar gelmiş sırf birisi görevinden alındı diye 22 milyon tl almasına "hakkıdır, helal" falan diyor.

    ya kardeş 40 yıl çalışsan 250 bin tlye leş bir ev bile alamıyorsun. fanatizmin amk, yani biri işinden alındı diye verilen miktar 40 senede alamadığın bir ev parası değil bahsedilen para 88 tane ev parası hemi de sadece atıldı diye. 1 dakikada. terimi savunanlar galatasaray'a laf atılmış gibi algılayıp atak yapıyor, diğeri de sırf gs'li diye saldırıyor içerikten bağımsız, az vicdan ya hiçbirimiz tuttuğumuz takıma sınavla alınmadık, tuttuk öyle işte küçükken, gözleri karartıp,desteklemenin manası yok. bu saçmalıktır.

    bu sektörü bu hale getiren de koyun gibi takım tutup bir şey kazanmayan sen, ben, o. aferin bize.

  • instagram'ın ücretsiz olmasının nedeni

    salakça bir soru.

    hadi veri toplama olayını geç. binlerce reklama maruz kalıyorken hangi mal sorar böyle bir şeyi?

    edit : "instagram neden ücretsiz" idi başlık, sonra değiştirip daha da sonra vay efendim tanıma uygun değil diye banlamayın bak.

  • yılbaşı adı altında hristiyanlaşmak istemiyoruz

    yo ben istiyorum abi, bıktım mevcut dinden biraz da bunu deneyeceğim.

    var mı itirazı olan, bugüne kadar "yok abi biz sadece yeni yılı kutluyoruz" bik, bik ötüp durduk al sana yeni fikrim;

    bıktım...
    bıktım başka din denemek istiyorum, bu sene hristiyanlığı deneyeceğim, en çok mensubu olan, en huzurlu 20 ülke sıralamasına baktığımda halkın en yüksek oranda bağlı olduğu dini...

    var mı itirazınız?

    bu sene en dipteki ülkelerin genelde inandığı yıllardır bağlı olduğumuz öğretilerden uzaklaşıyorum, ne diyebilirsiniz? her zamanki gibi baskı mı kuracaksınız? zorla ezdiğiniz azınlıklara "islam hoşgörü dinidir" diyecek ardından bir yandan da onları dışlayacak, işe güce almayacak, kaka öcü ilan edecek ve bunu yutmasını mı bekleyeceksiniz?

    dinden soğuyan nesil tv'de içki içilen, dansöz oynatılan dönemde yoktu. iyi kötü en azından inanıyorduk, kültürel de olsa... ne zaman ki öcü ilan edildi her şey sorgulayıp çekip gittik.

    şimdi noeli bekliyorum, büyükçe hindi alacağım ve isanın gelişini kutlayacağım, var mı itirazı olan?

    yüce jesus amk, var mı? itirazın mı var sayın hoşgörü dini mensubu? bıktık be! yeter! bugüne kadar biten bir yılı anıyor yeni bir sayfa açmanın heycanını yaşıyorduk bundan sonra hristiyanlığı kutlayacağım var mı?

    siz de fetö darbesi olmadan önce fetöcülerin ilan ettiği kutlu doğumu kutlamaya falan devam edin, samimi olun. adamlar darbeci çıkınca, muhammed'in haftasını yok ettiniz, ahah.

  • toplama bilgisayarlara şahit olmuş efsane nesil

    toplamadan bilgisayar alan ağır aptaldır zaten bu nasıl başlık?

    tek tek parçaları en iyi soğutuculu versiyonlarıyla alıp dizdiğinde 6 bine gelen sistem hazır markalı alsan 15 bine geliyor.

    başlığı açan kişi ekran kartlarından bihaber sadece belleğine kanan tiplerden sanırım "4gb ekran kartı oyun canavarı" diye itelenen leş sistemleri bunlar alıyor.

  • kadın vajinasıyla köpek balığı beyninin benzerliği

    köpek balıklarının hakkaten amcık beyinli olduğunu öğreten başlık.

    çok şükür aydınlandım, teşekkürler ekşisözlük.

  • avm yemek bölümünden kalkanların kalanlarını yemek

    (bkz: donanımhaber.com)

  • izmir 2.500 tl maaş vs istanbul 5.000 tl maaş

    izmirde 1500 vereceğin kira, istanbulda benzer muhitte 1750-2000 olacak o kadar. bim aynı bim, migros aynı migros, cinemaximum aynı para bira ikisinde de aynı.

    tüm elektroniği internetten alacaksın, giyim firmalarının fiyatları sabit. gerzek gerzek başlıklar açıyorsunuz ya, az aratın benzer onlarca başlık açılmış hepsini açanların iqsu aynı düşüklükte. anket entrycileri sizi...

