ambiguous8
profili

  • yazarların kürtçe seviyelerini gösteren cümle

    (bkz: hela vela velvela)

  • türklerin öğrenemediği şeyler

    insanların üzüntüsü olan bir konuyu, karşı tarafa bir faydası olmayacağı ve cevabı daha sorarken bilindiği halde ısrarla defalarca yüzlerine vurmamak.

    - ee bitmedi mi okul?
    - hala iş bulamadın mı?
    - askerliği daha yapmadın mı?
    - ne zaman evleniyorsun?
    - çocuk düşünmüyor musunuz?
    - araba olmayınca zor oluyor tabii.
    - bu devirde ev sahibi olunamıyor, ekmek aslanın ağzında, kiralar da ateş pahası.
    - baban iyileşti mi, var mı bi gelişme?

    insanların kötü durumda olmasından zevk alıyoruz, kötücülüz. üstelik bunu hiç utanmadan ve sıkılmadan, insanların gözlerinin içine baka baka yapıyoruz.

  • 11 kasım 2018 kıyametin kopması

    (bkz: yerli ve milli john nash)
    (bkz: fazla matematiğin zararları)
    bahsi geçen iddiaları ortaya atan kişinin twitter hesabını inceledim, kendisini açık açık peygamber ilan etmesi bir yana, konumunu da "ahiret" olarak ayarlaması epey güldürdü.

  • depresyonu anlatan en iyi söz

    "kendinize depresyon veya düşük öz saygı teşhisi koymadan önce, gerçekte puştlarla çevrili olmadığınızdan emin olun."
    kaynak

  • 27 mart 2018 migros money club rezaleti

    bu sabah 05:30'da babamın acı acı çalan telefonunun sesi ile uyandık. ramazan ayında değiliz ve henüz sabah ezanının okunmasına bile neredeyse yarım saat vardı.
    böyle saatlerde bir telefon çalıyorsa, herkes bilir ki; gelen ya bir kaza, ya ölüm, ya da acil hasta haberidir. birçok farklı şehirde de akrabamız olduğundan, babam başta olmak üzere hiçbirimiz gelen çağrıyı hayra yormadık. babam telefonunun ekranında 444 10 44 gibi, tanımadığı ve hastane numarasına benzeyen kurumsal bir numarayı da görünce, eli ayağı titrer vaziyette telefonu açtı.
    arayan migros money club müşteri hizmetleri idi ve bir bant kaydı dinletiyorlardı. banttaki ses, migros money club kartı olan babamın, money club avantajlarından faydalanmaya devam edebilmesi için kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında veri işleme ve paylaşma iznini vermesi gerektiğini, az sonra dinletmeye başlayacakları 5 dakika uzunluğundaki bant kaydını sonuna kadar dinledikten sonra onay vermesi gerektiğini, son tarih olan 6 nisan 2018'e kadar bu onayı vermezse, money club kartının hiçbir avantajından yararlanamayacağını söylüyordu.
    babam tabii ki bu kaydı daha fazla dinlemeden ve bir onay işleminde bulunmadan telefonu kapattı. işin kötüsü asabi tansiyonu ve şekeri olan 60 küsur yaşındaki adam telefonu kapatmasının akabinde ciddi şekilde rahatsızlandı. tansiyonu ve şekeri fırladı. kendisini sakinleştirmeye çalışıyoruz. tabii ki hepimiz uykumuzu alamadan sokağa çıkacağız; işimiz, gücümüz, okulumuz var. bu da cabası!

