usesoap3
profili

  • sevgilisi olan erkeğin kızlara daha çekici gelmesi

    böyle bir şey gerçekten var mıdır yok mudur bilemem ama eğer "varsa", bu seçilmiş olana ilgiden ziyade;

    sevgilisi olan bir erkeği elde etmek, sevgilisi olmayan -boşta- bir erkeği elde etmeye göre çok daha zordur. bunu başarmak ise ego mastürbasyonudur ve insana kendisini iyi, güçlü ve değerli hissettirir. durum bana göre tamamen bundan ibaret. yani karşıdaki insandan ziyade tamamen kişinin kendisiyle alakalı bir meseledir...

    bunu bir örnekle desteklemem gerekirse:
    - sevgilisi güzel bir erkek
    - sevgilisi çirkin bir erkek

    yukarıdaki iki erkekten sevgilisi güzel olanı elde etmek, kadına kendisini çok daha mükemmel hissettirir. çünkü sevgilisi çirkin olan bir erkeği elde etmek, başarı konusunda kadını yeterince tatmin etmez ve gözüne bir başarı olarak görünmez. yani "seçilmiş olanı elde etmek"ten ziyade, "güzele karşı seçilmiş ya da tercih edilmiş olmak" psikolojisi daha ağır basar bence. biraz düşününce; ikisi her ne kadar aynı kapıya çıkıyor gibi dursa da, bence aynı değiller.

    son not: eğer kadının amacı sadece cinsel birliktelikse; bu adam, bu kadınla cinsellik yaşıyorsa, benimle hayli hayli yaşar diye düşünerek, sevgilisi çirkin bir erkeğe de ilgi gösterebilir. bu da başka bir durumdur...

  • geceye bir kitap tavsiyesi bırak

    karamazov kardeşler* - fyodor mihailoviç dostoyevski

    bin küsür sayfa, kelimelerle ancak bu kadar güzel doldurulabilir; bin küsür sayfalık hikaye ancak bu kadar ustaca anlatılabilir. başka çok güzel kitaplar da var ama 700'e yakın okuduğum kitap arasında en hayranlık duyduğum, benim için en zirvedeki kitap bu kitaptır. hele ki zamanı ve imkanları göz önünde bulundurunca... bana göre her kitapseverin mutlaka ama mutlaka okuması gerekir.

    hatta tolstoy'un evini terk ederken yanına aldığı tek kitap olduğu söylenir.

  • roman okumak boş iş ya diyen tip

    satılan kitap sayısının her yıl yüzde 12 azaldığı ve böyle giderse üç nesil sonrasının dostoyevski'yi tanımayacağı dünyada, sokaktaki canlı bombadan bile daha tehlikeli tiptir.