  • türkçe dilbilgisi takıntısı olan ruh hastaları

    bu benim evet.

    çok andavalı da bu yüzden engelledim mesela, adam sosyolojik tespit yapıyor sözlükte, bir iki bir şey biliyor sanıyorsun tartışacaksın falan bir bakıyorsun attığı mesaj komple facia...

    bak güzel kardeşim, dil bilgisine neden takıntılıyım?

    1- kitap okumayan adam dil bilgisini bilmez, imla hatası yapar yazamaz. konuştuğu gibi aynen yazar. kitap okumamış herifle neden muhatap olayım bana ne katacak?

    2- azıcık geleceğine önem veren, dirsek kırıp ders çalışmış, sınavlara girmiş, sorumluluk sahibi bir birey en basit konu olan dil bilgisinden soru kaçırmaz. ben de-da yı ayıramayan bir birey olarak nasıl boğaziçi'yi odtü'yü kazanabilirim? bir soru ilk yüzdelik dilimlerde yüzlerce kişi oynatıyor. dolayısıyla buradan da vasat bir okul mezunu, vasat bir iq sahibi birey olduğunu resmen kanıtlıyorsun.

    3- hepsini geçtim, ulan bu senin dilin lan dilin. ben yabancı dilde bile yazarken ezilip büzülüyorum yanlış yazdım mı acaba, o phrasal verb böyle mi yazılıyordu diye gerilirken sen kendi dilini doğru yazma becerisi bile gösteremeden neyine güvenerek adı "sözlük" olan bir platformda eli sikinde varoş aptal edasıyla "yeaa dil bilgisine takıntılısınız, hastasınız" diyebiliyorsun? yazma kardeşim daha bu dili kullanamıyor isen? dön liselere giriş sınavına çalışmaya başla sosyolojik çıkarımlar bulunmadan önce veya git fener, gs, beşiktaşlı amaçsız spor başlıklarına yazı yaz.

    edit : bence dil bilgisi ayrı yazılır bu arada, başlık bile ironik.

    http://www.tdk.gov.tr/

    ayrıca, ben hiç hata yapmam demiyorum, hepimiz insanız gözden kaçırdığımız hatalar olur, teşekkür eder düzeltirim. sorun bu değil. "abi amaan buna mı takıyorsun?" cevabı verecek gevşeklikte olmamak önemli olan.

  • atatürkçülerin kiliseli semtlere bayılması

    dindar olup, balayına müslüman ülkeler yerine kafir avrupaya giden arkadaşlara da bir sormak lazım.

    herhangi bir gezme tozma durumunda arabistanı, iranı falan gezmiyorlar çok ilginç. hemen avrupa.

    hadi onu bunu geç, parası olan hiçbir dindar çocuğunu müslüman ülkelerde okutmuyor yahu, amerikada avrupada nerde ateist dinsiz, kafir profesör fazla ise oralardalar. yahu sayın cumhurbşknımızın çocukları bile en çok ateistin olduğu harvarda gitmedi mi? niye ki? boğaziçi bizim değerlerimize sahip çıkmıyor diyip, bizim değerlere sahip bir okul bulunamadı mı hayret.

    burdan çıkan sonuç bizim dinle alakalı olabilir mi acaba?

  • 500k lira kazanan youtuber'ı maliyeye ihbar etmek

    doğru olandır;

    bir de ispiyonladı diyor, kıskanıyorsun diyor dingilin biri altta. devlet bizim maaşın yarısına gavat olduğumuz için mi el koyuyor? ne özelliği var bu boş beleş videocuların?

    sizin mantığa göre kaçak elektrik kullanan da ispiyonlanmamalı, rüşvet alan da. devlet ettiğin kar üzerinden pay alıyor ise vereceksin arkadaşım. vergi düşüktür yüksektir, gereklidir değildir bunlar ayrı konu.

    medeniyete vergi kaçırarak, kaçıranı gizleyerek ve hatta ihbar edene ispiyoncu diyerek yarrak ulaşırsınız. normalleştiriyor bir de hele bak hele.

  • nihat doğan'ın sözlüğe batının lejyoneri demesi

    nihat doğan kimdir, hangi üniversitenin hangi bölümünden mezundur?

    tanımam etmem, neden insanlar tanır, başlığı açılır fikrim yok.

