tintobrass11
profili

  • adil serdar saçan

    ışıklar içinde uyusun, emniyet müdürü olduğu dönemde mafyanın kökünü kazımış ve fetö ile mücadele etmiş kahraman bir vatanseveri kaybettik.
    vefat ettiğini duyup başlığı altında sevinenler fetullah'ın köpekleridir, bu hesapları iyi takip edin.

  • dünya'nın ikinci çernobil'i erzincan'da oluşuyor

    erzincan iliç’te yüzde 80’i amerikalıların, yüzde 20’si de çalık grubu’nun olan bir altın madeni 2010 yılında üretime geçti. 2001 yılında sondaja başlandı ve 2010 yılından 2019 yılına kadar siyanürle üretim yaptı. ayrıca şirket 197 futbol sahası büyüklüğündeki siyanür ve sülfürik asitli atık havuzunu 600 futbol sahası büyüklüğüne çıkaracağı bir projeye hazırlanıyor.
    projede kullanılan 40 kimyasaldan 23 tanesinin direkt kanserojen.
    atık barajının büyüklüğü 66 milyon ton, derinliği 1280 metre, çapı 197 futbol sahası büyüklüğünde. burası 640 futbol sahası büyüklüğüne çıkacak. kullanılan kimyasallarda %14.000 artışa gittiler.
    doğayı korumak ve bu projenin durdurulması mücadele eden sedat cezayirlioğlu durumu şöyle izah ediyor:
    “atık barajının büyüklüğü 66 milyon ton, derinliği 1280 metre, çapı 197 futbol sahası büyüklüğünde. burası 640 futbol sahası büyüklüğüne çıkacak. kullanılan kimyasallarda %14.000 artışa gittiler. atık barajının 25 yılda dolması gerekiyordu, 2 yılda dolduğu için resmi ismi evaporatör olan püskürtme cihazlarıyla barajdaki sülfürik asitli suyu çekerek atmosfere verdiler. bütün türkiye’yi kanser yapacaklar. bilimsel raporlara göre kaçak nükleer tesisten daha tehlikeli. siyanür artığını, sülfürik asit artığını soluduğumuz havaya veriyor.”
    kaynak

    edit: konuyla ilgili video https://youtu.be/mxhdtjjeln8
    edit 2: sedat cezayirlioğlu'nun facebook hesabından paylaştığı çed raporundan bir görsel

  • 9 ekim 2021 kılıçdaroğlu-suriyeliler toplantısı

    türkiye'nin koca bir sığınmacı kampına dönüştürülmesi, emperyalist bir plan olduğu için kılıçtaroğlu gibi siyasetçiler halkın gazını almak dışında birşey yapamaz.
    rusya ve suriye ile iyi ilişki kurmadan, suriyelileri geri gönderemezsiniz.
    ayrıca kimse mülteci - sığınmacıları kollarından sürükleyerek sınır dışı edin demiyor zaten.
    işyeri açma, emlak satın alma, vatandaşlık gibi şartlar zorlaştırılırsa, onlar tıpış tıpış gitmek zorunda kalacak zaten.

  • enes batur hayal mi gerçek mi

    az önce kültür bakanlığı'na şikayet ettiğim filmdir.
    ve sorumlu her anne babanın aynı şekilde davranmasını, tavsiye ediyorum.

    çünkü bu filme, çöplüğe dönen türk komedi sineması yığınına katılan sıradan bir film muamelesi yapılamaz!

    enes batur denen şahsiyet, milyonlarca çocuk hayranı olan, aslında ekran başında boş - çöp bilgi üreten ve bundan para ve şöhret kazanan biri.
    bu filmde de bunu nasıl yaptığını, bir asosyal çocukken anne ve babasının sert itirazlarına rağmen nasıl youtuber olduğunu anlatan bir film.

