threex4
profili

  • the matrix resurrections

    derli toplu bir değerlendirme yapabilmek, ilk tepkilerle yapılan onlarca yorum arasında yazdıklarımın dakikalar içinde kaybolmaması için bir iki gün beklemek istedim.

    bakın bu film çok önemli. fransız devrimi, yazının icadı, kavimler göçü tarih için neyse sektör açısından da bu filmin bir çağ kapatıp yenisini açtığından bahsetmek yanlış olmaz. yapıldığı dönem ve koşullar açısından bakıldığında çağının çok ötesinde bir iştir matrix üçlemesi..

    dördüncü filme geçmeden önce üçlemeye ilişkin ana konuya beraber bir göz atalım; filmdeki olaylar çok ileri bir tarihte teknolojinin son derece gelişmiş olduğu, yapay zekaya sahip makinelerin yaratılmış olduğu bir dünyada geçmektedir. bu dünyada makineler ve insanlar arasında ortaya çıkmış, savaş sonucunda insan ırkı makineleri yenebilmek için onların enerji kaynağı olan güneş ışınlarının dünyaya inmesini engellemek adına, gökyüzünü kimyasal silahlarla siyah bulutlar oluşturmak suretiyle kapatmıştır. bunun sonucunda enerji ihtiyacını karşılayamayan makineler yeni enerji kaynakları bulmaya yönelir ve insan vücudunun çok iyi bir enerji motoru olduğunu fark ederler...

    dördüncü filmi de bu ana çatıyla, artıları ve eksileriyle değerlendirmek gerekir. devam filmi olarak filmin kurgusu, oyunculuklar, senaryo, oyuncu kadrosu, yönetmenin bakışı, wachowski kardeşlerin yirmi yıl sonra değişen cinsiyet, teknoloji ve koşullarla kendi yarattıkları bir efsaneyi yorumlayışı iyi anlaşılmalı..

    konuyu ele alış şeklimiz, bakış açımız, kriterlerimiz netleştiğine göre gelelim dördüncü filmin tüm yönleriyle enikonu değerlendirmesine;

    yapacağınız işi sikeyim!

  • masterchef türkiye

    yalnız, tadım sonrası karar toplantısından dönerken danilo şefin aniden "wavv waavv waav waawv" diye bağırmaya başlaması. irkilen mehmet şefin n'abıyo la bu değişik bakışı! ahhhsshhahahaa..

  • erkeklerdeki popo merakı

    bir kadının önce poposuna sonra da bunun sahibi kim diye yüzüne bakarım, öyle bir şey işte bu merak. benim için parmak izi, kimlik numarası gibi bir şey.

    şaka yapmıyorum, istanbul'da gördüğüm bir popoyu* antalya'da* tanımışlığım var!

  • ekşi sözlük 1.85 cm üstü kaslı erkekler veritabanı

    yazar aranıyor;
    ondalık sayı kullanmayı bilen,
    cm ile m arasındaki farkı anlamış,
    tercihen doğru başlık açabilen,
    iletişim: ekşi sözlük