  • erdoğan'ın teog'u kaldırtma sebebi

    önce her ilde bir tane olan fen liseleri mantar gibi çoğaldı. sonra bütün ismi olan süper liseler kapandı, bütün düz liseler anadolu lisesi oldu.

    hala göremediniz mi?

    toplumda çalışkanı, zekiyi ayıran onu daha ileriye götüren bütün şeyler ellerinden alınıyor.

    bir torpilli vasat yandaşı kaliteli anadolu lisesi mezunundan ayıran bir okul yok artık. böylece alt kitle bu ayrımlardan arınıp kolay yoldan yukarılara çıkabiliyor.

    eskiden 10 binincinin girdiği üniversite bölümü şuan 60-70 bininciyi alıyor. açın bakın istanbul üniversitesinin mühendislik bölümlerine 10 yılda neler değişmiş.

    diğer kademesi de üniversite idi, her ile açıldı, açık olanların kontenjanları 4 e katlandı. sadece istanbulda 60'a yakın üniversite oldu.

    neden?

    okuyan adamı değersizleştirmek için. tüm kitleyi bir düzene sokmak ayırt edilmemesini sağlamak için. ne oldu? derece ile mühendislik okumuş kişi, iş verenlerin kapısında yarı maaşa razı olur hale geldi. çünkü kapıda bir sürü mezun vardı.

    eskiden torpille bile yerleşecek olmasına rağmen bir yer kazanamayan kitle artık 3 soru sallasa 4 yıllık kazanıyorlar. önlerindeki diploma engeli yok oldu. formaliteden bir şey bitir tamamdır.

    anlamıyorsunuz ama orta kesimin, çalışkanın başarılının koluna takacağı bütün bilezikler bir bir sökülüyor. olay prestiji olan her şeyi değersizleştirmek, kendinizi aciz ve değersiz hissettirmek, hak edenin değil atananın pohpohlanmasını sağlamak.

  • doktorların doktor olduğunu bir şekilde söylemesi

    #70406480

    misal şu entryde tıp öğrencisiydim diyor adam. konu ile alakası yok, istanbulda öğrenciyim bile dememiş. ben de nedenini sordum kendisine, yani hiçbir arkadaşım istanbulda boğaziçi elektronikte öğrenciyken diye giriş yapıp, alakasız bir konu hakkında konuşmaz, ben öğrenciyken der dedim, kendisi çekemiyorsunuz karanlığınızda boğulun falan dedi. screenshotları var.

    ne diyim ki...

  • masaüstü bilgisayar

    birisi ekran kartı maden falan saçmalamış ama şöyle özetleyeyim.

    i7 işlemcili bir laptop 2.500-3000 tl arasına alınırken ekran kartı güzel olsun dediğinizde atıyorum 970m veya 1070m li olduğunda fiyatı 6000-7000 lere çıkabiliyor.

    sırf ekran kartının bu denli üst model olmasının maliyeti size 3000tl.

    bu ekran kartı d3dmark score 4.000 almış, fiyatı 800tl olan masaüstüne takacağınız bir 1050ti modelinin aldığı puan ise 5.750

    3000 tl verip 4000 puan almak mı?
    800 tl verip 5750 puan almak mı?

    istediğin zaman satıp yeni kartı alıp takmanı falan geçtim bile bak. maden falan da bilmem.

  • kim jong un'un füzenin yanında sigara içmesi

    ulan füzeyi koca kamyon taşıyor, kamyon ittirilerek mi gidiyor? motor nasıl çalışır? ateşleme sistemi nedir, benzin yanıyor da itme kuvveti yaratıyor değil mi?

    dikkat ederseniz motoru kapattırırlar benzin alırken. yani bir füzeyi kamyon taşıyor sıkıntı yok, 4 metre ötede sigara içince mi patlayacak?

    tabi hiç olmaması lazım gerek yok ama adam diktatör ve bonbası var. ben olsam ben de yakardım bir tane, o sigaradan füzenin patlaması limx>sonsuza 1/x tir.

  • ekşi sözlük'e profil foto özelliğinin gelmesi

    insanlar anonim olarak fikirlerini paylaşmak için buradalar.

    ossuranın fetöcü ilan edildiği ülkede, profil fotosu koyup facebook bağlarsan ancak ve ancak bir fikri olmayan, tek amacı ortam tutturmak olan bir ton apolitik, bomboş entryler giren sadece tipe göre yürümeye çalışan insanları doldurmuş olursunuz.

    nitekim öyle olacak.