    şimdi, migros ticaret a.ş'ye bazı sorularım olacak:

    1- en erken açılan marketiniz bile sabah 07:30'da açılırken, şubelerinizin çoğunluğu sabah 09:00'da, bir kısmı da 08:00 ve 08:30 gibi saatlerde hizmet vermeye başlayıp akşam saat 22:00'de kapanırken, siz bir müşterinizi nasıl olur da sabah 05:30 gibi uygunsuz bir saatte telefonla arayabiliyorsunuz?
    2- böyle bir saatte yaptığınız bu çağrının bir müşterinizin sağlığı açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini düşünemiyor musunuz? sonuçlarını göze alabiliyor musunuz? ailecek hepimizin huzurunu kaçırmaya hakkınız var mı?
    3- böyle bir saatte aradığınız bir müşterinize nasıl 5 dakikalık bir bant kaydı dinletmeyi teklif ediyorsunuz?
    4- migros money club kartı sahibi olan babam, zaten internet siteniz üzerinden 2 kez talep ettiğiniz bu izni yakın zamanda verdi, buna rağmen günlerdir izin talebi ile telefonuna mesaj atıyorsunuz. müşteriniz üzerine düşeni yapıp istediğiniz talimatı ve izni verdiği halde, neden üzerinize düşeni yapıp ilgili güncellemeyi sisteminizde yapmıyorsunuz da, günlerdir babamı mesajla ardından da bu sabaha karşı telefonla rahatsız etmeye devam ediyorsunuz? sizin sistem hatanızın bedelini müşteriniz ödemek zorunda mı?
    5- babam bahsi geçen izni vermemiş bile olsaydı, bu iznin verilmesi için koyduğunuz son tarih 6 nisan 2018. bu tarihe daha 10 gün varsa neden son günmüş gibi müşterinizi sıkıştırıyorsunuz? kaldı ki müşterileriniz bu izni vermek zorunda değil, sonuçları konusunda zaten uyarınızı yapmışsınız, bu müşterinizin kendisinin bileceği bir iştir, tercihlerine karışamazsınız.
    edit: dün gece bizimle benzer bir durum yaşayan birçok insan olmuş ve şikayetlerini şurada dile getirmişler: (bkz: 4441044)

    gündem editi: öncelikle duyarlılığınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler.
    gelen yorumlarda tarafımıza cevap hakkı doğuran bir mevzu var, o konuda görüş bildireceğim. rahatsız etme modunu bu olay vesilesiyle keşfetttiğimizi sanan ya da bu modu kullanmak zorunda olduğumuzu düşünen insanlar var. bu bağlamda kabahatin kurumda değil de bizde olduğuna karar vermişler. babam bu modu kullanmıyordu. kendisini arayan kişinin 1-2 dakika içerisinde aynı numaradan çağrısını yineleyememe ihtimalini düşünüyordu çünkü. ya da aramak yerine mesaj atma ihtimalini. kaldı ki kendisi belirli bir yaşın üzerinde bir kişi, eski tip telefon kullanan ya da akıllı telefonu iyi kullanamayan biri de olabilirdi. üstelik gelen tepkileri gözlemlediğim kadarıyla akıllı telefonu gayet iyi kullanan genç insanlardan da oldukça mağdur var; demek ki insanlar bu modu kullanmayı tercih etmemişler.
    yalnızca kendimizi etkileyen bireysel bir tercih olarak "rahatsız etme modunu kullanmayan" bizler suçluyuz da, birçok insanı rahatsız eden kitlesel bir arama yapan kurumsal bir firma mı suçsuz?

    saat 11:16 itibariyle aradıkları numaraya bir özür sms'i atmış money club:
    "değerli müşterimiz, dün gece tamamen çağrı merkezi operasyon sisteminden kaynaklı teknik bir arızadan dolayı arandığınızı öğrendik. çok üzgünüz, derhal müdahale ettik, lütfen özrümüzü kabul ediniz. saygılarımızla."
    benzer vakaların daha önce de yaşandığını okudum sosyal medyada. umarım bu son olur. o zaman özrünüzü kabul ederiz.

  • 16 yaşında harvard'a kabul edilen çocuğun sevinci

    çevresindeki arkadaşlarının onu içten içe kıskanıp kuru kuru tebrik etmek yerine en az onun kadar sevindiklerini görmek duygulandırmıştır.

