byfanathic14
profili

  • 6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi

    1999 depreminde dönemin başbakan yardımcısı mesut yılmaz'ın şu beyanatını aklıma getirmiş depremdir.

    --- spoiler ---

    sivil savunma hizmetlerimiz aksamıştır, kurtarma işlerimiz yetersiz kalmıştır, müteahhitlerimiz malzemeden çalmıştır, imar düzenimiz laçkadır. hepsinde gerçek payı var. kısa zamanda bu yaraların sarılması mümkün değildir. nasıl sevgi paylaştıkça çoğalırsa, acı da paylaştıkça azalır.
    --- spoiler ---

    zamanında bir hükümet üyesi çıkıyor ve yukarıdaki özeleştiriyi veriyor, inanabiliyor musunuz? o zamanlar da türkiye'nin durumu pek parlak değildir lakin, en azından sorumlular sorumluluk kabul ediyordu ve özeleştiri veriyordu. lümpenlik şimdiki gibi kurumsal hale gelmemişti.

  • 3 mayıs 2022 mhp resmi hesabından atılan tweet

    arapçı mhp'den şaşırtmayan hareket. bunlar türk değil arap milliyetçisi.

    önce türk-islam sentezi diye uyduruk bir kavram çıkarıp, türklüğün ve milliyetçiliğin içini boşalttılar. sonra ülkeye 10 milyon ortadoğu kaçkını dolduruldu, desteklediler.

    meğerse atsız ne öngörülü bir adammış. bunların ne mal olduğunu ta 60'lı yıllarda anlamış ve bunlarla yollarını ayırmış.

  • doğu perinçek'in ümit özdağ'a savaş açması

    şeriatçı taliban'ı atatürk'e benzeten birinden başka türlü bir açıklama beklenemezdi zaten.

    asıl bu kaçkınları ülkeye dolduranlar abd'nin bop projesine hizmet etmektedir ve abd ve ab'nin taşeronluğunu yapmaktadır.

    koltukta kalma karşılığında mültecileri türkiye'de tutma pazarlığı yapanlar amerikancı olmuyor da, bunların kendi vatanlarına dönmesi gerektiğini savunanlar mı amerikancı oluyor? hadi oradan!

  • 23 nisan 2021 cuma namazı kararı

    hepimiz eşitiz ama müslümanlar daha eşit.

  • ümit özdağ

    bu ülkedeki muhalefetten bir sikim olmayacağını gösteren 145345. kişi.

    akp'liler görevden alındıktan/istifa ettirildikten sonra bile malum kişiye methiyeler düzüyor, adamların başbakanı görevden alındıktan sonra bile "recep tayyip erdoğan'ın onuru benim onurumdur" diyor, siz ise parti içindeki 2-3 tane kıytırık koltuk için siyasal islamcılara ve onların güdümündeki medyaya koz veriyorsunuz.

    insanlar evine ekmek götürmekte güçlük çekiyor, sıradan bir avrupalının 1 haftalık maaşıyla alabileceği playstation 5, türkiye'de 15 bin lira olmuş, alkol fiyatları el yaktığı için insanlar alternatif yollara yöneldikten sonra zehirlenip birer birer can verirken, bizim gündemimiz, ümit özdağ paşamızın parti içinde 2 tane siktiriboktan koltuk alıp almaması. şaka gibi yahu!

    buğra kavuncu fetöcü veya değil bilmiyorum. ama fetocuysa, bülent arınç'tan, mehmet özhaseki'den, melih gökçek'ten, kadir topbaş'tan daha az fetocu olduğu kesin. bu adamlara fethullah gülen'e methiyeler düzdükleri görüntüler gösterilince "ama o 17-25'ten önceydi :)" deyip hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ederken, ümit özdağ denen zat, dincilerin 25 yıllık saltanatına son veren adamlardan birini, dava arkadaşını fetoculukla suçluyor. buğra kavuncu iyi parti kurulduğundan beri istanbul il başkanı, bu adamın fetocu olduğu aklına yeni mi geldi?

    böyle yapmaya devam edin, aferin size. ondan sonra da "akp neden 20 yıldır iktidarda" diye zırlamak yok! hakediyorsunuz çünkü.

  • 17 mart 2020 uefa'nın euro 2020'yi ertelemesi

    iyi oldu. zaten takımın yarısı sakattı. belki seneye takımın en zayıf halkası olarak gözüken forvet hattına da bir yıldız parlatırız.

  • arda turan

    inanılmaz bir lobisi olan ''adam''.

    muhtemelen hükümet yanlısı olmasından dolayı acayip bir lobisi var bu adamın. yoksa bunun yaptıklarını muhalif olduğu bilinen bir futbolcu yapsaydı, o futbolcunun başına gelecekleri tahmin edemiyorum!

