a mermaid1
profili

  • 28 mayıs 2017 ankara'da yavru köpeğe tecavüz

    bu dünyadan nefret etmek için bir neden daha.

    2-3 aylık olduğunu tahmin ettiğim, ankara batıkent'te kapımın önünde sürekli yemek verdiğim, bir gün ortadan kaybolduktan sonra arayıp tarayıp geri getirdiğim, geceleri yetişkin köpekler saldırır korkusuyla bazen bodruma aldığım 3 küçük sevimli yavrum vardı.bugün sabah yine yemek vermek için çıktığımda, büro olarak kullanılan evin bahçesinde bir tanesini ölü buldum. bir diğeri çok halsiz ve bitkindi. zehirlendiler mi diye düşünüyorken, üçüncülerinin tüm enerjisi yerindeydi. ölmüş olana yakından bakmak için bahçeye girdim. kuyruğunda ve bacaklarında kan izleri olduğunu fark ettim. kuyruğunu yukarı kaldırıp baktığımda tecavüze uğradığını anladım. benim bu olaya artık sarf edebileceğim herhangi bir kelimem yok. aklım almıyor. ne yapmam ya da ne yapmamız gerek bunu düşünüyorum. ilk iş halsiz olan yavruyu kontrol ettim, onda herhangi bir iz yok. bahçede kamera var. çalışıyor mu bilmiyorum. pazar günü olduğu için kimseye ulaşamadım. diğer 2 yavruyu sokağa bırakacak ne vicdanım ne güvenim ne başka bir şeyim kaldı. onları bodruma aldım ve acil yuva bulabilmek için tüm tanıdıklarıma haber verdim. hayvan hakları derneğiyle bağlantılı birkaç insanla iletişime geçtim. yarın geleceklerini söylediler. gelirler mi bilmiyorum. ancak elimden daha fazla ne geliyorsa yapmak istiyorum. ölü yavru hala yan bahçede duruyor. büronun sahipleri geldiğinde kamera görüntüleri için çabalayacağım. başka tavsiyelere ve desteğe de ihtiyacım var. birgün böyle bir şeyle karşılaşabileceğim aklıma gelmezdi. neler yapılmalı bilemiyorum.

    yavrunun iki fotoğrafını uydurma sanılmasın diye koyuyorum:
    1
    2

    iki yavruya bir yuva ve bu iğrenç olaya karşı bir tepki gerekiyor. desteğinizi bekliyorum.

    edit: linkleri tekrar gondereyim:
    https://i.hizliresim.com/x0nw36.jpg
    https://i.hizliresim.com/npyvn5.jpg

    edit: kanlı ishal üzerinde çok mesaj gelmiş. ben de öyle olduğuna inanmak istiyorum ancak bölgede ciddi bir deforme var ve kuyruğu kaldırınca hala yoğun kan geliyor. üstelik kan dışında mukus vb yok.

    edit: ankarada bir veteriner arıyorum. şu an görüştüğüm hiçbir yer otopsiyle ya da muayeneyle uğraşmıyor. belediyeyi arayın diyip yüzüme kapatıyorlar. gönüllü biri yok mudur

    edit: ankarada'ki bütün veterinerlerin paragöz ve vasıfsız insanımsılar olduğunu bir kez daha bana göstermiş olaydır bu olay. hiçbiri yavruyu muayeneye gelmedi. başta batıkent veterinerlik olmak üzere hepsine lanet olsun. bu rezillere para kazandırmayın!
    neyse ki bir de güzel bir haberim var: iki yavruya bir yuva bulduk!