elrondanc11
profili

  • alevilerin evlerinin işaretlenmesi

    normaldir. siz her yeri cihangir mi saniyorsunuz?

    flortlerimin %80'inin alevi oldugumu soyledikten sonra bittigi -hos benim adim bagiriyor zaten alevi diye, alnimda zulfikar dovmesi olsa bu kadar belli olmaz- gerceginin yaninda, aleviyim diye is alamadigim oldu, aleviyim diye yikanmayan pislik muamelesi gordugum oldu, aleviyim diye sakayla karisik asagilandigim oldu, aleviyim diye sapik muamelesi gordugum oldu. ilk cumle haric, soylemiyorum da ha, soruyorlar. aga oraya kadar isi veriyordun, ne degisti?

    peki insan muamelesi? nadir. turkiye'de herkesin yasadigi bir sorun oldugu icin takmiyorum bunu, gercekten. ama alevi oldugum icin daha negatifini gormekten bikmaya basladim.

    guzel bir turkiye umidiyle.

  • aşırı abartılmış kitaplar

    sozlugun andaval kaynadigini gordugumuz baslik. orwell'in herhangi bir eserini yazmak bile sacmayken, adam tutmus 1984 yazmis.
    -caps on- ulan kucuk prens yazan var, kucuk prens -caps off-

    farkli olacaniz ya amk.

    edit: aklimi yitiricem simdi, seker portakali yazilmis.

  • bir sigaranın asla yetmediği şarkılar

    black - pearl jam

  • 2500 tl maaşı beğenmeyen yeni mezun mühendis

    lisede dinamik anlattigim arkadasim su an kanada'da buyuk sirketlerden birinde. 3 yil once mezun oldu ve servet olarak kanada'da yuzde birlik dilimde. allah arttirsin, onunkinde gozum yok. ama bu adamla ayni isi yapiyoruz. yanlis tercihler yapmasam da sahip oldugu servetin birebir lira cinsinden ceyregine bile sahip olamazdim.

    okulunun parasini cikardi, orada okuyacak param olmamasinin bedeli bu fark olmamali. onun yerine burada okurken aldigim egitim ve okuduktan sonra kazandigim mesleki ve maddi kazanc orayla ayni olmali. degilse dunya lideri degiliz, bu kadar basit.

    bos yapma, agzinin ortasina sicmayayim sabah sabah troll.

  • türkiye'nin topraklarının genişlediği gerçeği

    (bkz: islak ruyalar)

    bize teror damlamasin yeter. toprakta gozumuz olmamali

    ayrica (bkz: suleymah sah turbesi)
    adamin kemikleri sizar su entryi okusa

  • sovyetler birliğinde günlük yaşam ve olanaklar

    "ozgurlugun zorluklari vardir ve demokrasi mukemmel degildir. ancak en azindan insanlarimizin kacmamasi icin bir duvar insa etmek zorunda degiliz."

    john f. kennedy'nin ich bin ein berliner konusmasindan bir parca. bu cumle herseyi ozetliyor aslinda, ekstra aciklamaya gerek yok.

  • yuto nagatomo

    sol bek. sen japonsun, akilli adamsin, meditasyon kitabin var amk. ne sovuyon? sol beksiz koma bizi.

  • birini tanımanın en iyi yolu

    caresiz birakmaktir. caresizken hangi yollara basvurdugunu gozlemleyerek nasil biri oldugunu anlayabilirsiniz. evet, kendinizin bile.

  • at gibi karı

    (bkz: attention whore alert)

  • tavuğun derisini yiyen insan

    yemesi kimseyi alakadar etmeyen insandir. yeter gari be bi karismayin insanlara artik

  • simon kjaer

    bedavaya gitmiş diyen insanlara anlam veremiyorum. bruma 12.5'a gitti. arda 12'ye gitti. türkiye'den kaça topçu satmayı planlıyorsunuz? burada yaşadıklarını birebir kopyalayıp almanya'ya, ispanya'ya falan yapıştırsan zaten 20'den aşağı gitmez. ingiltere'ye yapıştırsan 30'dan aşağı gitmez.

    adamın oynadığı kulübün türkiye'de oynadığını unutmadan yorum yapın. fm değil burası, muslera'yı kulüplere önerdiğiniz gibi 61 milyon'a liverpool'dan teklif gelmiyor.

    tanım: milan'ın yeni stoperi