ben senin bildigin yazarlardan degilim6
profili

  • hakan çalhanoğlu

    adam önündeki topu doğru düzgün vuramıyor. vursa gol olacak. herifler çıkmış sistem falan diyor, önündeki topa iyi vurup vurmamakla sistemin ne alakası var aq afaweawraw yemin ederim şu ülkenin en büyük sorunu ezberci eğitimdir. ezberliyorlar böyle sistem, taktik falan. her şeye aynı argümanları sunuyorlar. neymiş, sistem oyuncusuymuş. amk sistemi geç önce topa iyi vurmayı becer. tee allaam ya

  • çukur (dizi)

    şimdi tek tek bakalım;

    sezon finali spoiler

    emrah, nazım, selim, medet kesin ölenler. medet ölmemiş olsa vartolu'nun yanında olurdu zaten. vartolu'nun bu kadar çökmesi ve tinerciye dönmesinde medet'in ölümünün de payı var o kesin.

    bu arada emrah'a verilen tepkiler çok abartılıydı bence. ilk çıktığında iticiydi, karakterde klişe doluydu(klasik müzik seven psikopat) ama abartmaya da gerek yok. zamanla kendi için tutarlılığı ve karizması olan bir raya oturdu. zaten yan rol yani niye bu kadar coştular hollywood tarzı stilize bir kötü yan karaktere çözebilmiş değilim.

    gelelim düğüne... şimdi herkesi öldü gibi gördük ama, aması şu ki karaca'nın celasun'a attığı bir zarf var. şayet bu karakterler ölecek olsa böyle bir sahne niye yazılmış olsun? sadece o kısım bende soru işareti yaratıyor. o sebebten kesin herkes öldü diyemiyorum. akşın ölüp celasun ve karaca kalmış olabilir mesela. o düğünden 1-2 kişi sağ çıkabilir yani az ihtimal değil.

    ha 2 gelin ve sultan ana falan ölmüştür. onların bir işlevi kalmadı zaten.

    mesela kemal ölmezse de iyi olur. dizi ikinci sezon daha sokak odaklı, underground, dipten yukarı çıkma hikayesi olacak. böyle bir hikayede kavgası, dövüşü, manyaklığı tutmuş biri ikame edilir. hem tanıdık yüz olduğu için güven de verir izleyiciye.

    emmi - paşa - idris baba 3'lüsü... idris baba'yı diziden çıkarmak çok iddialı bir olay. hem karakter hem de ercan kesal ismi olarak. meliha mevzusu tam açıklığa kavuşmadı. öte yandan şunu farketmişsinizdir; finalde yamaç - vartolu - henüz bilmediğimiz x kişi, yeni bir idris - emmi - paşa 3'lüsünü sembolize etti. dolayısıyla bu 3'lünün ölmüş olması daha mantıklı. çukur'u kurtaracak ve yeniden kuracak olan sonda gördüğümüz yamaç - vartolu -x 3'lü ise, eskilerin hikayesinin bitmiş olması ve yamaç'ın gölge iktidardan çıkıp tamamen kendi hikayesini yazıyor olması lazım.

    sena ve sadiş ölmez. dizinin finali sena - yamaç, vartolu - sadiş çukur'da yeniden dirliği düzeni kurup, mutlu mesut yaşarken biter heralde.

    medet'i öldüren, sadiş'i kaçıran, düğünü tarayan, idris baba ve kardeşlerine pusu kuran psikopat kim olabilir? yeni işaretten yola çıkarsak, 3 nokta yok diğer işaretler birbirini kapatmış. yani koçovalılar yok, mahalle diye bir kavram bırakmamış(sokakta orospuların fink attığı, güvensiz bir yer) heralde çukur'dan çıkmış ama mevcut düzenin üstüne kurulmak yerine yıkmayı ve dağıtmayı seçmiş biri. cumali değildir heralde aq hangi psikopat bütün sülalesini katledebilir? kaldı ki cumali'nin çukur'dan bağımsız bu kadar büyük parası ve adamı olabilecek biri mi? bütün ailesini öldürecek bir karakter yaratmak fazla abartı olur. mesela selim'i az çok anladık derdi neydi nasıl bir sorunu vardı ama cumali böyle biri çıkarsa insani bir tarafı olmaz ve onu da açıklamak, seyirciye anlatmak çok zor olur. baykal falan da olmaz ayrıca. ne baykalı amq ayrık dişlerini sikeyim ben onun yeni ve iddialı bir isim olmalı kesinlikle. hep entrylerin sonlarına doğru böyle sinirlenmeye başlıyorum o yüzden güzel bir yaz mevsimi geçirmenizi temenni ediyor ve önümüzdeki sezona görüşürüz diyorum.

