altinkafestekibulbul6
profili

  • nece konuştuğu anlaşılmayan ingilizce öğretmeni

    içi boş insanın sahip olduğu özgüvenle alanında donanımlı insan bir araya gelse nolur sizce? uber form.

    işte ülke böyle içi boş ama kuru özgüvene sahip insanlar mezarlığı oldu.

    ablanın hiç arkadaşı da mı yokmuş uyaracak.

    aksanını geçtim ingilizce bilmiyor. biri bunu ona söylesin. burada acı gerçekle yüzleşmesi hoş olmayacak.

    göremeyenlere ipucu: (bkz: meltem banko)

  • fransızların ingilizce konuşmama takıntısı

    alt üstü iş için bir haftalığına gittiğim allahın sidikli parisinde çok kez başıma gelmiş ırkçılıktır.

    akşam yorgunluk atmak için yanımızda fransızca bilen tunuslu bir arkadaşla birlikte birer bira içelim diye bir irish pub da oturalım dedik.

    tipik vitaminsiz çelimsiz sarı pipi garson yanımıza geldi ve tabi ki turist olduğumuz kabak gibi ortada olmasına rağmen fransızca sipariş almaya çalıştı.

    burada yaşayan ama fransızca konuşmaktan imtina eden bir göçmen olduğumuzu sanmasın diye gayet nazik ve sempatik bir şekilde burada yeniyiz ne önerirsin diye sorma gafletinde bulundum. o vitaminsiz domuz suratını asarak kızgın kızgın fransızca konuşmakta ısrar etti arkadaş.

    dedim belki ingilizce bilmiyordur. sordum biliyor ama konuşmayı tercih etmiyormuş. tam tunuslu arkadaş devreye girecekti ki dedim bir sn.

    kaldırdım kaşlarımı ve olabilecek en vurgulu tonlamayla türkçe konuşmaya başladım. ben soruyorum bu fransızca birşeyler cevap veriyor. iş inada bindi ben yine türkçe yardırdım ama sinirden patlıyorum. sonra bu da kızarınca ingilizce olarak gördün mü ikimizde birbirimizin dilini bilmek zorunda değilmişiz deyince burnundan soluya soluya siparişini not aldı ve siktirolup gitti.
    orgazmdan daha değerli anlardan bir anıydı sözlük .

  • kurumlarda kahvaltı ve sigara yasağı uygulaması

    içinde kırbaç faktörünü eksik bulduğum uygulamadır.

    her ay maaşımızın en az 3 te 1 ine vergi adı altında el koyan devlet aynı adalet hak hukuk anlayışını keşke maaşlara da sirayet ettirse mesela.

    ne ekerseniz vatandaştan memurdan işçiden onı biçersiniz.

    çalışan size kaptırdığı hakkını nakit olarak alamazsa vakit olarak alır.

  • öğrenciye 12 yılda ingilizce öğretemeyen sistem

    yıl olmuş 2018 millet dijital çağa atlamış hala sistem diyenler var.
    sistem sensin canım kardeşim.sistemsizlik de senin tembelliğin.

    şu farkı bi çözemediniz. beyninize gelsin biri yüklesin istiyorsunuz. haftada 4 saat alacağın dersle ingilizce ya da başka bir dil öğrenebileceğini mi sanıyorsun.gerçi uykuda ingilizce öğrenme gibi fantazileri olan bir milletten ne beklenir o ayrı.
    4 dil bilen ingiliz bir arkadaşımın 5. dili öğrenmek için yatağında kitapla yatıp kalktığını her sabah uyanır uyanmaz 15 dk kitaba bakmadan yataktan çıkmadığını bilmezsiniz ama sistem sistem diye kendinizi tatmin edersiniz. öğretmen iyi anlatamıyorsa aç internette zilyontane kaynak video app vs var. şu şark kurnazlığını bırakın artık. sorun tembellik ve dili hayatınıza yaymamanız.

    edit ihtiyacı: gelen eleştiri mesajlarına göre kendi çabasızlığını/kapasitesizliğini sisteme yükleme çabasında olan arkadaşlar sayıca fazlaymış.
    bir ingilizce eğitmeni (öğretmeni değilim) olarak söyleyebilirim ki türk öğrencilere ne yaparsanız yapın şikayet etmekten başka bir işe yaramıyorlar. bu konuda çok dertliyim çünkü her ders neredeyse bu konuyla ilgili seminerler veriyorum öğrencilere özgüven kazandırmak ve ilham verebilmek adına.
    tamam şu konuda türkler olarak ingilizceyi latin toplumuna göre zor öğrenmemiz bizim dezavantajımız çünkü dil ailemiz farklı. cümle yapılarımız ve bağlamlarımız farklı. avrupa da herkes zaten kullandığı kelimelerin farklı formlarını öğreniyor çünkü kelime kökenleri aynı. bu konuda hakkımızı yiyemeyiz.

    hocam hep grammer hep grammer nereye kadar diyenlere bir dönem sadece skills temelli bir ders programı uyguluyorum. sonra dinlediği bir parçada ya da sorduğum bir soruda grammer detayını kaçırınca ama hocam bize bunu anlatmadılar ki nereden bilelim. e o zaman senin neyine korelasyon kurup ingilizce öğrenmek. sonra vay efendim biz konuşmak istiyoruz. tamam çocuğum al bunlar ezberlemen gereken atıyorum 100 temel kelime. al bunlar da bu kelimelerin nasıl kullanıldığını gösteren readingler ve listening parçaları. bunları bir zahmet çalış gel.
    sonuç ne mi? bir sonra ki derste mal mal bakan umutsuz bir öğrenci sürüsü. neden çünkü beylerimiz üşenmiş ezberlemeye.
    neyse ya zaten aklı başında olan bilinçli insanlar bahanelere sığınmaz yapar öğrenir kime ne anlatıyorsam. ha bunu yapanlar da diğer sürüden bir zahmet farklı olsun hakkını ve ekmeğini yesin dil bilmenin.
    beni hanımefendi kişiliğimden çıkarıyorsunuz.

  • çok güzel bir kadın olmak

    keşke şu başlığa yazanların hepsi fotoğrafını da koysa.

    tanım: göreceli olan bir kavrama sahip olduğunu düşünmek.

  • karadenizlilerde damak tadı olmaması

    hep sesli bir şekilde dile getirmeye korktuğum gerçek.
    maalesef karadeniz mutfağını sevmiyorum sevemiyorum. tatsız tutsuz geliyor. ya da belki fazla abartıldığından beklenti yüksek kalıyor. ama bir akdeniz ya da mardin antep yemekleri değil yine de.