volkanslim3
profili

  • cv'de hobiler kısmına oyun oynamak yazmak

    benim onume boyle bir cv gelse adami direkt cagirir hangi oyunlari oynuyosun gel bi eline veriyim cs de derim. ama ise alimlarda genelde fosil boomerlar son sozu soyledigi icin cv de gaming yazmasi bir deal-breaker olabilir.

  • adı duyulunca ürkülen semtler

    ostimin nesinden korktunuz lan? oto yedek parca fiyatlarindan mi?

  • kusursuz bir pilav yapmanın en püf noktası

    sizin allah belanizi vermesin lan. hayvan kadar insansiniz daha pilav yapmasini bilmiyosunuz. adim adim gerizekaliya anlatir gibi bilale anlatir gibi anlatiyorum dinleyin.

    *pirinclerin uzerindeki toz halindeki nisastayi yoketmemiz lazim. yoketmezsek o nisastalar pilavi lapa yapar. pirincleri soguk suda bekletin. ama elle ovalamayin. kirilirlar. firinci kuregi gibi elle narin pirince dalarsan mindar edersin pilavi. ara ara yikayin. sonuc olarak durulama suyu berraklastigi zaman yikama islemi tamam dmektir.
    * pilavin tane tane tipir tipir dokulmesini istiyorsaniz pirincleri bir yag tabakasiyla kaplamaniz lazim. aval aval bakmayin sozelciler alti ustu pirincleri yagda kavuracagiz. biraz tuz atin. kavurma islemi icin biraz halis zeytinyagi az bisey de tereyagi kullanin. burda biraz sabirli olun. zamanla pirinclerin renklerinin degistigini goreceksiniz. o noktada artik su ilave etmeniz gerekli
    * bir olcek pirince bir bucuk olcek ilik su koyun. soguk su koyarsaniz pilaviniz lapalasir. baloncuk cikarana kadar hizli ateste pisirin, ardindan kisik ayara alin ve suyunu cekene kadar pisirin. burdaki trick cam kapakli bir tencere kullanmakta. eger suyunu cektimi diye iki de bir kapagi kaldirirsaniz pilavi mundar edersiniz. o.yuzden cam kapakli bir tencere kullanmaya ozen gosterin.
    * pilav suyunu cektikten sonra atesten alin. tencerenin ustune bir havklu kapatin ve 10 15 dakika dinlendirin.
    * son olarak tencerenin icine az bisey tereyagi atin ve karistirarak eritin.

    alin size misler gibi isil isil tane tane pirinc pilavi. hadi bakiyim bu iyiligimi de unutmayin.