    70-80'lerde türeyen evden kaçıp, istanbul'a gidip ünlü olacağını düşünen bir zamanların kuşağını, şimdi çocuklarda farklı bir şekilde dolaylı olarak oluşturacak bir filmdir.

    bilen bilir bu youtuber denen güruhun çocuklar üzerinde ciddi etkileri var.
    çoğu çocuk, şimdiden basit bir youtube kanalı açarak zengin ve ünlü olacağının hayalleri içinde.
    bu durum çok masum ve normal gelebilir ama, şuan yaşanan youtuber patlaması suni bir balon.
    ve bu balon, çocuklara asosyal olmanın bir dezavantaj değil, avantaj olduğunu, iyi bir eğitim alıp, iyi üniversiteler bitirmenin anlamsız olduğunu alttan alta çocukların beynine pompalıyor -ki bu film de açık açık bunun propagandasını yapıyor.

  • japonya'daki kürt mülteciler

    1200 olan nüfuslarının on yılda 1 milyon 200 bin olması ve akabinde japonya'dan toprak talep etmeleri ihtimal dahilindedir.

  • süleymancılar

    emin olun, gülen cemaatinin -akp'den önce- devlette tam palazlanmadığı zamanlarda, yurtlarında kalan, evlerine giden öğrenciler bunların ne kadar zararsız, ilim - irfan peşinde, amaçları allah rızası için 'hizmet' olan insanlar olduğunu düşünüyordu. cemaatin evlerinde ne bir siyaset, ne de bir parti isminin söylendiğini duymazdınız.

    şimdi bakıyoruz aynı şeyler sülaymancılar için söyleniyor.
    o zaman soralım; bu zararsız tarikat neden örgütlü bir şekilde hareket edip, finans kaynağı oluşturuyor, özellikle neden öğrenci yurtları açıp gençlere yöneliyorlar?

    artık bu kadar saf ve iyi niyetli olmayın, sevgili geri zekalılar, çünkü siz her yanıldıkça, memleket kaybediyor, insanlarımız ölüyor, çocuklarımızın geleceği çalınıyor.

  • annecim biz türküz ama okulda bulgarca konuşuluyor

    +annecim biz türküz ama okulda bulgarca konuşuluyor
    -çünkü bulgaristan'da yaşıyoruz evladım.
    +ama ben türkçe eğitim almak istiyorum.
    -evladım bizler azınlık olarak bulgar hükumetinden talepte bulunduk, umarım kabul ederler çünkü biz onlardan toprak talep emiyoruz, elimize silah alıp memurlarını öğretmenlerini, askerlerini öldürmüyoruz, sofya'nın göbeğinde bomba patlatıp, gençleri çocukları öldürmüyoruz, bulgar devletinin malını yakıp yıkmıyoruz! herhalde bulgarlar bu makul talebimizi, anlayışla karşılarlar.

  • cizre

    geçmişte yaşanmış "katliam" olaylarını, nasıl tek taraflı bugüne ısıtılıp ısıtılıp günümüze getirildiğini bir güzel anlamamıza neden olmuştur.

    burada "hümanizm" diye kendini paralayıp, ajitasyon üzerine ajitasyon yapanlar, yıllar sonra "cizre katliamı" diye karşımıza çıkarken, olaylara tanık olmayanlara, aynen yukarıda yazılanlar gibi olayı anlatacaklar.

    sanki pkk diye elli kanlı bir örgüt yok, cizre'de devlet yapılanmasını yok sayıp, kendi başına özerklik ilan eden silahlı bir örgüt ve ona %90 destek veren bir halk yok. yollara döşenen mayınlar yok, kazılan hendekler yok.
    olaylar öncesinde öldürülen onlarca asker - polis yok, sadece demokratik haklarını arayan masum insanlar ve onları yok yere öldüren katil devlet var!
    işte gelecekte böyle anlatacaklar, cizre'de olup bitenleri!

    orada ki masum sivillerin, masum çocukların ölümüne, vicdan sahibi herkes üzülür ama bu olaylar yüzünden ajitasyon mastürbasyonu yapan yavşakların, pkk'ya tek laf etmemeleri öyle bir ikiyüzlülük ki, sırf bunlar yüzünden kimsenin bir başsağlığı dileyesi bile yok.

  • tsk tarafından esir alınan vatandaşlar

  • ışid'e daeş denilmesi

    misal adamın biri zamanında ışid ile bir hukuku varsa ve hitap ettiği insanların en az %60'ı aptalsa, gün gelince "ben ışid'e destek verdim daeş'e değil" demek için yapıyor olabilir.

    (bkz: olmaz demeyin)

  • istiklal marşındaki kahraman ırk