sicparvismagna5
profili

  • recep tayyip erdoğan'ın üniversite diploması

    yukarıdaki yazar arkadaşa ithafen; üniversite diploması olmayan insan da yönetimde söz sahibidir, ancak yalnızca söz sahibi olabilir, yönetme yetkisi yalnızca üniversite diploması varsa olur demek istiyorum. yani cumhurbaşkanı olacaksan önce diploman olacak, ondan sonra seni seçenler adına ülkeyi yöneteceksin.

    edit: gereksiz sinirli yazmışım, entry olması gerektiği sadeliğe getirildi.

    edit2: mesaj atan arkadaşlar, ben burada bir şeyi savunmuyorum. diplomanın yönetme yetkisi için gerekli olduğu, yönetimde söz sahibi olmak için de türk vatandaşı olmanın yeterli olduğunu söylüyorum. bu öfke niye?

    edit3: vekillik ve başkanlık için diploma şart diye yazmıştım ama milletvekilliği için böyle bir şart yokmuş. direkt "cumhurbaşkanlığı" şeklinde güncelledim.

  • evli olmasına rağmen ütü ve temizlik yapan erkek

    kendi işini kendi yapan, belki de kendisinden başkasının yaptığı ütüyü beğenmeyen erkektir.

    yardımcı olan erkek denmez ona. gömlek benim gömleğim, kendi gömleğimi ütülerken eşime yardım mı etmiş oluyorum amk? bilmediğimiz bir kural mı var "ütü kadının işidir" diye?

  • çaylak onay listesi

    başlığı altında yazar olduğunu beyan eden tüm yeni yazarlara eksisini verdiğim liste...
    bize ne amk listeden yeni çıktıysan, yazar olduysan? bi' yukarı çıkıp okuyun, bütün tanımlar aynı amıssini...

  • bedelli askerlik

    bu da benden, "zengin vs fakir" muhabbeti yapan arkadaşlara gelsin.

    27 yaşındayım. lisede de üniversitede de çalışkan bir öğrenciydim. doğduğumdan beri istanbul'da yaşıyorum. ailemin kendine ait bir mülkü yok, kendimi bildim bileli kirada oturduk ve bostancı'da gözümü açtığım hayatım şu an sancaktepe'de devam ediyor.

    üniversiteyi de istanbul'da okudum. ailemin durumu beni şehir dışında okutmaya yetmeyeceği için, istanbul'da; şehir dışında okuyacağımdan daha kötü diyebileceğimiz bir bölümde okudum. kyk'ya burs başvurusu yapmak için "hem kredi hem burs" seçeneğini işaretlemek gerekiyordu, burs çıkmadı. durumumuz çok iyi olmadığı için krediyi aldım. üniversite hayatım boyunca şehir dışından gelen arkadaşlarım ailelerinden gelen paraları bir güzel yerken, ben; "ulan ne cimri adamsın, bir de ailenle yaşıyorsun" ile başlayan saçma sapan aşağılamalara maruz kaldım. kredi yatsın diye her ayın 7'sini iple çektim. it kopuk diye tabir edeceğiniz, sırf kütüğü 800-900km uzakta diye burs alan arkadaşlarım, 4 üzerinden 2 not ortalamasını "burs kesilmesin diye" tutturmaya çalışırken ben kariyerim için 3'ün üzerinde ortalama yaptım.

    üniversite bitti, bölümümle ilgili bir işe girdim. bu arada babamı patronu dolandırdı, iyice borç harç içinde kaldık. ailem emekli oldu. ev sahibi evi sattı ve başka eve çıkmak zorunda kaldık. ailemin ellerine geçen maaşı öğrendikten sonra (neredeyse kiraya yetmiyor) durumu toparlayana kadar kirayı kendim ödeyeceğimi söyledim. evi taşıdık.

    eve taşınırken, işe girerken yaptırdığım bireysel emekliliğimi bozdurdum ve taşınma masraflarını karşıladım. bu arada taşındığımızda camlarda demirler yoktu, eve hırsız girdi ve 10.000 tl'ye yakın zarar yaptık. sigorta 3.500 tl civarı bir ödeme yaptı.

    şu an aldığım maaşın 4'te 2'sini sancaktepe'de giriş katı bir eve veriyorum. kyk borcumu ödüyorum; internet, tv vs. faturasını ödüyorum. elime kendim için harcayabileceğim sadece 4'te 1'i kalıyor. at bunu hafızaya, devam ediyorum.

    "bu yaşıma geldim bir arabam olsun" dedim, kalan parayla ikinci el bir araç alıp kredisini ödemeye kalksam arabaya benzin koymayı bırak, üzerime kıyafet alacak param kalmıyor diye alamadım.

    sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz, konuyu ne zaman açsam "aşkım iyi güzel de, bunca yükün altından nasıl kalkıcaz, çok masraf" yanıtını alıyor ve cevap veremiyorum. "evi var mı", "bilmemnesi var mı" gibi sorular soran akrabalarına kıl oluyorum.

    bir aralar da "bu civardan 190.000 civarına bulursam bir ev alayım, en azından ileride çocuğum rahat eder" dedim; tahmin edersiniz ki peşinatım olmadığından ve kredi taksidi maaşımdan fazla çıktığından dolayı bu yükün altına da giremedim.

    2014 bedellisinden beri bedelli bekliyorum. yüksek lisans yapıyorum ancak, tezimi yazacak vakit bulamadığım için yazamıyorum. tecilim kasım ayında bitecek. bedelli çıkarsa ödeyecek götüm yok!

    eğer buraya kadar okuyabildiyseniz, şimdi size soruyorum sayın süper zekalı dostlarım; ben zengin miyim, fakir miyim?

    bildiniz!

    kenarda 1000 tl bile param yok, ama bedelliyi deliler gibi bekliyorum.

    şimdi algısı açılanlar için de tanım gelsin.

    tanım: 15.000 - 20.000 civarı bir bedelle gelirse, kredi çekerek ve ödemesi için birşeylerden biraz kısarak faydalanacağım askerlik türü.

  • avril lavigne dünyanın en güzel kadınıdır