sibrizzio4
profili

  • rakı masasında olmaması gerekenler

    “rakı içme adabı” diye kafa siken, can sıkan insanlar. yok rakıyı şalgamla içeceksin, yok sarımsaklı mezeyle içeceksin, yok yoğurtlu meze olmazsa olmaz. müzeyyen senar dinlemek şart, zeki müren dinlerken içilmeli. kadehi tutuşun şöyle olmalı… amın feryadına bak. istersem, rakının yanında ananaslı pizza üstüne ketçaplı spagetti döker öyle yerim. kadehi de iki elimle kahve kupası tutar gibi kavrar, içerken de lambada dinlerim. sikik…

  • 2021 kuraklık ve susuzluk tehdidi

    kuraklığın temel sebebi verimsiz yağışlardır. verimsiz yağış; yüksek basınç sebebiyle, yağışların uzun süre gerçekleşmemesi, yüksek basınç etkisini kaybettiğinde yerine gelen alçak basıncın, bir haftalık/aylık yağışı bir veya bir kaç güne sığdırmasıdır.

    işte bu yağışın getirdiği su, doğrudan akar gider. ayrıca beraberinde verimli toprakları da götürür.

    önümüzdeki yıllar yüksek basınç sistemleri daha da etkili olacak. daha çok güneşli gün göreceğiz. güneşli gün, her zaman güzel hava demek değildir. maalesef ki, son iki yıldır sonbahar ve kış aylarında güneşli gün sayısında bir hayli artış var. güneşli ve açık hava, yüksek basınca işarettir. yüksek basınç da kuraklığa, verimsiz yağışlara, kirli havaya, verimli toprak erezyonuna işarettir.

  • çocuğa tecavüz edip dışkı yedirip serbest kalmak

    sadece ve sadece türkiye'de görülebilen olaylardan biri.

    kimi ülkelerde idam edilir, kimi ülkelerde müebbet alır. en kötü ihtimal tutuklu yargılanır. ama böyle bir insan nasıl serbest kalabilir? inanılır gibi değil..

    --- spoiler ---

    antalya'da sosyal medyadan tanışıp buluştuğu 17 yaşındaki b.t. adlı çocuğa pansiyonda tecavüz edip idrarını içiren ve dışkısını yediren, bunları kameraya kaydettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan kafe işletmecisi 20 yaşındaki davut e. adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

    --- spoiler ---

  • göktaşı çarpmasını önlemek için yöntemler

    dünyadan göktaşına doğru, mancınıkla aynı büyüklükte taş fırlatırsak, havada çarpışmak suretiyle birbirlerini yok ederler.