supurgesini satan cadi15
profili

  • gerçek vaka sayısı sizin için önemli mi

  • borsa istanbul

    saglik sirketlerinin yukselmesi bir nebze anlasilir, adamlar viruse ilac bulmasa da salgin durumunda ilac harcamalari artacak cunku. ancak perakende magazalar ve gida firmalarinin yukselmesi sacmalik ve bu gaza gelip alanlar da yarin cok pisman olacaklar. ınsanlar stok yapiyor diye magazalarin karliligi mi artacak? sadece satislar one cekilmis olacak. adam 10 paket makarna aldiysa o 10 paket makarnayi yine ayni surede tuketecek. degisen bir sey olmayacak.

  • paypal

    vergi ayagina paypal'in gidisini mesrulastirmaya calisan ve savunan zircahillere sesleniyorum.

    onceden sirketim vardi vergi veriyordum. paypal gidince sirketi kapattim. yurt disina tasidim. gecen sene vergi kacakciligiyla ciddi mucadele eden hatta bu ugurda paypal'i engelleyen sevgili devletimiz yeni bir varlik barisi cikardi. yurt disindan para getir ne vergi alacagiz, ne de kaynak soracagiz dedi. bu baris her iki uc yilda bir yapilir. ben de 0 vergi ile 40.000 dolar kadar para transfer ettim. paypal olsaydi en az 15.000'i vergiye gidecekti. haklisin iyi ki kapanmis paypal. artik vergi bile vermiyorum.

    hala otur cok guzel oldu de sen. oh be paypal gitti vergi kacirma donemi bitti. aptal desem aptala hakaret olur. bir de paypal ofislerini sunucu saniyor. ona yorum bile yapamayacagim. devletin bu isten karli ciktigini zanneden adama laf anlatilmaz ki... adamlar paypal ile yurt icine doviz sokanlari engelliyor guya vergi ayagina, sonra yeter ki parani bize getir kaynagini bile sormayacagiz, vergi de almayacagiz diye yalvariyor. burada bir celiski ve mantiksizlik gormeyen adama bir cuval saman hediye edecegim. devlet biraz daha sagsin bunu diye...

  • 150 bin euro ile tr'de yapilabilecekler

    ıyi ki 150.000 euronuz yok. bu kafayla da olmaz zaten.

    adam 1 milyon lirayi betona gomup aylik 3000-5000 kira geliri ile gununu gun edecek, turkiye'yi gezecek. tabii onu da su ekonomik darbogazda duzenli alabilirse. deprem vergisi, emlak vergisi ve diger masraflari saymiyorum bile, ya da dairenin bos kalacagi donemleri... bahsettigi kira geliri de yoksulluk sinirinin bile altinda. evet eksicilerin tavsiyelerine uyarsaniz yoksulluk sinirinin altinda gecinmeye calisan bir milyoner olursunuz iste.

    emlak balonu niye patlamiyor diye soranlar varsa bu basligi okusunlar.

  • the economist'in erdoğan'a kapıyı gösterin tweeti

    --- spoiler ---

    kararsız sağ seçmeni erdoğan'a yönelten bir yazı olmuştur.

    --- spoiler ---

    sikecem o kararsız sağ seçmeni. her bokta erdoğan'a yöneliyorlar.

    sinir bir yana, yoktur öyle bir seçmen profili. çünkü osuruklu göte arpa ekmeği bahane.

    edit: yanlış anlamayın, seçmene filan küfür ettiğim yok. her olayda "erdoğan'a yarar" diye tespit sıçarak algı yaratmaya çalışan beyinsizleredir küfrüm.

    kararsız kimse böyle bir tweet üzerine kalkıp da erdoğan'a oy vermez, gizli erdoğancı değilse tabii. tekrar diyorum, kararsız ya da başka bir parti seçmeni böyle olaylarla oyunu değiştirmez. gizli erdoğancı değilse ve ne yapıp edip de erdoğan'a versem diye bahane aramıyorsa.

    zaten 16 yıl kılıçdaroğlu liderliğindeki korkak muhalefet de "ay bu erdoğan'ın oylarını yükseltir" diye diye akpleşti. bu tiplere sorsak akp'nin oylarını yükseltmeyen hiçbir olay yok evrende. mesela bugün hava 25 derece, bu da erdoğan'a yarar kesin. mars'ta volkanik aktiviteler gözlenmiş, bu da kesin akp'nin oylarını arttırır!

