suyundan da koy3
profili

  • utanmadan otomatik vitesli araç kullanan erkek

    ben değilim...

    ben utanarak kullanıyorum. üstelik bunu kimseye anlatamıyorum utancımdan. arkadaş sohbetlerinde "sol ayağım debriyaja basmaktan felç oldu yeaa" falan diyorum anlamasınlar diye. yüzümün kızardığını görmesinler diye siyah cam filmi çektirdim.

    defalarca denedim, olmadı... eşim otomatik vitese geçtiğimden beri bana soğuk davranıyor. sanırım artık düz vitese geçmeliyim. ve gerçek bir erkek olduğumu kanıtlamalıyım. utanmadan yaşamak istiyorum!!!

  • kemal kılıçdaroğlu

    dededen chp li biri olarak birkaç söz söylemek istiyorum.

    koyu fanatik, militanlık düzeyinde akpli olan bireylerin, liderlerine laf söyletmemek adına saçmalamasından tiksinirken, kendi liderimi eksikleriyle, hatalarıyla kabul etmem, herşeye rağmen savunmam mümkün değil. eleştirdiğim insanlardan bir farkım kalmaz. bu yüzden eleştiriyorum, eleştirmeliyim, chp dostlarım, kardeşlerim, abilerim; eleştirmelisiniz...

    kk tam bir beyefendi olabilir. kk modern, ileri görüşlü, çağdaş, ilkeli, atatürkçü bir lider olabilir. ki öyle benim nazarımda. lakin görüldüğü üzere iktidara gelmek için yetmiyor bunlar..."adam çok haklı" olabilir de sonuçlar tatmin edici değil. bizim bakkal mehmet abi var mesela. oturup dinleseniz ağzınız açık kalır. kk gibi bir adam. nazik, akıllı... "bu çok saçma, çok hukuksuz, nasıl olabilir" gibi laflar kullanır sürekli. "helal olsun, ağzına sağlık mehmet abi" dersiniz mütemadiyen. lakin mehmet abi bir lider değil...

    birkaç çomar "ateşli değil, hitabeti zayıf vs vs" dedi diye çomarla hemfikir olmamak adına aksini savunamıyorum ben. bir yere varamıyoruz. "başka bir lider ile daha iyi sonuç alınamaz...." fikrinden acilen vazgeçilmelidir. partinin başına geldiğinden beri elle tutulur bir başarıya imza atamamış bir liderle devam etmektense deneyip yanılmak daha iyidir. chp seçmeni atatürk'ü izler, parti liderini değil. yerine gelecek kişi chp oylarını istese de düşüremez merak etmeyin.

    "olsun, kk adam gibi adam...." dedi geçen gün bir arkadaşım. iyi de, maksadımız iktidara gelmek değil mi? "memleket boka batmaya devam etsin, olsun, kk kendini bozmasın" diyerek nereye varacağız?

    kazanamadığımız insanlar hangi dilden, hangi üsluptan anlıyorsa, ne lazımsa yapabilen bir lider lazım bize. çomar dediğiniz insanları da kazanabilecek bir lider lazım.

    "biz %25'iz, biz bize yeteriz, kk iyidir, beğenmeyen çomardır" söylemi bizi hiçbir yere ulaştırmayacak.

    derdiniz spor olsun diye siyaset yapmak, takım tutar gibi parti fanatizmi yapmaksa o ayrı....

    dededen chp'li bir adam olarak konuşuyorum. şehrimde gece yarılarına kadar chp bayrağı asıp, deniz baykal ile aynı sofrada bulunmuş bir chpli olarak...kk bizi daha iyi yarınlara taşımayacak. bunu anlamak için kaç dönem daha lazım size, bilmiyorum.

  • 5 bin tl maaş alıp lcw'den giyinen erkek

    yok mu şu sözlükte şöyle tekstilden anlayan, ne bileyim mühendisliğini okumuş biri mesela?

    neyse. baba mesleğim konfeksiyonculuk olduğu için dilimin döndüğünce ben anlatayım bari.

    şimdi git lcw den 20 liralık bir tshirt al. sonra git çok kaliteli markadan 100 liralık bir tişört al. bunlar aynı tip ürünler olsun. basic tip. dikkat edilecek husus ise, etiketlerindeki kumaş türünün aynı olması...%bilmemkaç cotton falan yazıyo ya onu diyorum.

    hah işte o iki tshirt ten biri (lcw olanı) en kalitesiz kumaş ve iplikten imal edilmiş olsun. diğeri de (100 lira bayıldığın) en kaliteli işçiliğe, kumaşa ve ipliğe sahip olsun.

    en kalitesiz olanı 0,5 usd, en kaliteli olanı 2,5 usd ye imal ediliyor çinde. işçilik ve kargo dahil!!! ülkeye giriş fiyatı bu. nereden mi biliyorum? babam bu fiyatlarla rekabet edemeyeceği için kapattı atölyesini... sonra bu fiyatlardan "no brand" tshirtler getirtip üstüne baskı yaparak sattı pazarlarda...

    "yok artık" mı diyorsun? sor google amcaya polo tshirtlerde kullanılan supreme penye kumaşın en kalitelisinin bir topu kaç lira ve kaç tshirt çıkıyor bu toptan diye...

    lcw en kalitesiz ürünü üretiyor olabilir, ucuza satıp bir de sürümden kazanıyor da olabilir. 25 tl en kaliteli tshirt için bile makul bir kazanç getirir. lakin bir tshirte 100 lira bayılmanın herhangi bir izahı yok. gümüş iplikle dikilse bile o para etmez. götünüze giren kazıktan aldığınız zevk, kalite algısı yaratıyor zihninizde. hepsi bu.

    5 bin de kazansam 10 bin de kazansam bir tshirt alacağımda verdiğim paranın karşılığını alıp alamayacağımı düşünürüm markasından önce.

    evet 100 liralık tshirt yamulmuyor. tabi canım carbon fiber ya hani...

    matka takıntısı olmayan, parasını kullanmayı bilen, kimsenin ne düşüneceğini sallamayan adamdır.

    edit: o pahalı markaların kalıpları, kesimleri de güzelmiş. kalıp dediğiniz coca cola'nın sırrı gibi bişey mi? en beceriksiz terzi kalfasına götür o marka tshirt ü çıkartsın sana aynı kalıbı.