sireltoro10
profili

  • türk sinemasının en acıklı sahnesi

    (bkz: aile şerefi)

    münir ozkul'un, karısının yanında oktay' ın babasından yediği tokat, daha sonra karısıyla el ele bankta oturup ağlaması.

    ve aynı filmde yadigâr' ın ölümü.

  • türkiye sınırı açsın daha çok suriyeli alsın

    buldular enayi bir devlet siken sikene. yöneticisi ayrı siker, komşusu ayrı siker, muhalefeti apayrı siker. ne güzel türkiye be.

  • yavru kuzuyu mideye indirip insanım diye gezmek

    kendini devasa evrende bi s.kim zannedip vahşi doğanın bir parçası olduğunu unutmak. besin zincirini bilmeyip etçil, otçul kavramlarından bihaber yaşamak.

    edit: insan dişinin, etçil bir yapıya sahip olmadığına yönelik gelen mesajlar;

    türümüzün evrimsel geçmişi insanın hepçil olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. köpek dişlerimiz avcılarınki gibi sivridir, molar dişlerimiz otçullarınkine benzer bir biçimde yassıdır. öte yandan ateş icat edilmeden önce avlanmaya çıkan insan yakaladığı geyiği hangi dişlerle parçalayıp midesine ulaştırıyordu merak ediyorum ? evrim süresince daha büyük dişlere gerek kalmadığı, bunun da dişlerin küçülmesine neden olduğu pişmiş etle beslenmenin başlamasıyla yiyecekleri yemenin kolaylaştığı ve sonuç olarak daha büyük dişlere ihtiyacımız kalmadığı gerçeğini hatrı sayılır biyologlar dile getirmiş zamanında. beslenme biçimi tarih boyunca hep değişmiştir. neden şu an 20 lik dişler insanları rahatsız ediyor ve müdahele sonucu alınıyor. bunu sorgulamak lazım. iki bina dikip doğadan öteleşirsen böyle saçma sapan akımların içine hapsolursun.

  • akp'li replikleri

    akp'li değilim ama...

  • levent kırca

    skeçlerinin özeti, halka sizi sömürüyorlar diye haykırmaktan ibaret, halktan nasibine düşen ise anasına avradına sövülmek olan usta sanatçı.

    edit: bizim insanımızın, vefanın sofrasında bir lokma ekmeği yoktur. tıpkı merhum sanatçı levent kırca gibi başka bir aydınımız yaşar nuri'ye de yıllarca küfrettiler ama kötülüğü yıllarca değerli hoca efendimiz dedikleri adamdan gördüler. akıllandılar mı ? hayır !

  • plakalarımız hazır 82 kerkük 83 musul

    --- spoiler ---

    fransa hükümet ricalinden biri napolyon’u bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapt etmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca napolyon: – evet, demiş. onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.

    --- spoiler ---

  • tayyip erdoğan'ı yedirtmem

    (bkz: sen kimsin amk)
    (bkz: kim kimi yiyor)

    bu ülkede muhalefetin yaptığı, ülkenin anası bellenirken başını tutmak. kapatın mk partilerini de geçin akp bünyesinde siyaset yapın. dersin ki bütün dünya ülkeleri ellerinde tabldotla tayyip çorbası için sıraya girdi. ulan sen adamın ülkesinin iç işlerine burnunu sokar, akla mantığa aykırı diplomatik söylemler ve eylemlerin içerisinde olursan adam da sana aynı dozda hatta misliyle karşılık verir.

    edit : ülkemi de devletimi de seviyorum. hükümet karşıtlığımı devlet karşıtlığı şeklinde yorumlayacak adamın da çok afedersiniz özür diliyorum a.... k....

  • yeni bir devlet kuruyoruz

    yavaş kurun da bir tarafınıza çöp batmasın. kumdan kaleler yapmaya benzemez bu işler. mavi gözlü afacan bir çocuk çıkar o kalelerinizi başınıza yıkar.

  • volkswagen'i satın alıp almanya'yı bitireceğiz

    facebook'ta malum güruhun halet-i ruhiyesini görmek için girdiğim bir sayfada karşılaştığım haber başlığı.

    bana bu durumu birisi anlatsın. bunları ve içlerindeki fırtınaları daha yakından görmek ve değerlendirmek isterim. çünkü inanamıyorum. aklın ve zekanın pik noktasını temsil eden yaratıcı gücün dokunuşu evrende böyle sonuçlar doğurmamalı. toplumları cehaleti pazarlamak geriye götürür. her insan aynı akla sahiptir, fark ise onu kullanmak ile kullanmamak arasında ortaya çıkar. bakın bu biraz da arz talep meselesi. insanlar arasındaki arz talep dengesinde belirleyici olan unsur ise taleptir, arz edenler ise talep edenlerin zaaflarını istismar ederek, taleplere uygun söylemler geliştirerek bu psikolojik davranışlara göre pzisyon alırlar, yani aldananların olduğu bir yerde aldatanların olması, aldatanların istediği bir durum olmayıp aldananların sebep olduğu bir sonuçtur.

    ilgili haberin görselini şuradan görebilirsiniz.

    haberle alakalı yüzlerce yorumdan derlediklerim ise aşağıdadır.

    şurdan
    şurdan
    şurdan
    ve sıkı durun

  • mudanya'da restorana yapılan ramazan saldırısı

    ne bekliyorsunuz ki? bunlar iyi günlerimiz.

    atalarınız nasıl müslüman oldu sanıyorsunuz? toplu halde kabeye mi koştular yoksa yağmacı araplar toplu halde onlara koşup akrabalarının kesik başını göstererek ölüm ile kitap arasında tercih yapmaya mı zorladılar?

    edit : sevgi pıtırcıkları islamın gül dağıtırılak yayıldığını hakaretler eşliğinde attıkları mesajlarda kanıtlamaya çalışıyorlar. kendinize ne güzel bir dünya yaratmışsınız. herşeyin en doğrusunu bilen sizsiniz tanrınız da en güçlü ama cevaplayamadığınız sorular sizi rencide ediyor.