xyzk4
profili

  • 26 nisan 2021 tam kapanma olması ihtimali

    olmayacak olandır.

    vaka sayıları düşüyor. (en azından öyle açıklanıyor) tam kapanma olmayacağı gibi "bakın önlemlerimiz nası işe yaradı, nası düşürdük sayıyı" gibi bir açıklama da gelebilir. 60 binlerde tam kapanma gelmemişken 40 binlerde kapanma beklemek mantıklı değil.

  • donanımhaber'deki beyin yakan sinemia hesabı

    (bkz: tam bir sıcak fırsat kokuyor gerçekten)

  • kokoreç midye dolma çiğ köfte sevmeyen erkek

    erkek olmak ne zormuş amk dedirtendir.

    otomatik araba kullanayım diyosun hoop erkeklik gidiyor, lan araba çok yakıyor hibrit mi kullanayım desen gizli eşcinsel oluyorsun. kokoreç yemesen kırıksın falan. psikolojim bozuldu lan.

    konuya dönersek midye dolma hariç hepsini yiyorum. ama midye dolma yemediğim için yine erkek olamadığımız bir başlıkla karşı karşıya kalıyoruz.

  • 750 yıllık çinilerin asitle yok edilmesi

    tarihi eserlere önem veren beni sabah sabah çıldırtmış olaydır.

    ya adamlar 750 senedir bu eseri korumuşlar, sen nasıl çiniyi restore edeyim derken yok ediyorsun? delirmemek elde değil gerçekten. bir de aslına uygun olarak tekrar yapılacakmış. ne güzel iş o zaman bütün tarihi eserleri yıkalım, asit dökelim falan. nasılsa aynısını yaparız tekrardan ne olacak ki. (!)

    "evliya çelebi’nin 'benzeri bir daha asla yapılamaz' dediği gök medrese çinileri asitle temizlenmek istenince, bir tarih yok edildi.

    selçuklu döneminin önemli eserlerinden 750 yıllık sivas gök medrese’nin minarelerinde ve minare kaidesinde yer alan mozaik tekniğiyle dekore edilmiş geometrik motifli selçuklu çinilerinin asitle temizlenerek yok olmasının ardından maviye boyandığı ortaya çıktı."

    kaynak