  • 14 mayıs 2018 alman futbol federasyonu açıklaması

    ilkay, mesut ve cenk'e davet cumhurbaşkanlığından gitmiştir büyük olasılıkla. bu 3'ü hadi cumhurbaşkanını ziyaret edelim diye aralarında kararlaştırıp gidecek hali yok. hayatın normal akışına ters.

    peki erdoğan bunları neden davet etmiş olabilir? kendisi avrupa'da öcü gibi görüldüğü için - en hafif tabirle - bu 3 topçuyla yan yana poz verip bir tür imaj düzeltme, meşruluk devşirme düşünmüş. bilhassa mesut premier legaue'in 5 star oyuncusundan biri diyebileceğin, oldukça sevilen biri. burda ne var yani gayet normal diye gezen beyinsiz ekşiciler tayyip erdoğan'ın bu 3 topçunun da toplumsal saygınlıklarından istifade ettiğini fark edemiyor. erdoğan bunlardan 10 kat zeki. hiç şaşırmıyorum bu gerizekalılar varken ülkeyi ele geçirmesine.

    neyse almanya federasyonunun açıklaması ise tamamen arabuluculuk amacı gütmekte. yazıldığı gibi ilkay ve mesut çok ciddi tepki yiyince federasyon tansiyonu düşürmek için bu açıklamayı yapmış olan bu.

    almanya futbol federasyonu; kendi ülkesinde doğan, yetişen, futbolcu olan ve almanya milli takımını temsil eden kişiler hakkında söz sahibi olabilir mi? mevzu bahis kişiler almanya'yı temsil edecekse, bu kişiler erdoğan'a yakın olduğunu gösteriyorsa, oranın insanı ve federasyonun da sorgulama hakkı olsun bir zahmet. her allahın günü milleti vatan haini ilan eden herifler şimdi demokrasi havarisi kesildi. almanya'ya gidip almanya başbakanıyla görüşen gazeteciler(ki gazetecinin mesleği) hain ilan edildi kaç kere aq.

    bir diğeri de bu açıklamayla erdoğan'ın ekmeğine yağ sürüldü diyenler... ulan zaten böyle siktiriboktan bir şeye tav olmaya müsait kafa yapısında seçmen yıllardır akp'ye basıyordur. rastgele bir gazete alsan hepsinde bu tür yurtdışında bilmem kim türkiye'ye düşmanlık yapıyor haberleriyle dolu. aynen almanya federasyonu açıklama yaptı, aslında erdoğan'a oy vermeyecek biri karar değiştirip oy atmaya karar verdi. allah akıl fikir versin ne diyeyim.

  • 14 ocak 2018 liverpool manchester city maçı

    robertson az önce sabri sarıoğlu presi yaptı, sabri'de aynen böyle gaza geldiğinde mevkiyi boşaltıp harra hurrra kaleciye kadar basmaya giderdi afsfwaewa acayip güldüm

  • bafetimbi gomis

    topçuyu görüyo musun topçuyu? yok efendim eren'e kenar ortası lazımmış yok efendim negredo'ya pozisyon yaratmak gerekiyomuş yok efendim neydi o persie'nin boş koşularını arkadaşları görmüyormuş falan. amına koyim herif orta yuvarlığın çizgisinden 2 tane stoperle boğuşa boğuşa gidip penaltı alıyor. topçu dediğin böyle olmalı.

    not: kahvede beraber maç izlediğim bahtiyar abimin yorumudur. futboldan anlayan adamlar genelde böyle yorumlar yapar.

  • cristiano ronaldo

    2016 senesinde dünyanın en büyük iki futbol organizasyonu olan euro 2016 ve cl'yi kazandıktan sonra 2017 senesinde hiçbir düşüş, doygunluk, yorgunluk vs göstermeden la liga ve tekrar cl'yi kazanan futbolcu.bir futbolcunun kendini bu kadar aç tutabilmesi korkunç.

    şöyle de bakabilirsiniz; euro 2016'yı çok iyi geçiren takım arkadaşları gareth bale ve pepe bu sezon ne fiziksel ne kafa olarak aynı seviyede olamadı.ronaldo ise neredeyse maç kaçırmadan üstelik bütün kritik maçlarda tabelasını yaparak,kilit açarak işini yaptı.böyle uzun süreçlerde neredeyse hiç yıpranmadan/sallanmadan devam edebiliyor.

    yetenek olarak değil ama mental ve fiziksel olarak ulaşılamaz bir seviyede.onu eşssiz kılan en önemli şey bu.ilerde de çok yetenekli oyuncular olacak ama ronaldo'daki fiziksel kapasite ve mental açlığa benzer süreklilik sağlayacak bir futbolcu daha çıkması büyük bir istisna olur.