itisallaboutfamily5
profili

  • ikimiz de çalışıyoruz ev işini neden ben yapıyorum

    sozlukte ve gunluk hayatta surekli olarak karsima cikan isyan cumlesi. daha kapsamlisi ise 'modern toplumda artik hem kadinlar hem de erkekler calisip ev ekonomisine katki sagliyorken, evden ayni anda cikip, ayni anda giriyorken, neden ben eve gelince yemek bulasik camasir utu ile ugrasiyorum, kocam ise televizyon karsisina gecip pinekliyor?' seklindedir.

    simdi burada kadinlarimiz, modern toplum elestirisi yaptiklarini dusunup, haklarinin yendigi iddiasiyla bu argumana bayiliyorlar. benim soylemek istedigim sey ise su, eger boyle bir durum varsa tamamen sizin yuzunuzden. evleneceginiz adami devlet mi atiyor? anneniz babaniz zorla mi nikahliyor? belediye kapiniza birakip kaciyor mu? eger zaten meslek edinmis ve kendinizi gelistirmis bir bireyseniz kimse sizi zorla evlendiremez.

    bu durumda da zaten kendi sectiginiz partneriniz okuz cikti diye toplum elestirisi yapip, kadinlarin guncel durumunu modern kolelik olarak tanimlamaniz cok gerzekce. eger evlenince boyle oldugunu ogrendim ve simdi bosanmaya cesaretim yok diyorsaniz o da sizin probleminiz ve ozguven sorununuzdan kaynaklaniyor.

    ben hicbir sekilde ev islerini esime yaptirmayi dusunmuyorum, tamamen yari yariya veya yorgunluk durumumuza gore ufak fedakarliklarla goturmeyi umuyorum. ıkimiz de yorgunsak dursun bulasiklar camasirlar bir gun ortalikta dunyanin sonu degil. zaten bana hizmet edecek, yemegimi hazirlayip utumu yapacak kadina ben birey olarak saygi duymam ve iliskinin yurumesi imkansiz olurdu.

    tabi erkeklerimizin cogu guclu kadin figurunden deli gibi korktuklari icin bu soyledigim sekilde yasayacak erkek bulmak zor olabilir, ama yapacak bir sey yok. o tip erkekleri bulabilecek sekilde davranabilir veya yalniz yasayabilirsiniz herhangi bir okuze hizmet edeceginize.

    degistirmeye gucumuzun yetmeyecegi seylerden sikayet etmeyi anliyorum ama es secimi onlardan biri degil.

    not: mesaj atip durmayim olum dusuyor mu boyle kiz diye, 6 temmuzda evleniyorum basim bagli benim :)

  • 6000 liraya satılan suriyeli çocuklar

    ülkemizin yine yabancı basında, gururla yer almasını sağlayan haberde konu olan çocuklardır.

    https://www.thetimes.co.uk/…ide-in-turkey-tgpbgx9m6
    https://twitter.com/…abet/status/906787317393784832
    http://t24.com.tr/…-liraya-satiliyor-iddiasi,437759

    bu tip haberlerin yurt içinde hiç yapılmaması gerçekten çok enteresan. bu kadar iğrenç bir durumu haber yapmaya değer görecek hiç kimse yok mu bu ülkede? whatsapp'tan vatandaşın gönderdiği saçma salak videoları toplayıp haber diye sunmak mı sadece habercilik? ya da gazetecilik sadece 3. sayfa haberleri yapmak mı?

    haberin içeriğine gelip buradan biraz farkındalık yaratmak gerekirse;

    haberde suriyeli 18 yaşından küçük kız çocuklarının, ailelerinden para karşılığı satın alınarak, ikinci eş olarak nikahlandığı, daha sonra bu iğrenç adamların 'sıkıldığı' zaman bu çocukları boşadığı anlatılıyor. tabi burada dikkat çeken nokta, bunu yapan iğrenç heriflerin, 'sözde günaha girmiyor' oluşu. adam kanundaki açığı kullanır gibi, dini nikah yapıp, bütün pis işlerini gerçekleştirip, sonra da bir iki ay sonra boşanıyor.

    sonra 5-6 bin daha verip yeni bir çocuk satın alıyor. yazarken bile insan iğreniyor. haberde dikkat çeken diğer bir durum da, çocukların sipariş üzerine özel şekilde bulunması. haberde bir adamın 'yeşil gözlü, beyaz tenli, uzun ve 17 yaşından büyük olmayacak' bir çocuk sipariş ettiği yazılıyor.

    saçma sapan 'yahu 21. yüzyılda böyle şeyler olur mu ' romantizmine gerek yok. böyle şeyler malesef dünyanın dört bir yanında, gelişmemiş coğrafyalarda oluyor. ama bize 'hala' bu kadar yakın yerlerde oluyor oluşu, sözde 'süper, hak din, hoşgörü dini, temiz ahlak dini' islamiyetin olduğu yerlerde oluyor oluşu, ve bu tip olayların azalmasını geç, yüksek bir hızda artıyor oluşu insanı düşündürüyor, kahrediyor.

    burada bence en önemli şey, temel ahlak kurallarının oturmamış olması. insanların davranışlarını ahlak kurallarına göre temellendirmemesi. insanlar davranışlarını, evrensel ahlak ve akıl üzerine inşa etmez, bu davranışlarını, üzerine hiç düşünmeden, dini kurallar üzerine inşa ederse, ortaya böyle iğrenç durumlar ortaya çıkar işte.

