mise en place5
profili

  • neden köpekleri severken inekleri yeriz

    çünkü köpekler ineklere görece insanlara daha yakındır. daha zekidir. insanlarla sosyalleşebilir. geçmişinde de insanlara companion olarak kullanılmaları vardır. bu sebepten insanlar köpekleri besin olarak değil yoldaş olarak görür.
    ineklerle böyle bir geçmişimiz yok. inekleri başka şekillerde kullanabiliyoruz. tarla sürmek veya sütünden faydalanmak gibi. bu tür ineklerin etini yemiyoruz. çünkü besi ineği değiller.
    etini yendiğimiz ineği, etini yemek için besliyoruz. anladın mı?

  • dünyanın en iyi mutfağının türk mutfağı olması

    türk mutfağı derken tam olarak ne demek istiyosunuz? şerbet içeren tüm tatlılar arapların. lavaş ve lahmacun ermenilerin. tüm zeytinyağlı ve meze kültürün rumların. kebap türevi herşey zaten kürtlerin. ha diyosan ki osmanlı mutfağı, tamamen saray mutfağıdır. doğru düzgün reçete aktarımı bile sağlanamamıştır.

    not: mesleğim aşçılık ve türkmen çocuğuyum. olaya maalesef sizler gibi romantik bakamıyorum. yediğim şeyin bu topraklarda bulunmuş olması onu türk yapmaya yetmiyor. bizler bu kadim topraklara en son yerleşen kavimiz. ve sahip olduğumuz mutfak kültürü tamamen buranın asıl yerlilerinden alıntı.
    türk mutfağı diyosan hamur işi, şerbet, zeytinyağı olamaz içinde. yörük kültüründe yok bunlar. türk mutfağı pastırmadır. sucuktur. füme ettir. ayrandır. yoğurttur. kımızdır.

  • hayal edilen meslek vs sahip olunan meslek

    çocukken hep aşçı olmak istedim. babam “karı gibi yemek mi yapacan” diyip karşı çıktı yoksa annem bolu mengen’e göndermek istiyodu beni lisede. ben de okudum. iyi bi üniversitede 4 yıla yakın fizik eğitimi aldım ama bi noktadan sonra sikerler diyip bi aşçılık okuluna başladım. hayalimin mesleği ve sahip olduğum meslek aynı. biraz ağırdan alıyorum kariyer olarak çünkü nasıl bi yol izlemem gerektiğini hala çözebilmiş değilim ama mutluyum 3.5 yıldır.

  • seni ülkemde istiyorum yakışıklı lütfen gel artık

    (bkz: anlat sen seversin yalanı)

  • gece yarısı kendi kendine açılan televizyon

    her şeyin bi açıklaması illa ki vardır. elektronik cihaz çok her hangi bi sinyalle açılıp kapanabilir. herşey anlaşılır. ama, anlayamayacağım tek bi şey var. hacım, uzaktan kumanda niye ekmek sepetinde?