  • prenses diana

    ölümünün 20. yılı sebebiyle 31 ağustos akşamı ntv'de yayınlanan "prenses diana'nın gizli dünyası" belgeseli'ni kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için paylaşıyorum.
    belgesel hakkında ntv'den alıntı:
    hikayesi her zaman başkalarının aracılığıyla anlatılmıştır. şimdi!.. benzersiz bir arşiv ile kendi sözleriyle diana… belgesel, diana’nın bugüne kadar gün yüzüne hiç çıkmamış dürüst ve uzlaşmacı tavrına dair diyalog ve röportajları izleyicilerle buluştu. 1992 yılında diana’nın charles ile olan evliliği öyle büyük bir sıkıntı içindeydi ki daha sonradan “galler savaşları” olarak adlandırılacak dönemin ilk kıvılcımını çakmasına yetti. bu savaş diana’nın bbc’nin panorama programına çıkmasıyla zirve noktasına ulaştı ve charles ile boşanmalarıyla sonuçlandı. diana, bu iki olay arasında geçen iki yılı; kendini nasıl anlatacağı, nasıl konuşma yapacağı üzerine gizlice hitabet dersleri alarak geçirdi. hitabet eğitmeni peter settelen’dan aldığı dersler diana’nın tanımıyla onu “şişko, tıknaz tiki”den, ölümünün de gerçekleştiği 1997 yılında dünyanın en ünlü kadınına dönüştürmüştü. bu dersler amatör bir kamerayla kaydedilmişti. bunlar, diana’nın bilinen en el değmemiş görüntüleriydi. kayıtlarda belki de diana’nın en doğal, muzip, espritüel ve oldukça etkileyici hâllerine tanık oluyoruz.
    belgesel, diana’nın britanya masalına girişinden işlerin nasıl umulmadık bir noktaya gidişini anlatıyor. tüm bunların yanı sıra diana’nın asıl hayat hikayesi; hırs ve korkuları da mercek altına tutuluyor. güçlü, zaman zaman hataları da olan, ama geniş kitlelerce saygı duyulan genç bir kadının hayat hikayesi… çocuklarını korumak için kendi gücüne güvenen bir anne. diana’nın hayatının bu yönü, tüm güçlü ve zayıf yönleriyle; hepimizin yakından tanıdığı kamuya dönük kişiliği ile bir araya geliyor.
    diana’yı yakından tanıyanların röportajlarına ek olarak, yaklaşık 10 yıl boyunca diana’nın dans eğitmenliğini yapan anne allan, diana’yı charles ile evlenmeden önce tanıyan ve evliliği boyunca da yanında olan doktor james culthurst, yıllarca diana’nın korumalığını yapmış ken wharfe ve yaklaşık 10 yıl diana’nın resmi işlerini yürütmüş, “galler savaşı”nın tanıklarından patrick jephson’a ait röportajlar bulunuyor.
    dünyada derin yankı uyandıran ingiltere yayının ardından...
    edit piaf: kendisinin ingiliz gizli servisi tarafından öldürülmesine sebep olarak özel hayatına dikkat etmemesi, müslüman erkek arkadaşı ve ondan sahip olmayı planladığı çocuğu gibi gerekçeler gösterilse de; birtakım gizli röportajlarında ve yakın çevresi ile dertleşirken diana'nın da dile getirdiği bir başka olasılık vardır: halk boşanmalarına rağmen prenses figürü olarak diana'yı benimsemiştir ve charles'ın bu figürden kurtulup önce camilla'yı eşi ardından da prensesi yapabilmesi için kraliyetin diana'dan kurtulması gerekmektedir.
    yalnız hesaplayamadıkları bir şey vardır. halk ölse de prensesi'ni hiçbir zaman unutmayacaktır.

  • italyan denildiğinde akla gelen ilk şey

    (bkz: coşku)
    bu adamlar her şeyi coşkuyla yaparlar. coşkuyla konuşur, coşkulu jest ve mimikler kullanırlar. mimarileri, sanatları coşkuludur. yemekleri coşkuludur. modaları coşkuludur. aşkları coşkuludur.