  • gümrük limitinin 30 euro'dan 22 euro'ya çekilmesi

    isterseniz 1 euro yapın. bütün elektronik ve gıda dışı envai çeşit alışverişimi amazon'dan yapıyorum. yapacağım. daha pahalı bile olsa!

    paramın yolsuzlara, hırsızlara, araplara, ekonomi coh eyicilere, geçmediğim köprülere, adımımı atamadığım saraylara, çocuk tecavüzcülerine gitmesi kadar rahatsız etmiyor inanın. bir de diğer yönden bakalım. satıcılar yönünden: dürüst, ahlaklı, beni önemseyen adamlar dururken şark kurnazı, malının arkasında durmayan adamları neden paramla semirteyim?

    dipnot: abd, gümrük vergisi sınırını geçtiğimiz yıl 200 dolardan 800 dolara yükseltmiştir. tabii orada tayyip gibi "halk adamı" bir yönetici olmadığı için normal.

    edit: çok mesaj aldım. amazon'dan alınca da yine vergi alıyor devlet deniyor. evet yine vergi ödüyorsun ancak doğrudan türkiye'deki bir satıcıdan aldığınızda devletin kasasına daha çok para giriyor. ürünü satın aldığın firma ülkeye ithal ederken gümrük vergisi ödüyor, sana satarken fiyata ötv, kdv, yerine göre trt bandrol payı vs. ekliyor. tüm bunlar devlete giden kalemler oluyor. bitiyor mu? bitmiyor. türkiye'deki firma; sana yaptığı satıştan elde ettiği karın %30 civarını yine gelir vergisi olarak devlete ödüyor.

    buna ek olarak hb ve n11'den yapılan her alışverişle bu kokmuş düzeni destekliyorsunuz. çünkü bu firmaların büyük çoğunluğu hükümet yandaşı. yani paralarınız size yol, su, elektrik olarak değil; daha çok hakaret, daha çok baskı, daha büyük kazık olarak geri dönüyor.

    şayet amazon'dan yaptığım alışveriş; bir kuruş bile olsa bu hükümete daha az para aktaracaksa yurt dışından alışveriş yapmaya devam edeceğim. nasıl ki devlet yemiyor içmiyor ufak hesaplarla milleti daha nasıl soyarım diye düşünüyorsa ben de bu konuda ufak hesap yapıyorum. unutmayın eğer biz doğrudan yurt dışından aldığımızda bunların cebine daha fazla para giriyor olsaydı bırakın limiti düşürmeyi limiti tamamen kaldırırlardı. hatta yurt dışından alışveriş yapmamız için bizi teşvik bile ederlerdi. cari açık filan umurlarında değil.

  • 24 ocak 2018 hdp'lilerin açlık grevine başlaması

    bunlar zaten bildim bileli terörist destekçisiydi. taa parti adı değişmeden önce de. buna karşın mecliste yer aldılar. dünyada başka bir eşi var mıdır bilmiyorum. önce özgürleşme ayağına şımartıldılar akp tarafından, sonra chp tarafından şımartıldılar. şu anda ölmesini ilk istediğim kişi bahçeli olmasına karşın bu partiye destek vermeyen tek parti ilginç şekilde mhp olmuştur.

    önceden ortalık sakinken insanları kandırıyorlardı ama maskeleri iyice düştü.

    ayrıca alenen milliyetçi, kafatasçı bir partinin de "sol parti" olarak anılması bir başka absürtlüktü. o zaman mhp de solcu.

    teröristler için ölüm orucu tutan kişi net teröristtir. bunu da ona buna terörist yaftası yapıştıranlara uyuz olan birisi olarak söylüyorum. ve adalet karşısında terör suçuyla yargılanmalıdırlar.

  • binance

    bu dilencilerle ilgili bir bilgi paylaşayım. diyelim ki bu adamlar 40 kişiyi bu siteye üye yaptılar ve bunların hepsi de aktif kullanıcı ve hepsi günde ortalama 1000 liralık işlem yapıyor. ayda 1,200,000 liralık hacim yapar.

    binance %0.05 işlem ücreti alıyor ve bunun %20'sini üye getiren kişiye veriyor.

    1.200.000 liralık işlem hacminin komisyon miktarı 600 lira yapıyor.

    bunun yüzde yirmisi bizim dilencilere gidecek: 120 lira

    ki bakın bu çok iyimser bir matematik. bu adamlar spam yapmasına rağmen 40 kişi üye yaptıklarını zannetmiyorum. yapan varsa da her üye olan aktif şekilde kullanmayacaktır. kullansa bile aylık 1200000 liralık işlem hacmi oluşturmayacaklardır. yani taş çatlasa adamların eline aylık 20-30 lira geçiyordur diye tahmin edersek yanlış olmaz.

    o yüzden bu adamlara dilenci demek dilenci mesleğine hakaret oluyor. dilenciler 20-30 lirayı bir saatten kısa sürede kazanıyorlar ve onlar bile bu para için buradaki şerefsizler kadar düşmezler.

    bir de engelle engelle bitmiyorlar. bitse neyse... zombi gibiler. site üye alımını kapatsa bu sefer de başka borsaların linklerini atıyorlar, sefil yaratıklar. 7/24 refli link atana kadar o süreçte bilgisayarlarını kapatsalar daha çabuk zengin olabilirler aslında...