    bu insanlar bir çocuğa hiçbir şekilde el sürülemeyeceğini, alınıp-satılamayacağını, bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu kendi akıllarıyla idrak edemiyorlar. çünkü üzerine düşünüp kendi vicdanlarıyla bulmaları gereken ahlaki değerler onlara hazır bir şekilde 'din' veya 'din adamları' aracılığıyla servis ediliyor. ve ne yazık ki bu servisi yapan din, 9 yaşından büyük kız çocuklarıyla evliliği, cinsel ilişkiyi onaylıyor. tanrının onayladığı şey üzerine düşünmek, eleştirel bir şekilde yaklaşmak zaten bu insanlar için cehennemlik bir günah, 'şirk koşmak'.

    bu insanların yaptıklarını hangi kitap hangi peygamber onaylarsa onaylasın, bu insanlar kökü kurutulması gereken ve ıslah edilmesi gereken, kanunlar karşısında cezalandırılması gereken iğrenç insanlardır.

    ve o çocuklar kurtarılması gereken, modern insanların sessiz kalmaması gereken, masum yavrulardır.

  • fatih terim dayağı yedi kaçtı

    https://twitter.com/…omtr/status/886297704028147712

    agzim acik izledigim roportajda gecen cumle. sadece bu da degil, adam gordugum yerde de dovecegim, sizin araciliginizla soyluyorum, araya da adam koyup yalvariyor, bana yalvarmasin diyor.

    simdi adamin tam bir gereksiz, comar oldugu ortada lakin, fatih terim, arda, emre, volkan, burak gibi adamlarin boyle baltayi tasa vurmalarina bayiliyorum.

    oyle isinde gucunde egitimli sessiz sakin adamlari tehdit etmekle olmuyor iste bu isler. el yumrugu yemeyen kendi yumrugunu balyoz zannedermis. oyle dayagi yiyip kacarsiniz iste. son olarak da;

    (bkz: yiyin birbirinizi ete para vermeyin)

  • şehit babasına hakaret edenlerin ekran görüntüleri

    bir insana sirf oglundan dolayi saygi duymak mi gerekiyor hic anlamadim? sehit babasi veya annesine uzulmemin tek sebebi evlat acilari yasamis olmalari ki bu durumda adam evlat acisi yasamadigini kendi soyluyor.

    yani adama uzulmek, sempati duymak icin bir sebep yok ortada, kaldi ki yaptigi aciklamadan dolayi insanlar antipatik bulmus. suradaki olay bile icinizdeki pisligi gosteriyor yalniz, birilerini sikayet edelim belki bir sey cikar insanlarin basina is acilir kafasiyla mal bulmus gibi kosmussunuz.

    sehitlik kavraminin oldugu yerde kimse oglu icin isyan edemez bu memlekette, ettigi an dinsiz, imansiz, vatan haini olur lakin bu amcanin kafasi iste bambaska. bu biraz da kendi sevgisizliginden kaynaklaniyor yoksa ne olursa olsun insan evladi icin uzulur kahrolur.

  • 25 haziran 2017 lgbt onur yürüyüşü

    yahu gerizekalı mısınız numara mı yapıyorsunuz?

    insanlar cinsel yönelimleriyle veya kimlikleriyle onur duydukları için yürümüyorlar, sizin gibi davarlara farkındalık yaratmak için yürüyorlar.

    ben heteroseksüelim ve hiç yürüme ihtiyacı duymadım bıdıbıdıbıdı. e duymazsın tabi öküz kim sana heteroseksüelsin diye hakaret etti, saldırdı, yaşama hakkını kısıtladı, dövdü, hastalıklıymışsın gibi baktı? bu insanların tek derdi onlara karışmamanız o kadar?

    ben hiç heteroseksüel olduğumu kimsenin gözüne sokmuyorum diyen mal var yahu? sevgilinin elini tutmuyor musun sokakta olum salak mısın? bu adamlar da örneğin bunu yapınca kimsenin gözüne sokmuyor, sevgilisinin elini tutuyor mesela sadece. ama el ele tutuşmuş iki erkek görseniz en anlayışlınız ayı gibi bakar 100 saniye gözlerini ayırmadan. ki ibne diye laf atılıp dayak yemeleri daha olası.

    yani kimsenin derdi bir şeyleri göze sokmak, marjinal olmaya çalışmak, hava atmak değil. kapalı kapılar arkasında ilişkilerini yaşamak bu ortamda daha mantıklı ve hayatta kalma açısından daha tercih edilebilir seçenek ama doğrusu bu değil. doğrusu onların da toplum içinde saklanmadan yaşayabilmeleri.

    çocukları anne sevgisini nereden alıyor diyen arkadaş da maşallah anasından aldığı sevgiyle ne kadar da anlayışlı tatlı sevgi dolu olmuş gözlerim yaşardı. bu adamlar zaten annesiz babasız çocukları evlat edinebilirler ancak gerizekalı? onlar olmasa ne anne ne baba sevgisi görür bu çocuklar. ayrıca anne sevgisi baba sevgisi çok da farklı şeyler değildir, önemli olan sevgidir. bu sevgiyi verebiliyorlarsa sıfatların hiçbir önemi yok. al da sevgi gör;

    https://www.instagram.com/p/bvgepwyhnjb/