patikliteletapi4
profili

  • iskenderun'da yüzüne asit atılan kız

    cildinin alt katmanlarına kimyasal yanığın işlediği kişidir. aranızda bu kişiyi tanıyan varsa mutlaka bana ulaşsın.
    madecassol krem, bepanthol plus krem, yüksek doz e vitamini, yüksek doz a vitamini, düşük doz d vitamini lavanta yağı, leylak yağı, gül yağı, sarı kantaron yağı, zeytinyağı, avokado yağı, kudret narı yağı, karabaş bitkisi suyu; gibi maddeleri cildine uygularsa kendisinin bu izlerden ortalama 8 hafta içerisinde kurtulabileceğini düşünüyorum.

    yıllar önce cildimde derin güneş yanıkları oluşmuştu ve haftalarca sargı bezleriyle dolaşmıştım, cildimdeki bazı 1-2 cm derinliğindeki kesik izlerinden de bu yöntemlerle kurtuldum. aloe vera jel de önemli.

    ayrıca: çupra balığı ile yapılan bir işlem: https://www.youtube.com/watch?v=r5qkqxcq-5e

    not: hepsini karıştırınca başarı oranı yükselir veya düşer diye bir kural yok. cildin üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa o kadar iyi. yalnız burda asıl önemli nokta: yanık ve kesik izleri oluştuktan hemen sonra bu yöntemlerin uygulanması gerekli. aradan çok zaman geçince başarı oranı düşüyor ancak yinede imkansız değil !

  • şu anda çalan şarkı

    mfö - aşkın kenarından

  • 11 ağustos 2017 dokuz eylül üniversitesi rezaleti

    dokuz eylül üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi'nde meydana gelen ve yaklaşık 4 haftadır devam eden rezalettir. 10.07.2017 tarihinde yaz okulunun açılmasıyla ve dersliklerde ders yapılmaya başlanmasıyla birlikte okuldaki duvar boyama işlerine ara verilmemiş, tam aksine devam edilmesi konusunda da tüm çaba gösterilmiştir. gösterilen bu çaba; okulda görev yapan akademisyenlerin ve derse gelen öğrencilerin hiç abartısız uzun saatler hatta haftalar süresince boya kokusuna maruz kalmalarına ve yoğun bir şekilde baş ağrısı ve geniz bölgesinde yanma gibi sorunlar yaşamalarına neden olmuştur. çoğu öğrenci ve akademisyen durumdan rahatsız olduklarını ders esnasında belirtmişler ancak çok fazla ciddiye almamışlardır. ( sonradan bazı profesör ve doçent hocalar durumun ciddiyedini fark edip ders sürelerini azaltmak zorunda kaldılar. başka dersliğe geçin demeyin çünkü dersliklerin çoğu yeni boyandı. boyamak yerine duvar kağıdıyla kaplamak da göz önüne alınamaz mıydı hem zaman tasarrufu hem sağlık açısından ? )

    fakat bilindiği gibi içerisinde bol miktarda kimyasalın bulunduğu yağlı boya ve türevi kuvvetli kimyasalları uzun süre solumak kanser başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. bu nedenle böyle konular ciddiye alınması gereken "önemli" konulardır.

    "okulda eğitim gören öğrencilerin ve görev yapan akademisyenlerin sağlıkları mı daha değerli ? yoksa duvarların bir an önce boyanması mı daha önemli ?" diye düşünmeden edemiyor insan. fakülte yönetiminin konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapması gerekmektedir.

    ayrıca (bkz: dokuz eylül üniversitesi/gökhan tenikler)

    edit: görüyorum ki hiçbir yetkili bizi ciddiye almayacak ve bizim sesimizi duymayacak. bu olayın gündemde yer alması için, haber ajanslarına düşmesi için ille de bir öğrencinin zehirlenip ölmesi mi gerekiyor acaba ? bu sorunun cevabını size bırakıyorum.

  • canlı performansı albümüne eşit olan sanatçılar

    (bkz: fatma turgut) kesinlikle tek geçerim.