  • binance

    acilen referans linkine ihtiyac var. referans linki paylasana 120 btc verecegim.

    buradan kimi serefsiz sozluk yoneticilerine sesleniyorum. bir dostumun hesabini kendi sinema bloguna link veriyor diye ucurmustunuz. gerekcesi reklammis.

    yeter artik o reklamsa bu ne? sozluk copluge dondu yeminle! refli link yasaklansin, bir kampanya baslatalim artik. asagiladiginiz donanimhaber forumu daha seviyeli

    bir de silip silip ayni seyi yaziyorlar. bunun adi spamdir arkadas. ac kopek gibi burada link paylasana kadar git emek ver blog ac, youtube kanali ac oyle link ver de yaptigin bir ise yarasin.

    benim binance'dan yapacagim bin liralik islemden 50 kurus islem ucreti aliyorlar. yani 25 kurus buna gidecek. ıste tum bu kirlilik bu kadar para kazanmak icin. dilenci deyince kiziyorlar. buradan 3-5 kisi uye olunca sanki zengin olacaklar.

  • netflix ücretsiz 3 aylık üyelik

    lafa geldi mi bu ekşicilerin hepsinin milyon doları var. ama gel gör ki kaç gündür bedava netflix dileniyorlar. donanımhaber'de bile böyle ölücülük görmedim ben.

  • 1000 adet hurda telefona 170 bin € isteyen satıcı

    sırf gıcıklık olsun diye "villa ile takas düşünür müsünüz?" diye mesaj attım.

    edit: "olur" diye cevap gelmiş.

  • memura yüzde 12.5 zam müjdesi

    haberi okursak iki yılda %3+3+3+3 zammın toplamından bahsediyor. iki yıl az olmuş. şöyle on yıllık zammı toplayıp "yüzde 60 zam müjdesi" diye de haber yapabilirdiniz.

    çomarın aptallığını hafife almayın, inanır.

    ayrıca neden iki yıllık teklif verilmiş anlamadım. galiba önümüzdeki iki yıl enflasyon yüksek olacak. %20'yi rahat aşar. %12.5 zam ile vazelin alırsınız bol bol. her sene istikrarla büyüyen kazığa yer açmak lazım.

    edit: toplu sozlesmeler iki yillik yapildigi icin boyleymis. bilgilendiren yazarlara tesekkurler. memurluk ya da maasla alakam olmadigi icin bilgim yoktu o konuda. fakat iki yillik enflasyonun sahte tuik rakamlariyla bile %12'yi asacagi da bir gercek.

  • sahibinden.com'da satılan sürrealist koltuk takımı

    başıma bir iş gelmeyecekse beğendiğim koltuk takımıdır. evin dekoruyla (parke ve duvar) uyumlu olmadığı için pek hoş durmuyor ancak uygun koşullarda eve sınıf atlatacak bir takım bence. işin içinde bir bit yeniği yoksa 450 lira da çok ucuz. yerim olsa alırdım.

  • en sevimli gelen 3 hayvan

    kimse de dememis nereye gelen?

  • rte ile zirve yapılsa yazarlar ne sorardı

    ciddi seyler sordugumda dogru cevap alamayacagim icin asagidaki gibi sorular olurdu:

    kar yagdiginda kara basarsak karabasan mi oluruz?

    viyana kusatma'sinda kac kus atilmistir?

    saatleri geri alirken zafer caglayan'in saati de geri alindi mi?

    ıcim gecti, bir sonraki icim kacta gelir?

    hakkin rahmetine kavusursak biter miyiz biz?

    parami altina yatirmistim. kalkar misin geri alacagim?

    ıstahimiz kacarsa kovalanir mi?

    ay dede ise ebem kimdir?

    yag fabrikasi acacagim. adini "sen kimsin" koyabilir miyim?

    bulasik makinesi alirsam kendime asik bulabilir miyim?

    sut anneyi kullandiktan sonra buzdolabinda mi saklamaliyiz?

    doviz burosu dolarimi garanti suresi dolmadan bozarsa ucretsiz tamir ettirebilir miyim?

    kisi basina dusen milli gelir hafiza kaybina neden olur mu?

    ben selami cok seviyorum. oldugumde vermeseler olmaz mi?

    odunu patlatmak icin sisirmek sart mi?

    madam agda'nin kocasi sir agda midir?