    1 aydır spor programlarında yorumcular tarafından, ''arda bir hata yapmıştır, pişmandır, galatasaray taraftarı arda'ya sahip çıkmalıdır.'' minvalinde şeyler söylenip duruyor.

    bu zevatların ''bir hata yapmıştır affedin.'' dedikleri hatalar da şunlar: hamile karısı evde otururken gece kulübünde evli bir kadını taciz etmek, ardından kadının kocası olaya müdahil olunca adamı darp ederek burnunu kırmak, ertesi gün kamuya açık bir alanda (bu alan da devlet hastanesi) ruhsatsız bir silahla ateş etmek, sonrasında da ''yaptıklarımdan pişman değilim.'' demek.

    ulan bu ülkede adalet olsa, bu adamın futbol topuyla ilişkisi, hapishanedeki havalandırmada yapılan 3'e 3 tek kale maçta olurdu.

    nasıl bir karaktersizsiniz anlamıyorum ki? çünkü bu yapılanlar başka bir şeyle açıklanamaz.

  • cübbeli ahmet'in kasım süleymani paylaşımı

    bu cübbeli ahmet denen kişi, binlerce sivil insanı canice katleden cinayet şebekesi ışid'in lideri bağdadi öldürüldüğünde de böyle zil takıp oynadı mı acaba? katilse o da katil. hayır ama o gayrimüslimleri ve alevileri öldürüyordu değil mi?

    her zaman söylerim, "bu kişilerin ışid'den farkı, ellerine güç geçmemiş olmasıdır." bunlara o gücü verin, hepimizi kıtır kıtır keserler.

  • süleyman soylu'nun koç ailesini hedef alması

    sayın bakan çalık holding'in binali yıldırım'a tahsis ettiği uçağa ne diyecek acaba?

    (bkz: binali yıldırım'ın diyarbakır'a gittiği uçak)

  • ahmet kaya şarkılarında geçen mükemmel sözler

    (bkz: vallahi apo'yu özledik)

  • fernando muslera

    allah belanı versin volkan.

  • hulusi akar

    genelkurmay eski başkanı ve mevcut milli savunma bakanı olan zat.

    bu zatın kendi emrindeki ordu darbe yapmaya kalkıştı, makamında esir alındı, bütün yaverleri fetocu çıktı ve bütün bu olaylardan sonra yerinde bu zatın yerinde japon bir general olsa kafasına sıkardı. bu zat kafasına sıkmayı bırak istifa bile etmedi. üstüne milli savunma bakanı oldu. kendi yaverini bile seçemeyen adamdan genelkurmay başkanı olmaz. görevinde bu kadar başarısız olup da terfi alan başka bir kişi tanımıyorum.

    ayrıca hulusi akar'ın geçmişi şaibelidir. 1970'li yıllarda, feto'ya en büyük hizmeti yapan abdullah gül ve fehmi koru ile ingiltere'de çekilmiş fotoğrafları vardır. (bkz: hulusi akar abdullah gül şükrü karatepe fotoğrafı) o yıllarda bu zat, böylesine karmaşık ilişkilerine rağmen tsk'ya nasıl girdi? öncelikle bunun cevabının verilmesi lazım.

    ek olarak, bu adamın nasıl genelkurmay başkanı olduğu araştırılmalı. askeri lise mezunu bile değil. feto'nun, paşaları ve askerleri içeri atmasıyla önü açılmış bir adam. yoksa bu zat bırak genelkurmay başkanı falan olmayı, orgeneral bile olmadan emekli olurdu.

    bugün kendisine atfedilen suçlamaları cevaplamak yerine, konuyu 15 temmuz'a getirmeye çalıştı. ki o konuda da en son konuşması gereken kişi olmasına rağmen. muhtemelen kendisi bugün milli savunma bakanı olduğuna pişman oldu. zira özgür özel'in kendisine yönelik ithamlarından sonra yüzünün aldığı ifadeyi görünce onun yerine ben utandım. ama çok geç akar paşa, türk ordusu'nun komutanı olmak varken iktidarın komutanı olmayı sen seçtin.

    nerede feto'nun kumpasına alet olmamak için istifa eden ışık koşaner paşa, nerede görevde oldukları sürece türk ordusu'nun ırzına geçilen bu zat ve necdet özel. aradaki farkı tarih mutlaka yazacaktır.

  • 25 milyon kürt türkiye'de rahatsız

    o halde rahatsız olanlar siktir olup gidebilirler.

  • recep tayyip erdoğan

    ezici çoğunluğu sünni müslüman olan,
    medyanın %90'ının kendi kontrolünde olduğu,
    kendisine muhalif olanların işten atıldığı,
    muhaliflerin seçim propagandası yapamadığı,
    tek bir sözüyle insanları hapiste attırdığı,
    mecliste olan muhalif partilerin birinin kendisinin arka bahçesinin olduğu,
    birinin muhalefeti beceremediği,
    birinin bölücü olduğu,
    tüm devlet imkanlarının elinde olduğu,
    hazinenin ağzının seçim kampanyası için sonuna kadar açıldığı,
    tek bir sözüyle başbakan değiştirdiği,
    tek bir sözüyle meclisten yasa geçirdiği,
    yargının, kendisinin aleyhine tek bir karar veremediği,
    askeriyenin kendisinin kontrolünde olduğu,
    9 ay önce kendisine karşı bir darbe girişiminin yaşandığı,
    bu olayın kendisine sunduğu imkanlardan sonuna kadar faydalandığı,

    bir ülkeden, referandumda ite kaka %51 oy alabilmiş* kişidir.